- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Maalesef annesinde bunu farkettim mesela Ramazan'da buraya geldiler eşimin babasıyla 10 gün kaldı arkadan biz memleketlerine gittik 20 gün kadar kavga filan etmedim kv ile ama dün eşimi aradı oğlum da demez mi çok özledim babaaane gel filan diye ondan sonra eşime bağırmaya başladım annesi de duydu tabi size yüz vermeye gelmiyor eve soktuk diye tepeme çıkmayın unutmadım ben hicbiseyi diye eşim bişey demedi ama bozuldu belli duramıyorumMesafeli olmaya devam et.en ufak bir yumuşamanda aynı şeyler yaşanacak bence.
Küçük kızını evlendirince köye abisinin yanına yerleşme planları var acaba diyorum o planlar bize yerleşme olarak mı değişti kafasında yada paranoyak oldum bilmiyorumAcaba yaptıklarından dolayı pişman mi oldu ki? Pek öyle bir kadın gibi değil ama bilemedim. Yaşadıklarınız kesinlikle hic kolay değil.
Çok uzun yazmışım kusura bakmayın .Normalde dikkat ederim herhalde yazarken kaptırdım birazNoktalama işareti olmayan yazıları okuyamıyorum ya! Ne olur okuyanları da düşünün biraz!
Valla özellikle i bedduayi haznedemiyorum.Bana denilen lafa bile bu kadar sinirlenmedim ama ne iki konuyu da affedemiyirum .yalnız şu var eninde sonunda birgün barisacsklar diye düşünüyorum eşim zamanında bu kadar arkamda değildi hep ben kendimi savundum ve doğal olarak ee sen kendini savunuyorsun onlar seninle başa çıkamıyor oluyordu ta ki son damlaya gelene kadarNe kinciliği ya, valla yerinizde olsam kapımda kul köle olsalar, üstlerine basar geçerim. Aile boyu kafayı yemişler.
Eşinize de helal olsun gerçekten, adil bir insanmış, sizi ezdirmemiş. Umarım ömür boyu sizinle bir aile olduğunun böyle farkında olur.
Eşinizin ailesinden olabildiğince uzak durmanız en mantıklısı. Kırk yılda bir haberleşmeniz gereken durumlarda, bayram, tebrik vs gibi, eşiniz aileniz adına konuşur. Mecburen bir araya gelinen zamanlarda yine mesafeye, uzak durmaya devam.
Küçücük, masum bir bebeğe bile beddua edecek mahluklara bunlar çok fazla bile.
Annesi bu kavgaya kadar beni istemiyordu sebep açık olmam,(kızları da açık ) onun tabiriyle eşimin benim agzimin içine bakmasi ve benim baskın olmam onlar sakin sessiz insan seviyorlar çünkü baskın karakterler ve cevap verilmesinden hoslanmiyolar.bende ablası dışında yakın olamadım onlara böyle böyle soguduk iyice o olaydan önce 10 gün boyunca atistik biraz hep böyle oldu yıllarca o olayda artık tastik.ablasinin sürtük demesi annesinin bayılıp ambulans bişey yok dedikten sonra kızını arayıp beni öldürüyor öleyim diye bayilirken evde bırakıp gitti diye arabasından kaynaklandı maalesefBenim anlamadığım(ki pek çok kaynana-gelin kavgası ile açılmış konuda aynı anlayamayışım var) nasıl oluyorda sizin sadece uyandırmayalım çocuğu demenizle bukadar olay patlak veriyor?Ben hiç böyle insanlar görmedim tanımadım etrafımda da duymadım.Bir şeyleri eksik anlatıyor olabilirmisiniz acaba?Mesela sizin sözünüz üzerine bir surat düşmesi hafif bir küsme falan olası ama bir sürtüğe bizi sattın’a varan bir hezeyan nasıl mümkün?
Kesinlikle güvenmiyorum haklısınız .eşim taviz veriyo diye düşünüyorum annesine ama kendi annem diyoki kızım anneye kıyiomiyo o dersini almasa yine olay çıkarırdı eşinden korkusuna sessiz kalıyor diye bilmiyorum esime de kafayı yedirecegim sanırımUnutulacak şeyler değil maalesef .. ben topunu hayatımdan silerdim ,kocamın ailesi olduğu için beni çok ilgilendirmez ,ne halt yerlerse yesinler .
Saygını bozma fakat yakınlık da kurma .kadın kurnaz ,politik davranıyor .nerde pislik çıkaracağı belli olmaz .
Çok haklısınız bazen bir geliyorlar evde terör estiriyorum buna ne hakları var bilmiyorum .bı ara bana sardı arıyo acmazsam eşimi arayıp ondan istiyo en son dedim yine kavga çıksın istemiyorsan tel u verip durma 20 gün kavga etmeden durdum ama sabrım taşıyor diye o günden beri konuşmuyorum aramiyodaMaalesef var böyle oğlunu kıskanan,evliliğini kabullenemeyen anneler
Buna birde cehalet,edepsizlik,muhasebe yapmaktan yoksun olma durumu eklenince bu kadar çirkinleşebiliyorlar demekki
Bence hasta olarak kabullenin onu ve mümkün olduğunca mesafe koyun boşuna kinlenip laf sokucam diye uğraşmayın
Hatta son bir defa sükunetle,saçmalıklarından bir kaç örnek vererek (Doğum zamanı arkadaşlarınızın eşleriyle konuştuğu şeyler akla,mantığa,edebe...vs çok ters) kendi huzurunuz için selamlaşmadan öteye gitmeyeceğinizi falan söyleyin.Yani onu kaale almadığınızı belli edin ama sakince ve gerçekten bunu yapın
Ozaman Allah yardımcınız olsun.Çok çirkin olaylar.Gerçekten kimse bu sözleri haketmez.Annesi bu kavgaya kadar beni istemiyordu sebep açık olmam,(kızları da açık ) onun tabiriyle eşimin benim agzimin içine bakmasi ve benim baskın olmam onlar sakin sessiz insan seviyorlar çünkü baskın karakterler ve cevap verilmesinden hoslanmiyolar.bende ablası dışında yakın olamadım onlara böyle böyle soguduk iyice o olaydan önce 10 gün boyunca atistik biraz hep böyle oldu yıllarca o olayda artık tastik.ablasinin sürtük demesi annesinin bayılıp ambulans bişey yok dedikten sonra kızını arayıp beni öldürüyor öleyim diye bayilirken evde bırakıp gitti diye arabasından kaynaklandı maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?