Eş, akraba , sorunlar..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim sen de gel diyor. Ama beni çağırmadılar seni çağırıyorlar diyorum. Siz olsanız gider miydiniz peki ?

O yazıyı paylaşıp üstüne evlerine gitmem.
Eşimi de göndermem.
illa gideceğim derse de kıyameti koparır boşarım ama yine de huzurla oraya göndermem

Ohoooo neler neler var, kocasıyla mutlu olmayan biri bile ilk önce yakınındakinin ilişkisini kıskanıyor. (Normal psikolojiye sahip insanlar hariç tabii.)
işte burda böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Kadın direkt silmiş konu sahibini muhattap almıyor yok sayıyor kocası da buna göz yumuyor karısının istemediği yere gidiyor içiyor üstüne. böyle durum mu var kime güvenmiyorsun diye sordum cevap vermedi konu sahibi ee kim olsa çevresinde böyle pasif agresif birini istemez.

Hepiniz hatalısınız.
Nişanlılık döneminde baktınız eşiniz o ikiliye sormadan bisey yapmiyor o zaman surekli görüşmek yerine durumdan rahatsız olduğunu söylemek gerekirdi. Hadi söylemediniz çocuk gibi mesaj göndermek nedir. O ikilide hatalı, sizin rahatsız olduğunuzu bile bile inat eder gibi sürekli eşinizi tek başına davet etmesi çok sinir bozucu. Ama buna sebep olan eşiniz, yani birgün boşanırsanız sülük akrabaları yüzünden değil, sümsük eşiniz yüzünden biter bu evlilik. Eşimi davet etmeyen kişilerin yanında işim yok vala

Üzülerek size hak veriyorum. En başından eşimle bu konuyu konuştum ve her defasında kavga ettik Onlara çok bağımlı hale gelmiş. Bütün sırlarımı vs biliyorlar diyor onlardan kopamıyor

biraz rahat bırakın, daha yeni evlendik ,davete misafire yetişemiyoruz,
Bunu sosyal medyadan paylaşmaniz çok saçma olmuş. O yenge dışında sizi davet eden bir çok kişi olmuş. Onlarin yerinde olsam sizi silerdim bir daha gelmek isteseniz de almazdim.

Eşimi yıllarca samimi olduğu kişilerden koparmak istemiyorum

Koparmayi istiyor olsaniz da yapabilecek gibi gorunmuyor zaten sizin elinizde olan bir şey değil eşinizin haline bakilirsa.
Yapacak bir şey yok gibi

Ben burda konu sahibinden önce esinin suclu görüyorum. 40 yasindaki adam baskasinin lafi ile neden hareket eder. Birde insanlar bir aileye yeni katilsa samimiyet taraftariyim, ama öyle fazla rahatliga da gerek yok. Samiyetin artar zamanla o zaman pijamanla da otur, ama misafire karsi da biraz dikkat edilmeli.

Bunu sosyal medyadan paylaşmaniz çok saçma olmuş. O yenge dışında sizi davet eden bir çok kişi olmuş. Onlarin yerinde olsam sizi silerdim bir daha gelmek isteseniz de almazdim.
Paylaştığım şeyi sadece ikisi gördüler hayatımda ilk defa böyle birşey yaptım düşünün ne kadar bunalmışım.ben de yapanı ayıplardım normalde. Hala haftada en az üç misafir ağırlıyorum gelen gidenimiz çok olur bundan rahatsız değilim. Ama bu yoğunlukta eşin mi gelmek istemiyor demelerinde tamamen art niyet vardı bence.onların kapısını açan olmadığı için herkesi kendileri gibi sanıyorlardı ben de cahilce bir ayar çekmiş oldum

bence ikisi de suçlu tek suçsuz karşı taraf gibi. Eşi zaten karısının istenmediği yere gitmemeli elbet bi sıkıntı vs olur arada kalmak istemez anlıyorum ama eşinin o arayı düzeltmeye çalışması lazım. Kadın istediğini giyer bence evinde o an rahatsız hisseden gider evden.

Keşke sizin gibi şanslı olsaydım. Ben görüşmüyorum ama beni bırakıp yine gidiyor nasıl hallolacak bu bilmiyorum

Tabi kendi evi ama bizim oralarda misafir agirlamaya cok deger verilir. Öyle sortla kimse misafir karsisina cikmaz. Es akraba olabilir, ama konu sahibi daha yeni aileye katilmis, el sayilir. Esi zaten pasifin teki. Dedigim gibi o yasta baskalarim fikrine niye gerek duyuyor bastan. Onlar da fazla karistiysa konu sahibinin gicik olmasinda hakli (esi ne kadar da buna sebep olduysa da).Ama dedigim gibi basta suc esinde..bir aileye giriyorsaniz ondaki konumunuzu esiniz ilk belirler..o dengeyi belli ki kuramadi orda.

Burda sorun kendi beyin hucreleri yerine sagin solun lafiyla hareket eden kocaniz. Sizin hataniz ise bunu en bastan gorup bilip, kopruyu gecip nikah kiyilana kadar ses etmemeniz. Ramazan bidi bidi bahanesi siz nikahi kiydim benim dedigim olacak kafasindasiniz ama esiniz hiiic o modda degil.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Ben olsam kurcalamam benim sevmedigim akrabalariyla gitsin tek gorussun bence bu bir sorun degil. Ama onlarin her lafinin kuklaligini yapiyorsa ciddi olay cikaririm.

Sizin Yaptığınız en saçma şey o paylaşım olmuş. Gerisi de eşinizin saçmalaması.
Bir akşam onların evine yakın bir yerde iftara davetliydik. Bir bahane bulup(kedimiz doğurdu gel yavruları gör) eşimi onlara çağırdılar. Eşim Gitti gelmek bilmedi.Ben yeni gelin geldiğim ailede tek başıma kalmış oldum. 1-2 aylık evliydim..O akşam eşimi biraz sorguya çekmişler orada. Neden eskisi gibi sık sık gelmiyosun yoksa eşin mi izin vermiyor o mu gelmek istemiyor demişler. Halbuki ordan oraya gitmekten kendi evimi özler haldeydim. Aklı başında olan bir aile olsaydılar eşimi o akşam misafirlikten arayıp çağırmazdılar. Eşimse apayrı suclu. Misafirlikten kalkıp başka yere tek başına gitmek ne demek. Ben kime kızacagımı şaşırdım
Bu olayın öfkesiyle durumdan duyduğum rahatsızlığı belirten bir yazı görmelerini sağladım belki anlarlar dedim.

++ yorumlarda gerçekten hak verdiğim yorum, konuyu tam anlamıyla kavrayıp yorumlamışsınız.
Yani akraba da olsa bana göre eşim ben olmadan gidemez, gitmesi demek =kavga eşli misafirlik için diyorum arkadaşlarıyla olsa ona karışmam

Eşim sen de gel diyor. Ama beni çağırmadılar seni çağırıyorlar diyorum. Siz olsanız gider miydiniz peki ?
Ama konuyu uzatan sizsiniz.
Eşiniz tercih yapsın onlarla görüşmesin diye uğraşıyorsunuz.
Siz sevmiyorsunuz diye sevdiği bir akrabasından vazgeçmek zorunda değil.
Siz de eşiniz gel diyorsa gitmelisiniz. Eşler ayrı ayrı davet edilmez. Beklentiniz saçma. Eşinizi çağırdıklarında otomatik sizde davetli olursunuz. Eşiniz de gitmek istiyor gel diyorsa gidip bir kaç saat idare edebilirsiniz.
Sizin amacınız bağı koparmak. Buna hakkınız tok.
Siz de eşinize eşlik edin.

Ben eşimin bağını koparmak istemiyorum bunu belirtmiştim. Ama şunu ayırt edebiliyorum “Ahmet akşama geliyo musun”demek ile “akşama geliyor musunuz” demek aynı şey değil.

Tum bunlara izin veren kisi eşiniz.
"Aradabirtakilan ile yemege geldik, sonra gelip gorurum"
"Aradabirtakilanla beraberiz o da isterse gelip kedileri görürüz "
Iki farkli versiyon ornegi verdim.
Esiniz hem sizi yalniz birakip gidiyor hem orada konusulan laflari size tasiyor. "Bu aralar cok misafirimiz oldu, ikimizde cok yorgunuz, en kisa zamanda sizi cagiracagiz" deyip konuyu kapatabilirdi. Muhtemelen onlara gidince sizin istemediginizi belli eden konusmalar yapiyor. Esiniz sınır cizip, laf tasimayi birakmazsa bu boyle devam eder

Ayrıca eşim ben bu durumdan rahatsızım dedikten sonra sen de gel madem diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…