Eş-görümce

Asla kavga etme niyetim yok. Ben sizin kastettiğiniz şeyi anladım. Dedim ya bende görümceyim. Bende yengelerimin en iyi şartlarda yaşanmasını en az kendim kadar isterim.

Aslında kendisi de kendinden kısıyor. Daha birimiz iki olmadığı gibi bir olamayan şeyler de çok çok fazla.

Benim git esinle falan kavga et dediğimi nerden çıkardınız ki? Sizin bence okuduğunu anlama probleminiz var. Hatta okumama sorununuz var.

Ben diyorum ki konu sahibi görümcesiyle görüşmüyor, görümce saygısızlık yapmış araları bozuk. Üstelik eşiyle maddi olarak kendilerine yetemiyorken eşi gitmiş gizlice kardeşinin kirasını yatırıyormuş. Gizli veriyor kardeşine çünkü evde eşi kemer sıkıyor tasarruf yapıyor borçları olduğu için. Durumları müsait olsa zaten isterse hanları hamamları versin kardeşine, konu sahibi zaten abi kardeş ilişkisine karışan birisi değil gibi anlattığı kadarıyla.Verdiğiniz tüm örnekler kendi ailenizden kendi yenge ve görümcelerinizle alakalı. Bende bunu belirttim sadece.

Ben kıyamıyorum ki çok zor kazanıyor. Sadece bebeğe daha iyi bir gelecek verebilmek istiyorum.

Sizin iyi niyetiniz kendi gelinlerinizden bahsederken belli oluyor zaten... ama karşınızdaki sizin gibi değil diye çizginizi bozmayın.

Sizi suçlamak için yazmadım. Ne sorunlar yaşadıgınızı sizin kadar iyi bilemem de. Ama zamanla herşey düzelir. Eğer hep yıkıcı yaklaşırsak ömür boyu huzursuz oluruz .
Çocugunuz olacak. Görümceniz gelecek, yeğenini sevecek, abisinin mutlulugunu paylaşacak. Eğer siz eski meseleleri içinizde halledemezseniz hep bu gibi durumlarda üzülürsünüz. Sizede yazık olur .
Gençtir, streslidir deyin görmezden gelin...

Bakın ben sakinliği, sorunları konuşarak çözmeyi, hatta abartmıyorum aile içi saygıyı yengemden öğrendim. İlk yeğenim olana kadar kabullenemedim. Kıskandım onu.
Ama o iyi yaklaştıkca bende büyüdüm, onu ablam bildim. Yüzüme bakarken bile gözleri dolar ağlar beni sevdiginden. Biz bu dereceye zamanla geldik
İnşl sizde zamanla iyi ilişkiler kurarsınız. Sizin aile bağına olan saygınız bi çok şeyi halleder.

Benim abim maddi bişeyde bana yorun yaptıgında yengeler hemen sahip çıkardı çalışmadıgım dönemlerimde. Görümceniz atanırsa oda size destek olur. Halası sonuçta yeğenine harcamak zoruna gitmez.
Herşey bi yana. Öğrencidir. Sevap. Yabancılara burs veriyo insanlar. Siz bu açıdan düşünün.

Aslında kendisi de kendinden kısıyor. Daha birimiz iki olmadığı gibi bir olamayan şeyler de çok çok fazla.
O zaman sende biraz rahat davran madem esin bu kadar sikinti yasarken dusuncesizlik yapip super abi olmaya calisiyor. Bende zamaninda cok kistim kendimden ama artik aliyorum her firsatta ne ihtiyacim varsa o kendinden kisabilir ama cocugundan kisamaz

Saygısızsınız .

Anlamama sorunu olan sizsiniz
Siz öyle dediniz demedim.

Genel olarak bu gibi konulara herkesin tepkisi yıkıcı oluyo. Ben sizin yorumlarınızı okumadım bile. Okusamda şahsi cevap vermem. Konu sahibi dışında birileriyle tartışmaya girmem.

Hırçınlıgınızı kendinize saklayın. Ve daha fazla alıntılamayın lütfen.

Bende gelinlerimize sabredersen öğrendim
Bizim gelinimiz en başta sevmedi bizi özellikle beni ben küçüktüm o zaman. Bana çok hakaret etti aşağıladı. Ama annen bile demedim bana böyle yapıyor diye destek oldum ona eski aşklarını bile dinledim. Kaç yıl geçti hala sırdır yaptıkları anlattıkları bende. Şu an sizin bahsettiğiniz gibi o da benim gözümün içine bakar çok sever beni. Allah var bende unuttum hepsini çok seviyorum onu. Hep onun tarafını tutarım abime karşı.
Benim görümceyle yaşadığım şey basit değildi gerçekten hayatımın en acı veren kavgasıydı. Ona rağmen adım attım ona ama o beni iki defa geri itti. Ben de o durumdan sonra kestim bağlarımı.
Abisiyle olan ilişkisi beni gerçekten ilgilendirmiyor.
Hani demişsiniz ya Sefa’sını sürmek. Şu an o bunu yapıyor. Abimin parası benim param diye görüyor. Bana inat yapıyor. Onu bildiğimden zoruma gitti.

İyi niyetli olsaydı tine sesim çıkmazdı ki yine çıkmayacak.

Okumadığınız için bana genel yorum yaptınız bende buna istinaden bu tarzda cevap yazdım zaten. Saygısızlık bu kadar basit bir şey değil.
İyi polis kötü poliscilik oynamayalım.

O zaman sende biraz rahat davran madem esin bu kadar sikinti yasarken dusuncesizlik yapip super abi olmaya calisiyor. Bende zamaninda cok kistim kendimden ama artik aliyorum her firsatta ne ihtiyacim varsa o kendinden kisabilir ama cocugundan kisamaz
Zaten kısmaz bence ama kaç aydır heyecan yapıp bir çorap bile almadık bebeğimize üstelik çok bekledik. Çok istedik onu. Sadece borçları bitirmeye odaklandık.

:)))
Laf arasında halasıda atanırsa şunu yapar vs deyin sizde. Abimin parası inadı olmasa sinir olmazdınız eminim.
İnşl bu durumu sınav stresinden vs kaynakldır. Zamanla düzelir inşl.
Eğer düşünüp sıkıntı ararsak bizde de sıkıntı çok yengelerde de çoktur. Ama en güzeli herkes sevdigi kişi hatrına saygılı olmalı.
Abisini seviyosa yengesinide sahiplenip sevmeli, eşini seviyosa ailesinide sevip kabullenmeli insan. Bunu becerebilsek sıkıntı olmaz ztn...

Yanlış anlamadıgınız için teşekkür ederim. Hoşçakalın.

Erkeklere tasarruf yapmayacaksın, birikim yapmayacaksın, tutumlu olmayacaksın. İki yakasını bir araya getirmeyeceksin , sen yemezsen onlar yedirecek birini buluyor. Benim eşim de birikimimi gizlice ailesine vermişti. Anladım ve çok büyük kavga ettim. O günden beri beş kuruş para biriktirmiyorum, hiçbir harcamamdan da kısmıyorum herşeyin en iyisini kendime alıyorum çünkü haketmiyorlar. Sana tavsiyem erkek milletine para mal mülk yapma .

Son düzenleme:
Canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Konuya gelince eşin tepkini tahmin ettiği için yalan söylemiş ve eğer sen şimdi hesap sorup tartışmaya girersen eşin aynı şeyi tekrar yapar ve vereceğin tepkiden dolayı sana tekrar yalan söyler. Görümcenin yaptığı kendi terbiyesizliği allaha havale et O en doğrusunu bilir. Eşinle sakin bi şekilde konuş neden yalan söylediğini sor buna gerek olmadığını söyle yardıma ihtiyacı varsa kardeşi bişey diyemeyiz. Sen de annenden para aldığında bebeğine biraz harcama yap. Sonuçta kocan kendisini düşünmüyosa sen onu ne kadar düşünebilirsin ki?

Sorun olay değil karakteriyle alakalı düzelecek bir durum maalesef değil. Onun parasını kabul edebileceğimi sanmıyorum. :) yorumlarınız için ben teşekkür ederim iyi geceler.

Siz de kocasına kıyamayanlardansınızve böyle bi durumda siz de eşinizden gizli kenarda biriktirin ona söylemeyin. Erkekler bence her zaman herşeyi bilmemeli ki bunu yaparken siz eşiniz ve çocuğunuz için bunu yapıcaksınız. Eşinizi de anlayışla karşılayın ama bi yandan da bebeiğinizi düşünerek annenizin verdiğinden ya da eşinizin maaşından kendinizce birikim yapın yalan konusunu söyleyin anlayışla karşılayınca zaten eşiniz bu tepkiden dolayı sizden bişey saklamaması gerektiğini görür

Ben o kadar katı değilim aslında bu konuda kimin ihtiyacı varsa yardım edilsin. Ama iş suistimale girince kaldıramıyorum.

Aslında bence eşim yalan söyledi çünkü karşı tarafın bu kadar bana çektirmesine ve benim bu kadar kısmama rağmen sesimi çıkarmayacağımı biliyordu. İyi niyetimi kaldıramayacaktı.

Ben o kadar katı değilim aslında bu konuda kimin ihtiyacı varsa yardım edilsin. Ama iş suistimale girince kaldıramıyorum.
Benim eşimin ailesinin maddi durumu çok çok iyi canım. Onların acil bir yere para vermesi lazımmış, altınlarını bozduramazlarmış diye benim kocam benim altınlarımı vermiş onlara. Yani ben zarara gireyim ama ailesi girmesin. Böyle yapan adam herşeyi hakediyor. Senin kocan da aynısı bence. Önceliği kendi bebeği karısı olmalı, kızkardeşinin bekar evi değil. Valla tecrübeme dayanarak söylüyorum sen yemezsen onlar para yedirecek birini mutlaka buluyor.

Benim elime hiç para geçmiyor desem :) annemin gönderdiği paralar direkt eşimin hesabına gidiyor oradan da borçlara. Ben eşimden de hiç para istemiyorum. Yani ondan gizli olan tek kuruşum tek gram altınım bile yok.

Aslında bence eşim yalan söyledi çünkü karşı tarafın bu kadar bana çektirmesine ve benim bu kadar kısmama rağmen sesimi çıkarmayacağımı biliyordu. İyi niyetimi kaldıramayacaktı.
Bu da olabilir ezilme güdüsü sen çizgini bozma bence ama yalan konusunda tepkini göster ki tekrar yalan söylemesin. Birikim işini de kendi başına hallet ve büyük ihtimalle görümce olayından kaynanalar bu şekilde davranıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…