Eş seçimi!!

Bir arkadas daha yazmış ailenin durumuyla denk ya da bir tık önde maddiyat iyidir bence.
Büyük aşk varsa uçurum derecesinde olmayacak ailenin evinde gördüğünü cok da aratmayacak daha dusuk maddiyatta evlilik de olabilir.
Yoksa sorunlar çıkar bence. Düşük maddiyatta bir aileden gelen kız da erkek de yüksek maddiyatta bir eşe uyum sağlayamaz daha doğrusu o hayata uyum saglayamaz. Bir Kültür meselesi bu. Tam tersi yuksek maddiyatta birinin dusuk maddiyatta bir hayata uyum saglayamamasi için de geçerli.
Çok zengin kişiler genellikle kendi zumrelerinden evlilik yapıyor zaten.yani duymadım ben bir is adamınin ogretmenle hemşireyle memurla evli olduğunu.

Bu biraz aşk mi? para mi?gibi olmuş. Aşksiz yaşayamam. Param olmasada ruhum doysun diyenlerdenim. Şuan maddi açıdan iyi durumdayız.fakat zorda olsak,bir anda sıfıri görsek gene yoksullukta Bile eşimi isterdim. Hadi zengin koca buldunuz diyelim;kocanız karaktersiz çıkabilir,parasi var diye öküz çıkabilir, cimri çıkabilir, zengin diye sevgilileriyle gezebilir,kumar içki Olabilir, sana bir kuruş koklatmayabilir.bilemezsin ki.bu bir kumar bence.para var ama bakalım kişilik nasıl. Maddiyata odaklanirsaniz bunları göremezsiniz. Gözü Kapalı koşar sonrada belki huzursuzluklar içinde kivranirsiniz.hayırlı bir eş olsun Karnın doysun, gönlün doysun, huzurun olsun.zengin olmasın demiyorum olsun tabii ki ama oraya odaklanmissiniz.hata yapmayın.

Hersey para değilse neden ikiniz birden çalışmak zorunda kalıyorsunuz.Demekki herşey para!
Hersey para degil canim ..
Sen zengin birisini istiyoraun bense diyorum ki zengin olmasin gerekirse bende calisirim evimize katkida bulunurum.

Nişanlımla tanıstıgımda durumları orta halliydi. Ben pek ilgilenmezdim gözüm kördü çünkü..
Parası pulu evleri hiç bişey değil kara kaşı kara gözü etkiledi beni..

Yıllar geçti geçen zamanla birlikte babası işlerini büyüttüde büyüttü.
Umrumda mi?
Tabiki rahatlık hayat standartları önemli.
Ama tam terside olabilirdi,hala olabilir..
Birden herşey kötüye gidebilir iflas edebilirler.
Ama ben bu adamla açta kalırım
Yoklukta çekerim..
Bu kafada değilsen garantile kendini.

Çünkü aşk karın doyurmuyor evet ama paraylada saadet olmuyor malesef..

Tabiki böyle düsünmen normal. Ama maddiyatı en öne koyma kişiluğe bak. Eşim çok işsiz kaldı ama çalısmamı istemedi maddiyat değilde saçma tavrı aşılmaz sınırları çok rahatsz ediyor. İsterdimki omuz omuza verip bişeyler yapalım..

Maddi durumum iyi de ne p.kuma yarıyo ya :) çalışırken hayat daha güzel bence..
Ins aradigin eşi bulursun
Insanoglu çabuk sklyor ne yazık ki neyin varsa bi tık üstünü istiyorsun

Maddiyat icin sirf evlenmek icin olmuyor bu isler.. elbet bi yerde biter kopar.. ask olmali sevgi olmali.. onun yaninda zaman nasi geciyor anlamamalisin.. yoksa omur baska turlu gecer mi istemedigin bi adamla.. dokunmak opmek sevgisini hissetmek, ozlemek bile bunlar parayla kiyaslanmiycak seyler.. sevmedigin mantik icin evlendigin adama bunlari hisetmen cok zor.. yinede sen bilirsinnnn

nolcak orana burana altın takınca mutlu olacagınımı sanıyorsun

Önemli olan zenginlik değil çalışkan olmak bence .
Şöyle düşün diyelim bi adamla evlendin gayet zengin vs yarın öbürgün battı hiç bi şeyi kalmadı ee zaten sevgi de yoktu rahat etmek için evlenmiştin . O zaman ne yapacaksın ?
Huzur yoksa içinde sevgi yoksa mutsuzsan o para gözüne hiç gelir .

Bide aşkla evlenip beraber mal mülk sahibi oldugunuz adamın k.ci kalmasına ne diyeceksiniz...

Sağ ol nunu tabutuma son çiviyi çaktın şu anda

Ben de senin gibi dusunuyordum ve mantik evliligi yaptim. Hoslaniyordum ama asik degildim. Bu insanla huzurlu ve mutlu olabilirim dedim. Simdi kopek gibi piamanim. Evlilik oncesi farkedemedigim durumlar ortaya cikti ve hoslanma bu sorunlara sabretmeye ya da duzeltmek icin caba sarfetmeye yetmiyor.

Konu baska yerlere cekilmis ama kiz zaten asik olamadigini soylemis.Ister mantik evliligi olsun ister ask tabiki maddiyat dusunecek.Ac kalinca aska ekmek batirmayacaklar sonucta.Ya da dogalgaz yerine aski yakmayacaklar.Fiziksel ozellikler,karakter ve maddiyat uygunsa ne ala.Kimse begenmedigi bi adamla ayni evi paylasmak istemez elbette.Bide su var mantik yoksa aski ne yapayim yani ask beni aptal edecekse hic olmasin.

Sadece maddiyat istenirse, yarın bir gün 'ne biçim adamla evliyim', 'Param var mutsuzum', 'kıroyum ama para bende diyen bi kocam var' gibi konu başlıkları olarak burada görme ihtimali olabilir
Çalışıyorsanız ve varsayalım eş ile koşullarınız eşit veya sizden 1 tık fazla kazanan olmasıda idealdir bence.. (sadece bir bakış açısı )

Iki birbirine zit cumle gordum ben yazinda.
´kadinlar kendilerine deger veren erkekleri seviyoruz´ ve ´zengin olsun, parasi olsun´.
Benim dusunceme gore bu ikisi zittir.
Cunku ne kadar cok para; o kadar karakter eksikligi.
Parasi olanlar kendini gelistirmekten geri kaliyor, param yeter diyerekten.
Bundan dolayi bi kadina ufk ufak jestler yapmak( jest demek ne kadar pahali olursa o kadar evinir kadin demek degil, o bahsettgimiz erkekler boyle dusunuyor) en icten sekilde seni seviyorum kelimesini. Ve sevdigini hissettirmeyi atliyorlar hayatta.

Yani bence bi secim yapman gerek: ´az para ve cok sevgi´ yada ´cok para ve az sevgi´

Sunu belirtiyim ama, ben fakir olsun o zmn super duygulu ve romantik bi esin olur ancak demiyorum.
Para lazim bu hayatta, fakir olmamali insan.
Ama ´zengin´ kelimesine hitaben bu yorumu yaptim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…