Eş ailesine Para konusunda sinirliyim

Rowena Ravenclaw

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2021
3.103
6.095
108
40
Arkadaşlar daha önce konu açmıştım eş ailesine hisse karşılığı 55 bin tl vermiştik ama hisseleri bize devretmediler.

Eşime sakince “sen bu parayı hibe ettin sanırım geri gelmeyecek, aylar oldu seninkilerden ses yok, geri verecek adam bu vakte kadar verirdi” dedim. O da evet zaten maddi olarak stresliler ben de istemeyeyim dedim dedi.
Yani Kızlar anlayacağınız 55 bin Tl (şu anki hisse senedi değeriyle daha fazlası) gitti.
Bizim için verilemeyecek bir para değil. Amaaaa aptal yerine konmak canımı sıkıyor, ben hamile halimle bir ayda çalışıp kazanıyordum o parayı. ben de eşine dedim ki, ben de anneme hediye almak istiyorum doğum için yardıma geldi vs. Al dedi. Yarım altınlı künye düşünüyorum. Onu alacağım, ayrıca çocuğumuz için yatan tüm paraları ve ailesinin taktığı bilezik ve yarım altını da ortak hesaptan ayırmayı ve çocuğuma biriktirmeyi düşünüyorum. (Yurtdışında olduğumuz için doğum parası ve aylık çocuk yardımı alıyorum)
Yine de yapılan içime sinmiyor. İçim soğumadı diyelim.

Ne yapayım? O para gelmeyecek de devamı için, param üzerinde daha fazla takibim olması için ne yapayım?

Son düzenleme:
Yani epi topu 2500 Euro için mi haftalardir sinir stres yasiyorsunuz?
Zaten bir ayda kazandığınız paraymis. Büyük ihtimal eşiniz daha fazlasını kazaniyordur. Ek olarak zaten havadan bir bebek parası geliyor ve zaten aile zamanında altın vs takmış, bebeğe de takacak.
Zor durumda değilsiniz. Parayı verdiğiniz kişi kırk kat el değil, dolandırıcı değil, eşinizin ana babası.
Yani tabii ki kim enayi gibi borç verip geri almamayı ister. Herkes buna sinirlenir ama minicik çocuk sahibi bir kadın olarak bence kendinizi sakinleştirmenin yollarına bakin. Yazık, suncacik şey için ne kadar stres olmuşsunuz,bebek annenin tüm stresini çeker, ona da huzursuzluk verirsiniz. Ne gerek var?
Belki bu verdiğini para ileride bir şey istemelerinin önüne geçer. Size arsa borcuna vs sokmak isterlerse - benzer şeylerle gelirlerse eşinizin hayır demeye yüzü olur.
Kaldı ki şimdilik odememisler, belki geniş zamanda öderler. Ayrıca ilerleyen yıllarda elbet miras yoluyla çocuğunuza bir şey bırakacaklar.
Kaldı ki eşiniz kötü biri değil, belli ki o da üzülmüş..sanki krizi fırsata çevirir gibi 'senin annen paraları vermedi, ben de kendi anneme bilezik yapicam, bebeğin altinlarini da vermicem, bebek parasını da vermicem, senden ayrı biriktiricem' falan demeniz, 2500 euronun lafını yapıp durmanızin size gerçekten kâr getirecegine mi inaniyorsunuz? Ben esinizin yerinde olsam büyük bir hayal kırıklığı ile bakardım yani, 'gerçekten bir ömür geçirmek için ikna ettiğim kadın mı şu hesapları yapan' diye.
Biraz soluklanin, kendinizi sakinlestirin. Suncacik paranın eşinizle arasını açmasina, stres olup cocugunuza gaz yapmasına engel olun .
Başınızın gözünüzün sadakasi olsun, Allah korusun basit bir hastalık tanısı olsa, arabada ufak kaza yasansa, ehliyeti kaptırıp yeniden almak zorunda kalsanız vs bir anda gidecek bir rakam. Belki de paranın çıkacağı vardı bu şekilde cikti, belki bu daha hayırlıdır. Bilemezsiniz ki

Yorumunuz için teşekkür ederim belki de bunları duyup sakinleşmeye ihtiyacım var.
Evet beni enayi yerine konulmak, aylardır hisseyi üstümüze bugün geçirecekler yarın geçirecekler diye kandırılmak, ailenin usulen bile teklif etmemesi, ben bugün sorana kadar eşimin açıklama yapmaması bu kadar sinirlendirdi aslında.
Çocuk parası inanın öyle büyük birşey değil, bizimki mamaya ve beze gidiyor zaten. Ama ben onu yarın bi gün yine ailesine hibe etmesin diye çocuğumun geleceği için biriktirmek istiyorum sonuçta devlet onu bize değil bebeğimizin temel ihtiyaçları için veriyor.
Bir de, annene hediye işi “sen ailene verirsen ben de veririm” gibi bir intikam değil. Bunun için de konu açmıştım annem yardıma gelecek bir katkım olsun istiyorum ne yapayım diye, burdaki üyeler altınlı bileklik fikrini vermişti.

Dediğiniz gibi belki çıkacağı vardı daha kötü çıkacaktı hastalığa veya kazaya gidecekti Allah korusun. Ama insan usulen bi teklif etmez mi ya? Benim ailem emekli maaşı ile geçinip şükür edip yanımıza gelirken bavulu doldurup bebeğe birşeyler alırken karşı tarafın kirada evleri varken böyle davranmaları, hamile halimle karda kışta işe gidip kazandığım parayı böyle rahat alması canımı sıktı

Bir ayda kazandigim para icin bukadar stres yapamam valla hamile halimle ben olsam.Canima yazik.Bidaha kimse sizden para isteyemez,istrlerse hatirlatirsiniz.

TL kazansanız neyse de 2.500 euronun bu kadar lafı yapılmaz bence.

Ben parası olan insanların(sonuçta yatirımları var,kazanmasalar borsa da tutmazlar degil mi) sizden parayı alip üzerine yatmalarını hoş karşılamıyorum. Eşiniz de ortak birikiminizi bu şekilde hibe edemez. Sizi kandırmış olmuyor mu bu durumda?
İsterseniz aylık 5.000 euro kazanın ne alaka yani,sizin kazandığınız paranın önemi yok.
Ha borc olur dersiniz destek olalım ,gelirimiz iyi ve o niyetle verirsiniz geri gelmese de canları sağolsun dersiniz amenna ama borsa yatırımı uğruna vermem şahsen banane ya. Siz geri alacaksınız diye vermişsiniz,üzerine yatılmış.
Sırf yurtdışında yaşıyor doviz kazanıyorsunuz diye insanlar uzerinizden yatırım mı yapacak? Hak mi bu?
Yerinizde olsam son paragrafta yazdıgınız yatırimları ayırma işini yapardım.

Son düzenleme:
konunuzda tek takıldığım nokta bu oldu, fakirliğimin gözü kör olsun

Sizin yerinizde olsam söyleyeceğim şey şu. Madem paranın gelmeyeceğinden eminsiniz ve bu parayı kazanmak sizin için o kadar da zor değil.
“Hayatım bu para gelmeyecek gibi anladım. Sen ailen için sıkıntı yapıyorsan eğer benden yana bir sıkıntı yok. Senin strese girmeni istemem sen benim için değerlisin. Ancak bundan sonrası için para verirken biraz daha mantıklı yaklaşalım çocuğumuzu ve ailemizi düşünelim”

Aylık 55 bin mi kazanıyorsunuz?
Vay be.

TL kazansanız neyse de 2.500 euronun bu kadar lafı yapılmaz bence.

konunuzda tek takıldığım nokta bu oldu, fakirliğimin gözü kör olsun
Arkadaşlar herkes 55 bine takılmış da, ben Euro kazanıyorum ama Euro harcıyorum bunu göz önünde bulunduralım lütfen. Türkiye’de olsam 10 bin TL kira vereceğim evde 1250 euroya oturuyorum Yani burda önemli olan miktar değil bir maaş olması. Siz aylık ev kiranızın iki katını veya bir maaşınızı verdiğinizi düşünün lütfen.

55 bin olarak bakma, 2500 Euro olarak bak.
Gerçekten atla deve değil, 55 bin olarak bakınca da değil. Burada 55 bin de bayağı değersiz artık
Hamile halinle dert edilecek konu, meblağ değil.
Aynen öyle miktardan ziyade emeğim. Ne kazandığım değil onu kazanmak için karda karanlıkta karnım burnumda son haftaya kadar ofise gitmem, geri ödemenin teklif edilmemesi vs

İnsanın canını sıkan alın teriyle kazandığı çocuğunun rızkını ben yemedim al sen ye demek, bir atla deve olmasa da 2500€ az değil.
Şu şartlarda bile çok para.
Biz bir ay ev geçindiriyoruz bu parayla.

Eşinizin ailesi zamanında yurtdışında mı yaşamışlar acaba zamanında?
Çünkü burda fark ettiğim ilk gurbetçilerin hep çocuklarından beklenti içine girdikleri. Biz seni büyüttük ettik şimdi de sen bize yardım et vs..
Çocuklarının üstünde hep oluşturdukları baskıları oluyor.

Bence temcit pilavı gibi sürekli aynı konuyu açmayın ama peşini de bırakmayın.

Ben sizi cok iyi anliyorum konu sahibi. Evlatlar yurtdisindan euro gönderince ne varki alt tarafi 2500 € vermesekte olur gözüyle bakmis olabilirlar. Yani o rakama es ailesi 55 TL degilde 2,5 Euro gözüyle bakiyor olabilirler. Konu sahbi hibe etmek istese bastan ederdi ama borc verilmis.

En azindan bundan sonra istemeye yüzleri olmaz belki

Yok eşimin ailesi de benim ailem de hiç yurtdışında yaşamadı zaten biz de iş dolayısıyla (şirket görevlendirmesi) 2 yıl önce taşındık.
Benim ailem de beni okuttu üstelik lisede dişinden tırnağından arttırıp özel okula verdi iyi eğitim alayım diye. Şimdi onlar da emekli ve tl kazanan insanlar, bir restorana gitsek babam siz misafirsiniz diyip ödemek istiyor, biz Euro kazanmamıza rağmen. Elbette izin vermiyoruz.
Ailesi Darda zorda kalınca insan zaten rahat edemez parayı verir. Ama borsada paraları var, birden çok evden kira gelirleri var, bunlar varken boz yatırımını veya sat evini di mi? Torununun rızkını nasıl rahat kullanıyorsun?

Zaten öyle düşününce az bir rakam gibi geldi.
Bir aylık maaş ne kadar ki zaten, bu kadar lafını yapacaksıniz. Benim şu an gelirim yok, bildiğin işsizim. Çalıştığım zaman da hiç öyle yüksek paralar almadım. Benim kadar/benden çok kazanan eşim falan da yok. Ama beş bin, yedi bin, on bin...gözden cikaramayacak rakamlar değil ki.
Annem dişlerini yaptırdı çalışmadığım halde ve kimse benden istememesine rağmen bir miktar verdim birikmisimden altın bozdurup.
Ne var yani.
Param çok kıymetlidir bu arada, öyle har vurup harman savurmam. Ve ben de 'odeyecegiz' diyip ödemeyenden nefret ederim. Bir keresinde bir kız evime gelip emrivaki çadirimi aldı, sonra vermedi 'cocuklar evde oyun çadırı yaptı ona canım,ben sana yenisini alayım' dedi, onu da almadı. Kaç sene geçti kadına hala kinim var öyle ki yıllar sonra kendime yeni çadır alırken o olayi hatırlatıp o verdigim çadır modelin güncel parasını istedim, yarısını yolladı
Ama yani sinir olsam da kızla kavga etmeme, kin tutup kendi kendimi yememe gerek yok yani. Hele ki kocanizla neden aranizi acasin ki? Adam zaten mahcup olmustur. Kimse ailesinin kötü olduğunu ayan beyan görmek istemez. Bir de siz açıp açıp durmayin konuyu, adamı daha çok üzmeyin
Ev huzuruna yazık. Bir daha asla tekrar etmeyeceğini söyleyin, yeter.
Bizde de çoğu türk ailesindeki gibi dayım aileyi dolandırmayi seven biri zamanında borçları/hacizleri yüzünden babamı maddi zora soktu, ödeyeceğim dediği şeyleri ödemedi, acil durum için arabayı ona verdiğinde bile tüm hız ihlallerini yapıp dünya ceza getirtti,onları da ödemedi falan filan.
Babam bunun meselesini yapsa , 'senin kardeşine yolladık,ben de abime destek olucam' diye kısas yapsa, 'sen de çalışmıyorsun,ben senin asalak kardeşin için mi bunca ağır iş yapıyorum' falan dese , 'bundan sonra senden ayrı birikim yapicam,seni ailen bile dolandiriyor' dese evet o an rahatlardi,içine atmaktansa. Ama hem kırdığı eşiyle ilişkisi bozulurdu. Hem de annem kesin böyle konuşan birini boşardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…