Eş ailesiyle görüşmemek sorun mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben her şeyi kontrol altında tutmayı seviyorum. Nabız yoklamak gerekiyor. Siz hiç gitmiyorsunuz tamam, e bunlar sizin hakkınızda hiç konuşmayacak mı? Kayınvalide aramıyor, gelmiyor, hiç mi kıymetim yok demeyecek mi? Arada bir gidip gönül yaparsanız bence daha temkinli olursunuz. Stresede gerek kalmaz.

el öpme olayı hepimizde var ki. yani her ne kadar nikaha/düğüne de gelseler büyüklerin evine el öpme amaçlı gidilir ben abes karşılamıyorum. bayramda da gidilir. sanırım biraz aile yapısı ve yetiştirilme tarzı. akraba bağlarınız kuvvetli değilmiş aslında bu sorun değil ama eşiniz tam tersi yapıda olunca pürüzler oluyor tabi. onun dışında başta tamam ben giderim diyip sonra sırf 3. kisinin etkisinde kalıp trip yapması falan hiç hoş değil. ya söylediğinin arkasında dur veya en başında yap tribini yapıcaksan. kv ile birebir sorununuz olmamış onlar analı oğullu trip yapıyor size. bi gün eşiniz giderken dur ben de geliyorum diyip gitmelisiniz bence susturmus olursunuz :)

Evet canim kavgadan sonra oldu
Benım rahmetlı ananemın bır lafı vardır
Her hayvan aynı sopayla güdülmez dıye.
Sen kısasa kısas yapışsın , sana donuşu cok kotu olmuş.
Dedıgım gıbı arayı düzeltmeye bak. Aılelere kavgaları yansıtmanız cok kotu , ha aılene esın nasıl yansıtıyor bılmıyorum ama onlarda gayet tavır alalbılırler ama esın etkilenmez. cunku sen esının yanında ve annesine yakınsın. Cok kotu olmuş hersey dedıgım gıbı nap ne et arayı düzelt mutlaka

Ben cok fazla ilgi gösterdim. Ornek veriyorum,bir yemek yapcam balık,hayatim annenide cagirsana gelsin is çıkışı oda ara tamam der.. ararim gelir. Dogumgunlerini atlamam ben hatırlatırım. Hep aramizdaydi yani ,hic dışlamadım hep iyiydi diyologumuz ve iliskimiz.
O şekilde seyler yapabilir.Esim çünkü biz barisinca dediki,annemin karakteri,durumu ben okulu birakinca cenesinden kurtulamadim ne diye annemi aradin sen falan dedi
Yalniz soyle birsey var esim doldurusa gelmez
Cok akıllı bir insan,uyanik ve entrikayi bilir.
Biraz kadınsı bi yapısı var yani ruh olarak diyorum:)
Annesi vidi vidi yaparsa uffff anne der ceker eve gelir yani..
Bir de söyle birsey var sizce alakasi varmidir ? Soyleyim biz evlenirken kaynana herseye burnunu sokmak istedi. Ben ve esim musade etmedik hatta internetten mobilya aldik. Baya bir bozuldu..
Yani izin versem beni yonetmeye kalkardi. O kavga olayinda da bana diyorki gec kalkiyorsunuz kahvalti etmiyorsunuz evi biraz evirip ceviren kadindir. Ne alakaysa?? Bizim problemlerimizin bunla alakasi da yok yani. Kaynana icten ice bana uyuz oluyor olabilir.

Peki ya benim gelmemi istemiyorsa? Esim cunku bana hiç gel demedi. Belki annesi gorusmek istemiyor 2mizin fotosu profildi kendisinde mesela sosyal medyada (ben ve esim) silmiş. Bana tepkili.

Toplumumuzda evlilik oldugunda akraba ziyareti buyukler eş dost ziyaretleri ewlenen cift tarafindan yapilir yapilmasida gerekir bence.Daha bir yıllik evlilik diyosunuz. Rabbim daha nice yillar gostersin.Eşinizin hatrına bence mesafeli sekilde kücükte olaraktan beklentisiz selaminizi esirgemeyin gerektiginde gidin eşinize bu konular açılsa bile savuncak yer bırakin derim. Simdi olmasa bile ilerde sorun teşkil etcek konular bunlar.Allah agzinizi tadini bozmasin

Peki ya benim gelmemi istemiyorsa? Esim cunku bana hiç gel demedi. Belki annesi gorusmek istemiyor 2mizin fotosu profildi kendisinde mesela sosyal medyada (ben ve esim) silmiş. Bana tepkili.
Çocukları onların kutsal alanları. Laf söylediniz diye mesafe koymak istemiş olabilir. Yada olaya katılmak rahatsız etmiştir. Eşiniz gidip öpüşüp koklaşmıştır zaten, hemen normale dönmüşlerdir. Sizden de bi adım bekliyordur. Böyle değişik bi huyları oluyor genelde ailelerin. Siz eşinizle kavga edersiniz, onlar size küser.

Bir de farklı bir bakış açısı olarak,bu kavgadan 2 aileninde haberi oldu. Benim ailem esime karsi asla kotu bir tek kelime etmedi. Bana boşanın falan da demedi. Hatta daha gecen gun babam eşimi aradı konuştular güllük gulistanlik.. onun annesi ise yıkıcı sekilde davrandi. Sanki boyle bir olayla herkesin gercek yüzü ortaya çıktı. Yanlis mi düşünüyorum? Bana kalkipta 1 bucuk sene öncesinin seyini söylüyor kadın telefonda.gercekten aile iliskilerinden nefret etmeye basladim. Zaten sevmezdim de..

Kv sana küserek ekmeğine yağ sürmüş bende 3.5 yıldır görüşmüyorum ailesiyle görüşmeyince hiç bir sorun olmuyor aksine onlarla ilgili tartışmalar kavgalar bitiyor hiç takma sen evine yuvana bak

Evdeki kavgayı ailelere taşımak çok yanlış bence evlenmiş barklanmis kocaman insanların sorunlarını aileleri karıştırmadan cözebilmesi lazım. Kayinvalideye de eşin gel demiyormus zaten niye size kızsın ki gitmiyorsunuz diye.

Olabilir, neticede bir düzen kurmuşsun.
Anladığım kadarıyla kayınvaliden yanlız ve işinde gücünde biri.
Modern diyebileceğimiz bir kesimden olduğunu varsayıyorum.
Sen onun biricik oğlu ile evlisin ve eşin seni dinliyor, sayıyor.
Bahsettiğin gibi entrika bilen, yeri geldiğinde "amaaann anne hadi görüşürüz" diyerek arkasını dönebilen bir yapıya sahipse.
Kayınvalidenin bu gözüne batıyordur.

Eşin akıllıysa, kayınvaliden de bunu biliyor neticede.
O yüzden seni görmezden, duymazdan gelerek umursamaz takılıyor.
Bu bariz, anlattıklarından sonra.
Bence boşver, sen de umursama takma kafana.
Eşin sorun yaratmıyorsa, belli ki gün gelip bir mevzu dahi olsa, eşin bu anlamda siper alacaktır.
Belki böylesi daha iyi sizin için.

Akraba ilişkileri minimum düzeyde de olsa sürdürülmeli tamamen koparılmamali kan bağı var sonuçta herkesin az çok emeği geçmiştir diye düşünüyorum ben

kul istedi 1 göz ,Allah verdi 2 göz şimdilik ses etme bence.esşinde evde surat asmıyorsa devam et böyle. Duruma göre bakarsın sende

Bence konuyu kafaya takmayın size gitmeniz icin herhangi bir davet olmamış esiniz de bu konuda bir sey ima etmemis ama eşiniz size gidelim dediginde de kabul edin gidin bence haklıyken haksız duruma düşmeyin daha önceden bir sorun yokmuş sonucta gitmeniz tamamen onun hakli oldugunu göstermez sizin de hatanız kayinvalidenize anlatmak olmus tartışmalar sorunlar kesinlikle esler arasinda olup bitmesi daha sağlıklı 3. Kişiler duruma dahil olunca ne yazikki sorun büyüyo çünkü biz unutuyoruz onlar unutmuyo

Takmayim kafama dimi. Aslinda takacağım son insan olmali
Kayinvalidem isinde gücünde modern sayılır ama yobaz ve bos lafları da var..
Evet gozune batıyor cok dogru bir tabir. Mesela tutturmus bir ev alın,esim borsa,bitcoin pek cok seyi takip eden finansal konularda da akilli birisidir. Neymis cok masraf yapmayalimmis.
Mesela ev tuttuk uzaktan,ilk evlendigimizde kayinvalidem ağlamış,esim söylemedi bile bunu bana kendisi soyledi oyle haberim.oldu..
Esim araba aldi annesine sonradan söyledi. Yani bekarken ben diyor cekemem hayatim cenesini..
Zaten kayinvalidem der. Benim oglum akıllı diye..
Görümcem telefonlarina bile geri dönmüyor
Herseye karışıyor ..
Benim evime geliyor temizlik yapiyor bos bir odamız var
Yapma anne desemde yok yok diyor ben duramam
Ya kendisinin düzeni ayrı,Hayatı ayrı,titiz biri. Benim evim genelde dağınık ve pis sayılır.. köpek var çünkü. Kadin bunlarinda hazmedemiyor..esim sorun etmiyor mesela. Ne bilim garip ya

İlk zamanlar hep öyle oluyor ben de gereksiz bi samimiyet içine girmiştim ne gerek varsa kadın bana kocasıyla cinsel hayatını anlatmaya başladı,orda ilk ohayı demem gerekiyordu ,eşime anlattım “ Annen biraz daha anlatırsa ben cinsellikten soğuycam çok saçma ve uygunsuz değil mi,o anlatırken ben 70 yaşındaki insanları hayal ediyorum ister istemez dedim” Sonra tabi gerginlikler gerginlikler,baktım kadın beni stres topu gibi kullanıyor ehh dedim,eşim ilk yıllarda çok daha fazla etkileniyordu bu gerilimden ben ona “Bak iki kadın da melek olsa kanatları birbirine çarparmış,çok normal tek sen yaşamıyorsun” filan diye diye duruma alıştırdım,mesela bu son gerginlikte adam hiç umursamadı ne surat asma ne laf sokma hiçbir şey olmadı,siz daha yeni evli sayılırsınız zamanla o da bu kadar ciddiye almayacak durumu. Sende kesinlikle görüşmem deyip tepki çekme arada git arada gitme,çoluk çocuk olunca unutur gidersiniz zaten hatırlanmaz bile büyük akrabalar.

kul istedi 1 göz ,Allah verdi 2 göz şimdilik ses etme bence.esşinde evde surat asmıyorsa devam et böyle. Duruma göre bakarsın sende

Hic surat asmıyor . Aksine ben asıyorum ama bunun icin degil o an kafam bozuk oluyor noldu hayatim neyin var diyor yanima geliyor sariliyor yemin ederim durum bu. Hic laf bile sokmadi bana.. benle arasi iyi cok şükür

Saka yapiyorsun ayy sinirlerim bozuldu cinsel hayati anlatmak nedir ya .. hahahahaha meleklerin kanadi carpar da iyi lafmis şeker varya ne laflar var sende bir hossun canim benim yaaa. Suanda bizde de surat asma trip atma hicbisey yok hatta eskisinden daha samimiyiz nerdeyse anlamadim bende esime biseler oldu :)
Bana gidelim derse gidicem.. bakim neelr olcak önümüzdeki günlerde onuda bilmiyorum hic

Net bir şekilde kayınvalideniz sizi eve istemiyor ki konusu bile geçmiyor demek ki. Kv ile bir problem olmamış ki aslında. Şuana kadar da doldurma VS olmadıysa, eşiniz hep aynıysa size karşı Kv ye de helal olsun. Öyle doldurmayanı nadir. Bu kadın hem çalışıyor hem kendi yaşıyor. Kendi halinde demek ki. Bence bir sorun yaşamazsınız. Ama ileride birikir, patlak verir.

Bizde gerginlik sonrası bence eşim bana zaman verdi sakinleşeyim diye 40 gün sonra filan “Annem yemeğe çağırıyor herkes olacakmış,Burçakı da çağırsam gelir mi demiş bizimki de gelir heralde demiş,o zaman ben Burçakı arayıp çağırırım demiş” Ben de gelirsem ve annen bana laf sokarsa ne yapıcam dedim gülerek eşim de “ sen de laf sok aşkım sakın altta kalma,benim karım altta kalmamalı “ dedi kahkaha attı ,sonra çingene gibi kavga ediyorsunuz diye eleştiriyorsun ama bak ben varoştan geldim elit olamıyorum (onlar da köylü geyik yaptığımı biliyor), “ Canım sen de düzeyli sok lafını” dedi,velhasıl kayınvalide normal davrandı sevdiğim yemekleri yapmış biraz da hamileyim diye iltimas geçiyor olabilirler. Problemsiz bi akşam oldu. O akşam gitmesem içerlerdi mesela şimdi barışmış olduk bi sonraki daveti kabul etmesem kimse bozulmaz gibi,böyle böyle politik davranmayı öğreniceksin sen de. Seni biliyorum zaten iki konuşup bir düşünüyorsun,iki düşünüp bi konuşsan fevri olmasan çok zeki kadınsın çözersin her türlü problemini.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…