Eş ailesiyle görüşmemek sorun mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tartışmadan sonra bana da ilk davet 25 gün sonra filan geldi Safsarisin ,hemen kv beni istemiyor diye kendini doldurma eninde sonunda bi adım atılır,biraz zamana bırak.

Hahahahahahahahahahaaha esinin laflari benim esime cok benziyor ve tavırları da sanki.. benimkide bana ogun diyorki hayatim cık du arka mahalle var x mahalleye git tellere vur,onlar.anlarlar zaten kavga istedigini git yolus bir güzel asfalta otur bağır diyor bana.maymun.
Birde bana da der sok o zaman lafini cevabini verseydin madem diyor akrabalari icin mesela
Bencede ogrencem yasimda biraz ufak esime gore. Fevri olmamayi ogrencem hatta bu aralar nedense cok sakinim yasadigimiz buyuk kavgadan galiba esim gibi olcam bende siyasetçi.

Özür dilerim ama ben çoğunluğa katılmıyorum ne yazık ki. Kadının size bir kötülüğü, zararı olmamış. Haftada bir, iki haftada bir bence gayet katlanılabilir aralıklar. Dayıları, teyzeleri, halaları geçtim hadi ama eşinizin annesi o. Üstelik yalnız yaşıyor. Kötü kalpli biri olur, sizi bezdirir, anlarım ama ortada öyle bir şey de yok. Ben olsam sadece eşimin annesi olduğu için bile böyle gereksiz bir mesafe koymazdım. Siz bilirsiniz tabii.

Sizin düşüncenizdeki insanlara gercekten saygi duyuyorum. Nasıl peki bu şekilde hissedebiliyorsunuz? Ya bilmiyorum,benimseyememe sorunu olabilir. Bir bezdirme gibi bir durumu olmadi..laf sokmasi olmadi. Bana "sevgili gelinim" gelin hanim kızım falan diye hitap eder. Iltifatta eder.karsiligini da alır tabiki hep aldı. Ben kendisini severim de ama ne bilimmm bilmiyorum belki cevredeki örnekler,belki bilincalti belki baska seyler.. beni boyle mesafe koymaya itiyor. Biraz da yabaniyimdir esasen. Esim hic oyle degil cok rahat,girgin,umursamaz. Yani hic kinci de degil. Insanlari seven bir yapisi var :/ ama ben :/

Bende uzuuun zamandır görüşmüyorum. Kadın hayatımızdan çıktı eşimle kavgalarım azaldı demek kı benı strese sokup çıldırtan oymus. Valla huzunun nasıl bısey oldugunu anladım iyiki de görüşmüyorum.

Bende görüşmüyorum haklı sebeplerden dolayı ve bu yüzden eşimle hiç problemimiz olmadı boşver görüşmediğin daha iyi kavgada vesile olmuş gerçek yüzünü görmüş oldun kafan rahat olsun.

Eşiniz bir sey demiyor ama bir gun cok buyuk tartismasini yapar.
Ben de kvye gitmiyorum, aramiyorum, hayatimdan sildim bu yuzden esim bir sey demedi, diyemez cunki suclu cikar ama sizin eşiniz anlattiginiz kadariyla annesine duskun. Annesine duskunse kavga cikara bilir ...

Darısı bana

Ben somut bir sebep göremedim.bence siz bahane aramiş ve bulmuşsunuz. Evimize kimse gelmedi v.s diyorsunuz ama bence bu ortamı biraz siz yaratmışsınız.eşinizin ailenizle ilişkisi nasıl bilmiyorum ama sizin bu tavrınız uzun vadede sıkıntı yaratabilir.

İnanın ben de eleştirmiyor ve saygı duyuyorum çünkü benim çevremde de kayınvalidesini seven insan inanılmaz az. Ben ufak tefek bile olsa hep olumlu şeylerine odaklanmaya çalışıyorum, canımı sıkan bir şey olursa da büyütmemek için düşünmemeye gayret ediyorum. Bir de tabi farklı şehirde yaşamak kalp ben. Gene de tabi bayram seyran hep bir aradayız ve hep "Diren tatlı kıs, diren 3 gün kaldı" diye kendimi motive ediyorum. Tabii daha 7. ayımız, bakalım ilerde neler olucek.

Bana sorarsanız yanlış bir şey. Ne olursa olsun o sizin eşinizin annesi. Çok bayılmak yada her an beraber olmak gibi bir şey de gerekmiyor. Herkesin yetişme tarzına, yasadıgı ortama ve ailesine göre beklentileri istekleri farklı olabilir. Malesef bizim toplumumuzda bu artık önemsiz gösteriliyor. İnsanı ailesinden akrabasından uzaklaştırmaya ve bunu normalleştirmye çalışıyorlar. Kendimiz mükemmel olmadığımız gibi karşı tarafdaki kişiler de mükemmel olmayabilir. Saygı sevgi içerisinde telefonlaşmak haftada bir iki anne için gayet normal hem eşide yok, gidip 1 2 saat oturup dönmek, bunlar Allah rızası için yapılacak basit şeyler. Eşinizi büyütmüş bakmış iyisiyle kötüsüyle bir anne o. Eşine saygısı sevgisi olan bir insan bence eşinin annesine kardeşine çok çok sevmek zorunda olmadan sevgi ve saygı duyar diye düşünüyrum. Ki suan ihtiyaç duymuyor olabilirsniz kimseye. Ama ilerde anne oldugunuzda evladınızın size haftada 1 bile gelmemesini o zman haketmiş olursunuz. Empati kurmak gerekli. Aileleri bu kadar yasantımızın dısına koymamalıyız. Benim fikrim

Kısaca "farklı dünyaların insanlarısınız" diyebiliriz.
O yüzden takmayın gerçekten.
Kendinizi yok yere stres altına sokmayın.
Eşiniz zaten annesinin ne olduğunu biliyor ve ona göre de davranış sergiliyor.
Aksi olsaydı, evet kafanıza takın ve çözüm yolları arayın derdim, ama eşiniz zaten herşeyin farkında.
Bakın siz kendi hayatınıza, kayınvalideniz de nasıl istiyorsa öyle yaşasın öyle davransın.
Genel anlamda sizi etkileyecek bir durum görünmüyor.
Konuyu böyle açınca, daha iyi anlaşılıyor bu.
Hiç sıkmayın canınızı.

Tatlım sende evliliğimin ilk yıllarını görüyorum:) Bende akraba ziyareti seven biri değilim, annem çeke çeke götürürdü beni ama giderdik yani:) Biz eşimle çok kısa zaman içinde evlendik, ne nişanlılık yaşadım ne gezme tozma, dışarı çıksak 2 saat sonra arar babam eve gel derdi, el ele gezme zevkini yaşayamadım...

Evlenince eşimle rahat rahat gezmek tozmak istedim, ama kv araya hemen kendilerini, akrabalarını soktu. Ondan sonra da benimle küstü, eşim aynı senin eşin gibi tek kelime etmedi bana, kendi görüştü gitti geldi...Hatta hiç unutmam bayramda şehir dışındayız, kv leri arıyorum bayram kutlaması için açmıyorlar telimi, bir baktım 2 dk sonra eşim aranmış gülerek konuşarak bayram kutlanıyor, bana selam sabah bile yok...

Burdan anladım ki beni suçlu görüyorlar. Senin durumunda aynı...Eşin gidiyor geliyor ama sana tek kelime etmiyorsa, kv de konuşmuyorsa seni suçlu görüyorlar demektir. Bu ilerde sorun olabilir, ki senin de için rahat değil ki konu açtın...

Benim o zaman şimdiki aklım olsa, eşimin gözüne girmeye çalışırdım; yani ne yapsam ona göstere göstere....Annesini haksız kılacak şekilde...Onun yanında ara mesela, açmazsa aaa annemi arıyorum açmıyor de...Beraber gitmeyi teklif et. Eşin içten içe bileniyor olabilir, kv de fırsat bu fırsat dolduruyor olabilir. Buna izin verme.

Gece dengesiz bir saatte uyudum 9 da yatip gece 3 te kalktım. Başladı düşünceler iyi sabahlar..
Öylemi diyorsun.. ne bilim acaba dedim bana karşı icten ice öfkelenirmi kocam gerci öyle bir yapisi da yok

anasına da öfkelensin o zaman.
sonuçta karşılıklıymış.
düşünme bu kadar herşey olacağına varır.

Ooooo çok tehlikeli...Boşan demek nedir ya? Benimkinin aynısı....

canım aynısı...Bak benim konuları bilirsin. Benim eşim de seninki gibiydi ama son raddede gayet de kv den etkilendi, lafından sözünden arada kalmasından bıkıp benim üzerime oynadı...Bu raddeye getirme bence. Ama çok da yapma, sen çok yapmışsın çekmişsin kendini bende senin gibiydim. Az yap, ama bağı tamamen kesme.

Hayır aksine ben davet ettim teyzesini,evimde köpek var diye gelmediler.. tiksinirlermis huylularmis yani.. ben 1 2 defa da diger akrabalari icin cagirsana gelsinler dedimm esim çağırmadı. Kesinlikle ben yaratmadım böyle bir ortami. Bizi kimse adam yerine koymuyor ama nedense biz hep gitmek zorundayiz. Zoruma giden bu

Benimki 6 senelik şeyleri söylüyor...Kinci insan hiç unutmaz ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…