Es kisisi ile anlasmazlik...

Düzelmesi için konuşun yoksa böyle hayat geçer mi? Çocuk için de zor. Allah kolaylık versin. Annenize de üzüldüm

9 senelik evliyim. Saglik personeliyim. Eşim de memur.
2 kez gebelik kaybı yaşadım. 6 aylıkken.
Yaşım 34.
Tüp bebek yöntemiyle gebe laldm bu sefer. Kendi isteğimizle giriştik bu işe.
Evlenmeden önce takıntısı olmayan biriydim. Zamanla beni kendine benzetti, halinin üstüne terlikle basma, asmadan önce mandalları yıka, mutfak tezgahı üstünde şu bırakma,duvara dayanma,duvarda iz kalıyor vb.
Zamanla ona benzedim. Hatta vefat eden babam en son geldiğinde bile ona hayatı zindan ettim bu takıntılar yüzünden. Baba iz kalır dayanma, baba terlikle halıya basma vb

1 hafta snra da babam aniden vefat etti. İçime oturdu su yaptiklarim. Neye değdi ki. Bosbywre üzdüm garibimi. Ki o bu dünyada beni en çok seven ve benim de en değerlimdi.
Dogumuma 2 hafta var.
Dün bebek odası için salonun seklini değiştirdik. Küçük odadaki tv yi salona alıp küçük odayı bebek odası yapacaktık. Emzirme amaçlı salondaki tekli koltigu küçük odaya aldk. Yemek masası tv gectigi için yemek takımı dolabına 0 olacak şekilde dayaniyordu
Onun seklini değiştirdik. Çünkü misafir gelse10 kez masayı çek, yanastir. Dünya kadar iş.

Dün eve geldi. Demediği laf kalmadı. Beni bencillikte suçladı, ne gerizekaliligim kaldı ne salaklığım
Annem uğrasmıştı O kadar. Ben hamileyim diye. Trip yaptı. Bizimle yemek bile yemedi. Otur ananla ye dedi.
Tek kelime bile etmedi
Tüm gece Trip yaptı. Bana zulmediyorsun hamile halimle dedim
Ağladım.. dayanamadm.
Allah şahit doldum artık
Ne bu evliliği istiyorum ne de yaşamak.bebegu bile gözüm görmüyor. Şeytan diyor herseyi geride bırak git buralardan
Babam vefat ettiğinde bile acımı anlamayıp bebege bisey olacak ağlama artık diyen insan

Ben mi abartiyorum, siz olsanız napardiniz?
Ablam dunyanin en sakin ve sabirli insaniydi. Hatta annem babam dahil herkes ona melegin insan modeli derlerdi. Evlendi eşi çok iyi biri ama aşiri mukemmelci. Yani bir seyi unutsan nasil unutursun, yapmasan nasil yapmazsin, becermesen nasil becermezsin. Inanin o sakin,sabirli melek gibi kiz gitti yerine en ufak şeyi bile kaldiramiycak kadar stresli ve sabirsiz biri geldi. Tahammulu sifira indi herkese karşi. Eş seçimi çok onemli. Resmen insan evlendikden sonra yeni bir insana donuşur. Benim eşim sabirsiz biriydi ama o beni degisemedi şimdi o bana baka baka o kadar sabirli biri olduki. Yani asla insan oldugu gibi kalmiyor. Bir tarafa evriliyor eninde sonunda. Ablamin oğlu da tipki babasi. Anne bunu neden yapmadin sorusunu 40 kere sorar. Bu nedenden yapmadim diyor ablam. Oglu diyor ki yani nasil yapmazsin. Kayinpederi de ayni. Gen gerçekten hayretedilicek bir şey.
Size gelince ikiniz de doktora gidin. Ikiniz de degismeye çalişin. Yoksa hayati zindan edersiniz kendinize.

hiç sizi masum göremiyorum kafamda kusura bakmayın. 9 senelik evliliğe, böyle sorunlu bir adama çocuk yapmak ne demek. kendi psikolojinizi koruyamamışsınız, çocuğunuzunkini nasıl koruyacaksınız? neye güvenerek bir de tüp bebekle hamile kalıyorsunuz? Hadi bir yıl iki yıl neyse ama dile kolay ya 9 yıl. ses çıkarmamış, içselleştirmiş, kendi üzerinize eklemişsiniz. yapmasaydınız. sizin de psikolojiniz gitmiş, aynı ona benzemeyi seçmişsiniz. biraz kararlarınızın sorumluluğunu, yaptığınız hataların sorumluluğunu alın. tek suçlu asla eşiniz değil.

Cok haklısın

hiç sizi masum göremiyorum kafamda kusura bakmayın. 9 senelik evliliğe, böyle sorunlu bir adama çocuk yapmak ne demek. kendi psikolojinizi koruyamamışsınız, çocuğunuzunkini nasıl koruyacaksınız? neye güvenerek bir de tüp bebekle hamile kalıyorsunuz? Hadi bir yıl iki yıl neyse ama dile kolay ya 9 yıl. ses çıkarmamış, içselleştirmiş, kendi üzerinize eklemişsiniz. yapmasaydınız. sizin de psikolojiniz gitmiş, aynı ona benzemeyi seçmişsiniz. biraz kararlarınızın sorumluluğunu, yaptığınız hataların sorumluluğunu alın. tek suçlu asla eşiniz değil.
Ama şuna istinaden biraz 9 sene sürdü bizimki. Ben evlendikten sonra başka ilde üniversite okudum. 4.5 sene uzak geçti
Ve kendimi suçladım . Biraz huyuna suyuna gittim
Hata bende de var. Ama kusura bakma suçlu olan ben değilim
Ailem üzülmesin diye de bazen yansitmadim hicbiseyi

Cok haklısın

Ama şuna istinaden biraz 9 sene sürdü bizimki. Ben evlendikten sonra başka ilde üniversite okudum. 4.5 sene uzak geçti
Sizin sucunuz boyle bir adamdan cocuk yapmaniz ve evliligi surdurmek icin tedavi olmasini istememeniz. Simdi o duzelmeye basladi diyorsunuz ama bence sizde bozuldugunuz icin onun duzeldigini saniyorsunuz. Yoksa hangi akilli olgun insan evde birseylerin yeri degisti diye boyle trip atip olay cikartir. Sizde gozunuzu acip bundan sonra yapilmasi gerekeni yapmalisiniz. Yoksa olan cocugunuza olacak gelecegini mahvetmeyin onunda

Almaz.kac kez dedim. Ataerkil düşünce yapısında
Erkek ne derse o olur kafa yapısı.
Trip yapan, herseye burun kıvıran kadınlardan olmak vardı. O zaman kıymetimiz bilinirdi
Ne demek almaz. Evliliği mi sarsılsın onu mu istiyor. Bebek geliyormuş onun iyiliği için almak zorunda isterse keyifle istemezse de bir yaptırım uygulayarak. Yazık değil mi o bebeğe oda birebir maruz kalacak. Utanmıyor karnı burnunda kadına hakaret etmeye hadsiz

Boşanıp annemle yaşama fikri var aklımda. Pişman olur muyum bilmiyorum.

Basiniz sagolsun. Benim babaannem boyleydi. Kapinin arkasinda askilik var, giysi astirmazdi. Koltuktan kalkar kalkmaz örtüyü düzelt vs sonu gelmiyor bu işin. Ben çözümü şöyle bulmustum. Kendi odamda istedigimi yapiyodum, ortak alanda onun kurallari gecerliydi. Bu sekilde kendinize alan belirlerswniz rahatlarsaniz. Halinin ustune basamayacaksak niye para verip aliyoeuz anlamadim. Bizim insanimiz eşyalara insandan daha cok kiymet veriyor genel olarak. Bir zamanlar tv kumandasi bile jelatinlenirdi. Allah yardimciniz olsun. Esinizi psikolojik destek almasi gerekiyor kendi kendine bu durumu cozemez

Su an hamile oldugunuz icin rahatsiniz. Dogumdan sonra gozunuz ne tezgahtaki suyu ne halinin ustundeki terligi görecek. Cocuk eve gelir gelmez ev dagiliyor. Battaniyesi, bezi, pisik kremi. Obsesif bir insan bu daginiklikta cinnet gecirir. Hele cocuk buyuyunce kendisi dagitiyor. Daha 1 yasina gelmeden cekmece açıyor, katlanmis giysileri bozuyor. Esiniz cocuga tahammül edemez. En doğrusu konusmaniz ve dogumdan once psikolojik destek almaya baslamasi olur

Şuan eşinizin durumundan ziyade ondan dolayı babanızi kırdığınız için eşinizden intikam almak istiyorsunuz sanirim.
Ya da hepsi.

Bir yakınım çok üzülse bende derim bebeğini düşün diye.Bu acıya saygı duymamak değil.Ama kimse kimsenin tedavi görmediği sürece takıntılarını çekmek zorunda değil.Annem bize çocukluğumuzu zehir etmişti takıntıları yüzünden.Sonra da saldı evi çöp eve döndü.Hiçbirşeyde dengesi yoktu.

Yaşım 34.
Evlenmeden önce takıntısı olmayan biriydim. Zamanla beni kendine benzetti, halinin üstüne terlikle basma, asmadan önce mandalları yıka, mutfak tezgahı üstünde şu bırakma,duvara dayanma,duvarda iz kalıyor vb.
Zamanla ona benzedim. Hatta vefat eden babam en son geldiğinde bile ona hayatı zindan ettim bu takıntılar yüzünden. Baba iz kalır dayanma, baba terlikle halıya basma vb

1 hafta snra da babam aniden vefat etti. İçime oturdu su yaptiklarim. Neye değdi ki. Bosbywre üzdüm garibimi. Ki o bu dünyada beni en çok seven ve benim de en değerlimdi.
Dogumuma 2 hafta var.
Dün bebek odası için salonun seklini değiştirdik. Küçük odadaki tv yi salona alıp küçük odayı bebek odası yapacaktık. Emzirme amaçlı salondaki tekli koltigu küçük odaya aldk. Yemek masası tv gectigi için yemek takımı dolabına 0 olacak şekilde dayaniyordu
Onun seklini değiştirdik. Çünkü misafir gelse10 kez masayı çek, yanastir. Dünya kadar iş.

Dün eve geldi. Demediği laf kalmadı. Beni bencillikte suçladı, ne gerizekaliligim kaldı ne salaklığım
Annem uğrasmıştı O kadar. Ben hamileyim diye. Trip yaptı. Bizimle yemek bile yemedi. Otur ananla ye dedi.
Tek kelime bile etmedi
Ağladım.. dayanamadm.
Allah şahit doldum artık
Ne bu evliliği istiyorum ne de yaşamak.bebegu bile gözüm görmüyor. Şeytan diyor herseyi geride bırak git buralardan
Babam vefat ettiğinde bile acımı anlamayıp bebege bisey olacak ağlama artık diyen insan

Benim de suan bazı sorunlarım var dayanamıyorum hatta, degerlendırdıgım zaman en iyisinin bosanmak oldugunu anlıyorum ama gel gör ki bu kararı oyle kolayca vermıyor İnsan, soyle birsey de var biz kendimize deger vermesek kimse vermez, o yuzden gitmek en mantıklı secenek, üzüldüm yasadıklarınıza: (

Böyle devam ederse pişman olacağın kesin.
Ya insan salonun sekli değişti diye bunları yapar mı? Normal mi sence ?
2 çocuğum var , öyle titiz değilim, temizledigimin dk si kirletiyorlar.
Birisine bosan demek haddime değil. Ama evlilikte huzur yoksa olmasa da olur.

Bir huzuru hayal et , bir de böyle evliliği.

Zararın neresinden dönersen kardır.

Yaşım 34.

Dogumuma 2 hafta var.

Tek kelime bile etmedi
Ağladım.. dayanamadm.
Allah şahit doldum artık

Keşke o kadar uğraşıp,bir de üstüne çocuk yapmasaydınız.Eşiniz tam anlamıyla bir ruh hastası.

Yaşım 34.

Dogumuma 2 hafta var.

Tek kelime bile etmedi
Ağladım.. dayanamadm.
Allah şahit doldum artık

Ben halıya terlikle basıyorum.Pis miyim ben ya :olamaz:
Çocuk nasıl büyütülecek bu adamla,hayat nasıl devam eder ki?Şahsen evinize misafir olarak gelmek dahi istemem ben,yanlış anlamayın ama.

Çok da az kalmış doğumunuza. Tanı konulmuş bir rahatsızlığı falan mı var çok ilginç bu kadarı.
Üzülmeyin siz. Ne güzel işiniz,geliriniz var. Anneniz ile kalın gerekirse bir süre. Sonra kendi düzeninizi kurun.

Oda otursun terliklerini giyip halının kenarında. Andaval.

Hiç böyle bisey düşünmedim. Bu kanıya nerden vardınız?

Cok haklısın

Aileniz üzülmesin diye yapmışsınız ama zavallı babanıza halıya terlikle bastirmamissiniz,en nihayetinde anneniz o rezalet ortamda bulunmuş.En çok üzülen onlar olmuş sonuçta.Olmuyorsa olmaz,böyle bir evlilikte çocuk dünyaya getirmek çok büyük bir hata.

Sizin kocanızı iyi bir cinnet paklar. Böyle anasını ağlatırcasına tepki gösterirseniz düzelebilir. Ama düpe düz terbiyesizlik yaptığı, böyle takıntılara nasıl dayandınız bunca yıl? Ufak tefek şeyler değil bunlar. Resmen psikolojik şiddet. Çocuğa da geçecek bunlar. Anneniz de evdeymiş, ona da saygısızlık. Bu ne kendini beğenmişlik.

Doktorunuzla konuşun, eşinizin yaptıklarını. Doktorunuz eşinize "stres yapmaması gerekir bebeğe bir ley olur tahlikeli gebelik yaşar, doğum sıkıntılı olur, üzülmesin" gibi şeyler söylesin. Yoksa bu adam düzelmez.
Yoksa bu adam düzelmez mi?Doğuma az kalmış. Doktor doğuma kadar toparlayabilir durumu. Asıl sonrası sıkıntı.

Guzel bir kavga lazim o kocaya. Alttan almayin resmen agzina si.cin. sonra gorur dunya kac bucak. Siz de madem takintilarinizi biliyorsunuz kurtulmaya calisin onlardan.
Benim de esimin bazi takintilari var. Ben de rahat biriyim. Ilk evlendigimiz zamana gore baya gecti esimin takintilari. Kayinvalidem cok titizdir. Ondan oyle gormus. Ama benle yasadikca normallesti biraz.

Back
X