eş icin meslekten vazgecen varmi:(

Boyner ykm gibi magazalarin cilt bakim markalarinin satis danismanligna basvurabilirsin. Hem musterilere makyaj yapmaya devam edersin. Hem para kazanirsin. Zaten o kozmetik urunlerinin surekli makyaj isteyen msuterileri oluyor :)

Daha önce aynı konuyu açmıştın. Saatleri çok erken başlayıp çok geç bittiği için sorun olduğunu anlatmıştın. Daha ayrıntılı yazmak için tekrar baktım ve o konunda zaten kararsız olduğunu ve soğumak için bahaneler aradığını gördüm.

Çocuğu olan bir kadının tüm gününü çalışarak geçirmesini, çocuğunuda annesine bırakmasını kabullenemiyorum ben. O zaman o senin çocuğun değil, kardeşin. Annen büyütüyor nasılsa. İlla para lazımsa daha makul bir iş aranabilir. “Aaa kadına laf etti. Adam da babası değil mi niye ayrımcılık yapıyorsun” da deme, o zaman kocan evde çocuk baksın sen çalış derim. Çocuk bakmak zaten başlı başına bir iş.

Ben eşine hak veriyorum bu konuda. Mesleğini zaten yeteri kadar istemiyorsun. Kararsızsın. Bulursan yarım günlük bir iş çalışabilirsin. Tam günde çalışamazsın bence, pek sıkıntıya gelemiyorsun. Arada çocuğun harcanmasın yeter. Birazda ona uygun yönlendir hayatını bir süre.

Mesleğiniz gayet iyi. Onu bırakacağınıza eşinize anlatın. Ne saçma şey. Direk kadınlarla muhatapsınız. Başkalarının yanında sekreterlik ya da mağazacılık yapıp, hem yorulup hem de işinizden hiç zevk almamaktansa, sevdiğiniz ilinizi yapın, hem de hep kadınlarla muhatapsınız.

Üstelik makyözlük çok geçerli bir iş, bir düğünde, organizasyonda en gerekli kişilerden biri. Ben sevdiği işi yapanları çok şanslı görüyorum.

Eşinizin tripleri yüzünden kendinizden ödün vermeyin.

Ben eşim 1 yıl ayrı yaşamaya kabul etmediği için atanamadım. Hala çok kızarım kendisine. Şu anda eski koşullar olmaydı, koşa koşa giderim şehir dışına ama maalesef atama şartları artık imkansızlaştı.fakat eşime de bir nebze anlayış gösteriyorum, 6 yaşında bir çocukla genç bir kadını yabancı bir şehre tek başına gönderemem dedi. Ve bir sene sonra bu şehre atanmazsan gidersin dedi. atanma şartlarının değişeceğini bilmiyordu sonuçta. Yine de hem ona, hem kendime kızıyorum şu anda, kendime bu fırsatı tanımadığım için. Çünkü bazen şans bir kere geliyor ve bunu iyi değerlendirmek gerekiyor.ben orda kendim için ısrar etmeliydim. Yemişim eş kişisinin görüşünü. Sonraki yıllarda tüm o boşluk ve hayatın içinde sürüklenip gitme hissini o yaşamıyor. Diyebildikleri ancak, sana da mutlu olacak bir meşgale bulabilsek..

Eşler işine nasıl gelirseyi tercih eder. Sonra karşılarında mutsuz bir kadın görünce, bu seferde bu durumdan şikayet eder. Ancak Siz mutlu olursanız, o da mutlu olacak halbuki.

Eğer evi ihmal edecek, gerçekten zor şartlı bir meslek olsa, o zaman eşlere bir nebze hak verilir ama sizdeki durum yalnızca kapris. Ayrıca kardeşimin düğününe getirdiğimiz makyöz bir gelinden 700 tl alıyordu. İşini çok iyi yapıyor, çünkü seviyor. Gayet de bir kariyer olabilir yani.

Zamanında muhasebeci olabilecekken bizim zamanımızda ki ÖSS denen sınava girmeyi bile denemedim nasıl olsa calistirmayacak diye

Sınava girmeden evlendim o zaman ayy ne mutlu ne mutluydum

Şimdilerde keşke diyorum

İns kızım benim gibi olmaz okuyacağım onu ayakları üstünde dursun

Allah allah makyözlüğün zararı neymiş acaba?? tam tersine adamın mutlu olması lazım sadece kadınlarla çalışıyorsun düşünsene kıskançlık yapacağı mecra yok.
gerikafa iste oyle meslek mi olur diyor..cok.yogun kuaforler diyor cocuk var diyor sekreter tarzi biyerlere basvurslim diyor ama bunda artik ikna edemiyorum
sekreterlik daha sakat onun zihnince. makyözlük şu aralar çok popüler. hatta millet iyi makyözün ayağına gidiyor face ten insta dan bulup da.
kesinlikle elinin yeteneğinin kaybolmasına izin verme. bu erkek milletine verdikçe ister o sebeple geri adım atma.

eşini boşa işini boşama derler bizde

Kim büyütürse büyütsün, çocuğun anne-babası anne-babasıdır. Kimsenin düşüncesi veya kabullenememesi bu durumu değiştiremez. Hayır bu çocuğa başkasının bakması durumu hep vardı zaten; kimi zaman süt anne, kimi zaman dadı, kimi zaman büyükanne. Ne zamandan beri bu kadar takılır olduk bu mevzuuya kadın kısmı daha çok evden çıkıp çalışmaya başlayınca mı?? Çok yoğun çalıştığı halde mükemmel annelik yapan kadınlar da hala var, evde oturup sıradan bir anne olmayı beceremeyen de ... kişiye ve duruma göre değişir bu işler...

Başkası ne zamandır takılıyor bu duruma bilmiyorum. Ben anne olduğumdan beri takılıyorum. Mesela sabah 7de evden çıkıp akşam 8de eve gelen bir anne olsaydım çocuğumu sadece doğurmuş olurdum. Çünkü kızım 8de uyumuş oluyor. Haftaiçi yokum yani ben. Benim annem haftasonu 1 günü torunuyla geçiriyor. Doğurmadı ama ben onunla aynı süre çocuğumu görüyorum. Sonrada ben bu işin hakkını verdim ya evet diyorum. Diyemem. Bu kadar yoğun çalışan insanların çocuk yapması “bana göre” doğru değil.

Mükemmel annelik aramıyorum. Çocuğunun her şeyiyle ilgilenmeye çalışan, önceliğini ona vermeye çalışan anne arıyorum. Konu sahibinin ölçütü kocası olamaz. “Çok geç çıkıyorumda kocam sorun yapıyor” değil, “çok geç çıkıyorum ve çocuğum daha küçük. Onunla vakit geçiremem” demesi gerekiyor.

Kadın kısmı içinde geçerli değil bu. Eşim haftanın 4 günü yoğun çalışıyor 1 gününü boşa çıkrttı. Toplamda 3 gün evde. Çocuğuyla daha fazla vakit geçirebilmek için. İmkanı varsa babalarında bunu yapması gerekiyor. Hayatınızda bi çocuk var ya. Kim büyütürse büyütsün olmuyor, büyüten anne babaysa kıymeti oluyor. Bu yüzden alınan her kararda öncelik ona verilmeli.

Pardonda, siz kim oluyorsunuzda çalişan annelere laf atiyorsunuz? Yok anne değillermişte yok kabullenemiyorum da.

Siz ister kabul edin, ister etmeyen, ben dahil milyonlarca çalişan anneler var ve harika çocuk yetiştiriyoruz. Ayni şekilde çalişan harika babalar. Nöbet tutan polisinden, çalişan avukatina kadar hem anne hem baba harika şekilde çocuguna bakanlar var.

Hayir yani işinize geldiginde kadin doktor, psikolog, ögretmen felan istiyorsunuz değilmi! Onlardami sizin isteginiz üzerine çocuk doğurmasin mi?

Siz istediginiz şekilde çocugunuzu büyütebilirsiniz. Ister hiç çalişmasiniz, ister yapişik ikiz gibi gezersiniz fakat çalişan annelerin anneligini sorgulamak ile haddinizi aşiyorsunuz.

Benim kabullenip kabullenmemem sizin için sorun değilse ve haksız olduğumuzu düşünüyorsanız, had bildirmeye kalkışmayın ve kendi hayatınıza bakın. Fikrimi kabul etmek zorunda değilsiniz, anlamama probleminiz var çünkü.

Ben öğretmenim. Ama çocuğu olan birinin belli bi çalışma saati, iş yoğunluğu, mesaileri önemlidir. “Yoğun” diye belirttiğim halde “hanııım hanıııım sen kimsin” jargonuna bağlıyorsunuz. Evet arkadaş, tüm gün çocuğunu görmemiş uyku saatinde eve girmiş, haftasonu bile tam olarak çocuğunu göremeyen bir anne/baba bana göre kesinlikle yanlış. İstediğiniz kadar polemik yaratın.

Asla bırakma. Hele hayalinden hiç vazgeçme. Bırak kocayı ana baba için bile vazgeçme. Bütün hayatını mutsuz geçirmeye değmeyecek kadar kısa bu hayat.
Hem ne varmış makyözlükte? Hangi mantıkla istemiyor bu işi?

şu erkeklerdeki ego sahiden beni hayretler içinde bırakıyor. şaşırmamam lazım aslında. sonuçta Türkiye'de doğdum, bu ülkenin değer yargılarıyla büyüdüm. ama bu nasıl bir şeydir ya?? evlenince sanki kadının tapusunu da almış gibi davranmaya başlıyorlar. evlenip de karısının oturmasına, kalkmasına, konuşmasına, İŞİNE/MESLEĞİNE, aldığı maaşı nasıl harcaması gerektiğine karışmayan kaç erkek var acaba? sayı çok düşüktür eminim.

belki de en kötüsü de kadınların buna birşey dememesi. eşi istedi diye işini/mesleğini bırakmaya hazır olması. sadece sizin açınızdan yazmıyorum. "işiniz sadece kadınlarla, kıskanmasına gerek yok" demiyorum. çünkü kıskandığı için eşinden işini bırakmasını istemesi de akıl alır bir şey değil. evlenirken kadının mesleğini bilmiyor mu bu adamlar ki evdedikten sonra "işten çık, başka işe geç" gibi taleplerde bulunabiliyorlar. bu nasıl bir egodur???

hayır, eş istediği için iş/meslek bırakılmaz. bir insan işini ancak kendisi isterse bırakır. aksi taktirde erkeğin bunu istemeye hakkı olmadığı gibi kadının da eşi istiyor diye bunu düşünmemesi gerekir. mesleğinizi seviyorsunuz, yeteğiniz var ve devam etmek istiyorsunuz. eşinizin sizden hayalinizdeki mesleği bırakmanızı istemesi bencillikten başka bir şey değil. ve bence siz de eşiniz yüzünden başarılı ve yetenekli olduğunuz bir mesleği bırakmamalısınız.

YouTube için bi vlog hazırlamayı denedin mi. Bu şekilde bırakamazsın da

Pişman olursunuz.. işi bıraktığınıza.. bizim bir tanıdık vardı.. eşi için bıraktı mesleğini .. şuan keşke bırakmasaydım diyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…