• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ailesi nedeniyle evliliğimi benimseyemiyorum

"Kavga etmediğimiz zamanlarda çok iyiyiz. Böyle zamanlarda bana çok kıymet veriyor, bir dediğimi iki etmiyor, sevgisini çok hissettiriyor" Siz ne yapiyorsunuz? Bunlar size hizmetleri cunku. Siz ne yapiyorsunuz? Kotu anilarin cetelesini tutmussunuz. Hic mi guzel seyler yok. Kiymet verdiginiz nasil gosteriyorsunuz? Bir dedigini iki ediyor musunuz? Sevginizi cok hissettiriyor musunuz? Idare et demis idare edemeyeceginiz ortada. Begenmiyorsan git dedirttiginize gore eksik bir seyler var. Konu esiniz yada ailesi degil. Konu siz. Kendinize hem haklilik hem haksizlik acisindan objektif bakin. Siz degisirseniz dunya degisir.

Söyledikleriniz kulağıma küpe olacak. Ne desem bilmiyorum, çok doğru. Keşke bu para mevzularında geri adım attıklarında alttan almak yerine gereken tepkiyi verseydim. İnsan yaşarken bazen göremiyor işte. El öpmeye gitmek benim de içime sinmedi, annesi telefonları açmayınca ben evlerine gitmeden doğrudan cafeye geçtim. Eşimin evden almak istediği eşyalar vardı ve annesiyle derdi ne diye konuşmak istedi. Kavga edip sinirden ağlayarak çıktı. Son paragraf için ayrıca teşekkür ederim, hislerimi onaylamanız kalbimi biraz olsun ferahlattı. Hep sorun bende mi diye kendimi sorgulamaktan o kadar yoruldum ki.
Aslında çok da yumuşak tepkiler de vermemişsiniz. Yani teknik olarak bir boyun eğme söz konusu değil. Ama karşınızdaki kişiler tavrınızı görüp durmamışlar. Daha ağır tepkiler verseydiniz dururlar mıydı? Açıkçası sanmıyorum ama en azından ben olsam hırsımı alırdım. :KK53:
Sizin majör birkaç hatanız var bana göre. Birincisi eşya borcu olayına ikna olmanız. İkincisi nikahtaki olayı kapatmanız. Üçüncüsü de el öpmeyi kabul etmeniz. Hadi neyse iki ve üçü geçelim de o birinciye nasıl ikna oldunuz yav? Fark etmeseniz kayınvalidenizin evini yenileyecekmişsiniz, az buz değil yani.

1. Bu aile düzelmez her defasında bir sıkıntı çıkaracaklar.
2. Çocuklar bile ailenin kendi evine aldığı mobilyanın düğün masrafı olmayacağını bilir. Güvenme. Aile nasıl kolay yalan söylüyorsa o da söylüyor. Armut dibine düşmüş aslında.
3. Kendi ailesinin sorunları yüzünden boşanmayla tehdit ediyor. Ki ilk dediğinde kolundan tutup hadi madem demeliydiniz. Çocuk yapmayın bari.
4. Siz eşinize çok aşıksınız sanırım. Öyle alanında dirsek çürütmeyen, adam akıllı okumayan kimse çok bilgili olmaz. Ki doktora yapan birisi bunu biliyor olması lazım.
5. Kendileri üniversite mezunu anne ve babanın doğru dürüst okul okumayan çocuğu ve ailesi beni irrite ederdi. Sıkıntılı ve sorumsuz bir aile oldukları buradan belli.

"Kavga etmediğimiz zamanlarda çok iyiyiz. Böyle zamanlarda bana çok kıymet veriyor, bir dediğimi iki etmiyor, sevgisini çok hissettiriyor" Siz ne yapiyorsunuz? Bunlar size hizmetleri cunku. Siz ne yapiyorsunuz? Kotu anilarin cetelesini tutmussunuz. Hic mi guzel seyler yok. Kiymet verdiginiz nasil gosteriyorsunuz? Bir dedigini iki ediyor musunuz? Sevginizi cok hissettiriyor musunuz? Idare et demis idare edemeyeceginiz ortada. Begenmiyorsan git dedirttiginize gore eksik bir seyler var. Konu esiniz yada ailesi degil. Konu siz. Kendinize hem haklilik hem haksizlik acisindan objektif bakin. Siz degisirseniz dunya degisir.
Erkek tarafından mısınız? Size tanıdık bir konu gibi hissettim.

Merhabalar. Güzel şeyler yok demedim farkındaysanız, problemleri ayrıca yazdım çünkü burası bir dert paylaşım sayfası. Eşim sevildiğini bildiğini, değer gördüğünü söylüyor. Hayatında ilk defa evde güvende ve huzurlu hissettiğini söylüyor. Mutlu olması ve rahat hissetmesi için elimden geleni yapıyorum ben de. Hayallerini gerçekleştirmesi için destekliyorum, hislerini önemsiyorum. Ailesine karşı bir saygısızlık yapmıyorum, güler yüzlü olmaya çalışıyorum, görmezden gelmeye çalışıyorum, onlarla münakaşaya girmiyorum. Eşim bundan dolayı beni takdir ediyor ama hala ailesiyle ilgili problemlerde bana laf taşıyor, sorunu çözmüyor, benim bastırmamı istiyor. Kavga anında eleştirildiğinde ise aşırı tepki gösterip konuyu boşanmaya getiriyor. Haklı olan taraf olsa sonrasında özür dileyip telafi etmek için kırk takla atmaz. Ben de artık bu döngüden kurtulmak istiyorum, burada derdimi anlatıp farklı bir bakış açısı varsa görmek istiyorum. Konuyu bu amaçla açtım.

Aslında çok da yumuşak tepkiler de vermemişsiniz. Yani teknik olarak bir boyun eğme söz konusu değil. Ama karşınızdaki kişiler tavrınızı görüp durmamışlar. Daha ağır tepkiler verseydiniz dururlar mıydı? Açıkçası sanmıyorum ama en azından ben olsam hırsımı alırdım. :KK53:
Sizin majör birkaç hatanız var bana göre. Birincisi eşya borcu olayına ikna olmanız. İkincisi nikahtaki olayı kapatmanız. Üçüncüsü de el öpmeyi kabul etmeniz. Hadi neyse iki ve üçü geçelim de o birinciye nasıl ikna oldunuz yav? Fark etmeseniz kayınvalidenizin evini yenileyecekmişsiniz, az buz değil yani.
Teşekkür ederim tespitleriniz için. Kendimi kurban olarak görmüyorum ama hatalıyım, bunu kabul ediyorum. Belki de daha fark etmediğim neler vardır... Aslında hırsımı alabilseydim içim soğurdu belki biraz. Onlar gibi kavga etsem de akrabalara çıkacak malzemeyi düşünmeden edemiyorum. İşte zamanında hislerimi kontrol altına almak için bu kadar uğraşmanın bedelini şimdi sağlığımla ödüyorum.

Teşekkür ederim tespitleriniz için. Kendimi kurban olarak görmüyorum ama hatalıyım, bunu kabul ediyorum. Belki de daha fark etmediğim neler vardır... Aslında hırsımı alabilseydim içim soğurdu belki biraz. Onlar gibi kavga etsem de akrabalara çıkacak malzemeyi düşünmeden edemiyorum. İşte zamanında hislerimi kontrol altına almak için bu kadar uğraşmanın bedelini şimdi sağlığımla ödüyorum.
Ben de bu sebeple objektif bakin demeye calistim zira analiz yapabiliyorsunuz. Kendiniz icin dogru olani duygularinizdan arinarak dusunup bulacaksiniz muhakkak

Görmezden gelemez misiniz . Mesefeli olup az görüşüp ayrılamaz misiniz..

Aynisini yazacaktım, KVyi KPyi engellerdim, yok sayardım. ne münasebet onların istediğini giyeyim yapayım .. konu sahnesi bastan yanlış yapmış. Ezik oğullarına vir vir etsinler yiyorsa.

Erkek tarafından mısınız? Size tanıdık bir konu gibi hissettim.
Taraf degilim. Evliliklerde taraf olmaz. Birlik olur. Birligin icinde sorunlar olur, sorunlar da akilla cozulur. Bu kardesimiz de sıkıntılarinin gayet guzel farkinda ve cözüm ariyor. Erkek tarafi kafasi hastalikli bir kafa, evlerden uzak.

1. Bu aile düzelmez her defasında bir sıkıntı çıkaracaklar.
2. Çocuklar bile ailenin kendi evine aldığı mobilyanın düğün masrafı olmayacağını bilir. Güvenme. Aile nasıl kolay yalan söylüyorsa o da söylüyor. Armut dibine düşmüş aslında.
3. Kendi ailesinin sorunları yüzünden boşanmayla tehdit ediyor. Ki ilk dediğinde kolundan tutup hadi madem demeliydiniz. Çocuk yapmayın bari.
4. Siz eşinize çok aşıksınız sanırım. Öyle alanında dirsek çürütmeyen, adam akıllı okumayan kimse çok bilgili olmaz. Ki doktora yapan birisi bunu biliyor olması lazım.
5. Kendileri üniversite mezunu anne ve babanın doğru dürüst okul okumayan çocuğu ve ailesi beni irrite ederdi. Sıkıntılı ve sorumsuz bir aile oldukları buradan belli.
Ailenin düzeleceğine dair hiçbir umudum ve çabam yok. Çocuk yapmayı düşünmüyorum. Ama boşanma tehdidi karşısında daha önce eşimi uyardım, ağzından böyle bir şey tekrar çıkarsa boşanırız dedim. En son kavgamızda tekrar söyledi ve olur dedim ben de. Bunun üzerine aşırı panikledi ve günlerdir telafi etmeye çalışıyor, kızgınlıkla söylediğini, böyle bir şeyi istemediğini söylüyor ama benim içim soğumuyor. Bu konuda bana hak veriyor, hatasını kabul ediyor. Ama bu bir işe yaramıyor. Bu döngüden çıkmak istiyorum.

Eşime çok aşık oldum, çok bilgili diyemem ama kendisini geliştirmeye çalışan, akademik çalışmalara çok kıymet veren ve beni bu konuda destekleyen biri. Bir yayınım/projem çıktığında çok mutlu oluyor, gururla bahsediyor. Süreçte bana çok destek oluyor, metin yetiştirmem gerektiğinde evdeki bütün sorumluluğu alıyor, beni kütüphaneye götürüyor, kapıda bekliyor, çayıma kahveme kadar düşünüyor, işlerime yardım ediyor, hocalarım da onu tanıyor ve seviyorlar.

Ailesinin borçları nedeniyle çalışmak zorunda kaldığı için okulu dondurmuş zamanında, sonrasında devam etmeye çalıştı biz birlikteyken ama iş temposu izin vermiyor. Haftanın 6 günü çalışıyor. Ani krizler nedeniyle yurtdışına çıkması gerekiyor zaman zaman. Zor bir bölüm okuyor, sınav döneminde burada olamadığı için dönemi yandı, tekrar dondurdu. Çabasına bizzat şahit oldum.

Ben içinden çıkamadığım durumlarda tersini düşünürüm, ben ona yapsaydım ne yapardı diye hesap ederim.
Şimdi sizin aileniz eşinizi eve almamak için kavga etseydi, bir daha eşiklerinden adım atar mıydı?
Sizin aileniz takılan altınları isteseydi eşiniz seve seve verir miydi?
En önemlisi sizin aileniz eşya borcu yıkmaya çalışsaydı, kocanız haaa tamam ya karım bilememiştir ne bilsin evlenme adetlerini gelenekleri deyip devam eder miydi?
Cevapları siz verin, daha da netleşir bazı şeyler bence.

Aynisini yazacaktım, KVyi KPyi engellerdim, yok sayardım. ne münasebet onların istediğini giyeyim yapayım .. konu sahnesi bastan yanlış yapmış. Ezik oğullarına vir vir etsinler yiyorsa.
Aslında istedikleri şeyleri yapmıyorum ama talepleri sinirlerimi aşırı derecede bozuyor ve psikolojik olarak etkileniyorum. Benim yararıma olacak bir şey söyleseler dahi yapmak istemem, öyle bir psikolojideyim.

Kocan denen ezik nerde bu arada bunlar olurken?? Kayinailen zaten terbiyesiz, ogullarini ezmişler yetmemiş sana bulasmislar bunu da sindirelim demisler ... engelle hepsini konu sahibesi valla okurken fenalık gecirdim.

Taraf degilim. Evliliklerde taraf olmaz. Birlik olur. Birligin icinde sorunlar olur, sorunlar da akilla cozulur. Bu kardesimiz de sıkıntılarinin gayet guzel farkinda ve cözüm ariyor. Erkek tarafi kafasi hastalikli bir kafa, evlerden uzak.
Teşekkür ederim, bahsettiğim sıkıntılardan dolayı ben birlik olamıyorum, evliliğim her an dağılacak gibi diken üzerindeyim, benimseyemiyorum.

Ben içinden çıkamadığım durumlarda tersini düşünürüm, ben ona yapsaydım ne yapardı diye hesap ederim.
Şimdi sizin aileniz eşinizi eve almamak için kavga etseydi, bir daha eşiklerinden adım atar mıydı?
Sizin aileniz takılan altınları isteseydi eşiniz seve seve verir miydi?
En önemlisi sizin aileniz eşya borcu yıkmaya çalışsaydı, kocanız haaa tamam ya karım bilememiştir ne bilsin evlenme adetlerini gelenekleri deyip devam eder miydi?
Cevapları siz verin, daha da netleşir bazı şeyler bence.
Bunu ona sordum daha önce, bu mevzularda bana tamamen hak veriyor. Ailesinin hatalı ve sorunlu olduğunu kabul ediyor. Kendisinin de idare etmeyi beceremediğini söylüyor. Ama ne zaman yeni bir şey yaşasak başa sarıyoruz. Güvenim çok zedelendi. Benim ailem aynısını yapsa eminim başka türlü tepki verirdi, ailesi özellikle çıldırırdı.

Bunu ona sordum daha önce, bu mevzularda bana tamamen hak veriyor. Ailesinin hatalı ve sorunlu olduğunu kabul ediyor. Kendisinin de idare etmeyi beceremediğini söylüyor. Ama ne zaman yeni bir şey yaşasak başa sarıyoruz. Güvenim çok zedelendi. Benim ailem aynısını yapsa eminim başka türlü tepki verirdi, ailesi özellikle çıldırırdı.
Beceremiyorum diye bir şey yok. Evlenmeyi bilen aile ilişkilerini de yönetmeyi bilecek. Beceremiyorum deyip kenara çekilmek ne güzel ohhh.

Kocan denen ezik nerde bu arada bunlar olurken?? Kayinailen zaten terbiyesiz, ogullarini ezmişler yetmemiş sana bulasmislar bunu da sindirelim demisler ... engelle hepsini konu sahibesi valla okurken fenalık gecirdim.
Kocam hep geriden geliyor, hatasını anlıyor ama iş işten geçtikten sonra. Beni sindiremedikleri için de arkamdan konuşuyorlar. Mecbur kalmadıkça görüşmüyorum, bir araya getirme beni bu insanlarla dedim ama birkaç haftada bir "mecbur kalmaya" başladık. Ya ben de onlar gibi çirkef biri olacağım, hadlerini bildireceğim ve benimle bir daha görüşmek istemeyecekler ya da eşim ipleri eline alacak.

Beceremiyorum diye bir şey yok. Evlenmeyi bilen aile ilişkilerini de yönetmeyi bilecek. Beceremiyorum deyip kenara çekilmek ne güzel ohhh.
Kesinlikle haklısınız. Bu kavgaları hep ettik. Ya da durumun bu kadar vahim olduğunu bana baştan söyleyecekti, ben de ona göre karar verecektim. Şimdi beni delirtip bir de boşanmayla korkutmaya çalışıyor. Gel eşyalarını beraber toplayalım, annen seni görünce çok sevinir dedim. Cevap veremedi. Ben anlamıyorum, hem boşananların arkasından demedikleri kalmıyor hem de dillerinden düşmüyor boşanma. Çocuk oyuncağı zannediyorlar.

konu sahibine kayınaile ile görüşme olsun bitsin denmiş de, şunu ne yapacak hanımlar?

"Benimle kavga ediyor, onlarla kavga ediyor. Bana ağır şeyler söylüyor ilk aşamada. Beğenmiyorsam boşanmamı söylüyor, defolup gitmemi söylüyor. Sonra özür diliyor, telafi etmek için bir sürü şey yapıyor ama ben güvenimi kaybediyorum."

mesele her zamanki gibi ailesi değil, adamın ta kendisi.

bir kere adamın dilinin kemiği yok.

aile olarak yalancılar. adamın ağzı karısına hak verse içten içe kök ailesine hak veriyor. her fırsatta da bu düşüncesini ortaya kusmuş. sonra özür dilemiş ama ne fayda? kırılan kırılmış oluyor. okumuş kadın basar gider biliyor, onu avucunda tutacak kadar ağzına bal çalıyor.

bugün kayınailesi dünya üzerinden buharlaşsa bu adam düzelir mi?

evli hanımlar daha iyi bilir ben bekar halimle bundan ileri yorum yapmak istemiyorum.

sizin yorumunuzu okuyunca aklıma geldi :) babannemin acayip bir lafı vardı, gelinleri yermek için orta yerde söylerdi.

"o işi bilen her işi bilir, beceremem diye bir şey yok"

erkekler evlenmeye gelince her işi biliyor ama işine gelmeyeni beceremez oluyor. iş yerinde sorunların üstesinden gelip iş yürüten adamlar, söz konusu aile işleri ve bulaşık makinesi olunca 3 yaşında çocuğa dönüveriyorlar.

Back
X