Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Şiveli konuşmak bana çok sempatik ve samimi gelir.insan ne ise o olmalı . Kraliyet ailesinden gelmediniz cogumuzun ailesi köylü Anadolu'da .Yapmacık yapmacık kibar davranmaya çalışmak hem itici hemde samimiyetsiz . Hem insanın nasıl konuştuğu değil ne konuştuğu önemli. Demekki ailenizin davranışlarında takılacak bişey bulamayınca konuşmalarina takılıp dert etmişsiniz.

Kimden utanıyorsunuz etraftaki insanlar sizin ailenizden daha mı önemli? 60-70 yaşındaki insanlar bu yaşta bel ağrısı, bacak ağrısı demeden çocuğunuza bakmaya razı olduysa bir zahmet şikayet etmeyin. İsterseniz şiveli diye babaannesini bırakıp düzgün diksiyonlu ama tam olarak güvenemeyeceğiniz yabancıya üstüne para vererek çocuğunuzu emanet edin.

Bana şiveden değil de üsluptan, hareketlerinden rahatsız oluyorsunuz gibi geldi. Yani markette yüksek sesle bağırdıkları için, ilk defa şeker görüyormuş gibi davrandıkları için. Şiveden, ağızdan utanacak bir şey yok çünkü, olmamalı.

Ayak kokusuna katılıyorum. Kendisini maddi manevi zora sokacak bir tedavisi yoksa yaptırsa daha iyi olur. Belli ki ortamdaki herkesi rahatsız edecek bir koku.

Son olarak böyle şeylere çok takılmayın. Yaşlı insanlar ve herkes farkında :) ben markette görsem yadırgamam :)

Valla benim eşimin de rahatsız olduğu şeyler var ve dile getiriyor. Ben de hak veriyorum bazen. O da bana hak veriyor bazen... İnsanda hiç mi görgü nezaket olmaz ama yaa
E sizde de yok ki görgü nezaket. Görgü, nezaket illa ki İstanbul Türkçesi ile konuşmakla olmuyor mesela insanları aşağı görmemek de bir görgüdür.
Biraz silkelenip kendinize gelin yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor bir haliniz var. Ayrıca nispeten iyi bir bölgede oturmak bir üstünlük göstergesi değildir.
Burdan yazdığınız şeylere verdiğiniz cevaplara bakınca aşırı itici duruyorsunuz.
Ayrıca o dediğiniz şive değil ağızdır, aynı ülkenin farklı bölgelerinde görülen söyleyiş farklılıklarına şive değil ağız denir. Siz bundan bile bi haberken insanları hangi vasfınıza dayanarak küçük görüyorsunuz.

Sen karakterlerinden haber ver

07 yaşa kadar eğitiminde çoçuk ne öğrenirse o

Mesela çoçuğu heveslendirmek için söylenen bak komşunun kızı şöyle yapıyor o daha akıllı sözü bile

Yada şu şöyle yapmış aferin ona daha çol sevdim onu sözü ile kıyaslanan çoçuk

Değersizlik hissi ile büyür

Değerli olmanın bazı şeyler yapılınca olduğunu düşünerek

Değersizliği benimser

Kendine kötü davranan eş seçer

Yada çoçuğa edilen hakeret ve en ufak bir vuruş bile

Çoçuğun demekki hata yapılınca vurmak gerekli diye

İleride şiddete meyilli

Hatalı gördüğü şeyi şiddetle hakeretle çözmeye çalışmasına sebep olur

Sonra ç ok çukken sorduğu tüm sorulara cevap verilmeyen çoçuk ileride anne baba sözü dinlemez

Çünkü soru sorurkende o dinlememişti

Yani anlayacağın

Çoçuk bir sanattır

Uzman bir bakıcı tabbi kamera deateğiyle çok iyi olur

Yoksa eşinizde olan herşey çoçuğunuzdada olacak

Çünkü aynı kişi büyütecek

Ben sırf bunun korkusundan çoçuk psikolojisi okumadan çoçuk istemiyorum

Bu dünyaya hüçlü psikolojisi sağlam insanlar gerek

Yoksa diğerlerini harcarlar

Konu sahibinin üzerine çok gitşsiniz. Tamam biraz kibirli gibi düşünüyor ama benim annem veya kv markette AA essahtan şeker varmış dese bana da acayip gelir. Öte yandan çocuk olursa kv bakmasını istemiyor gibisiniz ama çocuk olunca insan şive mive görmüyor aman gelsin de baksın diyor. Emin olun

Haspama bak kendisi kraliyet ailesinden sanırsın.Rezil oluyor kontes hanım

Marketteki insanlar aileden önemli mi?Ayrıca markette böyle bir şey duysam bana şeker gelir.Doğallık her zaman güzeldir.Konu sahibi bunu hiçbir zaman tadamaz belli ki gereksiz yere kasılanlardan.Ama sitede şehirde oturuyor tabi şimdi aristokrat kesimden kendisi burjuva sınıfından klası sarsılıyor

Aristokrat ancak daha ağıza şive diyor

Eşinizi dünyaya getiren insanlar onlar keşke kraliyet ailesinden biri ile evlenseydiniz üzüldüm onlar için

Yaaa şık bir restorana gidince o şekilde konuşur mu mesela??? Ya da kamu kurumunda??? Kalabalık ortamda bağıra bağıra
Ay ne kadar tuhafsınız. Şive istenerek konuşulan bir şey değildir. Ne diyecek? Dur İstikbale girdim İstanbul Türkçesine geçiş yapayım mı?

Sizde o zaman eşinizin ailesini iş ortamlarında meze yapmayın. Ortamdan laf etmeden, dedikoduya katılmadan ayrıldığınızı hiç sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…