Eş seçimi!!

Sen simdi ezik degilmisin? Kocanin eline bakiyorsun. Baskalarina laf atmadan önce bi dönüp kendine bak, seninde diger senin dedigine göre ezik kadinlardan bi farkin yok, ayin basinda kocandan para bekliyorsun, bunun icin mi okudun?
Valla hic ezik gormuyorum. Zira erkegin çalışıp evine esine bakmasini kadinin ezikligi olarak kabul ettiren sizin gibilerin zihniyeti yüzünden günümüzde erkeklerin kadinlasmasi, kadinin erkeklesmesi. Gecen bi uye konu acmisti dogum iznine ayrilicam esimin zoruna gidiyo iki de bir laf sokuyo sen evde oglene kadar yaticaksin oh mis diye. O adama ben bir gun tahamnul etmem o mu kadin ben mi belli degil. Sizin tercihiniz o şekil olabilir benimki de böyle. Eşim o geldiginde ben yorgun ve mutsuz olmayayim istiyor. Ayrıca neden okudugumu yazimda belirtmistim. Bu özgüveni bana veren okumuslugum çok şükür.

Anlayamıyorum kadınların ben zaten çocuk dogurucam çocuk yetistiricem daha ne yapabilirim eşim de bana bakacak tabi tribini. Çocuk sanki esinize ait sadece sizde ona esinizin size bakması karşılığında bakıyorsunuz. Benim bildiğim annelik iç gudusel bi süreçtir her hangi bir karşılık beklemeden yapılır. Ben hiç bir disi hayvan da görmedim ben çocuk doğurdum büyüttüm artik avlanmaya gidemem erkek bana bakacak dediğini. Ya da gelenekten bahseder durursunuz. Eskiden erkekler böyle değildi diye. Eskiden kadınlar böyle mıydı. Ben çocuk doğurdum deyip tarlaya hasata gitmiyolar mıydı? Kimin kültüründe sırtında cocucuguyla capa yapan kadınlar. Ben modern türk kadının canım isterse çalışırdım erkek bana bakmak zorunda nazi ile kendini degersizlestirdigini dusunuyorum. Misafire bi saatte 3 çeşit yemek çıkartmaktansa her anlamda kendi kendine yetebilen bi kadın olmak çok daha bbuyuk bi meziyet bence. Kadının ben evi işi yaparım calisamam demesi erkeğin de ben çalışıyorum ev işi yapamam demesi acizlikten başka bi şey değil. Bireysel olarak kendi kendine yetemeyen insanların evlilikleri de bi çeşit parazit iliskisi

Babasının durumu iyi olanın maddi durumu iyi olan birini istemesi normal.

Ama kötü olanın sırfpara için evlenmesi aşağılık kompleksi.

Nedemiş Atalarımız alışmadık totoda don durmaz

Kadinin erkeklesmesi gerekiyor ama,bu devirin erkekleri kadinlari buna mecbur ediyor, bunda kötü bisey yok ki. Kadinlar böylece daha güclü kendinden daha emin oluyor, erkege ona muhtac olmadigini gösteriyor.

Konu yine calisan calismayan kadina gelmis.Kim nasil istiyorsa öyle yasasin ama birbirine saygi duyarak.Ev hanimi da evinde calisiyor ay sonunda kocadan para beklemek,eziklik ne demek? O para ailemizin,cocuklarimizin parasi tabiki evin hanimi bekler para.Calisan hanimlar da maaslarini aliyor is yerlerinden ne fark var?Disarida calisinca patrona muhtac olunmuyor ama evinde calisinca kocaya muhtac olunuyor bu nasil mantik?Ayrica kabul edelim hanimlar erkeklere göre daha narin hem ise yetis,hem eve yetis hem de cocuk bak can mi dayanir?Erkekler aksam gelip dinleniyor kadinlar evdi,cocuktu kosturuyor.Bu mu esitlik?Bu sistemde kadinlar erkeklesmiyor tam tersi robotlasiyor bence...

Iyi tamam narinsiniz calismiyosunuz da, bari calisani takdir edin
Hadi takdir de etmiyosun elestirme bari! Bi de olaya sadece aile acisindan bakmamak gerek. Toplumsal gelisim icin kadinin hic mi katkisi olmasin? Dunya sadece kocadan ve cocuktan ibaret degil.

Kendinizi naif diye tanimliyorsunuz ama hayatinizin en duygusal secimlerini yaparken pragmatikligin dibine vuruyorsunuz. Bazilari mantik ve menfaati karistirmis.

Çalisan biriyim kazancim cok sukur kimseye eyvallah ettirmez ama evlendigimde cocuk oldugunda iki sene ucretsiz izin almamin sorun olmayacagi kadar bi kazanca sahip zenginlikte olmasi benim icin yeterli. Ben calisan bir annenin cocuguyum ve cocuk açisindan ne zor oldugunu biliyorum en azindan iki sene yaninda olmak isterim baska sey onemli degil. Bu kadarlik hakkim olsun erkekten.

İnsanın olduğu yerde mutlak doğru olmaz. Size mantıklı gelen buysa sizin doğrunuzdur yaşayın. Maddiyat önemlidir ama tek kriter olamaz, olmamalı. Annemin komşusu vardı adamın durumu iyiydi, karısı ondan habersiz beyaz peynir almış diye öyle bir kavga çıkardı ki abartısız tüm sokak dinledik adamın hakaretlerini o sırada kadın 6-7 aylık hamileydi birde. Rahat etmeyi kim istemez ama odaklandığınız nokta maddiyat olmasın. Birde gençsiniz hala aşktan umudunuzu niye kestiniz ki.

hayat senin hayatın, sonuçta yaşayacak olan da sensin
şimdiye kadar zorluk çektiysen parası olmasını istemen mantıklı
kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok
ben evlenirken maddi durumuna hiç bakmadım, hatta evlliğimiz süresince de eşimin bi dönem işyerinde sıkıntısı var.o zaman da hep destek oldum.çünkü benim hayatımda para hiç bir zaman amaç olmadı
evet parasız olmaz ama para benim için sadece bi araç. çünkü ben şimdiye kadar zengin olmasam da bi şekilde kimseye muhtaç olmadım. o yüzden benim bakış açım bu. evlenirken de evliyken de eşimden maddi hiçbir şey beklemedim. ha sonuç ne dersen hiç hem de koca bir hiç. bazen keşke paraya önem verseydim her şeyi eşimden bekleseydim dediğim oluyor.
aşkı seçip mutsuz olan da çok, parayı seçip mutsuz olan da çok
ama dediğim gibi bu hayat senin. ve rahat hayat sürmek için maddi durumu iyi birisiyle evlenmek istiyorsan da bu senin tercihin
kimsenin seni eleştirmeye hakkı yok
herkes kendi seçimlerini yaşar
dilerim ömür boyu mutlu olacağın bir evlilik yaparsın

Öncelikle insanın sevdiceği olmalı ,aşkla sevgiyle bakan
Sonra ondan olan çocuklar olmalı bana zenginliği tattırabilecek,
Sonra az aşım ağrısız başım ,helalinden olması yeterli ,
Allahın izni ile sırt sırta verir birşekilde borçların üstesinden geliriz,
Yeterki temeli saygı ,ardı sevgi olsun herşey olur sonrasında......

S
İşte ben o zorunluluğu istemiyorum.cok zor bir kadının calışmak zorunda olması.hem cocuk hem misafir hem temizlik.ruhen de bedenende yorulmuyormusunuz

Diğerlerini anladım da sürekli misafirden dem vurmuşsun.. Çok mu önemli bu ya?

İnsan misafir ağırlamak için bu kadar önemli kararlar alma eğiliminde olur mu?

Hiç pişman değilim. Para mal mülk olur. Ama huzuru aramalı insan nice zenginden daha mutluyuz aşkımız huzurumuz var çünkü. Varsın koltuğum yemek masam olmasın. 6 senedir yok da zaten ama mutluyuz ya yeter.

Calismayip evde oturmak uğruna sevmediğim adamla evlilik yapmak hiç bana göre değil varsın sabah erkenden kalkmak ,işe yetişmek ,eve dönünce yemek yetiştirmek zorunda olayım. Yeter ki akşam cayimi içerken bile ayrı koltukta oturamayip gün boyu kokusunu özlediğim bi kocam olsun

İşte ben o zorunluluğu istemiyorum.cok zor bir kadının calışmak zorunda olması.hem cocuk hem misafir hem temizlik.ruhen de bedenende yorulmuyormusunuz

Yok şekerim yorulsan da gece uykunda bile dinleniyorsun. Ayrıca çalışıp paranı kazanabilmek,kendi ayaklarının üstünde durabilmek yorulmaktan daha önemli. Hele ruhen hiç yorulmuyorsun helal olsun hepsinin üstünden de kalkiyorum diyosun.

Yani öyle trilyoner olsun, özel uçağı olsun gb absürd isteklerin yoksa tabiki de hakkın.Belli standartları sağlayacak bir evlilik yapmak isteyebilirsin, pekala. Ama mantık evliliğini herkes yapamaz önce kendinden emin ol.

Hahahay! Senin bu saydiklarini doktor kadınlar da yapıyor..ek olarak bir de çalışıyor ve kendilerine özen de gösteriyorlar.

Adam seni niye alsın... İşin yok... caban yok. Ev temizlicem, ikram hazirlicam, adam bana baksın... oldu canım...cok yetersizsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…