Eş ailesiyle görüşmemek sorun mudur?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gülüm ömrünün sonuna küs kalacağını düşünmüyorum çünkü gençiz. Yarın bir gün çocuk olacak ,ne bileyim illaki bir araya gelecek birşeyler yaşayacaksın. O yüzden çok yüz göz olma derim. Sonradan herşey daha kötü olur.. senin için , huzurun için aranı serin tut, ama kavga gürültü olaylarına hiç girme derim ben :)

Anladım ama şöyle düşünün eşinizin akrabaları ayrı k.v ayrı akrabalarla görüşmemeniz sorun yaratmaz ama k.v ye küsmek set çekmek eşinizi gerginleştirir bence

Canim oncelikle senin soylediklerini,babamda söyledi. Yaşı 70e dayanmış birisi bana sen kavga ettin birsuru olaylar çıktı. Babamin evine de dönmüştüm , esim geri aldı beni bu arada..sen bir ara kaynanani dedi bende biraz dikbasliyim yalan yok neden arayim baba kadin boşanın demiş sonuçta dedim

Birde sunu ekleyeyim,istedikleri kafama yazmami takip ayagima basma etegi giyip manti acmak,kaynanamin koluna girip kapi kapi gezmek,zannettilerki birgun Nilgun teyzede cay icecez,oteki gün neriman teyzede altin gunu yapacaz,oteki gun onlar bana gelecek kısır yoguracaz,oteki gun aysel hanimin gelin mevlidine gidicez. Ben dugun öncesi çeyiz serecem butun teyzeler evime toplancak. Hatta kaynana komsularini bana getirmek istedi. O zaman evim dubleksti barbeku vardi mangal yapacakmisiz
Bende dedimki iyide anne benim bildigim yeni evliler dabet edilir caya kahveye biz hic gitmedikki onlara neden gelecekler?.
Oda bana ben onun kızını cagirmamistim ama evine cok gittim dedi.
Iyide bu baska bisey. Onlar erkek tarafi benim o kadinla ne samimiyetim var ki?
Bu arada yukarda saydiklarimi kimsenin yanlis anlamasini istemem anadolu kadinina annelerimize saygim sonsuzdur ancak ben o sekilde yaşayan bir insan degilim. Tarzim degil yani anneannem oyledir mesela benimde..

Iste canim babamda bana "sen dua et kaynanan ise girdi"dedi.. yani koskoca adam bazi seyleri illaki goruyordur. Bu arada kızı kendisinin telefonlarina bile geri donmez memleketede senedr 2 kez gelir ne abisini arar ne annesini demek istedigim biliyor yani bazi seyleri kurtarmis kendini buyuk sehirde yasiyor..

Ben esimden yana bu tip bir problemle karsilasirsam eger sey demeyi düşünüyorum ya hayatim seen bana hic gel demedinki? Gel anneme desen gelirdim neden gelmeyeyim.. ya da cok ileri giderse olay senin ailen benim aileme vararsa o zaman bu bosanma kelimesini gundeme getirebilirim çünkü esim soyledi bana annem boyle soyledi diye.. bu arada esim benim onun annesine deger verdigim gibi benim aileme vermez babami bi kez arayip ya nasilsin baba iyimisin diye bir hal hatir sormuslugu yoktur.. bilmiyorum inatci ve kinli bir yapim var (ne yazik ki) hic bilmiyorum napacagimi gelir kavga edermi onuda bilmiyorum esim kavgaci bir insan degil,laf sokmaktan hoşlanmaz,igneli konuşmaz. Ses yukselmesinden de hoslanmaz.. bana umrunda olmasin zaten hayatim diye sarıldı ama boyle doldurusa gelirse yani kayinvalidem doldururmu bilemiyorum ama bu sekilde davranabilirim

Bi kuslügünüz yok dimi yani öyle hatrliyorum. Yemek yap annenide alda gel de. Yada bi tatli yap baktin gidiyo paketle sende takıl pesine.
Kendisi bana küstü. Görüşmüyor benimle. Esimde giderken ben gidiyorum diyip gidiyor gel mel demiyor bende oturuyorum evde gelmesini bekliyorum cekirdek falan citliyorum

Konuyu okumadım ama mutlaka konuşuluyodur eşiniz de unutmuyodur bence
Annesi cok merakli. Herseyi soruyor,herseyi öğrenmek istiyor. Boyle bir huyu var. Merak ettiği seyler özel seyler degil ama gereksiz bir merak.. mesela bana diyorki annenler napiyor annenlerle görüştünüz mu. Ya ne alaka?? cogu zamanda yalan söylediğim oldu iyiler vs diye oysa ailemlede cok görüşmem cok yılışık kendilerinin iliskileri kabile gibi yasiyorlar uffff bakma sen ben işi bulmuşum aslında.....

Ben de bunu yaşadım. Eşime söyledim gelsinler diye, eşim çağırmadı; sonradan kimseyi evine almıyor diye damga yiyen ben oldum.

Sizinle görüştüğünde ailenizi sorması, nasıl napıyor demesini ben garip veya aşırı merak bulmadım. Hatta çok normal bence. Sanırım siz aile ilişkilerinde uzak durmayı tercih ettiğiniz için size garip geliyor bir arada olmak. İleride çocuğunuz olduğunda bu görüşmeme durumu daha büyük sıkıntı yaratabilir. Vıcık vıcık sürekli bir arada olunmasına daha doğrusu bir ev gibi olunmasına bende çok karşıyım ama hiç görüşmemekte ortada sebep yokken üstelik bana garip geldi

Ben de bunu yaşadım. Eşime söyledim gelsinler diye, eşim çağırmadı; sonradan kimseyi evine almıyor diye damga yiyen ben oldum.
Canim esinin burcu ne?
Valla suanda sinirim.tepeme çıktı ayni seyleri yasiyoruz ve gözümün onune geldi bak
Burda suclar tamamen eşlerimizde
Cunku kusura bakma ama eslerimizin sessizliği,politikaciligi,siyasetciligi ve vurdumduymazligi yuzunden
Emin ol eşin gidipte annesine greengirl teyzemleri yada halamlari her neyse çağırdı ama ben aramadim onlari diye birsey söylememiştir buna emin olabilirsin.
Tabiki kötü olan sen oldun ayni benim gibi
Eslerimiz yüzünden. Sen kaynanani suclama bu konuda
Esine bunu soylesen der ki banane canim kari muhabbeti bunlar.. benimki oyle söylüyor. Herseyi yapar kenara cekilir ve sinirlenen yipranan üzülen ben olurum.

Öncelikle benden de beklentisi aynıydı; benim kv çok modern görünür ama hiç öyle değil. İzmire gittik mesela burda kız okutulmaz namussuz buralar falan diyor. Çalışıyor musun bilmiyorum, ben çalışıyorum bir de. Akşam 7 den önce eve giremem. Kv nin dediklerimi yapsam kocamın bile yüzünü göremem...Dün 1 saat gördüm mesela, geç geldi. O gelene kadar bir ton iş yaptım. Kv ile küs olmasak hemen arar çağırır bütün akşamı orda geçirmemi isterdi.

son paragrafta ise ben kendimi böyle savunmuştum ama adım atması gereken benmişim, çünkü kv kendini kaf dağında gören, mükemmel, asla kusur kabul etmeyen, kibirli biri. Eşime gelince ailemle çok iyiydik; ama bizimkilerin de hataları yüzünden soğuduk, araya bu olaylar girdi özel günlerden günlere görüşülüyor, benim ailemle eşimin ailesi yıllardır görüşmüyor. Eşimin yapısı da senin eşininki gibi. Ben onun istediği gibi davranıyorum, kavga etmiyorum artık, bağırıp çağırmıyorum, a zaten annesini çok iyi tanıyor, böyle fevri davranıp ona malzeme verme, haklı iken haksız duruma düşüyorsun diyor. Ben de sesimi kesip oturuyorum, hiççç sormuyorum bile.

Sana tavsiyem eşinle güzelce konuş, sakin sakin. Bu durumun kafana takıldığını anlat.

Eşim Aslan burcu.
Eşim söylemese bile annem kv ye söyledi canım yedirdi lafları, kv annemle yarışamadı, kızlarını çok şımartmışlar hep haklı görüyorlar ben anlatamıyorum vs vs annemle küstü :)
Eşim genel olarak savunuyor ama bu kadar ayrıntıya erkekler genel olarak girmez. Girse de kv emin ol hiçç sallamaz, karşısındakini dinleme huyu yok, doğru bildiğini okur. Eşimi ya da beni dinleseydi zaten bu raddelere gelmezdi olay.

Dün babaannem diyor ki, senin kaynanan da yapıyor yapıyor kötülüğü, sonra pişmanlıktan dört dönüyor...Pişmanlık değil o , oğlu konuşmuyor diye yapıyor, pişman olacak insan yapmaz ki bu kötülükleri dedim. Ruhu kötü.

Bu soruları senin aile ilişkilerini eşine kötülemek için soruyor olabilir. Benimki yaptı bunu, ne biçim aile bunlar oğlum, şöyle kötü böle ıyk. Hala bile akrabalarımdan laf toplama peşine düşmüş, onlar da bıktı artık, sapık gibi onları arıyor habire, artık o bir şey sorunca lafı değiştirip durdular, baktı laf alamıyor bıraktı peşlerini. Öyle sinsi yılan ki.

Öyle demeyin...Benim başıma geldi, ailemle ilgili en ufak ayrıntıyı beni kötülemek için kullandı. Annem kardeşimi anlatmış, neymiş beni sevmezmiş annem bir tek onu severmiş. Nelerden ne çıkarmış saçma sapan. Kötü niyetli insansa hiç de iyiliği için soruyor olmuyor.

Damadı mesela çok akıllı kv nin, tek kelime etmez onların yanında ne iş, ne özel ne ailesi ile ilgili. Gömülür telefona o kadar.

Kizzz sinirimden geberdim haa lavaboya gidicem takıldım kaldim. Simdi kendime hisse senedi alıcam 2 de açılıyor borsa bu aileler bizi ruh hastasi eder bari paramizi degerlendirelim
Yok ben calismiyorum daha doğrusu calisiyordum ama iflah olmadim simdi yeniden yapcam o isi internet uzerinden bir iş..bir de esim home ofisten normal ofise gecis yapacak.. onunla calisacam off yaaa izmirin nesi namussuzmus ya saka mi o kadin benimkide.modern gorunur ama cok yobaz tavırları var bak aklima.suan birsey geldi hala sinirliyim. Sence bumda art niyet aramalimiyim?
Kaynanam bana bohcada beyaz bir yatak takimi getirdi yatak ortusu carsaf yastik kilifi falan
Biz evlendik düğünde otelde kaldik
Bana diyorki onu kullanmadinmi ben dugun günü kullanirsaniz diye almıştım tertemiz bende bilmem kullanmadim.digerlerini açtım anne dedim.
Sence??? benim anladigimi mi anladin sende

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…