Eş harama bakıyorsa diğer eş'te mi bakar..

sen şimdi eşine mi kızıyosun kendine mi, başkalarına bakan sensin, sen baktığın için eşinde bakar sanıyosun o zaman bakma sende :ssz:

Kardeş sanırım sen baktın, acaba eşimde bakmış mıdır diyorsun.. Ben öyle anladım. Yok öyle bişey.

Ha ama ilmi olarak diyorsun ya, ilmi değerlendireyim; evet ilk bakış sorun yok, gayri ihtiyari oluyor ama ikinciye bilinçli bakmış oluyorsun. Günah oluyor.

Göz zinasından bahsediyorsun sanırım sen.

Kendini tam ifade edememişsin. Anladığım kadarıyla cevapladım

Sorum şu ki arkadaşlar eşlerden biri harama bakıyorsa diğer eş'te mi harama bakar.. bu bakışlar birbirinden habersiz. ben bakarsam eşimde bakar ben bakmazsam eşimde bakmaz mı diye düşünülür.
birbirinden habersiz ama ALLAHın haberi var bu sebeple mi eşlerden biri bakarsa diğeri de bakar. anlatabildim umarım derdimi..

Canım yanlışa yaklaşmamak lazım sende bunu çok iyi biliyorsun ki, rahatsız olmuş buraya soru yazmışsın.

Sigara içenleri düşün 50 yıllık tiryakileri....İlk sigaraya bir nefes ile başladılar ve bir sigara,bir tane daha derken tiryaki oldular.Sigaranın zararlı olduğunu bu insanlar biliyorlar değil mi?Hatta verdiği zaraları da yaşıyorlar ama artık bağımlı olmuşlar bırakmaları kolay değil.

Yanlışlarda böyle başlıyor.Niyetini bozan bir kadın yada erkek önce karşı cinse ara ara kaçamak bakışlar atıyor ,sonra baştan aşağı süzmeler başlıyor,ardından laf atmalar,sohbet etmeler derken bu iş Allah korusun nerelere varabiliyor hepimiz biliyoruz...

Yani buraya kadar sana söylemek istediğim sen önce kendinden sorumlusun.Eşin dışındaki erkeklere gözün takılabilir ama ikinci kez bakmamalısın.Doğru olan bu değil mi?Elin adamına niye bakıp durasın ki?Sende zaten bakmyorsun benim anladığım.

Diğer konuda eşler birbirine layıktır.Genel olarak kabulümüz bu.Tabii farklı durumlar olabilir ama şöyle düşünmek lazım eğer bir kadın kendini korumayı biliyorsa o zaman eşinden de bunu bekleme hakkı olur.Ama kadın zaten gözüdışarda biriyse eşine ne diyebilir ki?

Bunlar benim düşüncelerim aslında internette çok güzel siteler de var bu konuları araştırabileceğin.Doğru bilgiye ulaşmak kolay değil biraz zahmet istiyor.

Masumiyetinin hiç kaybolmamasını dilerim.

ilk bakış dediğin görme olmasın sakın? yok bakışsa eğer rahatsız olacaksın tabii ki; bakmak kasıtlı bir eylemdir ne de olsa. Eşin de ilk görüş yapıyordur mecbur ama bakışı bilemem...

P.S.: evet karışık cevap ama soruya uydurmaya çalıştım :)

Son düzenleme:
fazlaca kıskanç biriyimdir.. sanki eşim başkalarına bakıyor gibi. gördüğümden değil. his işte. bende de kaçamak bakışlarım oldu. sonra oda bakıyor mudur diye düşünmeden alamadım

Hamilesin ve hormonların sana oyun oynuyor.
Gereksiz kuruntu yapıp gerilmişsin.

Boşver bunları...Bunlar hesap kitapla,denklemle açıklanacak işler değil.
Sen çık gez,kafanı dağıt.Bebek giysilerine bak,pusetteki bebeklere bak,aklını bebeciğine ver:)

Sorum şu ki arkadaşlar eşlerden biri harama bakıyorsa diğer eş'te mi harama bakar.. bu bakışlar birbirinden habersiz. ben bakarsam eşimde bakar ben bakmazsam eşimde bakmaz mı diye düşünülür.
birbirinden habersiz ama ALLAHın haberi var bu sebeple mi eşlerden biri bakarsa diğeri de bakar. anlatabildim umarım derdimi..

evet evet kalp kalbe karşıdır Allah bir soğukluk verir ve ikisi de birbirini aldatır.yani bu kural öyle olmalı.vicdanen hiç rahatsızlık duyma.sen de yap.her şey Allahtan neticede.yap kız korkma

bu kişinin kendiyle ilgili bi durum bence.sen mesela elmayı sevıyorsun dıye eşinde elmayı sevmek zorunda değil buda öyle bişey o aldatıyor dıye sende aldatcak değilsin yada sen bakıyorsun dıye o bakıcak degıl bu.ahlakı degerlere bakıs acısıyla ılgılı.

ARKADAŞLARIM eşim bakıyor demedim.. bende bildiğiniz tarzda baktım demedim. ilk bakışta olsa bakışlarım elbette oldu. hatta bakmaya kayacak kadar fakat engelliyorum kendimi. ve sonra diyorum ki.. acaba.... eşim bakıyor mudur diye.. korku işte..

ARKADAŞLARIM eşim bakıyor demedim.. bende bildiğiniz tarzda baktım demedim. ilk bakışta olsa bakışlarım elbette oldu. hatta bakmaya kayacak kadar fakat engelliyorum kendimi. ve sonra diyorum ki.. acaba.... eşim bakıyor mudur diye.. korku işte..

evet evet evet bu hareketler yıkıcı hareketlerdir muhatbeti yavas yavaş yıkarsın bir de bakmışsın her şey bitmiş kocan başkasının olmuş.ama tövbe ettikçe korktukça kaçtıkça sadece vesveseden öteye gitmez ve zamanla aşılır.şeytana geçit vermeyiniz.sık sık besmele çekmeni tavsiye ederim.inancın nasıldır bilmeden böyle yazıyorum kusura bakma

Bir şehirde namuslu bir aile varmış. Koca kuyumcu, kadın ise ev hanımıymış. Bir gün kadın her gün süt getiren erkek satıcıdan süt almak için kapı aralığından tenceresini uzatmış. Ama sütçü önceden yapmadığı bir şeyi yapmış. O gün kadının elini şehvetle tutuvermiş. Kadın tencereyi hemen bırakıvermiş. Sütçünün yaptığına çok üzülmüş. Kocası evine geldiği zaman ağlayarak, söyle bugün ne yaptın ki benim başıma şöyle bir iş geldi” diyerek olanı anlatmış.

Bunun üzerine adam şöyle bir itirafta bulunmuş: “Evet, hanım özür dilerim. Bugün hiç yapmadığım bir işi yaptım ve bilezik almak isteyen bir kadın, takamıyorum bana yardım et, deyince, bileziği koluna takarken, bunu sanki zor oluyormuş gibi geciktirerek yaptım ki, kolu bir iki saniye daha çok elimde kalsın, diye düşündüm. İşte senin başına gelenin sebebi budur.ZİNA`YA GÖTÜREN ŞEYLERDEN KAÇININ!
ARKADAŞ SORUYU SORUNCA BU HİKAYE GELDİ AKLIMA :)

Haram bir sonraki konu bence, önce vicdanın ne diyor? Buna bakmak lazım.

Son düzenleme:
Şimdi yorumları okudum da bir dini hikayede vardı böyle bir şey. Hatırlamıyorum net olarak ama koca karısından helallik alıyor bir kadınla el teması oldugu için, karısı da sen sen bunu yaparsında senin karına sütçünün eli değmez mi sandın gibi bişey söylüyor. Anlatamadım ama böyle bir şeydi. Ama bu hikayedeki mesaj, senin anladıgından ziyade kocaya verilen mesajdı. Sen başkalarının karısına o gözle bakarsan, yanlış yaparsan senin karına da yaparlar şeklinde.

Bence kuruntu yapıp kendini üzme. Suç da vicdan da bireyseldir. İradelerimiz bunun için var. O yapar sen yapmazsın. ya da tam tersi.

fazlaca kıskanç biriyimdir.. sanki eşim başkalarına bakıyor gibi. gördüğümden değil. his işte. bende de kaçamak bakışlarım oldu. sonra oda bakıyor mudur diye düşünmeden alamadım

Varsayalım ki bakıyor, ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Back
X