- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi Safsarisin
-
el öpme olayı hepimizde var ki. yani her ne kadar nikaha/düğüne de gelseler büyüklerin evine el öpme amaçlı gidilir ben abes karşılamıyorum. bayramda da gidilir. sanırım biraz aile yapısı ve yetiştirilme tarzı. akraba bağlarınız kuvvetli değilmiş aslında bu sorun değil ama eşiniz tam tersi yapıda olunca pürüzler oluyor tabi. onun dışında başta tamam ben giderim diyip sonra sırf 3. kisinin etkisinde kalıp trip yapması falan hiç hoş değil. ya söylediğinin arkasında dur veya en başında yap tribini yapıcaksan. kv ile birebir sorununuz olmamış onlar analı oğullu trip yapıyor size. bi gün eşiniz giderken dur ben de geliyorum diyip gitmelisiniz bence susturmus olursunuz :)Biz evlendigimiz ilk aydan basladik zaten bunlarin ziyaretlerine ne alakaysa el öpecekmisiz. Sonra devami geldi bayram seyran bilmemne diye. Simdi aslında şöyle soyleyim. Esim bana ilk etapta diyor ki,tamam hayatim sen gelme.. ben giderim. Bende okey diyorum. Daha sonra annesi yüzünden arada kalip surat asmalar,ya da laf sokmalar vs oluyor. Bu durum beni daha da itiyor. E hani sen bana tamam gelme demiştin diye basliyorum.. al sana kavgaben bu durumlarda esimi hatali görüyorum. Sizce?
Benım rahmetlı ananemın bır lafı vardırEvet canim kavgadan sonra oldu
Tuhafmış gerçekten.
Ben de kayınvalidemi çok sevmeyen bir insanım.
Ancak genel anlamda da gerekli derecede görüşülür.
Evlerine gitmiyorum (yaşadığımız geçmiş problemlere dayalı) ancak bana gelirler.
Selam yollamasa ve böyle birşey yaşansa bizim aramızda benim umrumda olurdu.
Fakat göstermiş olduğum ilgi alaka neticesinde benim için problem yaratırdı.
Biraz karşılıklı oluşan iletişim ile alakalı bu durum.
Bir bit yeniği arardım derken şunu kast ettim, eşini alttan alttan doldurma potansiyeli var mı?
İlerde "senin de eşin böyleydi zaten, ben seni uyarmıştım, sen beni dinlemedin de" vıdıvıdısı yapar mı?
Sana bu konuların geri dönüşü farklı şekilde olur mu?
Ben her şeyi kontrol altında tutmayı seviyorum. Nabız yoklamak gerekiyor. Siz hiç gitmiyorsunuz tamam, e bunlar sizin hakkınızda hiç konuşmayacak mı? Kayınvalide aramıyor, gelmiyor, hiç mi kıymetim yok demeyecek mi? Arada bir gidip gönül yaparsanız bence daha temkinli olursunuz. Stresede gerek kalmaz.
Çocukları onların kutsal alanları. Laf söylediniz diye mesafe koymak istemiş olabilir. Yada olaya katılmak rahatsız etmiştir. Eşiniz gidip öpüşüp koklaşmıştır zaten, hemen normale dönmüşlerdir. Sizden de bi adım bekliyordur. Böyle değişik bi huyları oluyor genelde ailelerin. Siz eşinizle kavga edersiniz, onlar size küser.Peki ya benim gelmemi istemiyorsa? Esim cunku bana hiç gel demedi. Belki annesi gorusmek istemiyor 2mizin fotosu profildi kendisinde mesela sosyal medyada (ben ve esim) silmiş. Bana tepkili.
Bir de farklı bir bakış açısı olarak,bu kavgadan 2 aileninde haberi oldu. Benim ailem esime karsi asla kotu bir tek kelime etmedi. Bana boşanın falan da demedi. Hatta daha gecen gun babam eşimi aradı konuştular güllük gulistanlik.. onun annesi ise yıkıcı sekilde davrandi. Sanki boyle bir olayla herkesin gercek yüzü ortaya çıktı. Yanlis mi düşünüyorum? Bana kalkipta 1 bucuk sene öncesinin seyini söylüyor kadın telefonda.gercekten aile iliskilerinden nefret etmeye basladim. Zaten sevmezdim de..Çocukları onların kutsal alanları. Laf söylediniz diye mesafe koymak istemiş olabilir. Yada olaya katılmak rahatsız etmiştir. Eşiniz gidip öpüşüp koklaşmıştır zaten, hemen normale dönmüşlerdir. Sizden de bi adım bekliyordur. Böyle değişik bi huyları oluyor genelde ailelerin. Siz eşinizle kavga edersiniz, onlar size küser.
Evdeki kavgayı ailelere taşımak çok yanlış bence evlenmiş barklanmis kocaman insanların sorunlarını aileleri karıştırmadan cözebilmesi lazım. Kayinvalideye de eşin gel demiyormus zaten niye size kızsın ki gitmiyorsunuz diye.Merhaba 1 senedir evliyim. Eşimle cok siddetli kavgalarımız oldu. Bir sekilde uzlaştık ve genel olarak iyiyiz .Birbirimizi seviyoruz. Bu kavgalari esim ne yazik ki benim aileme duyurdu. Ben hic duyurmamıştım,pek sevdigim birsey degil hosta degil en son tartışmamızda bende ailene anlatcam diyip,bir gafletle annesine telefon açtım. Oğlunu tuttu tabiki. Banada 1 2 laf söyledi cokta umrumda degil. Takilmadim yani.. bu arada hic problem yaşamamıştım kayinvalidemle. Bizim esimle,sorunlarimiz hep 3. Kisiler. Ben akraba,ziyaret,bayramlasma nedir bilmem. Sevmem de bu tip ortamlari..Akrabalarimdan uzak yasiyorum 20 senedir ne yazikki gelenekleri,törenleri bitmiyor.. ve bir sure sonra göreve dönüşüyor..
Bir de söyle bir durum var,eşimi sayipta yigenimiz,torunumuz diyip 1 kez evimize gelmediler. davet ettigimiz halde bile gelmediler ama nedense bizden gitmemizi kendilerince kendilerini saymamizi bekliyorlar (akrabalari)
Mecburmusuz gibi her hafta ya da haftada 2 kaynanadayiz. Kaynana yalniz yaşıyor ,esi vefat etmis. Calisiyor ama,kendince geziyor tozuyor ortami da var. Yaşlı da değil. Ben bakiyorumda hic boyle yeni nesilde benim gibisi de yok cevremde..Vicdanen rahatim,ancak suan kaynanam benimle görüşmüyor. Esim tek başına gidiyor yanina
Bana "gel "demiyor.Sormuyor da gelecek misin? Diye..
Telefonda konusuyorlar,sana selami var falan da demiyor.
Bende hic annesiyle ilgili birsey sormuyorum da söylemiyorum da..
Sizce bu ileride bir sorun yaratır mi? Ne yapmalıyım ?
Eşim hiçbirşey söylemedi bana.. Hani annemle görüşün falan diye. Bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Ben cok fazla ilgi gösterdim. Ornek veriyorum,bir yemek yapcam balık,hayatim annenide cagirsana gelsin is çıkışı oda ara tamam der.. ararim gelir. Dogumgunlerini atlamam ben hatırlatırım. Hep aramizdaydi yani ,hic dışlamadım hep iyiydi diyologumuz ve iliskimiz.
O şekilde seyler yapabilir.Esim çünkü biz barisinca dediki,annemin karakteri,durumu ben okulu birakinca cenesinden kurtulamadim ne diye annemi aradin sen falan dedi
Yalniz soyle birsey var esim doldurusa gelmez
Cok akıllı bir insan,uyanik ve entrikayi bilir.
Biraz kadınsı bi yapısı var yani ruh olarak diyorum:)
Annesi vidi vidi yaparsa uffff anne der ceker eve gelir yani..
Bir de söyle birsey var sizce alakasi varmidir ? Soyleyim biz evlenirken kaynana herseye burnunu sokmak istedi. Ben ve esim musade etmedik hatta internetten mobilya aldik. Baya bir bozuldu..
Yani izin versem beni yonetmeye kalkardi. O kavga olayinda da bana diyorki gec kalkiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi biraz evirip ceviren kadindir. Ne alakaysa?? Bizim problemlerimizin bunla alakasi da yok yani. Kaynana icten ice bana uyuz oluyor olabilir.
kul istedi 1 göz ,Allah verdi 2 gözMerhaba 1 senedir evliyim. Eşimle cok siddetli kavgalarımız oldu. Bir sekilde uzlaştık ve genel olarak iyiyiz .Birbirimizi seviyoruz. Bu kavgalari esim ne yazik ki benim aileme duyurdu. Ben hic duyurmamıştım,pek sevdigim birsey degil hosta degil en son tartışmamızda bende ailene anlatcam diyip,bir gafletle annesine telefon açtım. Oğlunu tuttu tabiki. Banada 1 2 laf söyledi cokta umrumda degil. Takilmadim yani.. bu arada hic problem yaşamamıştım kayinvalidemle. Bizim esimle,sorunlarimiz hep 3. Kisiler. Ben akraba,ziyaret,bayramlasma nedir bilmem. Sevmem de bu tip ortamlari..Akrabalarimdan uzak yasiyorum 20 senedir ne yazikki gelenekleri,törenleri bitmiyor.. ve bir sure sonra göreve dönüşüyor..
Bir de söyle bir durum var,eşimi sayipta yigenimiz,torunumuz diyip 1 kez evimize gelmediler. davet ettigimiz halde bile gelmediler ama nedense bizden gitmemizi kendilerince kendilerini saymamizi bekliyorlar (akrabalari)
Mecburmusuz gibi her hafta ya da haftada 2 kaynanadayiz. Kaynana yalniz yaşıyor ,esi vefat etmis. Calisiyor ama,kendince geziyor tozuyor ortami da var. Yaşlı da değil. Ben bakiyorumda hic boyle yeni nesilde benim gibisi de yok cevremde..Vicdanen rahatim,ancak suan kaynanam benimle görüşmüyor. Esim tek başına gidiyor yanina
Bana "gel "demiyor.Sormuyor da gelecek misin? Diye..
Telefonda konusuyorlar,sana selami var falan da demiyor.
Bende hic annesiyle ilgili birsey sormuyorum da söylemiyorum da..
Sizce bu ileride bir sorun yaratır mi? Ne yapmalıyım ?
Eşim hiçbirşey söylemedi bana.. Hani annemle görüşün falan diye. Bilemiyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var
Takmayim kafama dimi. Aslinda takacağım son insan olmaliOlabilir, neticede bir düzen kurmuşsun.
Anladığım kadarıyla kayınvaliden yanlız ve işinde gücünde biri.
Modern diyebileceğimiz bir kesimden olduğunu varsayıyorum.
Sen onun biricik oğlu ile evlisin ve eşin seni dinliyor, sayıyor.
Bahsettiğin gibi entrika bilen, yeri geldiğinde "amaaann anne hadi görüşürüz" diyerek arkasını dönebilen bir yapıya sahipse.
Kayınvalidenin bu gözüne batıyordur.
Eşin akıllıysa, kayınvaliden de bunu biliyor neticede.
O yüzden seni görmezden, duymazdan gelerek umursamaz takılıyor.
Bu bariz, anlattıklarından sonra.
Bence boşver, sen de umursama takma kafana.
Eşin sorun yaratmıyorsa, belli ki gün gelip bir mevzu dahi olsa, eşin bu anlamda siper alacaktır.
Belki böylesi daha iyi sizin için.
Hahahahahah bozuldu tabi. Ogluna asla toz kondurmuyordu vay efendim hicte oyle bir insan degilmis Allah bilir neden bu kadar çıldırmışta kavga etmisiz.. ya he hee. Benim gitmiyorum dediğim akrabalari. Zaten baska bir ildeler bizim burdan 1 saatlik mesafe. Annesine hicnir zaman yok ben gelmicem demedim hep gittik. Yemege cagiriyor durmuyor kadın ya uffff. Hata esseklik bende ben oyle 15 gunde bir gorusseydim kiymetli olurdum ben iste kadıncağız cagiriyor yemek hazırlamış madem gidelim. Bilmemne annesinin doğumgününü bile ben organize ediyordum. Deger vermenin degersizligi... ama cagirirlarsa şayet.. bana söylemez esime der al da gel karını diye. Giderim sanırım . Giderim yani .
kul istedi 1 göz ,Allah verdi 2 gözşimdilik ses etme bence.esşinde evde surat asmıyorsa devam et böyle. Duruma göre bakarsın sende
İlk zamanlar hep öyle oluyor ben de gereksiz bi samimiyet içine girmiştim ne gerek varsa kadın bana kocasıyla cinsel hayatını anlatmaya başladı,orda ilk ohayı demem gerekiyordu ,eşime anlattım “ Annen biraz daha anlatırsa ben cinsellikten soğuycam çok saçma ve uygunsuz değil mi,o anlatırken ben 70 yaşındaki insanları hayal ediyorum ister istemez dedim” Sonra tabi gerginlikler gerginlikler,baktım kadın beni stres topu gibi kullanıyor ehh dedim,eşim ilk yıllarda çok daha fazla etkileniyordu bu gerilimden ben ona “Bak iki kadın da melek olsa kanatları birbirine çarparmış,çok normal tek sen yaşamıyorsun” filan diye diye duruma alıştırdım,mesela bu son gerginlikte adam hiç umursamadı ne surat asma ne laf sokma hiçbir şey olmadı,siz daha yeni evli sayılırsınız zamanla o da bu kadar ciddiye almayacak durumu. Sende kesinlikle görüşmem deyip tepki çekme arada git arada gitme,çoluk çocuk olunca unutur gidersiniz zaten hatırlanmaz bile büyük akrabalar.
Saka yapiyorsunayy sinirlerim bozuldu cinsel hayati anlatmak nedir ya .. hahahahaha meleklerin kanadi carpar da iyi lafmis şeker varya ne laflar var sende bir hossun canim benim yaaa. Suanda bizde de surat asma trip atma hicbisey yok hatta eskisinden daha samimiyiz nerdeyse anlamadim bende esime biseler oldu :)
Bana gidelim derse gidicem.. bakim neelr olcak önümüzdeki günlerde onuda bilmiyorum hic
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?