- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
Çocuk konusunda hakli olabilirsiniz farkli bi bakis acısı yaşım 28 olacak hormon bozukluklarindan dolayi ne zaman olacagi belli değil ama öncelik sağlığım agrılarım ve kanamam. Hormon sorunlarim ve eşimin önceden oldugu ameliyattan dolayi deneyelim dedik en azindan sorun varsa doktora gidip denedik olmadı deyip önlemini tedavisini olalım diye düşündük. Zaten denemeye fırsatta olmadi.
Evet bu dediklerinize katiliyorum tiroit icin tedavideyim diğerleri icinde bu ay doktor randevum var. Zaten nasil bi sürec olacak bilmiyoruz belki tedavi süreci kısa sürecek ya da daha uzun. Zaten bu sıkıntılarımdan dolayi cocuk düşüncesi erkene alındı. Yani korku oldu acaba olmayacak mi diye. En basta demistik dediklerinizi gezelim evliligimiz otursun diye. Önceligimiz su an tedavi zaten.Gebelik istiyorsunuz iyi güzel de hormon bozukluğu gebe kalsanız bile sağlıklı gebelik geçirmenize engel olabilir. Horomom bozukluğu var diye gebe kalmanız yetmiyor ki, o gebeliği sağlıklı gecirebilmeniz gerekiyor.
Sadece gebe kalmaya odaklanmissiniz, daha bir yıldır evlisiniz çocuk konusunda bu kadar planlı programlı olunmaz, iki kişi olarak birbirinizi tanıyın keyfinize bakın gezin tozun.. Bu süreçte de hormon tedavisi görürsünüz bebek için içiniz daha rahat olur..
Üsttede belirttigim gibi. Öncelik sağlık.Daha genç bir yaş 28. Sorun yoksa bir aya hamile kalırsanız o zaman ne yapacaksınız? Daha çalışmıyorsunuz, yaşadığınız ile hakim değilsiniz, evlilik düzenini oturtamamışsınız. 1 sene evliliğe alışmak için misafir gelmesin diye düşünüyorsunuz ama evliliğe alışmadan çocuk olursa ne yaparımı düşünmemişsiniz. Önce hormon bozukluğu için tedavinizi olun çocuk çok sonraki aşama olsun
Çocuk konusunda hakli olabilirsiniz farkli bi bakis acısı yaşım 28 olacak hormon bozukluklarindan dolayi ne zaman olacagi belli değil ama öncelik sağlığım agrılarım ve kanamam. Hormon sorunlarim ve eşimin önceden oldugu ameliyattan dolayi deneyelim dedik en azindan sorun varsa doktora gidip denedik olmadı deyip önlemini tedavisini olalım diye düşündük. Zaten denemeye fırsatta olmadi.
İs arayısındayim uzun süredir ama henüz dönüş alamadim. Bilmedigim bi sehir oldugu icin sadece ilanlardan ve es dosttan tavsiye alabiliyorum deniyorum insaAllah bulabilirim
Doktora gittim doktor ilgisizdi sorularima bile dogru düzgün cevap vermedi ve endokrine yönlendirdi tiroit icin tedaviye baslandi zaten sonrasinda deneyemedik ki. Bende yakiniyorum zaten cocuk dusunuyoduk doktora gittim sonrasinda memlekete gittik sonrasinda misafirden dolayi doktora dahi gidemedim dedim. Bu ayda tekrar randevum oldugunu belirttim. Zaten kanamadan dolayi deneyemiyoruz ki ? Istedik ama denemeye fırsat bile olmadi. Bende tam bi muayene icin tekrar iyi bi doktordan randevu aldimÇocuk olsun diye deneme yaparken, çocuk olursa denemenin ne anlamı kalıyor konu sahibi? Öyle mantıksız şey mi olur? Çocuk için karı koca olarak maddi manevi hazırsanız öyle deneme yapılması gerekir. Siz doktora gitmediniz mi deneme öncesi? Yapılan testlerle size bilgi verirler.
Bunun nedenini tekrar tekrar yazdim neden yorumlari okumayip bu kadar gereksiz bi yorum yapiyosunuz ? Cocuk icin acele etmeyin deseniz yeterli ayrıca. Anne olmaktan baska amaciniz yok mu nedir ya? Yazdiklarimdan annelikten baska amaci olmamayi nasil cikardiniz ? Evet düşünüyodum ancak burdaki yorumlarda farkindalik olusturdugum sey erken düşünmekti. Bunu daha düzgün üslupla belirtebilirken en çirkin üslubu yazabilmek büyük başarı.Ya haklisin da.. hemen cocuk diye tutusmayq ne gerek var? Hadi cocuk olsun isterim dersin o ayri da ilk günden gün sayip iliski icin gun takip edecek kadar ne yasadin ya Anne olmaktan başka hayat amacin yok mu
E siz daha yerleşik hayata geçemeden çocuk düşünüyoruz yazarsanız tabii ki de öyle yorumlar gelir.Kızlar bdv konularını okurken benzer sorunlari yaşayan cok kisi gördüm. Ben de biraz bahsetmek istedim.
Evleneli yaklasik 1 sene oldu. Öncesinde de eşimin görevi nedeniyle izinlerde gorusebiliyorduk. Bu sebeple ve birazda evlilige alışma sürecinden dolayi, nisanliyken esime söyledim 1 sene evliligime alismak istiyorum o sürecte misafir olmasin diye. Nedenlerle de açıkladım. Evlendik hic bilmedigimiz bi sehire taşındık ama isler planladigimiz gibi gitmedi iş dolayisiyla farkli sebeplerle bayram gezmeleri falan derken her ay memlekete gittik . Zaten eve tasindigimiz ilk günler esimin sehir disina cikmasi gerektigi icin evimi de tam yerlestirmedigimden kv geldi . Memlekete bu sürecte 1 ay gitmedik onda da yatılı misafir geldi. Kurban bayrami sonrasi tamam rahat edecegiz derken esimin akrabasi geldi 3 4 gün kadar yatılı kaldılar . Adet döneminde geldikleri icin hormon testi yaptirmam gerekirken erteledim. cocuk düşünüyoruz ara kanamalarim var uzun sürüyor ve doktora dahi gidemiyorum. Neyse Tekrar rahat edeceğiz derken esimin ailesi gelmek istiyodu kv falan ertelemisler biz de tamam dedik çünkü zaten sağlık problemlerim var rahat rahat baktiririz henüz cocuk denemesi yapamadik ara kanamalar sürekli sehir dışı olaylari derken. Kv geçenlerde esimle konusurken diyo ki hic ısrar etmedin gelecektik biz ablanla. Esim de annesine söylüyo islerime yogunlasmam gerek ilgilenemem sizle. Kv diyo ki senle isimiz yok zaten biz evde kışlık yaparız izin gününde bizle ilgilenirsin. Kv alınır diye direkt gelme demiyo ama kv ısrarla yok yok sen bizi düşünme biz kadın kadına otururuz falan diyor.
Geçen gelen esimin akrabasi isi nedeniyle hemen hemen her ay gelirim artik diyo. Gecen abisi gelmeyi düşünüyoruz diyor. Esim hepsinin önünü kesmeye çalışıyo ama o da arada kalıyor hanımlar ben napacagim? Esim benimle ayni düşünüyor artik çünkü sağlığım söz konusu agrılarım var cocuk düşünüyoruz ve bir ay bile yalniz kalamadigimizi acikladigimda hak verdi. Görümcem anlayışlidir ona usulünce söylemeyi düşünüyor. Sizce ben mi abartıyorum evlilik böyle bir sey mi tecrübeli hanımlar yorumlarinizi merak ediyorum. Yanlış düşündüğüm konularda değişime açık olduğumu düşünüyorum.
Edit : Arkadaslar cocuk konusuna takılan cok olmus ama henüz deneme bile yapamadigimizi kanamam oldugunu belirttim. Bu ay doktor kontrolüm var zaten kanamam var cocuk sadece düşündük ve evet erken oldugunun farkina vardım. Hayattaki tek amaci annelik gibi bi kavramı burda her cocuk düşünene yorum olarak yazmak adet haline gelmis. Burdaki yazdiklarimdan sadece cocuk konusuna takilanlar olmus. Arkadaslar düşündük sadece deneyemedik zaten ilk aylar korunduk sonrasinda saglik sorunlarim olunca panik halinde istedik. Olmazsa gec kalirsak korkusuyla. Bu kadar kırıcı konusmaya inanın gerek yok.
Bu arada çalıştığı firma otelini ayarlamış. Ancak küçük kızıyla geldigi icin kız benimle kaldı adam gündüz işe gitmis fırsat buldugunda da otele gidip bi kac saat uyumuş gece de gec yatiyordu bizi de uyutmuyodu. Esiyle ayri oldugu icin çocuğunu birakmasina bi sey demek istemedim.
Ben direkt söylerim yani müsait degiliz diye. Esimde bu yüzden o kisileri istemedigimizi dusuneceginden alinganlik yaparlar diye yumusatarak söylemeye çalışıyor. Cocuk konusu biraz yanlış anlaşıldı galiba haklısınız. burda okuyorum 1 sene korunup sonrasinda gec kalanları. Birazda panik haliyle cocuk düşündük ama zaten önümüzdeki süreci tedaviyi bilemiyoruz.E siz daha yerleşik hayata geçemeden çocuk düşünüyoruz yazarsanız tabii ki de öyle yorumlar gelir.
Eşiniz sizin kadar bu durumdan rahatsız olsaydı gelmeyin derdi ya da direkt gelmeyin yerine dolaylı yoldan bunu diyebilirdi diye düşünüyorum. Ev değil otel sanki. Mesela siz gelmeyin deseniz? Yani direkt gelmeyin değil tabii ama mizacınıza uydurup istemediğinizi o insanlara siz söyleseniz daha etkili olurdu diye düşünüyorum. En olmadı kocanıza biraz sert yapın
Yazları götürüyormus. Zaten bakicisi varmis ancak su an sorunlar olmuş bakiciyla.Adam normal şartlarda her iş gezisine kızını da götürüyor mu yoksa siz de o sehirdesiniz diye mi kızıyla gelmiş ? İşyeri otelini ayarlıyorsa, otelinde kalsın bir zahmet. Çocuğuyla ilgili de bakıcı tutabilir.
E bu insanların yemesiyle içmesiyle siz ilgilenmiyor musunuz? Resti çekin.Ben direkt söylerim yani müsait degiliz diye. Esimde bu yüzden o kisileri istemedigimizi dusuneceginden alinganlik yaparlar diye yumusatarak söylemeye çalışıyor. Cocuk konusu biraz yanlış anlaşıldı galiba haklısınız. burda okuyorum 1 sene korunup sonrasinda gec kalanları. Birazda panik haliyle cocuk düşündük ama zaten önümüzdeki süreci tedaviyi bilemiyoruz.
Yazları götürüyormus. Zaten bakicisi varmis ancak su an sorunlar olmuş bakiciyla.
Yazları götürüyormus. Zaten bakicisi varmis ancak su an sorunlar olmuş bakiciyla.
Cocuk konusunda erken diyenlere kozmayin haklilar. Gorumceye desin esiniz o da annesini uyarsin. Annesi etrafi dizginlesin . Yeni evlinin evine bu kadar gidildigini de ilk kez gordümKızlar bdv konularını okurken benzer sorunlari yaşayan cok kisi gördüm. Ben de biraz bahsetmek istedim.
Evleneli yaklasik 1 sene oldu. Öncesinde de eşimin görevi nedeniyle izinlerde gorusebiliyorduk. Bu sebeple ve birazda evlilige alışma sürecinden dolayi, nisanliyken esime söyledim 1 sene evliligime alismak istiyorum o sürecte misafir olmasin diye. Nedenlerle de açıkladım. Evlendik hic bilmedigimiz bi sehire taşındık ama isler planladigimiz gibi gitmedi iş dolayisiyla farkli sebeplerle bayram gezmeleri falan derken her ay memlekete gittik . Zaten eve tasindigimiz ilk günler esimin sehir disina cikmasi gerektigi icin evimi de tam yerlestirmedigimden kv geldi . Memlekete bu sürecte 1 ay gitmedik onda da yatılı misafir geldi. Kurban bayrami sonrasi tamam rahat edecegiz derken esimin akrabasi geldi 3 4 gün kadar yatılı kaldılar . Adet döneminde geldikleri icin hormon testi yaptirmam gerekirken erteledim. cocuk düşünüyoruz ara kanamalarim var uzun sürüyor ve doktora dahi gidemiyorum. Neyse Tekrar rahat edeceğiz derken esimin ailesi gelmek istiyodu kv falan ertelemisler biz de tamam dedik çünkü zaten sağlık problemlerim var rahat rahat baktiririz henüz cocuk denemesi yapamadik ara kanamalar sürekli sehir dışı olaylari derken. Kv geçenlerde esimle konusurken diyo ki hic ısrar etmedin gelecektik biz ablanla. Esim de annesine söylüyo islerime yogunlasmam gerek ilgilenemem sizle. Kv diyo ki senle isimiz yok zaten biz evde kışlık yaparız izin gününde bizle ilgilenirsin. Kv alınır diye direkt gelme demiyo ama kv ısrarla yok yok sen bizi düşünme biz kadın kadına otururuz falan diyor.
Geçen gelen esimin akrabasi isi nedeniyle hemen hemen her ay gelirim artik diyo. Gecen abisi gelmeyi düşünüyoruz diyor. Esim hepsinin önünü kesmeye çalışıyo ama o da arada kalıyor hanımlar ben napacagim? Esim benimle ayni düşünüyor artik çünkü sağlığım söz konusu agrılarım var cocuk düşünüyoruz ve bir ay bile yalniz kalamadigimizi acikladigimda hak verdi. Görümcem anlayışlidir ona usulünce söylemeyi düşünüyor. Sizce ben mi abartıyorum evlilik böyle bir sey mi tecrübeli hanımlar yorumlarinizi merak ediyorum. Yanlış düşündüğüm konularda değişime açık olduğumu düşünüyorum.
Edit : Arkadaslar cocuk konusuna takılan cok olmus ama henüz deneme bile yapamadigimizi kanamam oldugunu belirttim. Bu ay doktor kontrolüm var zaten kanamam var cocuk sadece düşündük ve evet erken oldugunun farkina vardım. Hayattaki tek amaci annelik gibi bi kavramı burda her cocuk düşünene yorum olarak yazmak adet haline gelmis. Burdaki yazdiklarimdan sadece cocuk konusuna takilanlar olmus. Arkadaslar düşündük sadece deneyemedik zaten ilk aylar korunduk sonrasinda saglik sorunlarim olunca panik halinde istedik. Olmazsa gec kalirsak korkusuyla. Bu kadar kırıcı konusmaya inanın gerek yok.
Eşinizin annesine sizin sağlık sorunlariniz olduğunu söylemesi yeterli olur benceKızlar bdv konularını okurken benzer sorunlari yaşayan cok kisi gördüm. Ben de biraz bahsetmek istedim.
Ben erken diyenlere kızmadim kötü üslupla kırıcı sekilde söyleyenlere tepki gösterdim yoksa hak verdim tekrar tekrar yazdim ama okumadıklari icin oraya not düştümCocuk konusunda erken diyenlere kozmayin haklilar. Gorumceye desin esiniz o da annesini uyarsin. Annesi etrafi dizginlesin . Yeni evlinin evine bu kadar gidildigini de ilk kez gordüm
Valla haklısınız bende olsam bende rahatsız olurdum elbetteki misafirler başımız tacı ama ne bu durmadan durmadan eşinizde siizn gibi düşünüyorsa sıkıntı yoktur ailenize cizgiyi çekinKızlar bdv konularını okurken benzer sorunlari yaşayan cok kisi gördüm. Ben de biraz bahsetmek istedim.
Evliliginiz henüz oturmamış, kimse duracağı yeri bilmiyor eğer hamile kalırsanız kendi ayağınıza sıkarsınız, acilen hayır demeyi öğrenin eşinize de öğretin yoksa zorlu günler sizi bekliyor, bana da çocuğun olmaz dediler ama hamileyim şimdi verecek Allah veriyor bir şekilde, ben asla evliliğim ve eşim istediğim düzeye gelmeden çocuk düşünmedim pişman da değilim, ailesi başımın etini yedi yeni evliyken onlarda da asla sınır kavramı yoktu , sürekli bir gelme gitme kalma mevzuları dönerdi, ben cinnet geçirince herkes ayağını denk aldı, size tavsiyem susmayın ve net olun...Eşimin baştan yaptığı sınır cizememesinden. Sonra pisman oldu simdi toplamaya çalışıyor.
Annem rahatsizligindan dolayi evimi yerlestirmeme dahi gelememisti. 6 ay sonra geldiler o da esimin isteğiyle oldu. Akrabalarim tavrimi bildigi icin gelmek istiyoruz bile demediler nisanliyken söyledim.
Cok haklısınız. Cocuk konusunda evet 1 sene düşünmüyorduk ancak tiroit ve diger hormon sorunlarimdan dolayi denemeye baslayalim dedik. Zaten hemen olacağını düşünmüyoruz tabi nasip ama esimin öncesinde bi sorundan dolayi ameliyat oldugunu biliyorum. 1 sene dolmadan muayene etmiyorlar. En azindan biraz deneyelim doktora gittigimizde denedik olmadı bilinciyle gideriz dedik.
Haklısınız. Ben demeyi biliyorum en basindan akrabalarima bunu soyledim. eşime de bunu anlatıyorum zaten eskisi gibi degil bu konuda ancak ailesinde evliligin oturmasi kavrami yok. Yalniz kalsinlar olayi yok. Zaten evlendik evleneli hemen hemen her ay görüstük bayramlar mecburi durumlar derken. Esimle cok tartistim net olarak istemedigimi söyledim. Neden istemedigimi söyledim. Hak verdi. Ben halledecegim dedi. Ama bunun sonu gelmiyo. Ben de acaba normali bu mu ben mi abartiyorum demeye başladım buraya yazdim. Hatta kurban bayramında memleketteyken bu yüzden tartistik. Yoruldugumu sıkıldığımı belirttim. Ama ailesinde bu cok normal ve esimde bunu normal zannediyordu. Biraz biraz beni anlamaya basladi.Evliliginiz henüz oturmamış, kimse duracağı yeri bilmiyor eğer hamile kalırsanız kendi ayağınıza sıkarsınız, acilen hayır demeyi öğrenin eşinize de öğretin yoksa zorlu günler sizi bekliyor, bana da çocuğun olmaz dediler ama hamileyim şimdi verecek Allah veriyor bir şekilde, ben asla evliliğim ve eşim istediğim düzeye gelmeden çocuk düşünmedim pişman da değilim, ailesi başımın etini yedi yeni evliyken onlarda da asla sınır kavramı yoktu , sürekli bir gelme gitme kalma mevzuları dönerdi, ben cinnet geçirince herkes ayağını denk aldı, size tavsiyem susmayın ve net olun...
E istemiyorsunuz zaten, konu açma sebebiniz de bu değil mi?Esimde bu yüzden o kisileri istemedigimizi dusuneceginden alinganlik yaparlar diye yumusatarak söylemeye çalışıyor.
Keşke açsalar azıcık linçlerdik.snsjdjdBen erken diyenlere kızmadim kötü üslupla kırıcı sekilde söyleyenlere tepki gösterdim yoksa hak verdim tekrar tekrar yazdim ama okumadıklari icin oraya not düştümilk aylarda gelecekler vardi onu esim engelledi ama bunun sonu yok arkadaslar haklı ben devreye girecegim insaAllah yeni gelin bizi istemiyo diye kk gelip konu acmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?