Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Onları verene kurban olurum ben,rabbim başımdan eksik etmesin
Annem sincaba sincop der, Vodafone a dili dönmez vodvon der,dün uludağa gittik turla,penguenim benim diye diye sevdim daldı bi sosyete cafesine selfie çekti çıktı ordaki insanların annemden ne üstünlüğü var? Dünyayı yıkarım tek göz yaşına

Ya ben şeyi anlamadım ayağı kokabilir falan denmiş de ciddi misiniz? İnsan yaşlı diye ayağındaki mantarı tedavi ettirmez mi ya ilk defa duyuyorum?

Aynen oyle.. Cok sevıyorum yaslılarımızı onların şivelernden utanmayı bırakın hoşuma gider bile.. Ortamda utanmayı bırakın gurur duyarım ister anam olsun ister kayınvalidem..Giyimi kuşamı ile konusma tarzı ile basımın ustlerınde yerleri vardır Allah canlarına sıhhat versin...

Sevgisizlik ve kibirden de kaynaklanıyor bu tur seyler..temeli bu degil ama etkisi Cok.ben Cok sınır oluyorum bu tur insanlara. Suan Cok sey yazmak istiyorum ama neyse...

Ya Allah aşkına kaçımızın annesi,kayınvalidesi lise üniversite gördü.çoğu tv yi bile evlendikten sonra görmüş.ne bekliyoruz ki.
Bana sorsan ben de mükemmelim kendime göre ama 15-20 yıl sonra torunların maskarası olucaz

Ya ben şeyi anlamadım ayağı kokabilir falan denmiş de ciddi misiniz? İnsan yaşlı diye ayağındaki mantarı tedavi ettirmez mi ya ilk defa duyuyorum?
Abartıyor yahu
Kadın sormuş orda şeker var mı diye, olabilir market yok diye düşünmüştür vs.neymiş rafta görünce essahtan varmış diye gülmüş,yersen
Şiveli diye zihinsel engelli değil ya bu insanlar.
Ayağı da araya sokuşturmuş iyice pekişsin konu

Kv beni utandırdıgı anlar oldu ..dusuncesız konusmasından ya da boş muhabbet ...
O kendını bağlar ama arkadaş cevresınde senın yuzun düşüyor.
Aynı ortamda bulunmamaya calısıyorum.
Siz de cocuga bakmasını istiyorsanız 2 gözünü degıl 4 gözünü yumacaksınız
Bana göre şive güzeldir ama siz begenmemezlık yapıyorsunuz ..kendınızı üstün görüyorsunuz ..hoş değil..

Kv ile mesafeliyimdir, kelimeleri söyleyemez uydurur..okul görmemiş kp öğretmiş evlenince..

Ama hayata ve olaylara dair öyle tespiti vardır ki üniversite mezunu olan ben şaşıyorum..

Bence utanmayın, hallerini anlayıp empati kurun.hayatta herkesin herkesten öğrenecek bir şeyi vardır bir şeyler öğrenmeye bakin..

Utanacak ne var. Rahat olun. Yazık insanlara onlar sizin aileniz. Belli kötü insanlar da değiller.
biz yaşlanınca yeni kuşak bizimle ilgili aynı şeyleri düşünecek büyük ihtimalle.
bir de Türkiye’de herkesin kökeni köylüdür. Böyledir.
çevreden utanıyorsanız, utanmayın.

Çok guzel çok elit kültür kokan ortamlara da girmişimdir yeri gelmiş köyümde esımın koyunde şivemle konusup sohbette etmısımdır . Yeri gelir diksiyon dersi almış gıbı konusur yerı gelir memleketimin havasını estırırım sohbetlerımde...onemlı olanda bunu becerebılmektır zaten bır tarafı aşağılayarak kendimizı ovmek vicdana sığmaz hıcbıseye sığmaz..sabah sabah sınırlendımçok kınıyorum çok boyle insanları.

İnsanların şiveleri utanılacak bir şey değildir. Fesatlıkla, birilerine, bir şeylere zarar veren hareketleri olur, sonuna kadar utanabilirsiniz, tamam. Ama doğduğu, yaşadığı ortamın özelliklerini gösteriyor diye bir insandan utanılır mı? Kaba saba hareketleri olabilir, görgüleri farklıdır, rahatsız olabilirsiniz ama evlenmeden önce de gördünüz değil mi eşinizin ailesini?Kaldıramayacağınız, hoş göremeyeceğiniz şeylerse, evlenmeseydiniz ya. Ayak kokusundan hepimi rahatsız oluruz. Ama kazık kadar insanın ayak kokusu için ben utanmam şahsen. Onu eğitemeyeceğime göre, bir sorumluluğum da yoktur, niye üstüme alınayım diye düşünürüm. En kötü bir daha birlikte utanabileceğim insanların yanına misafirliğe gitmem.

Çocuk meselesine gelince, daha saygı duymayı bile beceremediğiniz insanlara çocuk baktırmayı aklınızdan mı geçiriyorsunuz gerçekten? Düşünsenize çocuğunuzun da şiveli birkaç kelime öğrendiğini... Yeni dert konunuz hazır. Öncelikle kendi kendine yetebilen insanlar çocuk yapmalı bence. Kayınvalide bakar ya da bakmaza değil, etrafta imse olmasa bile biz çocuğumuza yetebilir, ona bakabilir miyiz kısmına odaklanın.

Buraya yazdığınız onda biri bile değildir anlıyorum ama şive utanilacak birşey değil ki. Şivelini birini duyduğumda hiç garip garip bakmam neden bakıyım? Mesela ayak kokusu için utanacaginiz yere adamcağızı hastaneye götürebilirsiniz tedavisi için.

Köyden kayinvalideniz geleceğine, bakıcı daha uygun olur diye düşünüyorum.. ama tabi bebeğiniz olduğunda daha iyi karar verirsiniz

İnşallah senin çocuğun ve gelinin de senden utanır napmis ki insanlar hırsızlık namussuzluk mu yapmış çok ayıp ya birde taklit ediyorsun utaniyormus bence kendinden utan ayıp ayıp

Çocuğununuz kaynananıza bırakmayın bu iki yüzlülük olur
Aa neden utanıyorsun saçma demicem(ama saçma)
Ama utandığınız birine çocuk baktırma düşüncesi beni irite etti
Hadi siz utandınız anne babanız değil de eşiniz acaba affedersini yanlış anlamayın da g...tü bezdeyken kim temızlıyormus acaba?

annesi babası olmasaydı b.ktan pişik olurdu
Siz hadi başka aileden geldınız de ben olsam eşinizin yerinde ailemi korurum ben mi saçmayım anlamadım....

siz direkte en şivesiz olan babanıza bırakın çocuğu
Rus şivesi sorun olur mu? Hdfjjdjdjdj
Rus dadı da olabilir...
Yarın bir gün sizin çocuğunuz umarım bu şekilde demez goruruz bakarız

konuşsunlar yahu
Baska derdinizmi yok hayatta..
Tek derdiniz bumu? Kayinvalideniz huzursuzluk verse , herseyinize karişsa, yuvanizi bozsa konu daha bambaşka olurdu.
ama kendi halinde saf insanlari düsüncelerinize hapsetmeyin daha guzel seyler var gorulmesi gereken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…