Eş ailesine gitme sıklığı?

Herkesin normal bulduğu sıklık farklı olur.
Siz kendi düzeninizi belirleyin.
Yalnız baştan yapıp edip gidip gelip sonra azaltırsanız mutlaka kötü olursunuz.

Kayınvalidem iş bekledi ilk zamanlar, hiç ne sordum ne yaptım, zamanla beklentisini bitirdi.
Bu arada ne kadar gereksiz bulsam da kendi işimi yapmaya vakit bulamadığımı ve zaten iş yapmayı hiç de sevmediğimi anlattım.

Eş bu konulara karışmayacak öncelikle, eş ailesiyle de hesap soracak yakınlık kurulmayacak bana göre.

Eşim neredeyse her gün orada. Benim gitme sıklığım belli değil. Bazen 3 günde 1 bazen 2 haftada bir. Temizlik konusuna gelince bekleyemiyor. Çünkü düğün hazırlıklarında tuttuğumuz ev inşaat pisliği içindeydi tek başıma içinde çıkılacak gibi değildi. Hep dediler ki eşyalar gelmeden yapar temizleriz kaç kişiyiz. Eşyaların gelmesine 1 gün kaldı kimseden tık yok. Kaç defa çağırdım gelmediler. Oğlunun durumu kadın tutmaya da yetmedi. Sonra oğullarına ben tek başıma ev temizledim sen gelmedin yardım etmene gerek yoktu yanımda durman yeterdi vb diye kavga çıkardım. O da anladı ailesiyle kavga etti şimdi bekleyemiyor.

Kv bana temizlik yaptirmaz. Saolsun hamileyken bile dip kose temizligimi annemle ikisi yaptilar. Ben sadece yemek yapilacaksa yardim ederim bulasikta yardim ederim. Ama asla kendi basima yapmam. Ya gorumcem olur yada kv olur. Biz cok sık gidiyoruz, oglumda cok seviyor dedesini. Problem etmedik hic. Sadece esim 4-12 deyken 1 hafta gidemiyoruz. Ondada ozledik felan diyolar. Bende biz sık gelmeye alistirdik, biraz da nadir goruselim derim kv guler olur mu oyle der saka yaptim der. Esim evin tek oglu. Benim degerimi bilirler ama. Saolsunlar. Tabi elbette bazen cinnet anim oluyor ondada soylenirim. Herseyden sikayet eden. Benden gelinlik degil hizmet bekleyen bir kv olsaydi ayda bir giderdim ama yalan yook

ben eşimin ailesine ne kdr gittigine karısma hakkım oldugunu dusunmuyorum ne zaman ısterse gider. bana gelince sosyal ilişkime baglı olarak değişir. ama akraba ziyareti iyidir güzeldir

canın mı sıkılıyor EvluBayan000 EvluBayan000

bunca şeye rağmen hala ne gitmesi ne sıklığı . hani gitmeyecektn bir daha hani mesafe koyacaktın demek ki çoktan gittin bile .

yazık ne diyim :KK14:

Merhaba eslerin ailesine yakin oturan gelinler :) eşinizin ailesiyle nekadar sıklıkta gidip geliyorsunuz ? Kayinvalideniz Yardım istediğinde temizliğine gidermisiniz ? Ve bunları yaptıktan sonra kıymetiniz biliniyormu? yoksa daha fazlasını mi bekliyolar ? Herkes yazsın bakalim
Selam. Biz araçla 20 dklık bir mesafedeyiz. Haftaiçi bir akşam yemeğe gidiyoruz iki saat falan sürüyor. Pazar günleri de bazen bi yarım saat 45 dk uğramaya çalışıyoruz. Hiç temizlik için yardım istemedi. Tam tersi sen çalışıyorsun ütün var mı yapılacak temizlik yapılacaksa geleyim der ve bulaşıl bile yerleştirtmez makineye.

Bu aile yapiniza, sosyal hayatınıza bağlı olarak değişir.Evlenirken erkek ailesi düğünü yapmalı diyerek her şeyi yaptırdıysaniz haklı olarak kv de şimdi gelin her şeyi yapmalı der. Ama yük olmadiysaniz haftada bir yeterlidir.
ne alaka? Benim ailem dört dörtül yemekli nisan ve kina ödedi. Esimin tarafida aynisini yapti dügün taki esya vs. Ve hic biri beklenti icinde degil..12 senelik evliyim evini bir kere temizlemisligim yoktur.
Bir bardak yikamaga kalksam evinde asla der oturuturu hemen. Bu biraz yapiya bagli;)

Ben rahmetliye gittiğimde temizlik yapmak isterdim. Sonuçta yaşlı kadın. Pek müsaade etmezdi ama en azından mutfağa girişirdim. Elime yapışmıyordu.

Olsa gene yaparım.

Merhaba eslerin ailesine yakin oturan gelinler :) eşinizin ailesiyle nekadar sıklıkta gidip geliyorsunuz ? Kayinvalideniz Yardım istediğinde temizliğine gidermisiniz ? Ve bunları yaptıktan sonra kıymetiniz biliniyormu? yoksa daha fazlasını mi bekliyolar ? Herkes yazsın bakalim
2 3 ayda bir gidiyoruz biz ama esim ugruyor 2 haftada bir . 20 dk lik mesafede oturuyoruz . temizlik de yardimci isterse benden (asla istemez bu arada . cok titizdir benim temizligimi begenmez buyuk ihtimal ) temizlikci tutarim ona

ne alaka? Benim ailem dört dörtül yemekli nisan ve kina ödedi. Esimin tarafida aynisini yapti dügün taki esya vs. Ve hic biri beklenti icinde degil..12 senelik evliyim evini bir kere temizlemisligim yoktur.
Bir bardak yikamaga kalksam evinde asla der oturuturu hemen. Bu biraz yapiya bagli:KK66:
ben genel konuştum ki konu sahibi beni anladı zaten... Bizim ülkemizde durum bu....

Yanlış anlamayın ama gençler de cahil... İki insan evleneceklerse her şeylerini kendileri yapabilmeli ailelere yük olmayı doğru bulmuyorum. He içlerinden gelir durumları iyidir o ayrı....
genelde dogru ama bir insan evladina seve seve dugun yapmali basina kakmak icin dgil. Toplum cahil bir beklenti icinde birsey yapilmaz...

Her şeyi yaptıkları için beklerler maalesef bu isin kanunu bu... Ama her günde çok fazla ne desem bilemedim ama bence kendinizce bahane üretin azalttin gitmeleri... Bir gün arkadaşıniz gelsin bir gün siz gidin vs...
Canm ben haftanın 3, günü ordayim her gidişimde yaparım. Hatta bütün kış hazirliklarinda ben yardım ettim çok yüz buldular heralde temizliğine gelmiyosun diye yakiniyorlar..

Sen mütemadiyen bu konuyu açıcaksın belli.

O mesafeyi koyman için milyon tane şey yazdık ama ya kocan ya da sen bu işi başaramıyosunuz. Mecbur gidicen yapcak bi şeyin yok..
Bu olaydan sonra gorumceperimle yüz yüze geldik hiç yüz vermedim . Eşimin ailesi çok beklenti uzerindeler diye yaranmaya calismadim şuan eskisindende iyi davraniyorlar . Esimlede kirginliklarim var ama o da iyi suan

Bazen olur 2 hafta ust uste gorusuruz bazen olur 2 ay görüsemeyiz.. Bi rutini yoktur bunun. Ne zaman uygun olursak görüşürüz..
Temizlik konusuna gelince oyle bir talebi olmaz benden.. Evini temizletecegi zaman da evine yardımcı bayan çağırır.

Temizliğini yapmam. Ayda ya da 3 haftada 1 görüşürüz. Evine gidince çay kahve servisi ben yaparım :) eltim ona bile kalkmaz köşede oturur. En son şakayla karışık valla bende oturcam köşede şu bitki gibi dedim :))))

Back
X