EŞ AİLESİ SEBEBİYLE BOŞANMA KONUSUNDA KARARSIZLIK

Kendi ağzınla evlenelim demişsin. Kendin kendini istetmişsin. Ay içim şişti. Ne zor insanlar var yaa. Sen bu kafayla mutlu olamazsın. Yaş önemli değil karakter önemli.

Kendi isteğiniz ile bazı şeylerden vazgeçip evleniyorsunuz sonra bu vazgeçtikleriniz yapılmadı diye sorun çıkartıyorsunuz. Eşiniz müthiş bir insan değil ama bu adam hep böyleymiş. Evlenme teklifi için ağlamışsınız onu bile tenezzül edip etmemiş beyefendi. Evlilik teklifine utanıyor ama karısının altınlarıyla mal gibi kredi çekip oynadığı kriptonun borçlarını kapatmaya utanmıyor. Böyle adamla böyle evlilik olur ancak. Eşinizin ailesinde hiçbir sorun göremedim. Ellerinden geleni yapmışlar bence. Burada gelinine hiç takı takmayan kayınvalideler okuyoruz. Size epey bir altın yapmışlar. Size onlar mı dedi git kocana ver altınları diye. Yani size bu kadar altın yapılmışken kaynınızın geleceği için altın biriktirmelerine bile göz dikmişsiniz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. Sorunlarınız kocanızla alakalı ama siz maşallah tüm aileyle yüz göz olmuşsunuz. İnsanlar sizin tercihlerinizin sonucunu çekmek zorunda mı? Her konuda yardıma koşmak zorunda mı? Sizden ne görmüşler de acaba her derdinize uçarak yardıma gelecekler. Kendi tercihlerinin bedelini eş ailesine ödetmeye çalışan bir insan görüyorum ben. İnsanları rahat bırakın. Kimse sizin borcunuzu ev kredinizi vs ödemek zorunda değil.

Gördü oğlanı kaptı demesinde bir şey göremedim. Bir sürü talibim vardı zaten, yeterince popülerdim demeniz yeterli. Kv size söylediği lafı biz eşimle birbirimize her gün söylüyoruz. Altınları vermekle çok hata yapmışsınız. Borçlar kademe kademe ödenirdi. Son raddeye gelmeden altın bozdurulmaz, genç kızlar bu sözümü unutmasınlar.

Ayy o kadar sinir oldum ki,benim eşim de senin paranı ne zaman yicez diyor ben de laf sokuyorum ,erkek her işte çalışabilir gerek neden gücü gerek sapıkla uğraşma derdi yok ve ayrıca sen erkek değilsin o zaman gururun yok kendine saygın yok ne demek kadın parası yemek karının parasını yemek bu akılları sana çevren veriyor biliyorum dedim,evlenmeden önce 8 gün o varoş köylerinde kaldım annesi olacak insan kılıklı oğlu yanında yokken bana Buraya geldik mi başka erkeklerle görüşmek yok,bu yaşına kadar kimseyi bulamadın mı dedi, belli ki kıskançlıktan kdurmuş ihtiyar yani saygı karşılıklı,ben APTALLIK YAPTIM ellerini öptüm hem de ilk görüşmede değil sadece,anne baba dedim kızıyorum kendime yobazlar insan değilleret yemiyorum yumurta vs tüketmiyorum diye ibadet etmiyorum diye her halta karıştılar hadsizce, eşim de koca olsa susmazdı,hep kulak arkası yap derdi, geçen sene Temmuz ayında mı ne yine köyden geldikten sonra ilk kavgayı çıkardım sinsi anası yüzünden..Bize baskı yaptılar ne zaman evleniyorsunuz gün aldınız mı annemlerle ne zaman tanıştırcaksın dediler bana da ,bizde de akıl yoktu gizlice evlenmek yerine yalandan evlenip evlendik diyecektik birkaç ay aynı evde yaşayacaktık, yeşil soğanı çok seviyorum diye masada yemek yemek tarzım alışkanlığım.diye kaynana olacak bayan diyorum kadın olamaz bunlar,onun da lafını yaptı Neler neler yaşıyorum,evlendik kiradan çıkıp o eski evlerine hiç gitmek istemiyordum keşke de tamam gidelim demeseydim fedakarlık yapmasaydim birkaç gün sonra eşim de işe başladı şansa bakın gerek kalmicakti, orası site ve güvenlikli 70 dairesi olan yerdi komşularla sorun yoktu vs,oraya taşındık ona da k.durdu anası Yağlı kapı bulmuşlar demişti...

Size saygısı yok eşinizin keşke evlenmeseydiniz, böyle erkolar sevilmeyi haketmiyor, ayrılmak doğru karar sizinle evlenmemiş ailesi olarak görmüyor tıpkı benim yaşadığım talihsiz durum ,ben mecburdum yani doludan kaçtım birçok genç kadın gibi ,yapabilirsem iş bulup birikim yapıp kurtulcam yani düğün de istemedim vs bir sebebi de hiçbir masraf yapmayacaklarını bildiğim için, bayağı yaşlılar umarım tez zamanda..yani bunu insana söylettiriyorlar zenginler ama bu eve taşınırken bir çöp bile almadılar üstüne eşimin babası paslı Demir yatağı göstermişti,2 el bulaşık makinesi göstermişti tam rezalet tabi kabul etmedim salak gibi laf sokmak yerine mütevazi oldum alttan aldım.Babam kirada oturmasina rağmen çamaşır makinesi bulaşık makinesi fortmanto yatak tost makinesi süpürge almıştı ve diğer türlü de masraf yaptı 3 ay kirada otururken de, geçenlerde babası arayıp utanmadan 4000 lira tezgah parası istedi telefonda eşimden, bekliyordum bunu çünkü zihniyet belli, birkaç kez pazar alışverişi yapmıştı eşimle eşim işten çıktı beğenmedi diye düşünün cimrilik de babasından geliyor eşimin belli ki hâlâ daha laf sokıyorum bazen cimrilik konusunda da..

Kesinlikle katılıyorum illa fiziksel şiddet veya aldatması gerekmiyor ayrılma sebebi için vs...

Yaşım benim de eşimden büyük yani 2,5 yaş ve ben göstermiyorum zaten,buna rağmen annesi kimsenin yanında demeyin demişti ,olur da gidersem sanmıyorum ama o köye, biri sorarsa göğsüm kabara kabara ...anne söylemeyin kimsenin yanında demişti ama bunda bir şey yok diyip tatlı dille laf ya sokup söylerim, kimseyle yarış içinde falan değilim ama kaynanaların %90/95 i erkek anneleri gelinlerini kıskanıyor çok yazık

Böyle kayınpeder keşke bana da nasip olsaydı, eşim işten çıktı pazar yapacak paramız bile yoktu, babası birkaç kez pazarımızı yaptı ama birkaç gün önce de gelmiş tezgah parası diye 4000 istiyor, kira dertleri yok arsaları var ama bir çöp almadılar biz evlendik eşyalı evden eşyasız evlerine geçtik,bu yönden şans varmış aynen

Katılıyorum

Evet ama koca da koruyacak laf söylettirmeyecek ve ayrıca her evli sanki aşk evliliği mi yaptı,herkes birbirini severek mi evlendi veya sevgileri kalıcı mı oldu hayır,sevgi de yeterli değil bazen en azından her ilişkide,zaten saygı olcak ki sevgi olabilsin

Sağlam bir avukat bul mali ikiye böl ve HAMİLE KALMADAN BİR AN ONCE boşan. Böyle bir gerizekalıdan çocuk sahibi olmaman bir nimet .

Eş ilesi çok düzgün insanlar olmayabilir onu anladım öyle görünüyorlar da neden sürekli size para vermeleri gerekiyormuş gibi bir durum anlatıyorsunuz onu anlamıyorum ? Anne baba evlenen çocuğuna bir şey vermek zorunda değil. Yaparsa ne ala. Yapmadı diye ipe dizmişsiniz ne mecburiyetleri var. Söz vermemişler yapmamışlar. Mecburlarmış gibi anlatıyorsunuz. Sizin babanız da yapmasın. Yapıyorsa kızı için yapıyor mecbur olduğu için değil. Sofrada kv'nin kolyesini tutup size vermesini beklemişsiniz resmen ne münasebet niye size versin ayrıca ? Siz eşinizle olan sorunlara bakmak yerine kv-kp para vermedi, altın almadı derdindesiniz. Hiç bir mecburiyetleri yok. Siz evlenmeye karar vermişsiniz onlar yardım edecek diye mi evlendiniz

Durup durup hortluyor konu o sebeple son kez cevaplayayım. Evlilik sürecinde adetlerimizi söyledik, elinizden geleni yapın dedik takı konusunda. Bunun dışında erkek ailesinin yapması gereken adetler için arandığımda adetleri yapmak yerine ekstra altın yapıp takmalarını istedim tamam dediler, düğüne kadar bana sadece vazgeçtiğim şeylerin ederi kadar takı yapıldı. Bohçanın masrafını bile yapmayın altın yapın demiştim vazgeçtiğim şeylerin boyutunu tahmin etmeniz için belirtiyorum. Eşim doğu görevinde olduğu için babamın evindeydim evlendikten sonra 7 ay kadar ve ev tutmamıştık çünkü tayin yeri belli değildi. Kayınpederlerim de ev tutarken alınacak eşyaları alacağını söyleyip almadı. Biz bu sebeplerle borca girdik bir hayli ama ben paraları yok diye hiçbir şey demedim. Sonrasında kaynanamın kendine her ay altın yaptığını öğrendim. Problemler de buradan çıktı. Yani ben istedim, bana söz verildi ve sonrasında dolandırıldım sorunların kaynağı bu. Gerçekten ellerinde olmasaydı zaten öyle sanıp 0 tepki vermiştim fakat kaynanam takıp takıştırıp karşıma geçince sorunlar başladı. Alakasız eleştirel cevaplar alıyorum açıklayıcı yazdığımı düşünüyorum. Tekrar ediyorum istememe gibi bir durum söz konusu değil, istendi ve yapacağız denildi. Yapılmadığında paraları yok sandığım için iyi niyetle tepki göstermedim ve kaynanam çantasından bileklik çıkarıp kendine taktırdı. Hepsini taktıktan sonra ‘unutmuş’ ve bileğini uzatıp takmamı istedi. Sofrada kolyesini istemedim, verilse dahi alacak biri değilim. Ama kaba şekilde verdiği cevaptan sonra nasıl bir aileye düştüğümü anladım maalesef. İyi sabahlar dilerim herkese.

boşa gitsin hiç uğraşma. seven insan seni bu durumlara düşürmez. net!!

Kocam sofrada boynundaki kolyeyi çıkar geline ver dese ben daha beter tepki veririm. Kadın kocasına vermiş tepkiyi size bile değil. Baya da altın yapmışlar bence. Kadın kendine takı almak istiyorsa da alır, künye takmak istiyorsa takar. Söz verilmişse verilmiş, bazı insanlar bol keseden sallar, boğazına çöküp kendine takı alamazsın bana alacaksın diyecek halimiz yok. Çok haz etmiyorsanız mesafe koyarsınız olur biter. Ben altınlarla kocamın coin borcunu ödedim diye kimse altın telafisi yapmak zorunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…