Eş ailesine gitme sıklığı?

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Merhaba eslerin ailesine yakin oturan gelinler :) eşinizin ailesiyle nekadar sıklıkta gidip geliyorsunuz ? Kayinvalideniz Yardım istediğinde temizliğine gidermisiniz ? Ve bunları yaptıktan sonra kıymetiniz biliniyormu? yoksa daha fazlasını mi bekliyolar ? Herkes yazsın bakalim

Bu aile yapiniza, sosyal hayatınıza bağlı olarak değişir.Evlenirken erkek ailesi düğünü yapmalı diyerek her şeyi yaptırdıysaniz haklı olarak kv de şimdi gelin her şeyi yapmalı der. Ama yük olmadiysaniz haftada bir yeterlidir.

Bu aile yapiniza, sosyal hayatınıza bağlı olarak değişir.Evlenirken erkek ailesi düğünü yapmalı diyerek her şeyi yaptırdıysaniz haklı olarak kv de şimdi gelin her şeyi yapmalı der. Ama yük olmadiysaniz haftada bir yeterlidir.
Yok ben hiç bir şeye karismadim evimdeki çoğu esyayi kendi zevklerine göre aldılar ona bile sesimi cikarmadim. Ama herşeyimi yaptılar genel olarak. Benim eşim evin tek oğlu olduğu için , eşimin ailesi de çok alıngan sabah gitsem akşam eşimle bekleyen tipten onun için bende mesafe koydum yeri geldiğinde hergun giderim yeri gelir 3 , 4 gün arayla nekadar doğru bilemiyorum

Ben temizliğe gitmem, gidip temizliğini yapsam bile bırakmaz şimdi bi şey olur kızım sen gençsin boşver ben yaparım der :) eltimle konuşmadığım için zaten hiç gitmiyorum, altlı üstlü oturuyorlar. O gelir ama çok nadir. Böyle iyiyiz, bir zorunluluk yok.

Her şeyi yaptıkları için beklerler maalesef bu isin kanunu bu... Ama her günde çok fazla ne desem bilemedim ama bence kendinizce bahane üretin azalttin gitmeleri... Bir gün arkadaşıniz gelsin bir gün siz gidin vs...

yakın oturmuyorum ama kayinvalide hasta/ bakıma muhtaç değilse çok manasız. yaşamadığım bir evi neden temizleyeyim. yapınca da kıymetli olmazsın. "öyle bi süpürdü ama bak oralar hep toz içinde " cumlesindeki gizli ozne olursun

Merhaba eslerin ailesine yakin oturan gelinler :) eşinizin ailesiyle nekadar sıklıkta gidip geliyorsunuz ? Kayinvalideniz Yardım istediğinde temizliğine gidermisiniz ? Ve bunları yaptıktan sonra kıymetiniz biliniyormu? yoksa daha fazlasını mi bekliyolar ? Herkes yazsın bakalim
oturduğum ev değilde işyerım kv ye çok yakın en son bayramda gıttım gecen ayda eltımlerde gördüm. senede en fazla 10 kere görürüz birbirimizi. yardım istediğinde falan da gitmem o da istemez zaten. mesafeli bir ilişkimiz var bastan ne kadar mesafelı olursan o kadar rahat edersın.

Ust katimdalar
Kimseye temizliğe gitmem
Arada aksam cocuklari alir giderim yarim saat oturur donerim
Bazen sadece esim gider
Arada yemege cagirirlar gideriz
Sofra hazirlarim toplarim bulasik cay hepsine yardim ederim
Misafir gelince hizmetinide ederim
Cok nadir ben cagiririm
Bir kac defa boya badana yerlestirmeye yardim ettim
Hasta olana da bakarim
Dahada etliye sutluye karismam
Varsa itiraz edecek babayigit buyursun gelsin derim

Kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. Acayip severim kendisini, annem gibidir.
Haftada 1, 10 günde 1 gideriz eşimle. Ondada güle oynaya döneriz evimize. ☺

Temizlik beklentisi vardı sanırım en başta benimkinin. Böyle bişeyin mümkünatı yok.
Aldım karşıma açık açık konuştum. Sen kendi kayınvalidenin evini temizlemezken, avmlerde kendine kıyafet seçimi yapabilecek sağlıktayken asla evinin eşini yapamam. Karakterime ters dedim. Ha ben yapsam eşim yaptırmaz zaten.
Ki ben tek ve son gelinim. Bana görev, Allah korusun elden ayaktan düştüğünde düşer dedim. O da anlayışla karşıladı. :D

He sanmaki cirkef gecimsizim
Kimsenin kalbini kırmam surat asmam
Herkes yerini mesafesini bilsin

Sen mütemadiyen bu konuyu açıcaksın belli.

O mesafeyi koyman için milyon tane şey yazdık ama ya kocan ya da sen bu işi başaramıyosunuz. Mecbur gidicen yapcak bi şeyin yok..

Şaka mı yapıyorsun dalga mı geçiyorsun
Screenshot_20180227-140654.webp

Bende bu duruma maruz kaldım kayınvalidem değil ama anneannesi eşimin bi arka sokakta beni sürekli yanına misafirliğe falan çağırıyordu ama eşim benim aileme gitmediği için bende onun ailesine çok nadir gidiyorum önemli zamanlarda

Mesafeli bir iliskimiz var bizimde ayda yılda bir gideriz hic konusu olmaz ilk yıllar lafını ederlerdi sonra kapandı konu eşim yogun calisiyor bende tek gidemem

Temizligini kendi yapar cok titizdir 13 yılda bir kere yardım istedi evine dogalgaz döşeniyordu kızıda yardım etti

Gitme gelme meselesi gönül işi mecburi tutulması hoş degil benim kaynanam cok titiz bendede üç cocuk var evi dagilir,cocuk sesine dayanamaz bunları dile getirir zaten bana meraklı degil yani kafam rahat benim ;)

Kimse kıymetimi bilsin diye temizliğini yapmam. Özellikle kv nin temizliğini.
Kv ile 10 dk mesafede oturuyorum,ayda bir giderim eşim olmadan da gitmem.
Aynı şekilde kendisi de kahve içmeye dahi gelmez çünkü o tavizi ortadan kaldırdım samimiyet istemiyorum.
Evini temizlemesi için kendine hizmetçi tutsun ben hizmetçi değilim :halay::dondurma:

Esimin ailesi yilin 4 5 ayi bize yakin biryerde oturuyorlar. Ayda 1-2 gideriz,ozellikle su kadar gideyim diye degil,eşim gidelim dedikce giderim.

Temizlik olarak da suana kadar bir yardim istemedi ama suan hamile olmama ragmen bir kere bile yardima ihtiyacim olup olmadigini sormadigi icin,ileride istese de bir bahane bulup yardim etmem. Zaten bekar bir kizi var,isteyecegini sanmiyorum.

Kiymet bilmek konusunda da tam bir kiymetsizlik diyemem ama hakettigim degeri de gordugumu dusunmuyorum. Umrumda mi cok da degil, Allahtan esim herkese esit yaklasabilen gozu kör olmayan biri.

Anketör müsün sen :işsiz: ilişkiye girme sıklığı, eş ailesine gitme sıklığı..
Napıcan bizi?

Back
X