Eş ailesiyle ilgilenmek gelinin görevi mi?

Evli degilim ama ic ice ilişkileri oldum olasi sevmem kendi ailemde de görmedim biz cekirdek aileydik, anneanne babaanne yılda bir kez birkac gunlugune ziyaret edilirdi.
Evli de olsam öyle kimseyi pispislayacagimi düşünmüyorum esim de sizinki gibi olsaydi, ayni sizin dediginizi derdim. Herkes kendi ailesine bakmakla yukumludur, siz arada arayıp hal hatır soruyorsaniz, sayginiz varsa daha fazlasını istemeye hakki yok bence.

Konuyu okumadan başlığa cevabım. Hayır oğullarının görevi. Kendi çocuklarının görevi.Eş ailesinin bakılmayı gerektirecek ağır bir hastalığı yoksa--- ki onda bile birincil görev oğullarınındır da hadi gelin insanlık eder bakar ilgilenir---Siz haftada bir iki gider arar hal hatır sorar gönül alırsınız. Eşiniz isterse ger gün gitsin.Anneciğini öpsün koklasın gelsin eve. Siz de gittiğinizde yemeğe bulaşığa yardımcı olur, eş ailesiyle çay kahve içip iki sohbet edip evinize dönersiniz. Tamam işte. Sen sağ ben selamet... Bir gelin daha ne yapsın. Ben böyle bir gelinim benim gelinim de böyle olsun zırt pırt gelse bile ben istemem ayol. Herkesin kendi hayatı var.

Ben her gün ararim esimin annesini , kendi annemi de ararim her gün, bazen whatsapp üzerinden gün içinde sesli mesaj atarim bazen kendisi yazar . Aranız iyiyse aranabilir her gün hal hatir ihtiyaç sorulabilir, sonuçta o bir anne ve siz bir evlatsiniz . Gelip gitme konusunda 2 güne bir isteniyorsa evet o fazla size hak verebilirim bu konuda. Ama aramak kac dakikanızı alir ki koskaca bir günde. Esim de benim annemi haffada 1 arar , ben bunu dert etmem ki , annesini her gün aramaya çalışır tek yaşıyor annesi ,annesini aramasa bile "annem nasıldi bugün" diye bana sorar çünkü bilir benim her gün arayıp sorduğumu.

Annesiyle 1 saat oturup sohbet etmeyen adamlar eşleri her gün arayıp konuşsun istiyorlar.
Her gün arayan kadınla evlenince değil, kendileri ilgilenince hayırlı evlat olurlar, şunu bir anlasalar keşke.
50-60 sene sizin ilginiz olmadan hayatta kalabildiklerine göre bundan sonra da başarabilirler eminim. Eşiniz kendi evlatlık vazifelerini yapsın önce.

Ben de sonradan yorumları okurken aydınlandım
Dikbaşlısın , mıç mıç, içli dışlı
Bunlar anahtar kelimeler 😂🤪
Ben diğer yorumlarini okuyamadım o yüzden epeyce geç aydınlandım 😂 nick yenileyip sanki ilk defa böyle konu açıyor gibi yapmış yine 😂

Ben diğer yorumlarini okuyamadım o yüzden epeyce geç aydınlandım 😂 nick yenileyip sanki ama ilk defa böyle konu açıyor gibi yapmış yine 😂
Her şey aslına geri döner biliyorsun
O yüzden konu hep başa sarıp ilk kez yaşanıyor gibi anlatılacak
Kaçarımız yok 😂

Bir de cevaplara , bunu deneyeceğim diye cevap vermiş ya, sanki defalarca konu açıp, öneri almamış gibi 🤦🤦
Ay ben bazen kendimi kırmızı odadaki dervişler gibi hissediyorum ha bu üyenin konusunda 😂
Hep doğruları söylüyoruz ama sadece kendimiz duyuyoruz 😂😂😂

Ben sen benim aileme nasıl davranırsan bende seninkilere öyle davranırım mantığını doğru bulmuyorum çünkü benim ailemin eşime davrandığı gibi eşimin ailesi bana davranmayabilir. İnsanlara yakın veya uzak olmak karşıdakinin tutumuna göre şekillenir. Birde siz o aileye yeni katıldınız bence eşinizin ailesi size yeterince ilgili olmalı. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim mesafeler iyidir
Aynen katılıyorum
Benim ailemle eş ailesi aynı mi davranıyor mesela da ben de öyle davranayim.
Karşındakinin tutumuna göre değişir.

Asl
Aslında kv degil. Eşim dün gece gene yok gelinin görevi aıleye ılgılenmek, ınsanlar beklıyor falan diyor. Yanı o kafama sokuyor.
Öfff gerçekten kendine dert çıkarmaya çalışıyorsun sensiz asla, benbirkediyim. Laf olmayacak şeyleri laf yapmaya ne kadar meraklısın

Öfff gerçekten kendine dert çıkarmaya çalışıyorsun sensiz asla, benbirkediyim. Laf olmayacak şeyleri laf yapmaya ne kadar meraklısın
Haklısınız. Eşim böyle dedıkce yanlıs mı yapıyorum dıyorum. Bır de bayadır konu acmıyordum acayım dedım 🤣

Haklısınız. Eşim böyle dedıkce yanlıs mı yapıyorum dıyorum. Bır de bayadır konu acmıyordum acayım dedım 🤣
İyi yaptın
Biz de merak etmiştik zaten başına bi şey mi geldi diye
Böyle özlediğimizi düşündüğün zamanlar hep nickini değiştir, ilk kez oluyormuş ve ilk kez tavsiyeleri duyuyormuşsun gibi konu aç
💯 point

Eşim dün diyor ki ailesi ilgi bekliyormuş. İlgilenmem gerekmiş. Ben dedim ki onların evladı sensin senin ilgilenmen gerek. Korona bu kadar yüksek degilken 2 haftada bir giderdik.Haftada bir de ailesini arıyorum. Saygısızlık falan yapmıyorum. Tabiki bunlar eşime yetmiyor. İstiyor ki en az haftada bir onlara gidelim, en az 2 günde bir konuşayım, böyle vıcık vıcık olayım istiyor. Ama başlarda ben yakın olmanın beraberinde bazı sıkıntıları getirdiği için daha mesafeliyim. Dün eşim şunu da söylüyor.Annesini 2gün aramasa annesi arayıp bizi unuttun evlenince diyormuş.
Sizlere sorum şu. Ailelerle benimde ilgilenmem gerek mi? Ki yapı olarak ilgiyi sevmem sıkılırım.Bu mesafe de olmam iyi mi sizce.Bu arada eşim annemi haftada bir falan en fazla arar. Bahanesi de aklıma mı geliyor,ben çalışıyorum.
Ne alakası var yahu. Biz covid olduk eşimle benim ailem ve eşimin aileside aynı ayda olduk eşim kendi ailesini arayıp sordu bende kendi ailemi aradım sordum nasılsınız diye arada eşim bana katıldı bazense ben eşime katıldım yanında konuşmaya. Normalde de eşim kendi ailesini kendi arar görüntülü falan yani onlarda beni arayınca acmamazlik yapmam ama öyle özellikle eşim kendi arar sen kötü bişey yapmıyorsun ki

Back
X