Eş , ailesi ve yalniz kalamamak

Eşimin baştan yaptığı sınır cizememesinden. Sonra pisman oldu simdi toplamaya çalışıyor.
Valla toplamaya "çalışmayacak", toplayacak.
Hele o sonradan "her ay gelirim artık" diyen akraba ne yahu, bu ne yüzsüzlük. Eşinizin "Eşim rahatsız, birkaç ay misafir ağırlayamıyoruz" diyecek. Sonra da ayağını keser artık.

Ha ekleyeyim: Alınmasınlar gücenmesinler diye herkesi mutlu etmeye çalışırsanız, siz mutsuz olursunuz. Alınan alınacak. Kendi bilecekleri iş.

Bu arada çalıştığı firma otelini ayarlamış. Ancak küçük kızıyla geldigi icin kız benimle kaldı adam gündüz işe gitmis fırsat buldugunda da otele gidip bi kac saat uyumuş gece de gec yatiyordu bizi de uyutmuyodu. Esiyle ayri oldugu icin çocuğunu birakmasina bi sey demek istemedim.

Allah şifa versin ama yine de biraz daha bekleyin. Kanamalar ve hormon bozukluğu için önce bir tedavi olmanız gerekiyor zaten. Tabii muayene olun, doktorun yönlendirmesini takip edin bu önemli ama gebelik bir kere oldu mu da geri dönüşü yok. Siz daha eşinizle evliliği oturtamadınız, birbirinizin huyunu suyunu bilmiyorsunuz, cinsellik çok çok önemli onun da bir rayına oturması gerekir. Bebekten sonra uzun bir süre rayına oturmuyor çünkü. Başınızda hele her fırsatta geleyim kalayım diyenler olunca bunun önünü almadan çocuk yapmayın. Kışlığı bahane edip surekli gelmek isteyen KV çocuk olunca hiç çıkmaz. Kötü niyetlidir demiyorum ama düşüncesiz ne yazık ki. Bir de her ay gelirim diyen acayip akraba var. Derecesini bilmiyorum ama önce onun ayağını kesin öyle saçmalık mı olur ya.

Bana henüz soran olmadı. Sorsalar ben zaten net sekilde söylerim eşim de bilir bu huyumu o yüzden kendi halletmeye calisiyor ailesinin netligim karşısında alınacagini düşündüğünden

Sorun burda başlıyor. Size sorulması gerekiyor.

Sorulmadığında da eşinize, bana neden sorulmuyor bu evin kadını ben değil miyim, kışlık yapılacaksa da bunun muhatabı ben olmalıyım sen değil diyerek eşinize net olun.

Bakın eşim evlenmeden önce kardeşinin ailesiyle yaşamış. Doğal olarak onların içinde sınır yok. Eve birkaç kez benden habersiz gelme durumları oldu. Hatta bazılarında eşim de yanlarındaydı. Bir iki sabredip direkt eşime söyledim, ben evime benden habersiz birilerinin gelmesini sevmiyorum. Gelmesinler demiyorum ama benim destürum alınmalı, yeni evliyiz belki ben kocamla fantezi yapmak için hazırlanıyorum kim bilebilir. Ve şimdi kim gelecekse gelsin onun haberi bana verilir, benim de onayımdan geçer.

Kiiii benimki kardeş konusuyken böyle, sizinki gibi saçma sapan kişiler gelse her ay kesin kavga çıkarırım

Annem rahatsizligindan dolayi evimi yerlestirmeme dahi gelememisti. 6 ay sonra geldiler o da esimin isteğiyle oldu. Akrabalarim tavrimi bildigi icin gelmek istiyoruz bile demediler nisanliyken söyledim.

Annenize çok geçmiş olsun. Size de umarım sağlık sorunlarını kolaylıkla atlatırsınız.

Bunların hiçbiri geçerli mazeret değil, milletin oteli siz misiniz? Gitsin başka bir yol bulsun, sizin kocanız değil sizin çocuğunuz değil. Abartmayın lütfen..

Baştan net olmanız gerekir , yuvarlak konuşup idare etmek bir yere kadar gider. Sonra çok daha kötü olursunuz. Müsait değilseniz söyleyin uygun bir dille.

Haklısınız gebeligi istememin nedeni aslinda hormon bozukluklarimdan dolayi korkumdan kaynaklı sanırım. Bu korku gebelik istemini erkene çekti. Eşimle dün konustum ama gergin bi şekilde konustum. Bugün yazılanlarla haksız olmadigimi anladim daha sakin bi sekilde konusacagim.
Ben bu sınırı elimden geldigince koruyorum. Esimde basta hatalar yapsa da biraz farkındalık kazandı bana hak vermeleri artti ancak ailesinde hep bu sekilde bağlar oldugu icin basta normal görüyordu. Aynı fikirleri nisanliyken söylerdim esime. Yeni evliyken belki esime sürpriz yapacağım pat diye gelinmez falan derdim.
Bunların hiçbiri geçerli mazeret değil, milletin oteli siz misiniz? Gitsin başka bir yol bulsun, sizin kocanız değil sizin çocuğunuz değil. Abartmayın lütfen..
Dogruya diyecek söz yok

Şimdi bakın suç sadece sizde..
Çünkü muhtemelen insanların yüzüne gülüyorsunuz.
Gelip gitme muhabbetine de ayıp olmasın diye sessiz kalıyorsunuz insanlar sizi memnun sanıyor.
Hizmette de sınır yoksa yeme de yanında yat.
Kimse de değil suç o yüzden sizde.
Milletin yüzüne gülüp arkalarından kendinizi kahrediyorsunuz.
Allah dağına göre mi kar veriyor bilemedim, ben de açık açık konuşur derim daha ortada fol yumurta yokken bile demişimdir herkese ben misafir ağırlamayı hiç bilmem ya gitmeyi severim yemek yapın beni çağırın gelirim diye daha bir kişi bile geliyoruz demedi evime.
Hep beni çağırırlar çoğunlukla da zahmet vermemek için gitmem caya kahveye giderim.
Ben de çağırırım caya kahveye ama gelmezler

işte demişsin de kocan anlamamış. Hala da aman kimse kırılmasın diye lafı eveleyip geveleyip söylüyor ailesine. Kocana sınırını koruma çiz, gerekirse de kavga et. Çok ciddiyim bu konuda. Ben alttan alan kavga etmeyen biriyimdir, birkaç konuda öyle bir sesim çıktı ki eşim özür dilemesini bilmeyen biri olarak kuyruğunu kıstırarak gelmek zorunda kaldı. Bunu bir güç savaşı gibi anlatıyorum zannetmeyin. Eşimle ikimizde 30 yaş üstü aklı başında kavga etmeyen karakterleriz. Ama erkekler bazı şeyleri geç anlıyorlar. Kavga olmayınca sadece anlamış gibi davranıp sonuca ulaşamıyorlar

Suç bendeyse şu şekilde kabul edebilirim. Ben net insanım herkese söylerim eşimde bu huyumu bilir ve benim bu sekilde keskin olduğumu farkli sekilde söylemem gerektigini düşünür. Ben kendi aileme akrabalarima bunu zaten söyledim. Ama bizde kalıplaşmiş bi gelin modeli vardir. Ve gelene yok denmez denir. Ben bu düşünceyi dogru bulmadigimi aileme bunu bastan dedigimi söyledim eşime. Yazdiklarimi okuduysaniz kv gelecegini bana söylemiyor esime söylüyor. Gelen akrabasıni ben sadece 3 4 defa gördüm ve erkek beni aramiyor esimi arayip geleceğim diyor yaşca büyük biri esimde tamam diyor. Ben bu kişiye ne yapabilirim ki ? Ben pasif kaldim esimin ailesine karşı sorun olabilir evet. Ama işte senelerdir beynimize islenen gelin modeli ve karakterime ters düşen bazi tabular çakışıyor. Nisanliyken o kadar cok duydum ki esinin ailesine hürmet ve agirlama olayını. Ister istemez yapiyomusum. Farkindaligi oluşturduğunuz icin teşekkür ederim

Son bir kac aydir bunun kavgasını bi kac defa bizde ettik. Esim hatasini fark ettiginde özür diler anlayışsız değildir ancak farkinda değildi. Ben açıkça anlattim neden rahat edemedigimi neden su an istemedigimi. Dün biz ayni taraftayiz ikimizde istemiyoruz su an dedi. Ama ikimizin yöntemi farkli. Ben net sekilde söylerim o cekinerek farkli yollar arar. Gerci bi kisiye net olmus ama o kisiyle de arasında bi tatsizlik olmustu ondan sanırım.

Siz çocuk için acele etmeyin, kusura bakmayın ama daha sınır çizemiyorsunuz

Daha ciddi bir şekilde konuşun dr kontrollerim var buna odaklanıyoruz bir süre deyin, küsen küssün.

Her gelecek olana tamam deyip milletin önünü açmışlar şimdi de drama yapıyorlar. Akraba mı gelmek istiyor "müsait değiliz, dr randevumuz var, başka plan yaptık vb." deseler yetecek.

Bence siz kibar ama net bir sekilde söyleyin yatili misafir kabul etmek istemediginizi.. Yeni evli insanin evine yatili gidilmez, genel olarak kimsenin evine mecburiyet yoksa yatili gidilmez..

Her gelecek olana tamam deyip milletin önünü açmışlar şimdi de drama yapıyorlar. Akraba mı gelmek istiyor "müsait değiliz, dr randevumuz var, başka plan yaptık vb." deseler yetecek.
Kimsenin dram yaptigi yok burda. Degisime hatalarimi fark edip düzeltmeye meyilli oldugumu yazdim. Kendi akrabalarima bastan yok dediğim icin sorun yaşamıyorum esimin yok diyememe sorununu da söyledim.

Gebelik istiyorsunuz iyi güzel de hormon bozukluğu gebe kalsanız bile sağlıklı gebelik geçirmenize engel olabilir. Horomom bozukluğu var diye gebe kalmanız yetmiyor ki, o gebeliği sağlıklı gecirebilmeniz gerekiyor.

Sadece gebe kalmaya odaklanmissiniz, daha bir yıldır evlisiniz çocuk konusunda bu kadar planlı programlı olunmaz, iki kişi olarak birbirinizi tanıyın keyfinize bakın gezin tozun.. Bu süreçte de hormon tedavisi görürsünüz bebek için içiniz daha rahat olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…