• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ile maddi konular

Ben de ortak hesaba gonderiyorum.
Evin kredisi ve faturalar oradan odeniyor.

Kendi hesabimda da baya birakiyorum ama, ay sonunda hala hesabimda para oluyor genelde.

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?

Herkese merhabalar kk üyeleri ben yeni atandım sağlıkçıyım eşimde sağlıkçı 2 yıllık evliyiz eşim maddi konulara bugüne kadar beni karıştırmazdı harçlığımı alır kenara çekilirdim ama artık benimde elim ekmek tutuyor şükür 2 aydır çalışıyorum şuan ki düzende kendime rahat davranabileceğim bir harçlık ayırıp kalan maaşı eşime gönderiyorum ama içten içe bu durum zoruma gidiyor çalışan hanımlar sizde durumlar nasil evlilikte gelir birliği nasıl olmalı sizce gereksiz mi bozuluyorum ?
Bizde de ilk başta öyleydi ben harcayacak kadar para alırdım sonra alınan ödenen hep esimdeydi birikimi de o yapardı ben ne aldı ne yaptı takip etmezdim ama biz bu yolu tutturamadik aramız bozulup para kavgalari başlayınca ben çok biriktirdim sen az biriktirdin oldu şimdi hesaplar ayrı gerçi biz böyle de tutturamadik ama 😁 şimdi de o bana atıyor herseyi al diye ev kredisi bende araba aldım onun kredisi bende kızımın benim ihtiyaçlar bende bide eve de mutfak şu bu alırım ortak olurum yani eşim de çocuğun bakıcı kreş ve faturaları öder mutfak eşyalarına destek olur o bana al der ben ona benim eşim cimri ve paragözdür bundan da kaynaklı sorunlarımız tabi şu kazandığımı kendim harcıyorum diyenlere imrenerek bakıyorum gercekten ama bence de paranızı vermeyin çalışıp hala eşinden harçlık almak insanı yoruyor bir süre sonra

Benim maaş bende kalır, eşim evin tüm masraf ve ödemelerini yapar. Kredi kartı vs ödemesi yapar. Benim bi yüksek limitli kartım eşimde duruyor. Arabanın ödemelerini ordan yapıyor aylık 4 5 bin onu ödüyorum onun dışında kalan 10 küsürü harcamak benim keyfime kalmış. 2 yıldır hiç sormadı paranı nereye harcadın nereye ne kadar verdin diye. Sadece maaştan 15 gün sonra birkaç günde bir paran var mı diye sorar yoksa verir. Onun dışında ne ben ona hesabını sorarım ne o bana

Kendi maaşınızı eşinize göndererek “ben parama sahip çıkamayan,evimi kazancımla çeviremeyen beceriksizin tekiyim” imajı veriyorsunuz. Herkesin maaşı kendinde durur, evin giderlerinden üstlenir,kalan parasıyla birikim yapar ve kendi zevkine harcar. Bireylerin sağlıklı iletişimi açısından doğru olan budur bana göre. Aynı şekilde eşinizin de elindeki parayı siz alır ona harçlık verirseniz o adamdan daha da kocalık erkeklik beklemeyin derim. Elinden parası alınan bir insanın ne söz hakkı olur,ne bireysel özgürlüğü olur ne de kendi özel sosyal yaşamı olur.

Biz eşimle giderleri bölüşmüyoruz çünkü onun geliri tek başına yetiyor evi çevirmeye. Benim maaşım benim özel harcamalarıma, birikime,ekstra yaptığımız bayram harici spontane gelişen tatil giderlerine vb zorunlu olmayan harcamalara gidiyor. Kredi kartımı kullanmıyorum. Eşim kartını sadece fabrika giderleri için kullanır iş amaçlı. Zora düştüğü dönemler olursa benden rica eder veririm.

Back
X