• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi ile ilişkiler

Biz 2 haftada bir görüşüyoruz ellerinde olsalar kv bizde yaşayacak ama sınırı çekiyorum
Torunlarını özlüyorlardır ama napayım onlara gidip geldik mi Cumartesi ölüyor Pazar zaten çamaşır, ütü ev topla derken bitiyor hemen
En azından bir hafta gitmedik mi oturup dinleniyoruz Cumartesi günü

Haftada bir, bazen ayda bir. .
Duruma göre değişir. .
Herkes farklı olduğu için,
Kıyaslama yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum. .
İçinden geldiği gibi davran, saygı ve mesafe olmalı . .

Bi zamanlar yapışık gibiydik ama bi tartışmadan dolayı koptum ben iyi de yaptım haftada bir iki oradaydık ama görümcemin bana sebepsiz bağırması (abisini kıskandığı için tabi) ve küfür etmesi Sonucu uzaklaştım ve iki haftada bir gidiyorum :)

Tam da aradığım konu:) 5 aylık evliyiz ve her zor ordayiz artık gitmek istemiyorum zor günü tartıştık ve gitmedik.esim cts leri r calisiyo tek tatil günümüzü onlarla geçirmek zorunda değiliz bence

5 yillik evliyim ilk gunler hergun cat kapi saat sabahin 9.da aksamin 9.da gelirlerdi kv kp,isigimiz kapali olunca ertesi gunun sorarlardi yoktunuz diye,misafir gelirdi sikiysa cikma,halan geldi niye gelmediniz, teyzen geldi niye gelnediniz firca atmalar,annem gelirdi niye bizi cagirmadi gelin diye esime sikayetler basladi..
Balkondan bagirmalar,duymayinca duvari yumruklamalar falan ilk seneler bole gecti,sonra cocugumuz olmadi esimden kaynakli ameliyatlar sikintilar derken ben iyice icime kapandim,gorumcem evlendi cocugu oldu hmn kv tapiyo cocuga,her cikmada onu anlatmalar,aldigi hediyeleri gostermeler,surekli kocama benzedigini ifade etmeler,gorumcemin kv siyle kanki olmalar falan uzaklastim iyice..

Sonra tup bebekle hamile kaldim 6.aylik erken dogumla kaybettim ikizkerimi 4 ay oldu,suan tamamiyle baglarimi koparttim alt ust oturdugumuz halde hic cikmiyorum onlarda gelemiyorlar..
Hergun dedikodumu yapip esimi dolduruyolar oda artik cikmiyor,bakalim ne olucak sonumuz:KK43:

5 yillik evliyim ilk gunler hergun cat kapi saat sabahin 9.da aksamin 9.da gelirlerdi kv kp,isigimiz kapali olunca ertesi gunun sorarlardi yoktunuz diye,misafir gelirdi sikiysa cikma,halan geldi niye gelmediniz, teyzen geldi niye gelnediniz firca atmalar,annem gelirdi niye bizi cagirmadi gelin diye esime sikayetler basladi..
Balkondan bagirmalar,duymayinca duvari yumruklamalar falan ilk seneler bole gecti,sonra cocugumuz olmadi esimden kaynakli ameliyatlar sikintilar derken ben iyice icime kapandim,gorumcem evlendi cocugu oldu hmn kv tapiyo cocuga,her cikmada onu anlatmalar,aldigi hediyeleri gostermeler,surekli kocama benzedigini ifade etmeler,gorumcemin kv siyle kanki olmalar falan uzaklastim iyice..

Sonra tup bebekle hamile kaldim 6.aylik erken dogumla kaybettim ikizkerimi 4 ay oldu,suan tamamiyle baglarimi koparttim alt ust oturdugumuz halde hic cikmiyorum onlarda gelemiyorlar..
Hergun dedikodumu yapip esimi dolduruyolar oda artik cikmiyor,bakalim ne olucak sonumuz:KK43:
Diger sorunlarini anlarimda bebeginiz olmadigi icin cok hassas davraniyorsunuz.bebek konusunda haksiz buldum.gorumcenin kayinvalide ile kanka olmalari size sorun olmamali.torunu cok sevmeleri kadar normal bi durum yok.sizde sevin..esinizin yegeni sonucta.esinize benzemetilmesine bile icerlenmissiniz..
Toruna alinan hediyeleri bile kiskanmissiniz.bunlar cok cocukca degil mi??

Bence kimse size nispet olsun diye birsey yapmiyordur emin olun.kendinizi odak merkezi olarak gormeyin.o insanlarin hayati sizden ibaret degil cunku.

Gidip gelme konusunda sadece haklisiniz.ama diger konularda cok haksizssiniz

2,5 senelik evliyim.Kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Çok sık görüşmüyoruz daha doğrusu görüşemiyoruz.Telefonda zaman zaman görüşüyoruz o da canım isterse ararım canım istemezse aramam. Çok fazla alistirmadim bu tür şeylere en baştan. Yakın olsak eminim ki çok sık görüşmek isteyecek çünkü hem kayinvalidem hem kayınpederim birşeylere müdahele etmeyi,yönlendirmeyi,birşeylere karışmayı çok seviyolar. Yaz tatillerinde,sömestr tatillerinde tüm tatilimizi onlarda gecirmemizi ve her yere birlikte gitmemizi istiyolar,kendimize ait plan yapsak bozuluyolar. Özel günleri birlikte geçirmemizi istiyolar.Çok fazla anlayış yok başbaşa kalmak isterler vs.gibi duyarlılık yok. Ama artık biraz daha törpülendiler bu konuda çünkü ben tavrımı koydum bizim de kendimize göre işlerimiz var size uyamayiz dedim olmadı surat astım.Artık çok fazla yapamıyolar. Bişey dediğim zaman pek itiraz etmiyolar önceden konuşma hakkı verme gibi bi durumları yoktu karar mercii kayinpederimdi.Ama artik anladığım kadarıyla uymuyolar bana:KK49:

Ben bişey merak ediyorum eşinizin ailesine ne kadar zaman aralığıyla gidip geliyorsunuz ya da onlar size geliyorlar mı arayıp soruyorlar mı sizi veya eşinizi ya da siz onları ne kadar zaman da arıyorsunuz kendimle bi kıyaslama yapmak istiyorum da
Haftada iki pazar günü dahil her zaman da görüşüŕüz telefonda bazen iki üç güne bir siz ??

Bence tepkili olmayın siz onun ailesine nasıl davranirsaniz o da sizin ailenize öyle davranır herseyi eşiniz için yapın sevmeseniz de maalesef saygı duymak zorundasınız

Bayramdan bayrama ... ama ben daha içten olup karşılıklı sevgi saygı görmek isterdim :(

bizim çocuk bakma durumları olduğundan sık görüşülüyorbizde durum farklı ama onun dışında aynı şehirdeysen en az haftada bir görüşmek uygundur bence.yeri gelir haftada 1 den fazla da olur.telefonla birşey sorcak olursun ararsın,ya da merak edersin nasılsın diye arasın o da seni arar.rutine bağlanacak birşey değil.sonuçta en yakınlarından biri görüşeceksin tabi.çok abartıp hergün hergün görüşmek çok saçma.herşeyin bir dozu var.tadını kaçırmamak lazım.

Farklı şehirlerdeyiz, 4senelik evliyim evime 2kez geldiler. 2 gün kalıp gittiler.
Biz bayramlarda veya çok nadir haftasonları gidiyoruz.
Özel bir durum olmadıkça aramıyorum.
Onlar özel durumlarda da aramıyor :-)
Eşimi hiç aramazlar. O nadir de olsa arar..

Bu ilişki tamamen kendi istekleri, aile(!) yapıları.. Bize de saygı duymak düştü.

Ben bişey merak ediyorum eşinizin ailesine ne kadar zaman aralığıyla gidip geliyorsunuz ya da onlar size geliyorlar mı arayıp soruyorlar mı sizi veya eşinizi ya da siz onları ne kadar zaman da arıyorsunuz kendimle bi kıyaslama yapmak istiyorum da
Eşimin ailesi kendi aileme çok benziyor..Eşimin ailesini seviyorum.1 saatlik uzaklıktayız gerekli olduğu zamanlar gidiyoruz..Bazen işimiz oluyor 2-3 gün kalıyoruz bazense bir kaç ay görüşmüyoruz

kv ile küsüz görüşmüyorum eşim arada gider çocukları yollarım görürler ama ben gitmiyorum.kp ise hafatda 2-3 kez arar çocuklar sorar benim sağlığımı halimi hatrımı sorar onunla bir problemimiz yok ama işte kv yüzünden evlerine gitmiyoum

Tam da aradığım konu:) 5 aylık evliyiz ve her zor ordayiz artık gitmek istemiyorum zor günü tartıştık ve gitmedik.esim cts leri r calisiyo tek tatil günümüzü onlarla geçirmek zorunda değiliz bence

Zor dediğin yerler Pazar herhalde :KK48:

Şimdi bu karşılıklık ilişkiye bağlı yani etki tepki meselesi,
Masumiyetlik sezersen 15 günde bir mesela zamanın yoksa 1 ayda 1 falan,
Yani mesafe herzaman iyidir isterse arada birşey olmasın
Ne demişler fazla samimiyet tez ayrılık ;)

haftada yada bazen ıkı haftada bır kv deye gıderız yarım saat oturur kalkarız, onun dısında kandıl bayram yas gunu vs ozel gun ve durumlarda arasırız...
aılenın kalan uyelerı ıle de yuzyuze gorusme sıklıgım ayda ıkı ayda bır, telde de aynı sekılde...
mesafelı ama saygı ve sevgı cercevesınde ılerleyen bır ılıskımız var fazla samımıyete gerekte yok..

Back
X