Eş kişisinin parasına karışmak veya karışmamak?

Düğün altınları bilgisi konuda yok, kardeşin araba modeli yükseltme detayını ben atlamışım. Bundan sonrası karı koca arasındaki dinamiklere bağlı. Adam yediriyorum, içiriyorum gerisine karışma diyorsa zaten o adam olmamıştır. Ben kadın uerinde olsam finansal özgürlüğümü elime alılırım.bir yandan da birikim yaparım madem harcayacak yer bulunmuyor. Ev eşyası yerğne köşeye bir bilezik, altın vs. Çünkü adam değişmez, ailenin banası görevi ona verilmiş, bu görevi sırtından atmaya da niyeti yok.
 
Öyle yapıcam inşallah altın sevmeyen karım aşka geldi demez
Şimdi çok moda dişil enerji artiyormus diyin. Ben hazır yüzüğümu bile takmıyorum normalde. Doğum haritama baktirmistim. Orda kadın da şey dedi mutlaka takın. Göğse uzanan bir kolye falan size iyi gelir dedi. Bu ay kolye alcaktim hatta ama dolar aldım. Önce kibrit çöpü bilezik alırım belki bilemedim param kalırsa sonraki aylarda almayı düşünüyorum.
 
Cok aşağılayıcı geliyor bana da senin ihtiyaçlarıni karşılıyorum kadın sen sus eksik akıllı devamı benim kararım der gibi. Bu baya kadına ikinci sınıf muamelesi oluyor
Kadınlarda aynısını düşünüyor, savunuyor, baksana, erkeklere bir şey demeye gerek yok.

Benim çevrem de çalışmayan kadın hatri sayılır derecede var ve bu tavrı kimsede görmedim. Ailenin ihtiyacı varsa yardım edilir, hediye alınır, ben bir çok kişiye göre rahat olduğumu düşünüyorum para mevzularinda ama bu konu o konu değil. Sırf konu sahibi çalışmıyor diye, aileler yardim etmek zorunda değil diye her konuya yorum yazanlar kardeşin rahat tavrını gözardı ediyor.
 
Son düzenleme:
Ee daha ne istiyorsun dilan polat olmakmı? Kafana dolar takmakmı?

Ne sinir bozucusunuz madem sıkıntınız yok herşeyiniz var. Adam istediğini yapabilir parasıyla ister kardeşine verir ister anne babasına isterse sokaktan geçen birine verir.

Bir ihtiyacınızı karşılamayıp bunları yapsa haklısınız ama çekilecek bir insan değilsiniz net.
 
Kadın onunla aynı evde yaşıyor. Ev işi yapıyor. Çocuk olursa çocuğu doyuruyor besliyor. Bunlar için ayrı personel alsa aylık kaç para yapıyor. Kadın çalışmıyor cafe cafe geziyor mu. Evde de yatılı hizmetçisi falan mı var. Çocuğu taşıyıcı anneye taşıtip bakıcıya mi baktiriyor. Bunları yaptiriyorsa evet kocasının parasında hak iddia etmesin. Aile oldularsa çocuklarının geleceğini düşünmek zorunda. Ortalık varken yenen ama yokken el uzatilmayan insanlarla dolu. İlk kez mi denk geliyorsunuz. Adam iflas ettiğinde ne olacak. Yada artık o kadar kazanmadiginda. Bir arsa alsa müteahhite verir ordan kira geliri olur çocuklarına. Bugün birikim yapmadan yer icerlerse yarın kimse onların çocuklarını evlendirmek için elini taşın altına koymaz.
 
“Para musluk” felan dememeliydim galiba çünkü çoğu kişi orada takılmış keşke kaybına tepki veremedim şu an ne yapabilirim diye sorsaydım çünkü meselem buydu sadece
 
Tahin Helva buyurun
 
Evet benim çevremde de çok fazla var akrabalarimin eşlerinin bir çoğu. Ben hiç görmedim hatta önce eşe sorulur birşey yapılacağı zaman . Bende şu an çalışmıyorum hiç düşünemedim mesela eşimin bana gelip senin ihtiyaçlarını karşılıyorum sen sus dedigini . Ben o zaman boşuna emek veriyorum karın tokluğuna beni kullanabilir yani eşim .
 
Gerçekten arkadaşlar neler düşünüyorsunuz erkek çalışıyorsa ;
Kadın karin tokluğuna ve erkek iyiyse biraz eline para sıkıştırsin yeter.
Kadın ekonomik olarak söz hakkına sahip değildir demek bu . Dört saatlik ev temizliği 650 TL arkadaşlar 2+1 ev için . Bakınız armut sitesine . Her ev kadını sabahtan akşama kadar çocuk bakımı + ev temizliği + yemek parası istesin . Bu erkeklerin hiçbirinin getirildiği maaş evdeki emekçi kadınlara yetmez. Ayıp yahu bu yaptığınız . 21. Yüzyılda kadın aşağılıyorsunuz !
 
ben merak ettim ya. burada "çalışmıyorsun. eşin her ihtiyacını karşılıyor. gerisine ne yapacağına karışma" diyen kadınların hepsi çalışıyor mu? bu hanımların eşleri işsiz kalsa hanımlar, kendi dilediklerince ve eşlerine hesap vermeden kazandıkları parayı harcayabilecke miydi? ve eşi, finansal açıdan hesap sorduğunda çalışan taraf olsa "ses sus, köpek" diyebilirler miydi? elbette bu hanımların kaçı erkek kardeşinin düğününü yapacak?
 
Ben bütün yorumlarımda kadınlar meslek sahibi olsun, çalışsın, kendine yetebilsin derim. Bu konuda çok netim. Fakat burada açılan konu farklı bir durum.

Diyelim ki kadın çalışıyor x kazanıyor, adam 10x kazanıyor. Söz sahibi olabilir mi? Olamaz mı? Yani paran kadar konuş bence doğru bir yaklaşım değil. Son iki yıla kadar ben eşimden fazla kazandım, şimdi o beni geçti. Tamam aramızda uçurum oluşmadı henüz. Ama bizim toplam gelirimiz 3x olduğunda ona göre yaşadık, 6x'e çıktığında standartlarımızı yükselttik. Ben eskiden a marka çanta alıyordum, şu an b'ye revize ettim. Çocuğumu ortalama bir okul yerine, ortalama üstü bir okula verebilirim. Daha kaliteli otellerde tatil yapabilirim. Sonuçta hepimiz kendi yaşam standartlarımızı yükseltmek için çalışıyoruz. İhtiyaçların sınırı yok ki. Her istediği alınıyor mu konu sahibinin gercekten? Eşinin kazancı standardinda yaşaması normal olan. Eş geliri lüks yaşamaya uygun ama konu sahibi ortalama yaşıyor. Neden? Koca koca insanların elzem olmayan ihtiyaçları icin. Ha öyle bir nokta gelir ki kardeşe vereceğiniz 200 bin TL sizin için anlamlı olmaz. Konu sahibinin eşi o seviyede mi bilmiyorum. Öyle bile olsa eşi kardeşine bendensin demiyor, kardeş yüzsüzce talep ediyor. E bugün böyle Yarın eşin işlerinin bozulmayacağı, kazancın azalmayacaği kesin mi? Bugün düğün isteyen yarın 'yeğeninin okul parası da artık senden amcası' demez mi?

Benim de okula giden kardeşim var. Bizler çalışıyoruz büyükler. Telefon, tablet, giyim, kitap vs gibi pek çok ihtiyacını biz karşılıyoruz. Yarın üniversiteye gidince yine destek oluruz. Babam emekli çünkü, yetişemez. Ya da hem kendi aileme, hem eşimin ailesine beyaz eşya, mobilya gibi ihtiyaçlarını almaya çalışıyoruz. Maaşlı insanlar olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ama bu görev gibi talep edilince hoş olmuyor.
 
Bu konuda konu sahibi eşim çok zengin, benim de bir elim yağ da bir elim bal da şeklinde konuya başladığı için yanlış anlaşıldı ve tepki çekti bence.
Ben olayın böyle olmadığını düşünüyorum çünkü eş konu sahibinin düğün altınlarını alıp geri ödemeyen biri. Önce o altınları koysun kadının önüne sonra kardeşine düğün yapar
 
Bende çalışmadım epeyce süre. Arada çalışmadığım için para konusunda eşime takılırdım da hiç hoşlanmazdi, senin paran benim param mi var, şakası bile hoş değil diye. Burada kadınların yorunlarini okuyunca kocamın gözüme melek gibi göründüğü oluyordu.
Şuan çalışıyorum ama hem ara vermem hem meslek,konum farklılığından ötürü eşimin maaşının yanından benimkinin lafı olmaz. Erkek cok kazaniyorsa da daha çok söz hakkı olmalı o zaman. Çünkü evin giderleri yine eşimde. Bunun bir sonu yok yani.
 
Genel olarak geniş ailede eşimden hep talepler var zaten evin babası olarak görüyorlar kimse ben kazandığımca yapayım demiyor ki…
Zaten abi kardeş evlat olarak tüm görevlerini yerine getiriyor eşim, eskiden bu boşanma arefesinden önce baba görevini de yerine getiriyordu ama biz oturduk konuştuk ben ailesi olduğunu birikim yapması gerektiğini söyledim doğru dedi haklısın dedi. Eskisi gibi babalık değil sadece abilik yapıyor gerçekten çünkü bir ailesi var idrak etti.
Şimdi eşim ne yapacak bu düğün meselesinde bilmiyorum mesele hala geniş ailenin beklenti içerisinde olması onu geçtim bana karşı söyleme rahatlığı…
 
Kazanılan para karar verir ona. Konu sahibinin kocası gibi para basmıyoruz ki, kıyaslanacak durumda değiliz.
 
Evliliğimizin başlangıcında istedi sonra geri vermesi hiç konuşulmadı bende takılmadım, sonra ki süreçlerde ben baktım ki eşimden sürekli bir şeyler isteniyor babadan istenir gibi abi evlat kardeş olarak sorumlulukları var ama haddi hesabı yok. Görücü usulü evlendik biz bir dükkanı var o kadar biliyorduk takı makı istemedik üstünde durmadık. Evliliğimin sonralarında anladım maddi durumun bir iki tık fazla iyi olduğunu bende isteklerimi bekletmek yerine söylemeye başladım ve hemen oldu öyle devam etti
 
Şu an bende çalışmıyorum . Benim çevrem melek geldi gözüme . Bizde mal mülk kadının üzerine yapılır. Erkek ölürse mali mülkü çocuklar satmasin kadın ölene kadar istediği gibi harcasin diye . Hatta bütçe yönetimi de kadindadir .
 
Kazanılan para karar verir ona. Konu sahibinin kocası gibi para basmıyoruz ki, kıyaslanacak durumda değiliz.

bilmiyoruz ki, katibim. bilmiyoruz. kaldı ki belki de senin elinin kiri olan para, benim için hazinedir. göreceli bi durum üzerinden konuşuyoruz ama yine de bazı değişmez gerçekler var.
eğer halen birileri, "adamın kazandığı para" diyebiliyorsa aile olmak ne anlama geliyor çözememiştir ve kocalarının kendilerine lütıf olarak falan baktığını zannediyordur.
 
Kazanılan para karar verir ona. Konu sahibinin kocası gibi para basmıyoruz ki, kıyaslanacak durumda değiliz.
Eşim para basmıyor katibin ruhu hanımcım, geliri orta gelirden iki tık fazla sadece. Bir dediğim iki olmuyor doğru, gelir kadar gideri de vardır illaki
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…