Eş ailesi :/

Altagracia_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
1.514
3.919
133
Yok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin

Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.

Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.

Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.

-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)

Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.

Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.

Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?

Yani aslında bir şey yok sıkıntılı ama dert bulacak adam her türlü bulur. İkisini de arayacaksanız ilk kayınvalideyi aramayı tercih etmek gerekirdi belki ağızlarına laf vermemek için ama ona da kulp bulurdu illa ki. Çok mu ön yargılıyık bilmiyorum ama.

Adamların başlarında çatı yok , sürekli yer sallanıyor , sizinle nasıl konuşmalılardı ?
Biraz da o insanları düşünün ,
Kızdıysa tamam deyin geçin.
Düşüncesiz geldiniz bana.

Adamların başlarında çatı yok , sürekli yer sallanıyor , sizinle nasıl konuşmalılardı ?

Tamam da kadın evine çağırmış neden gitmiyolar? Evleri yok o travmayı yaşamışlar hala geline trip atmak ders vermek peşindeler.

Siz de okuduğunu anlamayan biri olarak geldiniz bana
Evlerinde bir şey yok. Sıva döküntüsü dışında.
Ayrıca tamam dedim zaten :)

Aramayın.
Yerinizde olsam, muhtemelen sizin kadar dahi yapıcı kalamazdım şu azar seansı içinde.
"Böyle günde olmaz" diye azarı yerken susmuşsunuz ki arıyorsunuz zaten, bir evlat olarak evinizin kapısını açıyorsunuz ki doğru olan da budur, bir de üzerine kv telefona gelmiyor, trip yiyorsunuz.
"Bu öğüdü karınıza vermeyi deneyin bence, tamam madem gidecek yeriniz var iyi, geçmiş olsun" deyip suratına kapatır ve daha hiç aramazdım.

Kimsenin finosu, stres topu değilsiniz, yeri kavrayıp da siz sallayıvermediniz evlerini, yaralanmamışlar, evleri başlarına göçmemiş şükür, insanlar candan kaybetti de millete saldırmadı, herkes sarılıp sarmalandı. Cenazede anama sövseler susarım da, "Acısı var, bilmiyor kendini" derim; amma velakin şöylesi bir durumda bu, bk yemek affedersiniz. İnsan bi kendine gelir, ölüm vardı yanından geçti, hala trip atıyor. "Buyurun gelin baba" diyor kız, bir "Evladım" demek yok. Burnu düşse yerden almaz denir ya, aha bu, deprem de sadece ekstra azar bahaneleri olmuş.

Geçmiş olsun yine. Siz de sıkmayın canınızı.

Q
Bence onları evinize zorla getirene kadar aramayı bırakmayın. Ben yerinizde olsam 2 senelik küskünlüğümde haklı olsam da özür bile dilerdim.
Çatı başlarına da yıkılabilirdi

Kaynana adlı oluşum, kendini 'masum annecik' sıfatına koyma fırsatını bulmuş ve tabi ki kaçırmamış.

Kayınpederiniz de, üstüne vazife olmayan bir duruma burnunu sokan papağan tabi ki.

Size eziyet ettiklerinde, kaynananız eşinizi aradığında, eşiniz annesine bu tarz bir tepki verdi mi?

Sanmam.

Kayınpederi hiiç takmayıp, "baba" demek yerine "aferin cicikuş, al sana çekirdek." deyin.

Önünüzdeki 50 sene de kaynananız bu fırsatı sakız gibi uzata uzata kullanacağı için (ki siz dünya iyisi olsanız da ona karşı) boşverin. Hiç kendinizi hırpalamayın.

Kadın kadının düşmanıdır işte öyle Bi durumda kocasını nasılda fisteklemiş ki size ters konusmus bence ısrar etmeyin kocanız size hesap sorarsa ben aradım senin anan babanı böyle Bi mevzuda bile bana kıskırtıp trip attırabiliyorsa o kadar da durumları kötü değil derim ki zaten üstüne kaç kere aradım çagırdım dersiniz

Depremi yaşamış insanların mantıklı düşünebileceklerini sanmıyorum. Hele ki bunlar yaşlı insanlarsa.
Eylül ayında ki depremde burada konu açıldı, çoğu insan kendini günlerce toparlayamadı. Kolay değil yani.
İzmit depreminde ki o büyük artçı depremde eşim İstanbul dışına iş icabı gittiği için ben çoçuğumla buradaydım. Bir şey var mı diye arayan eşime saydıklarımı eşim hala anlatır. Senin ağzının bu kadar bozuk olduğunu bilmiyordum der.
Kaynananız size birçok şey yapmış olabilir ama şu anda onlara anlayış göstermek lazım. Enkaz altında kalmaya gerek yok o anı yaşamak bile travmadır.
Eğer siz bu duruma tahammül edemeyecekseniz lütfen onları aramayın. Bence evinize de davet etmeyin. Çünkü şimdiden kurulmuşsunuz. İşler iyice rayından çıkabilir.
Bu iki taraf içinde iyi olmaz.

Siz de okuduğunu anlamayan biri olarak geldiniz bana
Evlerinde bir şey yok. Sıva döküntüsü dışında.
Ayrıca tamam dedim zaten :)
Okuduğumu anlıyorum
Deprem psikilojisindeki insanlara "He " deyin geçin diyorum , bu kadar içten içe kurulmanıza gerek yok diyorum.
Beni alıntılamayın.

Anne overmis baba da severmis derler. Demek ki kv Kp in Yaninda Cok bikbikledi onu da doldurdu ki adam size karsi boyle bir durumda bile tepkili. Tamam deprem psikolojisi zor bir sey filan ama arayan kisi oglu ile gelini. Ancak yerinizde olsam once kv yi arardim K pederi degil, ama bu kadar tepkili olan insan zaten Belki siz ilk onu arasaniz da acmayacakti

Ne beklediniz anlamıyorum. Onlar sizin mesafe koyduğunuzu biliyor. Konu neyise bilmiyoruz, ama demek ki onların gözünde bu kadar uzatılacak birsey yok (size göre tabi var yoksa mesafe koymazsiniz). Bence milletin siniri bozuk. Iki senedir üstü kapalı var olan bu durum depremle ortaya çıkmış oldu işte. Bundan sonra açık tartışılacaktir buna hazır olun. Herkese cok gecmis olsun. Panik içinde annesine ulaşmaya çalışmak nedir bilirim. Esinizede geçmis olsun

Kayınpeder sizi "bugun o gün değil" diye azarlıyor ya işte aynen bugun o gün değil, boşa tafra yapmasın valide hazretleri.
Hala şu durumda bile kin güdüyorsa ben aramazdım. Yapmanız gerekeni yapmışsınız.
Bazı insanlar kalp diye taş mı taşıyor merak içerisindeyim.

Bana kalırsa aynı gün arayıp davet edilmeliydi
Ertesi güne kalmamalıydı ben o bölgedeki arkadaşımı evime cagirdim
Sonuçta anne baba
Evet doğru değil Bu konuşma ama onlarında yaşadıkları hiç kolay değil benim bulunduğum ilde hissedildi sadece ama öyle bi sallandık ki çok korktuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…