Eş , ailesi ve yalniz kalamamak

Daha genç bir yaş 28. Sorun yoksa bir aya hamile kalırsanız o zaman ne yapacaksınız? Daha çalışmıyorsunuz, yaşadığınız ile hakim değilsiniz, evlilik düzenini oturtamamışsınız. 1 sene evliliğe alışmak için misafir gelmesin diye düşünüyorsunuz ama evliliğe alışmadan çocuk olursa ne yaparımı düşünmemişsiniz. Önce hormon bozukluğu için tedavinizi olun çocuk çok sonraki aşama olsun

Evet bu dediklerinize katiliyorum tiroit icin tedavideyim diğerleri icinde bu ay doktor randevum var. Zaten nasil bi sürec olacak bilmiyoruz belki tedavi süreci kısa sürecek ya da daha uzun. Zaten bu sıkıntılarımdan dolayi cocuk düşüncesi erkene alındı. Yani korku oldu acaba olmayacak mi diye. En basta demistik dediklerinizi gezelim evliligimiz otursun diye. Önceligimiz su an tedavi zaten.
Üsttede belirttigim gibi. Öncelik sağlık.

Çocuk olsun diye deneme yaparken, çocuk olursa denemenin ne anlamı kalıyor konu sahibi? Öyle mantıksız şey mi olur? Çocuk için karı koca olarak maddi manevi hazırsanız öyle deneme yapılması gerekir. Siz doktora gitmediniz mi deneme öncesi? Yapılan testlerle size bilgi verirler.

Doktora gittim doktor ilgisizdi sorularima bile dogru düzgün cevap vermedi ve endokrine yönlendirdi tiroit icin tedaviye baslandi zaten sonrasinda deneyemedik ki. Bende yakiniyorum zaten cocuk dusunuyoduk doktora gittim sonrasinda memlekete gittik sonrasinda misafirden dolayi doktora dahi gidemedim dedim. Bu ayda tekrar randevum oldugunu belirttim. Zaten kanamadan dolayi deneyemiyoruz ki ? Istedik ama denemeye fırsat bile olmadi. Bende tam bi muayene icin tekrar iyi bi doktordan randevu aldim
Ya haklisin da.. hemen cocuk diye tutusmayq ne gerek var? Hadi cocuk olsun isterim dersin o ayri da ilk günden gün sayip iliski icin gun takip edecek kadar ne yasadin ya Anne olmaktan başka hayat amacin yok mu
Bunun nedenini tekrar tekrar yazdim neden yorumlari okumayip bu kadar gereksiz bi yorum yapiyosunuz ? Cocuk icin acele etmeyin deseniz yeterli ayrıca. Anne olmaktan baska amaciniz yok mu nedir ya? Yazdiklarimdan annelikten baska amaci olmamayi nasil cikardiniz ? Evet düşünüyodum ancak burdaki yorumlarda farkindalik olusturdugum sey erken düşünmekti. Bunu daha düzgün üslupla belirtebilirken en çirkin üslubu yazabilmek büyük başarı.

Başta insanlarin arayıp sorması, misafirliğe gelmesi insanın hoşuna gidiyor, değer veriyorlar diye düşünürken sonra önü alınamıyor ve insanlar karşısındakini kullanmaya başlıyor. Enayi yerine koyuyorlar. Bir an önce önünü almalısınız, başka problemlere yol açabilir.

E siz daha yerleşik hayata geçemeden çocuk düşünüyoruz yazarsanız tabii ki de öyle yorumlar gelir.

Eşiniz sizin kadar bu durumdan rahatsız olsaydı gelmeyin derdi ya da direkt gelmeyin yerine dolaylı yoldan bunu diyebilirdi diye düşünüyorum. Ev değil otel sanki. Mesela siz gelmeyin deseniz? Yani direkt gelmeyin değil tabii ama mizacınıza uydurup istemediğinizi o insanlara siz söyleseniz daha etkili olurdu diye düşünüyorum. En olmadı kocanıza biraz sert yapın

Adam normal şartlarda her iş gezisine kızını da götürüyor mu yoksa siz de o şehirdesiniz diye mi kızıyla gelmiş ? İşyeri otelini ayarlıyorsa, otelinde kalsın bir zahmet. Çocuğuyla ilgili de bakıcı tutabilir.

Son düzenleme:
Ben direkt söylerim yani müsait degiliz diye. Esimde bu yüzden o kisileri istemedigimizi dusuneceginden alinganlik yaparlar diye yumusatarak söylemeye çalışıyor. Cocuk konusu biraz yanlış anlaşıldı galiba haklısınız. burda okuyorum 1 sene korunup sonrasinda gec kalanları. Birazda panik haliyle cocuk düşündük ama zaten önümüzdeki süreci tedaviyi bilemiyoruz.
Yazları götürüyormus. Zaten bakicisi varmis ancak su an sorunlar olmuş bakiciyla.

E bu insanların yemesiyle içmesiyle siz ilgilenmiyor musunuz? Resti çekin. Ben misafir kabul etmiyorum ha ama ille de gelsinler diyorsan her şeyleriyle sen ilgilenirsin deyin. Ve zaten rahatsızmışsınız birazcık da nazlanın yahu. Misafir geldiğinde ağrım var deyip yemeği ya da çayı hatta yemeği, çayı, bulaşığı eşinize yaptırın bakalım bir daha kimseye yumuşak yüz gösterebilecek mi.

Cocuk konusunda erken diyenlere kozmayin haklilar. Gorumceye desin esiniz o da annesini uyarsin. Annesi etrafi dizginlesin . Yeni evlinin evine bu kadar gidildigini de ilk kez gordüm

Eşinizin annesine sizin sağlık sorunlariniz olduğunu söylemesi yeterli olur bence

Cocuk konusunda erken diyenlere kozmayin haklilar. Gorumceye desin esiniz o da annesini uyarsin. Annesi etrafi dizginlesin . Yeni evlinin evine bu kadar gidildigini de ilk kez gordüm
Ben erken diyenlere kızmadim kötü üslupla kırıcı sekilde söyleyenlere tepki gösterdim yoksa hak verdim tekrar tekrar yazdim ama okumadıklari icin oraya not düştüm ilk aylarda gelecekler vardi onu esim engelledi ama bunun sonu yok arkadaslar haklı ben devreye girecegim insaAllah yeni gelin bizi istemiyo diye kk gelip konu acmazlar

Valla haklısınız bende olsam bende rahatsız olurdum elbetteki misafirler başımız tacı ama ne bu durmadan durmadan eşinizde siizn gibi düşünüyorsa sıkıntı yoktur ailenize cizgiyi çekin

Evliliginiz henüz oturmamış, kimse duracağı yeri bilmiyor eğer hamile kalırsanız kendi ayağınıza sıkarsınız, acilen hayır demeyi öğrenin eşinize de öğretin yoksa zorlu günler sizi bekliyor, bana da çocuğun olmaz dediler ama hamileyim şimdi verecek Allah veriyor bir şekilde, ben asla evliliğim ve eşim istediğim düzeye gelmeden çocuk düşünmedim pişman da değilim, ailesi başımın etini yedi yeni evliyken onlarda da asla sınır kavramı yoktu , sürekli bir gelme gitme kalma mevzuları dönerdi, ben cinnet geçirince herkes ayağını denk aldı, size tavsiyem susmayın ve net olun...

Haklısınız. Ben demeyi biliyorum en basindan akrabalarima bunu soyledim. eşime de bunu anlatıyorum zaten eskisi gibi degil bu konuda ancak ailesinde evliligin oturmasi kavrami yok. Yalniz kalsinlar olayi yok. Zaten evlendik evleneli hemen hemen her ay görüstük bayramlar mecburi durumlar derken. Esimle cok tartistim net olarak istemedigimi söyledim. Neden istemedigimi söyledim. Hak verdi. Ben halledecegim dedi. Ama bunun sonu gelmiyo. Ben de acaba normali bu mu ben mi abartiyorum demeye başladım buraya yazdim. Hatta kurban bayramında memleketteyken bu yüzden tartistik. Yoruldugumu sıkıldığımı belirttim. Ama ailesinde bu cok normal ve esimde bunu normal zannediyordu. Biraz biraz beni anlamaya basladi.

Esimde bu yüzden o kisileri istemedigimizi dusuneceginden alinganlik yaparlar diye yumusatarak söylemeye çalışıyor.
E istemiyorsunuz zaten, konu açma sebebiniz de bu değil mi?
Adap, üslup bilmeyeni,
insanların özeli, sınırları oldugunu bilmeyeni,
yeni gelinin evine habire size gelip kalalım diyeni,
her normal düşünme yetisine sahip insan istemez.
Bunları düşünemeyen insanlar da ister alınsın ister gücensin, nedir yani?

madem ikiniz de bu konuda hemfikirsiniz, ikiniz de biz bu günlerde yoğunuz müsait olunca çağırırız diyceksiniz. Kocanız bende şüphe uyandırıyo henüz bu adamdan emin olmadan çocuk yapmayın

Keşke açsalar azıcık linçlerdik.snsjdjd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…