Eş ailesi

Pretty little liars

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2019
152
215
53
36
Merhabalar hanımlar.Benim sorunum ki sorun denilir mi pek emin değilim ama eşimin ailesi.2.5 yıllık evliyim.Eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz. Benim ailem başka şehirde. Kendileri 4 kardeş.Eşim evin en küçüğü ve tek erkek.Ablalarinin hepsi evli ve çocukları var.genel olarak kayinvalidem ve görümcelerim ıyi insanlardır. Bana herhangi bir zararları yok.Ancak okul hayatları vs olmadığı için pek sosyal değiller ve genel olarak işlerini yapmak için birilerine muhtaçlar.Işte benim rahatsiz oldugum konuda tam bu nokta .Mesela biryere mi gidecekler eşim götürür.çocuklarına birşeyler alırlar olmaz değişime eşim götürür. Ve bu durum beni sinir etmeye başladı.Hepsinin kendi kocası var ve bu işleri onlar da pekala yapabilirler.esime bunu söylediğimde ise beni ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyip konuyu kapatıyor. Durum böyle olunca ben de o insanlara gıcık olmaya başlıyorum. Acaba abartıyormuyum..

Sizi fiziksel olarak rahatsiz eden sey nedir mesela tam olarak? Somut bir zarar goruyor olmaniz lazim rahatsiz olmaniz icin. Mesela esinizle bir yere giderken adam sizi sokak ortasinda aniden birakip kosa kosa yegeninin donunu gomlegini degistirmeye gidiyorsa evet sizi dogrudan ilgilendiriyor. Sizden zaman mi caliyor mesela? Atiyorum butun hafta sonunu kardeslerini bir yerlere tasiyarak mi geciriyor? Bunlar yoksa neden gicik oluyorsunuz diye soracagim cunku ondan

Merhabalar hanımlar.Benim sorunum ki sorun denilir mi pek emin değilim ama eşimin ailesi.2.5 yıllık evliyim.Eşimin ailesi ile aynı şehirde oturuyoruz. Benim ailem başka şehirde. Kendileri 4 kardeş.Eşim evin en küçüğü ve tek erkek.Ablalarinin hepsi evli ve çocukları var.genel olarak kayinvalidem ve görümcelerim ıyi insanlardır. Bana herhangi bir zararları yok.Ancak okul hayatları vs olmadığı için pek sosyal değiller ve genel olarak işlerini yapmak için birilerine muhtaçlar.Işte benim rahatsiz oldugum konuda tam bu nokta .Mesela biryere mi gidecekler eşim götürür.çocuklarına birşeyler alırlar olmaz değişime eşim götürür. Ve bu durum beni sinir etmeye başladı.Hepsinin kendi kocası var ve bu işleri onlar da pekala yapabilirler.esime bunu söylediğimde ise beni ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyip konuyu kapatıyor. Durum böyle olunca ben de o insanlara gıcık olmaya başlıyorum. Acaba abartıyormuyum..
haklısın bence abartmıyorsun ama eşinin dik durmasına direnme sürekli karşı çıkmaya devam et.
sonuçta herkes kendi sorumluluğunu kendi alsın.
annesi babası için bişey diyemem ama kardeşleri üstüne yıkılmaktan vazgeçsin

Valla eş ailesinden nefret eden biri olarak söylüyorum, karışmaya hakkınız yok gerçekten de. Sonuçta kardeşleri ve yeğenleri, yardımcı olmak istemesi normal. Ha tabiki kocalarının yapması gerekiyor ama yardımcı olur musun denince yok diyemez ki adam.

benimde görümcem sürekli işlerini kocama yaptırıyordu kendi kocası olduğu halde,çocuğu ile şeyleri kocama aldırıyordu getir,götür filan.Ben söyleye söyleye söyleye eşimi tam vazgeçirdim sayılmaz ama artık benden gizli yapııyor ve bu sebeple daha az yapıyor.
3 tane iş yapacaksa benden gizlediği için anca bir tanesini yapabiliyor bu bile benim işime yarar.Söylenmeye devam vazgeçmek yok

Gercekten böyle insanlardan hiç haz etmiyorum. Bence sorun görümcelerinizde kardeslerinin evli olup kendine ait bi hayatı olduğunu hala kabullenememiişleer. Eşinizin de sizi susturma sekli hiç hoş değil. Gucık olmakta haklısınız. Sürekli sürekli oluyorsa haklısınız en azından.

Adamın bir yerlere gitmesi gelmesi maddi, manevi kayıp bence. Kendim de istemezdim. Kocalarına desinler bir zahmet. Acil bir şey olur o ayrı. Yoksa düşünemiyorum habire gitsin enayi gibi kardeşlerine hizmetçilik, uşaklık etsin. Yaktığı yakıta, giden zamanına yazık. Benle geçirmesini isterim o vakti.

ev düzeninize ,eşinizle olan ilişkilerinize karışmıyorlarsa, sizi gelmedin gitmedin diye boğmuyorlarsa, arada sırada olsada laf kondurmuyorlarsa yani hayatınıza burunlarını sokupta can sıkmıyorlarsa bırakın yapsın . fakat bu taleplerinin altında işgüzarlık seziyorsanız ( bak evlenmiş olabilir ama önceliği biz ve bzim isteklerimiz gibi ) o zaman tepkinizi koyun .

Eşiniz haklı.
Ben de olsam aynısını söylerim.
Sizi etkileyen bir durum yoksa müdahale edemezsiniz.
Ben de kardeşlerimin her işine koşarım. Genelde işleri ben hallederim. Eşim itiraz edecek olsa (ki edemez) ağzının payını alır. Eşiniz bundan gocunmuyorsa, aile sizi darlamıyorsa buna müdahale hakkınız olduğunu düşünmüyorum.

Eş ailesine gıcık olacak başka şeyler bulun.

Beni yolun ortasında bırakıp gitmese de ablalarını ya da annesini bir yerlere götürmek için planlarımızı iptal ettiğimiz oldu.Kaldi ki annesiyle ilgili durumlara asla karışmam. Annesi tabiki de götürecek. Ama ablalarının eşleri varken bu kadar abartmasi bana saçma geliyor

Beni yolun ortasında bırakıp gitmese de ablalarını ya da annesini bir yerlere götürmek için planlarımızı iptal ettiğimiz oldu.Kaldi ki annesiyle ilgili durumlara asla karışmam. Annesi tabiki de götürecek. Ama ablalarının eşleri varken bu kadar abartmasi bana saçma geliyor
ablaları ile olan iletişiminiz nasıl ? birbirinize bi inatlaşma durumları var mı . siz onların bunu biliçli yaptığını mı düşünüyorsunuz ?

Şimdi hatırladım.
Yıllar önceydi, Kv nin üst katına yeni taşınmıştık. Bir akşam tak tak kapıyı çaldı. Görümcem annesine gelmek istiyormuş. Eşinin işi varmış getiremiyormuş, eşim gidip alsınmış. "O nasıl iş öyle yaa, gelemiyorsa gelmeyiversin, iş icabı mı gelecek, hastalık bişey mi var! Alt tarafı keyif için arabamızı koşturacak değiliz" demiştim, az deli değilmişim bende... Bir yanda da iyi ki demişim bir daha tekrarı olmadı yoksa sizin iş gibi biz de önünü alamayacaktık demek ki.

Back
X