Eş ailesinden bazen çok utanıyorum...

Utanacak ne var anlamadım gerçekten. İnsanlar bozmamış kendini. Olduğu gibi doğal. Zaten doğallıktan çıkınca öyle eğreti duruyor ki itici geliyor insanlara. Ama doğallık başta dikkat çekse de bir süre sonra sempatik geliyor. Bence hiç utanmayın. Hatta gurur duyun onlarla .

Bu arada batidan doğuya tayinci geldik..
Otobuste,minibüste okadar şive yüksek ses var ki.. ama boyle alismişlar yapcak birsey yok. Yinede biniyorum kendime dert etmiyorum:)
Çok teşekkür ederim gerçekten... Kendinizi çok güzel ifade ettiniz. Benim de kendime çekidüzen vermem gerekiyor...
Şiveyi dert etmekten ziyade bağıra çağıra ve görgüsüzce konuşmaları benim canımı sıkıyordu. Gerçekten anladığınız için teşekkür ederim

Kızmayın ama bana çok tatlı geldi, tebessüm ettim valla, o market ve mobilya alışveriş kısmı. Aman utanmayın ne var yani el alem kendi ayıbına baksın, bunlar saf iki yaşlı insan. Bak buba ayagın kokiir diye bir mantar ilacı alsaydınız adamcağıza.
Çocukla ilgili tedirginliğinizi anlıyorum ama şiveli konuşuyorlar diye onları torunlarından uzak tutmak da olmaz. Korkmayın eğer taklit edecek olursa çocuğunuzun konuşmasını düzeltirsiniz.

Sen kurban ol boyle masum kv kp e sahip oldugun icin. Bu sozumu hic unutma ilerde senden utanan gelin ve damadin olacak. O zaman anlarsin.
Not: Sapik olur katil olur neyse sive yuzundeb utanmak nedir ya! Sinirim bozuldu sabah sabah.

Utanılacak şey değil ki bunlar. Ahlaksızlık, hırsızlık değil ki yaptıkları neyinden utanıyorsunuz. İnsanların yetiştirilme tarzları, büyüdükleri ortam, edindikleri çevre o kadar demekki.

Ben bunu markette duysam hoşuma gider. Asla "ayyy nasıl insan bunlar" gibi düşünce geçmez aklımdan. Ya da mobilya satıcısı olsam gülerim sevimli gelir verdiği tepki.

Ha küfür eder, sokakta insanların duyacağı şekilde haklarında tuhaf yakıştırmalar yaparlar evet o zaman haklısınız, kızar uyarırım. Ama sırf şiveli konuşuyor diye de utanç duymam.

Kayınpederinizin ayak hastalığına eşinizin çözüm bulması gerekir. Doktora götürsün, ilaç alsın. Önlem alın. Bilmiyorlardır belki.

Çocuk bakma konusunda, eğer güveniyorsanız baksın. Benim annem de şiveli konuşur kızıma annem bakıyor. Benden daha güzel ve özenli bakıyor. Kızım hiç de şiveli konuşmuyor. Şiveye takılmayın. Genel ahlak yapıları, çocuğa verebilecekleri konusunu düşünün.

Üzülmem niye üzüleyim
Sabancilara gelin gitmesi gerekirken yurdumun
Ortaanadolu bir ailesine gelin olmuş ayrıca sizi gelin alınca bir diksiyon kursuna bile gitmemisler cidden olacak iş degil
İs arkadaslarinizda sizin başka vasiflarinizdan sizi egemenlik altına almış dalga geçebiliyor yoksa kocaman insanlar mobbing diye şikayet ederim ne hadlerine ayrıca devlet dairesinde memura şiveli konuşulmuyor mu?
Benim vergimle orda
Benim kardeşim gelinimizde devlet memuru ailemde birçok kişide devlet memuru halkı kucumseyemez millete hizmet için maaş alıyor hanımefendi

sizi
tanisam sizden utanacagima eminim

kayinvalideden o kadar memnun degilseniz cocugunuzu birakmayin. bir de endiseniz siteye uyum saglayamazsa degil cocugumu benim sevmedigim biri yetistirecek olsun. demek ki isinize gelince kayinvalide gayet iyi de oluyor.

ayrica sizi goren de kraliyetten geliyor sanir. esiniz de siz de o koylerde dogup buyumussunuz demek ki simdi bu kendini begenmislik nereden cikiyor anlamadim.

Daha görgülü ve kibar olmalarını tercih ederdiniz anlıyorum bu durumu. Ben de yaşıyorum bu durumu da ordan biliyorum :) ancak hem eşimizi hem ailesini dört dörtlük bulamayabiliyoruz, aksayan yönler olabiliyor. Kimse mükemmel değil. Bu yaştan sonra değiştiremeyeceğinize göre kabullenmek zorundasınız. Çocuğunuza baktırırsanız en az 3 yılı iç içe geçirmeniz gerekecek. Burasını iyi düşünün derim.

Bence kayinvalidenle kayınpederinin konuşma tarzı çok tatlı. Sanırım ben hiç utanmazdımYalnız ayak kokusu için aynı şeyi diyemeyeceğim
Bizimkilerde şiveli konuşur. Ama tatlı değiller malesef

Sizi sallamayan eltiye yaranmaya calisiyodunuz en son.Simdi de kayinvalideyi gömmeye gecmissiniz.
Kime deger verilmesi gerektigini ogrenmeniz zaman alicak demek.

Kv kp çalıştığınız kuruma mı geldiler ki? Evet sizi gayet iyi anlıyorum burda yazilanlara da inanmıyorum teknoloji çağında market ortasında bağıra bağıra şiveli konuşan insana herkes garip garip bakıyo kaldı ki inattan ayakları leş gibi kokan ama dr gitmeyen insanı ben insan yerine koymam insan içine asla çıkmam böcek gibi bakarım

Ya insan neden şiveden neden rahatsız olur ki benim rahmetli babannem ile allah uzun ömürler versin ananem şiveli konuşur. Eşimle bayılırız o konuşmalarına doğal ve güzel bence.
Rahatsızsanız ve bebeğinize baktırtmak istemiyorsanız oturur kendiniz bakarsınız o zaman. Bence onlarda çok meraklı değldir büyük gbi sevmek varken bakmaya. Çocuk bakmak kolay biley değil. Ve en iyi bakıcılarıda bulsanız cocuğunuza kan bağı ile bağlı biri gbi içten sevgiyle bakamaz.

Evet ziyarete geldiler... Nihayet beni anlayan biri

Güzelim yurdum insanları işte onların kıymetini bilin çünkü nesilleri tükenmekte resmen eşinizin anne babasının şivesinden utanıyorsunuz benim nenem dedemde urfa şivesiyle konuşurlar türkçe konuşmayı çok bilmezler bile ama onlar şiveli konuşunca benim çok hoşuma gider hangi yörenin olursa olsun bunlar bizim değerlerimizdir

Neden bu kadar utanıyorsunuz ya bu ülkede her bölgenin bir ağızı vardır belki sen bile konuşuyorsundur farkında değilsindir kelimelerin ses ve şekil özellikleri bakımından çıkarılır. Bizimde Azerbaycan ağzıyla benziyor kuzenlerim geldikçe ben bile alışıyorum sonra geçiyor gayet tatlı içten. Bu ülkenin zenginliklerinden bence utanılcak bir şey değil. Hem bilginize sadece bize has değil çoğu ülkede şive vardır ama onlar sizin kadar takıp rezil olduklarını düşündüklerini sanmıyorum zira siz de sarayda yetişmediniz

Evlenmeden önce şiveli konuşmalarına hiç şahit olmadın mi lütfen cevap verir mısın ya da seni istemeye gelmedi mi bu aile K karalahana06

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…