Eş ailesi taşınma vs

Bir haddinizi bilip çıkışmasanız keşke, ben okuduğumu anlıyorum da siz kendinizi ifade edemiyorsunuz belli ki. Kayınvalidenize söyleyemediklerinizi gelip bana söylüyorsunuz. Lütfen stresinizi ve bu söylediklerinizi kayınvalidenize yansıtın bana değil. İyi geceler.
Senin diğer yorumlarınada denk geliyorum neymiş kv sini çok sevecekmiş e seveceksen sev ne yapalım? Ben burada konu açtım gerçekleri söyledim diye senin pembe hayallerin mi etkilendi? Senin yüzünden gerçekleri anlatamayacak mı bu millet? Çıkıp kaynana düşmanları diyorsun, senin yüzünden banlanmayacağım

Çok iyi yapmışsın, hatta ağızlarının payını verin gerekirse tartışmaya girin dik durun.
Ben bir olay yaşadım kişinin öyle bı haddini bildirdim öyle bı haddini bildirdim ki size anlatamam düşüp bayılacak gibi oldu. Çünkü onlar çüklügillerden oldukları için gelinleri neredeyse tasma takıp gezdirseler doymayacaklar...

Normalde nasıl görüşüyordunuz? Baştan eşinizin 2 saat yol çekmesi saçma geldi bana. Ailesi için 4 saat zaman kaybetmiş.

Tavırlar da tipik kv. Hepsi aynı. Bence şimdi yatılı kalırlar size gelip o kötü olmuş. Bir şey de diyemezsin. Gün içinde gel git yapmayı tercih ederim.

• Beğen
Reactions: H M
Çok iyi yapmışsın, hatta ağızlarının payını verin gerekirse tartışmaya girin dik durun.
Ben bir olay yaşadım kişinin öyle bı haddini bildirdim öyle bı haddini bildirdim ki size anlatamam düşüp bayılacak gibi oldu. Çünkü onlar çüklügillerden oldukları için gelinleri neredeyse tasma takıp gezdirseler doymayacaklar...
Hay siz çok yaşayin.Sormasi ayip ne yaptiniz belki cesaret gelir bizlerede😂
Konusahibi gözünüz aydin.Takmayin kaynanayi adi ustunde kaynana

Tipik Türk kv tavrı :KK48:

Çevremde duyduklarımdan yola çıkarak söylüyorum (genelleme olarak algılanmasın) eş ailesi "Siz mutlu olun biz birşey istemiyoruz!" cümlesi ile başlarlar sonra gerekli gereksiz herşeye karışıp "oğlumu/kızımı ayarttın, oğlum/kızım böyle değildi, bizden uzaklaştırdın, vs..." sözleri ile asıl düşündüklerini belli ederler.

Sizinkiler şanslısınız ki baştan kokmuşlar. Ne kadar mesafeli bir iletişim olursa o kadar iyi.

Uzağı yakın yakını uzak eden insanlar var inşallah eşinizle birlikte uzağı daha da uzak yaparsınız 😝😁

Koy mesafeni hiçte duyma

Eşinin teyzesi de kim oluyor.

Saygılı ol yeter

Kimseye gelinlik yapmak zorunda değilsin.

Birincisi bence hatir icin o yolu kimse cekmez.
Iş konforuda önemli bir yerde bastan boyle birseye evet denilip yakinlarda durulduysa burda sorun etrafin ne dediği degil siz ne yaptiğiniz.
Simdi kayinvalidenizin bunu soylemesi normal dehilmi alişti yaninizda olmasina.
Her anne hayiflanabilir bu kayinvalide veya kendi ebeveynlerimizde olsa.
Ben şark gorevine gidecegimizi aileme soylediğimde hic istemediler hala yadirganiyor bu durum. Ama alistik. Beni sevdiklerinden istemediler..
Simdi kayinvalidem donerseniz yakin bi yere gelin diye hayal kuruyor. Ben he diyip geciyorum.oraya yakin olsak bana yine 27 saat mesafeden 10 saat mesafeye dúsecek bir secenek olucak. Ama onlarda bunu isteyebilirler yillardir uzaktalar.asla "nasil der nasil yapar" diye bir çıkışta bulunmuyorum cunku bunu herkes der.onemli olan sizinduruşunuz ve olmasi gereken mrcburi durumlar.

Başından beri soyundular ki, doğulu eşim, anlarsınız gelinlere bakış açısını veya sürekli nasıl birlikte olmak istemelerini, bende batılıyım biz ailemizi sevmiyoruz muyuz bizde çok seviyoruz kültür farkı var, eşim kendini yetiştirmiş biri şükür batıda büyüdüğü için belkide, asla doğuyu kötülemiyorum anlatmak istediğim uyuşumun zor olduğu
Yaşam tarzının farklı olması gerçekten çok zor. İnsan biraz düşünüp hak yemeyeyim, kimsenin vebaline girmeyelim dese bile işler yoluna girer. Ama nerde? Ben Karadenizliyim, eşim güneydoğulu. Nasıl bir toyluk ettim de bu hatayı yaptım bilmiyorum

Kadın hiçbirşey söylememiş ki. 40 yılda bir görürüz artık demiş, bunda ne var Allah rızası için söyler misiniz?
Bekarken öyle görünüyor da evlenince farklı bir manası olduğunu öğreniyorsunuz. Konulara yorumlarınız genel olarak kv kötü niyetli değildir şeklinde. Haklisiniz muhtemelen kötü niyetli değiller. Ama erkekler böyle durumlarda mutasyona uğrayıp anneme yazık oldu moduna girip eşinin burnundan getiriyor. Kv nin öyle demesi belki sıradan bir şey ama oğlunun aklına soru işaretleri düşüp eşini darlayabilir. Karı kocanın arasına yok yere huzursuzluk girer, o evdeki çocuklar mutsuz olur ve geleceğin psikolojisi bozuk ebeveynleri olur. O yüzden kv, rahatsız olunduğunu biliyorsa sesini kesip oturacak, teyzeleri konuşturmayacak, kimseyi dolduruşa getirmeyecek. Kimse durup dururken eş ailesinden soğumaz. Ha şimdilerde türeyen havadan nem kapan kızları saymıyorum, o tipler geleceğin cadı kaynanaları olacak bence

Senin diğer yorumlarınada denk geliyorum neymiş kv sini çok sevecekmiş e seveceksen sev ne yapalım? Ben burada konu açtım gerçekleri söyledim diye senin pembe hayallerin mi etkilendi? Senin yüzünden gerçekleri anlatamayacak mı bu millet? Çıkıp kaynana düşmanları diyorsun, senin yüzünden banlanmayacağım
Benim diğer yorumlarımı değil, senin konunuzu konuşuyoruz burada. İnsan severim ben, her insanın iyisi de olur kötüsü de olur, bunu anlatmaya çalışıyorum. Benim pembe hayallerimi sen ya da "geviş getiren kayınvaliden" etkileyemez, zira hayallerim ufacık bir pürüzle bozulacak kadar dayanıksız değil. Kayınvalide deyince otomatik olarak önyargılı oluyoruz niye ismi kayınvalide diye. Her kayınvaliden iyisi de var kötüsü de var. Dünya iyisi kayınvalide tanıdığım gibi şeytan, gelininin saçını başını yolan kayınvalideye de denk geldim. Ama benim alıntıladığım ve sizin yazdığınız cümlede hiçbirşey yok. Artık 40 yılda bir görürüz sizi imalı imalı cevap vermiş bak bunu kabul ediyorum ama burada bana cevap verdiğin gibi "anne, ben insana değil miyim benim ailemi de yolda 1 görüyoruz" minvalinde birşey söyleyebilirsin, değil mi? Ama maalesef ki ona söyleyemediğin, onda atamadığın siniri benim üzerimden atmaya çalışıyorsun ve bu çok yanlış. Ha önceki yorumlar üzerinden konuşuyor isek sende ihtimaller üzerine kayınvaliden arkasından konuşan bir gelinsin. "konu benndiiiğğm" lafından bunu anlıyorum önceki koynunda. O yüzden yorumlarımı beğenmemen normal, resmen kayınvalide fobisi var sende. Neyse, ikimizinde banlanmaması için bence artık muhatap olmayalım, iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bekarken öyle görünüyor da evlenince farklı bir manası olduğunu öğreniyorsunuz. Konulara yorumlarınız genel olarak kv kötü niyetli değildir şeklinde. Haklisiniz muhtemelen kötü niyetli değiller. Ama erkekler böyle durumlarda mutasyona uğrayıp anneme yazık oldu moduna girip eşinin burnundan getiriyor. Kv nin öyle demesi belki sıradan bir şey ama oğlunun aklına soru işaretleri düşüp eşini darlayabilir. Karı kocanın arasına yok yere huzursuzluk girer, o evdeki çocuklar mutsuz olur ve geleceğin psikolojisi bozuk ebeveynleri olur. O yüzden kv, rahatsız olunduğunu biliyorsa sesini kesip oturacak, teyzeleri konuşturmayacak, kimseyi dolduruşa getirmeyecek. Kimse durup dururken eş ailesinden soğumaz. Ha şimdilerde türeyen havadan nem kapan kızları saymıyorum, o tipler geleceğin cadı kaynanaları olacak bence
Yahu konulara olan yorumlarımı mı konuşalım burada? Ben yeri geldiğinde eşi de savundum yeri geldi gelini yeri geldi kayınvalideyi. Ön yargılı olunmaması taraftarıyım. Ama kusura bakmayın konu sahibi havadan nem kapıp (kesinlikle konu bendim) diyerek ihtimaller üzerinden kayınvalidesine hakaret edip (geviş getiren kaynana) burada üste çıkmaya çalışıp beni hedef gösteriyor, evet klasik bir laf sokma var ama çok büyütülecek birşey mi? Kayınvalide değil babam laf soksa şak diye cevabını veriyorum ben, niye vermeyeyim? Kendilerini ezdirip ezdirip orada sesini çıkarmayıp burada üyelere patlamak ne kadar doğru?

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X