Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Annem ,babam şiveli konusmaz .Egeliyiz zaten.Babam huysuzdur da,annem de zararsiz,melek gibi kadindir.Yine de İstanbul a evine gittigimizde ,gelinin anneme bir göz devirişini görmüştüm ki.Evlerden ırak.Annem de ,torun bakmaya gitmişti.Diyecegim o ki,gelinlere batmak için fazla da sebebe gerek yok sanki.Ki bu gelinimizin kendince sebepleri de var.Mantar işi hoş olmamiş,kokuyu cekmek zorunda degil kimse.Onun dısinda birakin konuşsunlar oyle.Sizi baglayan bisey degil.Gülun gecin.Sizi mahcub edecek bisey degil.

Dikkatimi çekti de..Eşim de bazı şeylerden rahatsız demişsiniz,onun da getirdiği rahatlıkla biraz kolay şikayet ediosunuz gibi geldi bana..Yalnız eşiniz kendi annesini babasını eleştirse de sizin olur mu öyle şey dyip negatif konuşturmamanız gerekir,yoksa zamanla eşiniz sizden soğuyabilir bence.
Misal ben annemle ilgili yeri gelir sinirlenir atar tutarım. Ama çevremdeki kimse bana hak vermez,saçmalama der geçiştirirler.Benle bir olup annemi eleştirmeye kalksalar acayip soğur uzaklaşırım,hatta silerim de..İnsanoğlu yeri gelir dertleşmek ister,sinirle atar tutar ama herkesin bir tane anası babası var.Kimse onlarla ilgili negatif bişi dymak istemez bi başkasından,her ne kadar zaman zaman kendi de öyle düşünse.
Şiveye gelirsek..Şive dediğimiz şey dilin rengidir. Sadece ülkemizde değil misal amerikada da farklı bölgelerde farklı şivelerle konuşurlar. Türkiyede kimse İstanbul Türkçesi ile konuşmak zorunda değil. Yazarken evet ama konuşurken böyle bi mecburiyet yok.Bu sizin zamanında şiveli konuşmayı köylülük olarak, köylü olmayı da utanılacak bişi olarak kodlamanızdan kaynaklı .Ne diyim Allah başka dert vermesin.Kendi kendinize yoktan var edebiliosunuz zaten

Ne edip durun bizim gız deyiverince anlayıpdururlar egelileride Bende egeliyim normal konuşuyorum ama şıp diye anlıyorlar ister istemez kelimelerimizden

Katıksız doğal insanlar bence böyle insanlardan zarar gelmez utanıcagınıza sevin sevilin hayatınızı yaşayın çocugunuz olursada bırakıın baksın kadın. Ne tatlı insanlar ben şahsen çok severim şiveli konuşan insanları. Ayak kokusuda biraz haklı olabilirsiniz. Doktora götürün bence gezmeye diye özel bir doktora ne var bunda yaşlı insanlar biraz huysuz oluyorlar çocuklaşıyorlar biraz utanıcanıza anlayışlı olun.

Neden bir baskasinin davranisindan utanilir anlamiyorum, kaldi ki es ailesi, hani cocugun falan olsa yetistiremedim diye uyan ki onda bile cocugun ayri bir birey oldugunu kabul etmek gerekir.
Bana garip geliyor acikcasi.

Konunuzu da, eşinizi büyütüp yetiştiren insanlara bakış açınızı da, kültürel/yöresel farklılıklara yaklaşımınızı da sevmedim.
Eşinizin ana-babası hakkında size dert yanmasına ise söyleyecek söz bulamıyorum.
Allah evladın da hayırlısını versin.
İnşallah bir engel çıkar da kv'niz sizin doğacak çocuklarınıza bakmaz.

Net terbisizsiniz. Annesinden babasından utanır mı insan? Kendiniz İngiliz Kraliyet ailesinden misiniz?

Bazen hususi sizin yorumlarınızı arıyorum. Kaliteli ve net yorumlar. İyi ki varsınız buralarda.

hahahaa böyle kaynanam olsa gülmekten yarılırdım , valla ben severim böyle içinde kötülük olmayan saf temiz insanları . Hatta bazı yörelerin şiveli konuşmaları da çok hoşuma gidiyor neden utanayım kimim ben , hepimizin gireceği altı üstü 3 metre yer..

Sive de utanılacak bir sey yok.
Ama ben de markette yanindaki kadina salak salak konusma diyen bir adamla gezmek istemem.

Mantar konusunda da hakli gibisiniz. Ama iste hakli olmak yetmiyor. Mesele cozum bulmak. Esiniz konussun. Baba koku yapiyor bir tedavi yontemi bakalim diye. Gerek tatli dille gerek emrivakiyle neyden anlayacaksa ikna edip gotursun. Baba bu. Atsan atilmaz satsan satilmaz. Kendi goremedigi, cozemedigi bir sorun varsa evlatları önayak olmali.

Benimkiler de öyleler mesela ama an-la-ta-maz-sın. Öyle gelmişler öyle gidecekler malesef... Ama hiç bı zaman utanıp ya da dert etmem ama benim kayınvalidemin yüzüme sürekli siz iyi olun ben önemli değilim deyip arkamdan oğluna şikayetler edip üzerime salmışlığı çoktur. Bunlar dert değil yani önemli olan niyet.

Insan suveli olabilir turkiyede çogu insanda azda olsa sive var ama bagirarak konusmak kabaliga girer buyuyunuz birseyde diyemezsiniz uyaramasdiniz yuksej ses konusunda zor seyler takintiysaniz bu konuda onlarla kendi sosyal cevrenize gitmeyin gezmeyin bnce tek verebilcegim tavsiye bu

Ben kv kp ile yaşıyorum vede bende eşimde İstanbul da doğmuş büyümüşuz. Onlarında aynı şekilde şivesi var tamda bahsettiğiniz gibi konuşuyorlar ama hiçbir zaman utanmadim ben hatta bazen hoşuma gidiyor taklidini bile yapıyorum gülüyoruz falan Ayrıca oğlumda var 1.5 yaşında yavaş yavaş bazı kelimeleri konuşuyor vede gayette normal konuşuyor bence biraz fazla sıkıntı yapmışsınız gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…