• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Sherlock Holmess

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
140
238
23
Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Şuan çalışmıyorum.
Ama çalıştığım dönem maaşımı sadece kızıma ve kendime harcardim.
Extra eşimde harçlık verirdi.

Gereksiz bozulmuyorsun bence
Maaş kartını kocasına veren var şiddetle karşıyım ben bu duruma
maaş kartım bende sadece gelen parayı ortak hesaba gönderiyorum ama hesap eşimin adına tabi. Gereksiz harcıyor desem yalan olur bize ev araba almak için biriktiriyor beni de kısıtlamiyor harçlığım yetmezse yeniden gönderiyor ama bilemedim yine de

Ev araba arsa borcuna girmek. Garanti bir birikim şekli ve eşine böyle şeyleri sormaya çekinen insanlar için paranın ortak bir yere gitmesini sağlar. Güven ortamı yoksa bir şekilde ortak bir kredi borcuna girilmesi bence en garanti çözüm, para havaya kumara vs gitmez.

Nasıl zorunuza gidiyor?
Adam parayı kendi mi yiyor?
borc mu ödüyorsunuz?aile için borcunuz mu var yani?
Eşiniz parayı ne yapıyor?

Ya bir şey dicem bu çok bencilce değil mi 2 yıl çalışmayıp eşiniz çalıştı size baktı şimdi sizde kazanıyorsunuz eviniz için harcıyorsunuz ya da birikim ya da her neyse bu size neden dokundu

Kendinizi de giderlere dahil edebilirsiniz. Mesela ortak bir hesap açıp paranızı orada biriktirebilirsiniz. Yada fatura ödemelerine ortak olabilirsiniz. Suyu ödedim ben elektriği sen öde vs tarzı. Ne kadar paramız kaldı bu ay kalan parayla ne yapalım tarzı sorularla ilgili olduğunuzu belli edebilirsiniz. Kalan maaşı eşinize değilde altın döviz yapıp kenara atabilirsiniz.

Nasıl zorunuza gidiyor?
Adam parayı kendi mi yiyor?
borc mu ödüyorsunuz?aile için borcunuz mu var yani?
Eşiniz parayı ne yapıyor?

Ya bir şey dicem bu çok bencilce değil mi 2 yıl çalışmayıp eşiniz çalıştı size baktı şimdi sizde kazanıyorsunuz eviniz için harcıyorsunuz ya da birikim ya da her neyse bu size neden dokundu
eşim parayı bizim için biriktiriyor zoruma giden kısmı eskiden benim paramın hesabını sorma diye bana sürekli çıkışırdı ben asla soramazdım ne kadar paran var vs. Diye zaten bu sebeplerden hırs yapıp atandım ama şimdi yine parayı alan o beni hiçbirseye karıştırmıyor

eşim parayı bizim için biriktiriyor zoruma giden kısmı eskiden benim paramın hesabını sorma diye bana sürekli çıkışırdı ben asla soramazdım ne kadar paran var vs. Diye zaten bu sebeplerden hırs yapıp atandım ama şimdi yine parayı alan o beni hiçbirseye karıştırmıyor
Bunu aynen böyle bildirdiniz mi

Bence ortak bir yerde olmalı ayrıca 2 yıldır adamdan yerken adamın zoruna gitmemiş iki ayda gözünüz açılmış onunki emek değil miydi para değil miydi bu tarz hesaplar hoş değil ya

Hayır böyle değil yani eğer gerekliyse kartı verirsiniz o rahatlığı sunarsınız sonuçta ikinizin parası ortak ama niye hepsini gönderiyorsunuz ki

Siz yeni yeni para kazanmaya başladığınız için gözünüzde büyütüyorsunuz muhtemelen, bozulmanız ondandır. Biz de eşimle böyle yapıyoruz senelerdir. Harcayacağım kadarı bende kalır, büyük kısmını yollarım. Ek kredi kartı da var bende. Ödemeleri yapar, kalanı ortak hesapta biriktirir. Her şeyi de kalem kalem not ettiği bir defteri vardır. İstesem bakarım oradan ne nereye gidiyor ama hiç merak edip bakmadım. Güveniyorum çünkü.

Back
X