- 11 Kasım 2011
- 88
- 40
- 288
- Konu Sahibi aradabirtakilan
-
Malesef büyük ihtimalle bu durumda benim bilmediğim bazı şeyler var ve eşim bana anlatmıyor. Bu konudan nedense bir tek ben rahatsızım , o büyük ihtimalle yanlış bişeyler konuştu ve şimdi üstünü kapatamıyor gibi geliyor. Yoksa arayı düzeltmesi gereken eşimdi. Defalarca insan gibi konuşmaya çalıştım bişeyler evirip çeviriyor öfkeleniyor ama sonuca varamıyoruz.Tum bunlara izin veren kisi eşiniz.
"Aradabirtakilan ile yemege geldik, sonra gelip gorurum"
"Aradabirtakilanla beraberiz o da isterse gelip kedileri görürüz "
Iki farkli versiyon ornegi verdim.
Esiniz hem sizi yalniz birakip gidiyor hem orada konusulan laflari size tasiyor. "Bu aralar cok misafirimiz oldu, ikimizde cok yorgunuz, en kisa zamanda sizi cagiracagiz" deyip konuyu kapatabilirdi. Muhtemelen onlara gidince sizin istemediginizi belli eden konusmalar yapiyor. Esiniz sınır cizip, laf tasimayi birakmazsa bu boyle devam eder
Neticede eşiniz bu insanları seviyor değer veriyor ve hayatında tutmak istiyor.Ayrıca eşim ben bu durumdan rahatsızım dedikten sonra sen de gel madem diyor.
işte burda böyle bir durum olduğunu sanmıyorum. Kadın direkt silmiş konu sahibini muhattap almıyor yok sayıyor kocası da buna göz yumuyor karısının istemediği yere gidiyor içiyor üstüne. böyle durum mu var kime güvenmiyorsun diye sordum cevap vermedi konu sahibiee kim olsa çevresinde böyle pasif agresif birini istemez.
Malesef büyük ihtimalle bu durumda benim bilmediğim bazı şeyler var ve eşim bana anlatmıyor. Bu konudan nedense bir tek ben rahatsızım , o büyük ihtimalle yanlış bişeyler konuştu ve şimdi üstünü kapatamıyor gibi geliyor. Yoksa arayı düzeltmesi gereken eşimdi. Defalarca insan gibi konuşmaya çalıştım bişeyler evirip çeviriyor öfkeleniyor ama sonuca varamıyoruz.
Bu olay olduğunda tepkimi gösterdim baktım hala onlara toz kondurmuyor, yüzüklerimi çıkarıp eline verdim al birini kadına birini de erkeğe tak demiştim. Çok büyük birşeydi bu bence. Bişeyler değişir gibi oldu ama hiçbişey değişmedi.Herkes herkesi sevmiyor. Iliskiler politik olursan yürüyor. Ben bunu kendi evliligimde deneyimledim. Kilit cumle "esim musaitse geliriz". Karsi tarafa verilen mesaj "esimle beraber geliyoruz, plana o da dahil".
Bende esinizin sizin soylemis oldugunuz seyleri onlara anlattigini, bu yuzden sizi yanyana getiremedigini düşünüyorum.
İlişkilerde taraf sectirmeyi hic dogru bulmuyorum. Ancak beni saatlerce yalniz birakip kedi gormeye gitmesine tepki gosterirdim. Baska bir zamanda gidebilirdi. Gercekten hatanin buyugu esinizde. Ben eve misafir cagirmak istemedigimde esim arkadasini arayip "x mekanda bulusalim, bir kahve icer hava alırız " derdi, disarida gorusurduk. Bunu şu yuzden anlatıyorum, esiniz idare etmeyi bilmiyor. Eline yuzune bulastirmis
Sizin tepkinizde agir olmus. Yerinizde olsam simdiden sonra olaylari akisina birakirdim. Esiniz gidip gorusmeye devam etsin. Sizde onlarin arkasindan olumsuz yorum yapmayin esinize.Bu olay olduğunda tepkimi gösterdim baktım hala onlara toz kondurmuyor, yüzüklerimi çıkarıp eline verdim al birini kadına birini de erkeğe tak demiştim. Çok büyük birşeydi bu bence. Bişeyler değişir gibi oldu ama hiçbişey değişmedi.
Bir akşam onların evine yakın bir yerde iftara davetliydik. Bir bahane bulup(kedimiz doğurdu gel yavruları gör) eşimi onlara çağırdılar. Eşim Gitti gelmek bilmedi.Ben yeni gelin geldiğim ailede tek başıma kalmış oldum. 1-2 aylık evliydim..O akşam eşimi biraz sorguya çekmişler orada. Neden eskisi gibi sık sık gelmiyosun yoksa eşin mi izin vermiyor o mu gelmek istemiyor demişler. Halbuki ordan oraya gitmekten kendi evimi özler haldeydim. Aklı başında olan bir aile olsaydılar eşimi o akşam misafirlikten arayıp çağırmazdılar. Eşimse apayrı suclu. Misafirlikten kalkıp başka yere tek başına gitmek ne demek. Ben kime kızacagımı şaşırdım
Bu olayın öfkesiyle durumdan duyduğum rahatsızlığı belirten bir yazı görmelerini sağladım belki anlarlar dedim.
Kadınla birbirinizi sevmemişsinizEşimin çok değer verdiği bir akrabası var. Çok yakın akraba değil ama yaşları vs uyuyor baya samimi olmuşlar ve çok sık görüşüyorlarmış.Eşime evlilik sürecimizde karısıyla beraber baya akıl hocalığı yaptılar.çok bilmiş ikisi de , eşim onların yanında ezik büzük duruyor.Düğün sürecinde onlara danışmadan bişey yapmıyordu. Ben bu akrabanın karısından tanıştığımız günden beri pozitif bir elektrik alamadım malesef. Bir gün nişanlıyken de evlerine gittiğimizde külot gibi kısacık ev şortuyla oturdu yanımızda. Bir de her şeyi ben bilirim modeli herbokolog bir kadın.Ben çok rahatsız oldum ama birşey demedim. Onlara gittiğimizde veya dışarda görüştüğümüzde eşi benle konuşuyor ama kadın hiç muhabbet filan etmiyordu. Baştan aşağı süzen tuhaf bakışlar ,yapmacık gülümseme vs. tahmin edersiniz.Bilmiyorum çok rahatsız olduğum birşeyler oluştu ve içimden onlara gitmek bile gelmemeye başladı.Eşimin hatrına gidip geldim davet ettim saygısızlık yapmadım güzel ağırlamaya çalıştım. 1-2 aylık evliydik,ramazan ayıydı,yemeğe çağıran, bize gelen giden çok oldu ve ben baya bunaldım. Bu aile de eşime trip atmış, noldu görüşemiyoruz yoksa karın mı istemiyor demişler.Eşim de susmuş bişey dememiş ki bu apayrı bir sorun.(eşime sadece kadından elektrik alamadığımı söylemiştim) Bunu duyunca cinlerim tepeme çıktı, bir yazı paylaştım biraz rahat bırakın, daha yeni evlendik ,davete misafire yetişemiyoruz,inşallah uzun yıllar var daha görüşeceğiz manasına gelen bir yazıydı.Onlara eşimden başka gelen giden yokmuş kendileri söylemişti.Canları sıkıldıkça aramaya devam ettiler ama biz eşimle daha yeni evliyken evimizde oturmaya fırsat bile bulamaz haldeydik. Paylaştığım yazıdan dolayı olsa gerek,kadın beni silmiş sosyal medyadan.Artık eşimi arıyorlar oturmaya gel diye. O da gidiyor. Şimdi de cumartesi akşamı içmeye çağırıyorlar. Eşim gidecek. Benim adım bile geçmiyor. Eşimi yıllarca samimi olduğu kişilerden koparmak istemiyorum ama bu durum canımı sıkıyor. Dedim ki , akraban ile dışarda görüşseniz olmaz mı eve gitmesen?Çocukları göremem o zaman diyor. Çocukları özlüyormuş.Ne zaman eşimi arayıp çağırsalar evimizin huzuru kaçıyor.
Eşimi çok seviyorum ama bir gün biterse bu sülük akrabaları yüzünden bitecek. Uzun yazdım özür dilerim. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Malesef eşim onların yanında iyice aptallaşıyor ,aşık gibi bişey oluyor, bu da beni rahatsız eden şeylerden biriydi mesela. Sanki bizim aklımız yok herşeyi onlara danışacagız. Ben yıllarca tek başıma hayatını idame ettirmiş bir kadınım tuhafıma gitmişti. Sırf iyi bir insan diye evlendim. Ama malesef iyilik bazen saflık salaklık olmaya başlayınca tahammülüm kalmıyor. Oraya gidince ne konuşuyo ne anlatıyo bilmiyorum. Eşime malesef bu konuda hiç güvenim yok. Karşıdakiler çakal zaten her türlü bülbül gibi konuştururlar ağzından laf da alırlar. Bir yıllık evliyim yol yakınken belki de bitmesi lazım..Eşinle çözmen gereken konuyu muhattap almaman gereken insanlarla çözmeye çalışmışsın işte. Eşin onlara ne alakası var canım. Yeni evlendik du tadını çıkaralım en çok size geliriz yahu. Deseymiş ve ona bu soruyu sorma cüretini gösteren insanlara bundan sonra mesafe koymayı bilseymiş zaten konu buralara gelmezmiş.
Ortada bir sorun var , peki sen bunu karşı tarafa hiç sordun mu neden böyleymiş dedim.Biri seni dışlasa beni çağırsa ben tavrımı koyardım dedim. Şu an benimle konuşmuyor.Kadınla birbirinizi sevmemişsiniz
Kadınlar birbirini kıskanıyor o sizi siz de onu kıskanmışsınız bence
Ama asıl yanlış olan eşinizin davranışı
Çok samimiyse adamla dışarda buluşsun
Kdını çocukları karıştırmasına gerek yok
Eşiniz size yeterince değer vermeli saygı duymalı burda eksiklik var
Eşiniz karımı istemiyorsan ben de gelmem diyecektiOrtada bir sorun var , peki sen bunu karşı tarafa hiç sordun mu neden böyleymiş dedim.Biri seni dışlasa beni çağırsa ben tavrımı koyardım dedim. Şu an benimle konuşmuyor.
Eşim malesef bunları yapmadı. Şu an için çözüm öneriniz var mı. Ayrıca eşime arayı bul düzelt bunu anca sen yaparsın dedim ama bişey yapmadı.Ben bakabilirim ki diyo. Bir yıllık evliliğizde bu aile dışında başka bi konudan tartışmadık.Bu böyle olmaz sürekli bu sorun karşımıza çıkıyor ve çıkmaya devam edecek dedim ve öyle de oldu.Eşiniz karımı istemiyorsan ben de gelmem diyecekti
Ya da hanımlar anlaşamadı abi biz dışarda başbaşa buluşalım diyecekti
Eşinizin sizi yok sayması sıkıntı
Çözüm önerimEşim malesef bunları yapmadı. Şu an için çözüm öneriniz var mı. Ayrıca eşime arayı bul düzelt bunu anca sen yaparsın dedim ama bişey yapmadı.Ben bakabilirim ki diyo. Bir yıllık evliliğizde bu aile dışında başka bi konudan tartışmadık.Bu böyle olmaz sürekli bu sorun karşımıza çıkıyor ve çıkmaya devam edecek dedim ve öyle de oldu.
Arkadaşlar böyle insanlar var karşısındaki insanın birşeyi olması gerekmiyor kıskanması veya fesatlanması için olaylara kendi kişiliğiniz açısından bakmayın var malesef böyle insanlar içten içe hasetlik yapar aile huzurunuzuda bozarlar bi şekilde. Karın mı izin vermiyor demek hadsizliktir. Ve kim size böyle davransa o kişiden hoşlanmazsınız tanıştığınızdan beri hareketlerinde samimiyet görmediğiniz için. Evet ben uzak durur görüşmem öyle hissettiysem ama bu insanlar kocasının beyninede işliyor birşeyler kocasıda mal olduğu için buna müsait malesef napsın kadın şimdi karısını savunmayan kocayı onlarla görüştürüp.Onlara gittiğimizde veya dışarda görüştüğümüzde eşi benle konuşuyor ama kadın hiç muhabbet filan etmiyordu. Baştan aşağı süzen tuhaf bakışlar ,yapmacık gülümseme vs. tahmin edersiniz.
Paylaştığımız yazı hoş olmamış. Fakat diğer konularda siz haklisiniz. Yalnız kadın genel anlamda rahat biriyse o şekil giyinmesi gelen misafiri öyle karşılaması normal. Ama sanki öyle değil gibi.Eşimin çok değer verdiği bir akrabası var. Çok yakın akraba değil ama yaşları vs uyuyor baya samimi olmuşlar ve çok sık görüşüyorlarmış.Eşime evlilik sürecimizde karısıyla beraber baya akıl hocalığı yaptılar.çok bilmiş ikisi de , eşim onların yanında ezik büzük duruyor.Düğün sürecinde onlara danışmadan bişey yapmıyordu. Ben bu akrabanın karısından tanıştığımız günden beri pozitif bir elektrik alamadım malesef. Bir gün nişanlıyken de evlerine gittiğimizde külot gibi kısacık ev şortuyla oturdu yanımızda. Bir de her şeyi ben bilirim modeli herbokolog bir kadın.Ben çok rahatsız oldum ama birşey demedim. Onlara gittiğimizde veya dışarda görüştüğümüzde eşi benle konuşuyor ama kadın hiç muhabbet filan etmiyordu. Baştan aşağı süzen tuhaf bakışlar ,yapmacık gülümseme vs. tahmin edersiniz.Bilmiyorum çok rahatsız olduğum birşeyler oluştu ve içimden onlara gitmek bile gelmemeye başladı.Eşimin hatrına gidip geldim davet ettim saygısızlık yapmadım güzel ağırlamaya çalıştım. 1-2 aylık evliydik,ramazan ayıydı,yemeğe çağıran, bize gelen giden çok oldu ve ben baya bunaldım. Bu aile de eşime trip atmış, noldu görüşemiyoruz yoksa karın mı istemiyor demişler.Eşim de susmuş bişey dememiş ki bu apayrı bir sorun.(eşime sadece kadından elektrik alamadığımı söylemiştim) Bunu duyunca cinlerim tepeme çıktı, bir yazı paylaştım biraz rahat bırakın, daha yeni evlendik ,davete misafire yetişemiyoruz,inşallah uzun yıllar var daha görüşeceğiz manasına gelen bir yazıydı.Onlara eşimden başka gelen giden yokmuş kendileri söylemişti.Canları sıkıldıkça aramaya devam ettiler ama biz eşimle daha yeni evliyken evimizde oturmaya fırsat bile bulamaz haldeydik. Paylaştığım yazıdan dolayı olsa gerek,kadın beni silmiş sosyal medyadan.Artık eşimi arıyorlar oturmaya gel diye. O da gidiyor. Şimdi de cumartesi akşamı içmeye çağırıyorlar. Eşim gidecek. Benim adım bile geçmiyor. Eşimi yıllarca samimi olduğu kişilerden koparmak istemiyorum ama bu durum canımı sıkıyor. Dedim ki , akraban ile dışarda görüşseniz olmaz mı eve gitmesen?Çocukları göremem o zaman diyor. Çocukları özlüyormuş.Ne zaman eşimi arayıp çağırsalar evimizin huzuru kaçıyor.
Eşimi çok seviyorum ama bir gün biterse bu sülük akrabaları yüzünden bitecek. Uzun yazdım özür dilerim. Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Eşim malesef bunları yapmadı. Şu an için çözüm öneriniz var mı. Ayrıca eşime arayı bul düzelt bunu anca sen yaparsın dedim ama bişey yapmadı.Ben bakabilirim ki diyo. Bir yıllık evliliğizde bu aile dışında başka bi konudan tartışmadık.Bu böyle olmaz sürekli bu sorun karşımıza çıkıyor ve çıkmaya devam edecek dedim ve öyle de oldu.
Çocukları küçük, 8 de yatmaz beraber içki masası hazırlayacaklar yarın. Buna da saygım var. Benim sorunum bu da değil zaten ama çocukları görmek istiyormuş buna nasıl çözüm bulayım bilmiyorum. En son 3 hafta önce çocukları özledim deyip gitti baya geç geldi eve. Malesef rahatsız oluyorum buna engel olamıyorumKadının şortu,bluzu beni hiç ilgilendirmez. Kadından elektrik alamamış olabilirsiniz, haklı ya da haksız dahi olabilirsiniz. Eşinizin sizin yanınızda olması gerekirdi.
Ben de olsam çok üzülürdüm.
Bir de neden dışarda buluşmuyor, çocukları özlüyor öyle mi? Çok komik bahane! Çocuklar akranı mı,sohbet mi ediyorlar da onları görmek istiyor? Çocuk dediğin 8 de yatmaz mı?
Kimseye ahlak bekçiliği yapan yok. Evine davet ediyorsa sevişmeye davet eder gibi giyinemez anlaştık mı. Biraz edepli olun. Oldun zaman çıplak duralım ki zaten altı çıplaktı kadının daha ne diyebilirim. Sizi eşinizle evine davet edenler umarım çıplak karşılarlarBiraz rahat burakın demişsiniz o da rahat bırakmış işte istediğiniz olmuş. Şimdi sorun ne? Eşiniz koca adam istediği akrabasına gider karışma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Siz gitmeyin sevmiyorsanız ki öyle yapıyorsunuz zaten. Ayrıca bir insanın kendi evinde giyindiği kıyafetten size ne? Ahlak bekçiliği yapmayı bırakın. Benim sevmediğimde eşim de görüşmesin yaklaşımını doğru bulmuyorum.
Bu cümleleri kurdum. Susuyor ve benimle konuşmuyor. Ne yapardınız ?Paylaştığımız yazı hoş olmamış. Fakat diğer konularda siz haklisiniz. Yalnız kadın genel anlamda rahat biriyse o şekil giyinmesi gelen misafiri öyle karşılaması normal. Ama sanki öyle değil gibi.
Böyle his verdi ki içmeye eşinizi yalnız çagirmalarida çok saçma olmuş sizi yok saymaları ise eşinizden kaynaklı diye düşünüyorum. Asla izin vermem yalnız gitmesine. Eşinizle kadını eleştirmeden uygun bir dille konuşun.
giderse çok incineceginizi ve karşı tarafın beni davet etmediği bir yere bir eş olarak nasıl kabul edip gidersin şeklinde cümleler kurun ama sakince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?