Eş ailesi :/

Aramayın.
Yerinizde olsam, muhtemelen sizin kadar dahi yapıcı kalamazdım şu azar seansı içinde.
"Böyle günde olmaz" diye azarı yerken susmuşsunuz ki arıyorsunuz zaten, bir evlat olarak evinizin kapısını açıyorsunuz ki doğru olan da budur, bir de üzerine kv telefona gelmiyor, trip yiyorsunuz.
"Bu öğüdü karınıza vermeyi deneyin bence, tamam madem gidecek yeriniz var iyi, geçmiş olsun" deyip suratına kapatır ve daha hiç aramazdım.

Kimsenin finosu, stres topu değilsiniz, yeri kavrayıp da siz sallayıvermediniz evlerini, yaralanmamışlar, evleri başlarına göçmemiş şükür, insanlar candan kaybetti de millete saldırmadı, herkes sarılıp sarmalandı. Cenazede anama sövseler susarım da, "Acısı var, bilmiyor kendini" derim; amma velakin şöylesi bir durumda bu, bk yemek affedersiniz. İnsan bi kendine gelir, ölüm vardı yanından geçti, hala trip atıyor. "Buyurun gelin baba" diyor kız, bir "Evladım" demek yok. Burnu düşse yerden almaz denir ya, aha bu, deprem de sadece ekstra azar bahaneleri olmuş.

Geçmiş olsun yine. Siz de sıkmayın canınızı.
Kp daha 2 ay önce bendeydi. Leş kokan iç çamaşırlarını yıkıyordum, konuyu hatırlasın belki. Benden o kadar çok beklentileri var ki verdikçe istiyorlar. Kendi anneme babama ‘yeter’ diyorum bunlara diyemiyorum ya ondan bu içimin soğumaması
Halden anlayan yorumun için teşekkür ederim

Ne beklediniz anlamıyorum. Onlar sizin mesafe koyduğunuzu biliyor. Konu neyise bilmiyoruz, ama demek ki onların gözünde bu kadar uzatılacak birsey yok (size göre tabi var yoksa mesafe koymazsiniz). Bence milletin siniri bozuk. Iki senedir üstü kapalı var olan bu durum depremle ortaya çıkmış oldu işte. Bundan sonra açık tartışılacaktir buna hazır olun. Herkese cok gecmis olsun. Panik içinde annesine ulaşmaya çalışmak nedir bilirim. Esinizede geçmis olsun
Aslında elimde görüşmemek için somut nedenler var fakat eşimin hatrı için minimumda görüşüyorum. doğumumu burnumdan getirdi. Kadının içine şeytan kaçmış gibiydi. İki oğlu da şoka girdi. Neyse bir örnek vereyim neden görüşmediğimi net anlayın
Daha 5-6 günlük anneyim, bebeği emzirmenin derdindeyim. Emzirirken saçım bebeğe geliyormuş diye gelip saçıma vurmuştu :)
Peki ben ne yaptım biliyor musun saçımı düzeltip kulağımın arkasına ittim. Nedeni de aman saygısızlık yapmayayım. Çok uzun konular ne anlatsam havada kalıyor
Neyse artık, bu yüzden en ufak şeye tahammülüm yok.

Kp daha 2 ay önce bendeydi. Leş kokan iç çamaşırlarını yıkıyordum, konuyu hatırlasın belki. Benden o kadar çok beklentileri var ki verdikçe istiyorlar. Kendi anneme babama ‘yeter’ diyorum bunlara diyemiyorum ya ondan bu içimin soğumaması
Halden anlayan yorumun için teşekkür ederim

Rica ederim, hatırlıyorum konunu ve daha ayrıntılarını.
İnsanın kendi düzeni içinde, katlanması hiç de kolay olmayan şeylerdi. Deprem vb. bunlar ayrı bir durum ve fakat diyorum ya, ben senin kadar yapıcı kalamazdım.

Rica ederim, hatırlıyorum konunu ve daha ayrıntılarını.
İnsanın kendi düzeni içinde, katlanması hiç de kolay olmayan şeylerdi. Deprem vb. bunlar ayrı bir durum ve fakat diyorum ya, ben senin kadar dahi yapıcı kalamazdım.
Yıprandığımı hissediyorum artık. Zaten kalmamak gerek anca öyle saygı duyuyorlar. birde hala kötü gelinim aramayan sormayan, benim yüzümden torunlarına hasretler, yersen.
İnsanı zorla kötü gelin yapıyorlar ya.

Aslında elimde görüşmemek için somut nedenler var fakat eşimin hatrı için minimumda görüşüyorum. doğumumu burnumdan getirdi. Kadının içine şeytan kaçmış gibiydi. İki oğlu da şoka girdi. Neyse bir örnek vereyim neden görüşmediğimi net anlayın
Daha 5-6 günlük anneyim, bebeği emzirmenin derdindeyim. Emzirirken saçım bebeğe geliyormuş diye gelip saçıma vurmuştu :)
Peki ben ne yaptım biliyor musun saçımı düzeltip kulağımın arkasına ittim. Nedeni de aman saygısızlık yapmayayım. Çok uzun konular ne anlatsam havada kalıyor

İşte bizi böyle konularda hep yalnis yetiştirdiler. "aman sus. Büyük o. Kv veya kp" diye diye insanların böyle saygısızlıklari arttı. Ben şahsen ne kpdere nede kvdeye saygısızlık ederim, ama bana yapılan saygısızlığa da sessiz kalmam. Insanlar saygı bekliyorsa saygı gösterecek. Biz el kızıyiz.ben hic "beni kızları olarak kabul etsinler" havasına girmedim. Neden? O zaman kendi çocuklarına davrandıkları gibi davranır insanlar. Bizde de malesef "cocuk benim istediğim gibi davranırım/konuşurum" kafasi hala çok yaygin. Birde realist olalim: Eşimle aram iyi olduğu sürece bana iyi davranırlar ancak. Ortada sorun olsa el kizisin zaten yine. Size tavsiyem saygısızlığa sessiz kalmayın. Siz davet etmişsiniz. Gelip gelmemek onlara kalmış. Ha olur ya konuyu onlar açsa hissettiklerinizi de dile getirin. Karşılarında gelinden önce insan var.

Yok, içim içimi yiyor sinir basıyor, bi fikir verin

Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.

Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.

Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.

-geçmiş olsun baba nasılsınız?
+nasılsınızı mı var, kötüyüz
-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
-senle kapattıktan sonra onu arıcaktım zaten, buyrun bize gelin baba
+başka yere gidicez
-annem yanındaysa onla da konuşayım ( normalde kvyi arıcaktım, sinirim bozuldu)
+ al, gelin seni istiyor
Veee kv telefonu almadı :)

Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.

Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.

Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Artık kesinlikle aramayı düşünmüyorum. Sizce?
Evliliginin guzel guzel devam etmesi icin aramalisin evet haklisin sen kesinlikle ama onlarin yerinde senin ailen olsa onlari aramaz miydin ne olursa olsun arardin o yuzden ara gelsin zikkimin koku var ya kusuyorlar bide ay icim darlandi canim cok haklisin ama napacan iste gelsinler b**k var ya sizin evde de

Kv lohusalıkta canıma okuduğu için onunla hiç tartışmadan görüşmeme kararı aldım. 2 yıldan fazla geçti 3-5 telefon konuşması, 2 defa evine gittim bu.

Deprem oldu ya hemen eşimle telefonlara sarıldık. O bi yandan arıyor, ben bir yandan. Sonunda eşim ulaşabildi. Çok telaşlılardı,sürekli yer değiştiriyorlardı. Bir ara babasıyla hoparlördeyken “geçmiş olsun baba, yarın arayacağım” dedim.

Ertesi sabah ilk kp’i daha sonra kv’i arayıp ayrı ayrı bize davet edeyim ki alınmasınlar diye düşündüm.

-evde bir şey var mı? ( konu açmaya çalışıyorum herşeyden haberim var aslında hep eşimin yanındaydım)
+çatlak var da sen anneni niye aramıyorsun, böyle günde olmaz, bugün o gün değil! (sert bir sesle)
+başka yere gidicez
+ al, gelin seni istiyor

Kp kimsenin tavuğuna kış demeyen adamdır, normalde inanılmaz pasiftir, bu onun ve benim için büyük bir tartışmaydı.

Neyse, daha sonra herzaman ki gibi insanlık bende kalsın yapmadın demesinler diye kv’ye iki defa arayıp ulaşıp evime davet ettim. Bakarız dedi.

Şimdi benim burda nasıl bir hatam var? günler geçmemiş ki üstünden ertesi sabah aramışım işte ya
Daha fazla daha fazla ilgi beklemiş olabilirler. Bu günlerde hoş görün yapacak başka bir şeyiniz yok.

bu kaynana değişmez. gelmek istese de oğlum çağırdı oğlumun evi der bas köşeye geçerdi. yapılacak bişey yok.

demekki onların evinde sürekli senin dedikodun yapılıyo depremde bile yapılmaya devam etmiş.

ben olsam bı daha aramam. esime de benim kadar senin de evin beni karistirma gelirlerse agirlarim gelmezlerse de aramayi düşünmüyorum artık der çekilirim kenara.

burda ben seni haksız bulamadım açıkçası. gayet saygını edebini korumussun daha ne yapacaksin. bazı insanlara huzur batıyor resmen biri de kaynanan🤦

+başka yere gidicez
+ al, gelin seni istiyor

Valla 2 defa kv evine gitmeniz ve 3 5 iletişim kurmaniz bile öyle 'aaaa ne kadar anormal' denilecek bir konu değil bana kalirsa.Benim 3 tane yengem var sadece bayramlarda gelir 1 gece yemek 1 sabah kahvalti 1 gece misafirlik hop herkes evine.Bir allahın gunu de ne annemden ne de yengemlerden laf duydum.Annem de babam da bahcelerinde takilirlar sene boyunca.Kendi cevreleri var oglum da oglum takilan tipler degil.Bizim toplumda mıç mıç aile ile de evlenme kültüründen nefretim kalkti.Tamam ailedir saygi olacak,gorusulecek,yemek yenilecek elbette tabiiiiiki dislanmayacak,ayip yapilmayacak ta,şu her hafta kayinvalidenin ziyaret beklentisi beni çok darliyor ya.Saglikli degiliz be kizlar.Her hafta ben kendi anneme bekarligimda gitmiyordum yau bu ne sacma beklentiler.Bosaniyorum orasi da ayri konu zaten.

Valla 2 defa kv evine gitmeniz ve 3 5 iletişim kurmaniz bile öyle 'aaaa ne kadar anormal' denilecek bir konu değil bana kalirsa.Benim 3 tane yengem var sadece bayramlarda gelir 1 gece yemek 1 sabah kahvalti 1 gece misafirlik hop herkes evine.Bir allahın gunu de ne annemden ne de yengemlerden laf duydum.Annem de babam da bahcelerinde takilirlar sene boyunca.Kendi cevreleri var oglum da oglum takilan tipler degil.Bizim toplumda mıç mıç aile ile de evlenme kültüründen nefretim kalkti.Tamam ailedir saygi olacak,gorusulecek,yemek yenilecek elbette tabiiiiiki dislanmayacak,ayip yapilmayacak ta,şu her hafta kayinvalidenin ziyaret beklentisi beni çok darliyor ya.Saglikli degiliz be kizlar.Her hafta ben kendi anneme bekarligimda gitmiyordum yau bu ne sacma beklentiler.Bosaniyorum orasi da ayri konu zaten.

ah ah benim derin yaram bu aileniz gibi insanlara denk gelemedik 😐

Ben bu kadarını yapar mıydım bilemiyorum ama daha fazlasını yapmayacağım kesin.Aramışsınız davet etmişsiniz daha ne galiba gidip almanızı bekliyorlar.Bu kadarı yeter.

Saçıma vurdu derken kafana mı daha neler yaaa

demi ülke sınırları icinde o kadar az ki korunup kollanmali bence
Yani anlam veremedigim benim kendi annemle bile karsilikli sınırlarım varken kaynanayla hangi akla hizmet kalmak durumumda birakiliyoruz valla aklim hayalim almiyor.Altından dökülmüşler de bizim mi haberimiz yok.

Valla ben de denk gelemedim :)Her hafta kaynana ziyareti nedir allah askina ya:) bir de her aksam giden adamlar varmis annem de annem :) kaynana nufusuna gecelim olmadi:)

ben konu acmistim bununla ilgili cevremde cok var her aksam giden gelen cocuklara baktiriyorlar haliyle her gun gidiliyor yemek yeniliyor yatmaya eve gidiliyor

bilmiyorum ben yapamadim benden de beklenti buydu ama her gun aksama kadar deli gibi çalışıp insan eyleyip aksam da kv eyleyemedim ben de insanim robot degilim kimseyi de mutlu etmek zorunda degilim.1 hafta gorusmeyince kuserdi kv. bazisi memnun ya da oyle davranıyor cocuklar bakilsin diye herkesin kendi hayati sonucta ama ben aksam 1 saat de olsa kendime vakit ayirmadan kafami bosaltamiyorum

Yani anlam veremedigim benim kendi annemle bile karsilikli sınırlarım varken kaynanayla hangi akla hizmet kalmak durumumda birakiliyoruz valla aklim hayalim almiyor.Altından dökülmüşler de bizim mi haberimiz yok.

ben de aileme her hafta gitmezdim ama kv bir hafta gitmeyince kuserdi tum hayatini bize gore kurgulamak istiyordu bana kafayi takmisti zaten ruh hastasi tek derdi beni mutsuz etmekti simdi kendine ugrasacak oyuncak bulsun

Back
X