Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Annem köyden 14 yasinda çıkmasına rağmen ust seviyede Karadeniz şivesi olan bir kadın. Yazdıklarınızi okuyunca dusundum de ben şimdiye kadar annemde hiç utanmadim. Özellikle onunla konuşurken kendi gibi şiveli konuştum. Kişisel temizlik ayak mantarı falan haklisiniz belki ama köylü insanlar ki bunlar sizi/ eşinizi büyüten anne baba bu insanlarla yanyana olmaktan utanmanin altında ciddi bir ozguvensizlik var bence. Belki de terapi almalısınız.

Bence mantar dışında utanmanızı gerektirecek birşey yok.

Ivittttt bunlarin hepsini de evlendikten sonra farkettin Galiba Allah akil fikir versin ama sana deil anasindan babasindan dusup onlari begenmeyen kocana

konunuz ilginç cidden.Hani ergenlikte falan hayatı dizilerdeki gibi sanan bir kesim anne babadan utanma evresi yaşayabilir.Büyüyüp yetişkin biri olunca hayatı anlar herşeyi normal görürüz.Çokmu gençsiniz acaba?Hayatınızı hep dert üstü murad üstü elit(!)ortamlardamı yaşadınız?
Evlilikle farklı kültürle tanışma olayını herkes yaşayabiliyor.Üstelik farklı kültüre bile gerek yok başka bir evin,hayatın içine girmek insana bambaşka deneyimler yaşatıyor.
Eş ailesini farklı görmek,farklılıklara şaşırmak çok doğal.Ama insanları şivesine göre tavrına göre bir nevi aşağılamak hoş değil..Kayınvalide saf biri olmayıp gerçekten markete gidilip şeker alınamayan bir kesimden geliyorda olabilirdi.verdiği tepki ilk defa görüşünden de olabilir.Hayatta takılıp sorun edilebilecek çok şey var gerçekten.
Kayınpederin markette şiveli konuşması içerisine belki alışkanlıktan,belki gerçek kabalığından salak kelimesine eklemiş olması tepki gösterilebilir bir davranış.Kayınpederin eşine hakaret ettiğine kızıyor bundan utanıyor olsanız hakkınız olurdu.
zaman çok hızlı umarım çocuğunuz sizden daha elit çıkmaz. :)

Birincisi o şive değil ağız özelliği.
Ikincisi ağız özelliği bölgesel söyleyiş farklılığıdır ve kişinin yaşadığı yere göre şekillenir.

Konuşma tarzı utanılacak bir şey değildir.
Küfür etmiyorsa, argo ya da hakaret içeren ifadeler kullanmıyorsa bir kişi, konusmasinda da utanılacak bir şey yoktur.

Utanacak başka şey mi bulamadiniz. Bilmiyorum nerde yasiyosunuz ama ben istanbulda yaşıyorum her türlü sive yapan var bu çok normal. Şuna begenmiyo mu sunuz desek?!!

ben de böyle şiveli insanları gördükçe hoş hissediyorum . ne tatlı insanlar var şu hayatta diye

Ohooooo, cocuk olursa kayinvalidenin sivesini kapar, ileride o da siveli konusur, ondan da utanirsiniz, mazallah.
Prenses hanim, siz en iyisi yuksek Turkce konusan bir kayinvalide bulun, onun ogluyla evlenin

Benim kaynanam öyle güzel Türkçe konuşur ki en son karnımdaki bebekle beni kapı dışarı etmişlerdi.Keşke benim kaynanamda şiveli olsa, saf olsa.Ama suç sende değil canım ana babasına layık olamayan cahil zavallı oğullarında; ki gidip tıpkı kendi gibi bir “avrat” bulup anasına gelin etmiş.Cahil sensin ok canım cahil senin beynin

Bence siz kendinizden utanın. Eminim şehirde falan büyümüş biri değilsiniz ki kompleks yapmışsınız bunu. Utanılacak bir şey varsa o da yaşlı insanların konuşmalarından tarzından utanmaktir. Şiveli konuşsa ne olur acaba köylü milletin efendisidir demişler. Ayıp ya sinir oldum.

Bu kadar takılma, bebeğin olunca yorgunluktan ne şive duyarsın ne koku . Gelselerde baksınlar çocuğuna diye ararsın hatta . Kimse bu kadar takılmaz sanmıyorum sen kuruntu yapıyorsun. İyi olsun anlaşalım isterse şiveli olsun , kokuyor diye dert edineceğine mantar için bir çözüm yolu bulursun olur biter, benim teyzem trakyalı misafir geldi bize bir yere girdik ayakkabı aldı , giyeyimmde fors atayım çaaaattttlasınlar paaatlasınlar be yaa dedi herkes güldü ve indirimde yaptırdı sempatikliğiyle hiç anormal değildi.

Kesinlikle katılıyorum. Bence tatlı şiveler bunlar. Herkes İstanbul ağzıyla konuşacak diye bir şey yok ülkemizin zenginlikleri, renkleri onlarda. Utanılacak bir şey yok bence bakış açınızı değiştirin. Çocuğa da kaynananız baksın. Hoşgörülü olun biraz. Çevrenizdeki insanlar yadırgayacaksa onlar kendilerinden utansın boşverin

Şive konusunda rahatsız olmanız saçma geliyor bana. Ülkemizin her bölgesinde farklı şiveler mevcut. Ayrıca o şiveli insanlar sizleri büyüttü afedersiniz b..kunuzu temizledi Civciv yuvartadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor derler.Ama anlattığınız ayak kokması durumu tedavisi varken umursamıyorsa beni de utandırırdı.

Bence onlardan utandığınız için kendinizi sorgulayın. Özgüven problemi yaşıyorsunuz. Kime ne ki kv niz şiveli konuşuyorsa. Ben markete girsem bi teyze görsem ayyy ne kadar tatlısın gııız derim. Ki benim bölgemden tamamen farklı. Ha bu arada siz ve eşiniz eminim yöresel ağız biliyorsunuz fakat gerekli ortamlarada ist Türkçesi kullanıyorsunuz. Peki sorarım size çocuğunuz yöresel ağız öğrenmezse kültürünüz nasıl devam edecek. Bu açıdan düşündümüz mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…