ES VE AILESI ARASINDA KALMA

Barıştırıp, dertsiz başınıza dert arıyorsunuz. Oğlunun parasını çalan, arkanızdan sizi kötüleyen kaynana kayınpederi içinize sokup evliliğinizin temeline dinamiti koyun , ilerde o kadın eşinizle aranı bozunca aklınız başınıza gelir. Eşinize tek laf demeye de yüzün olmaz çünkü kendin kaşınıyorsunuz. Kayınpederine de boşuna iyi deme ; iyi bir adam olsa o kaynana parayı çalıp eşya alınca adam olan baba çeker kredi oğlunu mahçup etmezdi, o çalıntı parayla alınan eşyaları eve sokmazdı. Hala arkanızdan konuşan karısına da haddini bildirirdi. Siz eşinizden gizli verilen iki kuruş sadaka ile kendinizi avutuyorsunuz. Onların gözünde o para yatırım, oğulları ile ara düzeltip daha iyi sömürmek için. İlerde çok üzülürsünüz gözünüzü açın saf olmayın.
Kayin pederim ayri evde yasiyor baska sehirde yasiyor yani 2 3 senede bir gider kendi evine kayinpederim bana yakin pederime lafim yok o cok baska babamdan farkli degil ama kaynanam ayni degilmis

Cok tesekkur ederim dusunememistim bunlari cidden biliyormusunuz hep iyi saniyorum insanlari salak yerine koyuyormus resmen bende kaynanama tek kotu laf demem etmem taniyamamisim
Eşiniz kendi annesine küsecek kadar neler yaşadıysa artık bilemeyiz, belki hiç bilmediğiniz şeyler vardır. Başkasından aradığı an kapatın. Stres yasak diyin mesela. Kocanız da akıllı adam arkanızda ne güzel. Siz iyi niyetli olabilirsiniz ama dışarısı yılan kaynıyor. Lütfen burada yazanları göz ardı etmeyin. Kendi anne babanız da konuşmasın uzak dursun. İnanın baristiklari an sizin huzurunuzu bırakmaz bu tip kv. Insallah sağlıcakla bebekleri kucağınıza alırsınız

Kusura bakma da hem hırsızlık yapan hemde sana iftira atıp dedikodunu yapan bir kadın için asla eşimle kötü olmam ki yarın evime girip çıksa kimbilir neler yapar bırak eşin en iyisini yapıyor uzak dur sonra yarın burada milyonlarca konu açarsin kaynanam böyle şöyle diye
Dogru dusunemiyordum sanirim birazda hamilelik duygusalligi yasiyorum telefonda agliyor ediyor diye

Barıştırıp, dertsiz başınıza dert arıyorsunuz. Oğlunun parasını çalan, arkanızdan sizi kötüleyen kaynana kayınpederi içinize sokup evliliğinizin temeline dinamiti koyun , ilerde o kadın eşinizle aranı bozunca aklınız başınıza gelir. Eşinize tek laf demeye de yüzün olmaz çünkü kendin kaşınıyorsunuz. Kayınpederine de boşuna iyi deme ; iyi bir adam olsa o kaynana parayı çalıp eşya alınca adam olan baba çeker kredi oğlunu mahçup etmezdi, o çalıntı parayla alınan eşyaları eve sokmazdı. Hala arkanızdan konuşan karısına da haddini bildirirdi. Siz eşinizden gizli verilen iki kuruş sadaka ile kendinizi avutuyorsunuz. Onların gözünde o para yatırım, oğulları ile ara düzeltip daha iyi sömürmek için. İlerde çok üzülürsünüz gözünüzü açın saf olmayın.
Çok doğru. Babasının hayrına yardım etmezler. İllaki karşılığını isteyecekler. Düşünün yarın baristiginizda insan içinde benim paralarimi yedin dese cevap veremezsiniz. Kapıyı acmasaniz benim paramla eşya aldın şimdi kapıyı açmak zorundasın derler.

Burda es ailesinden uzak olmaya calisanlar var siz yakin olmaya calisiyosunuz birakin iste konusmasin eşin daha iyi boyle

Kayin pederim ayri evde yasiyor baska sehirde yasiyor yani 2 3 senede bir gider kendi evine kayinpederim bana yakin pederime lafim yok o cok baska babamdan farkli degil ama kaynanam ayni degilmis
Ee niye vermiyor oğlunun emeğini o zaman ?çalan karısı neticede ya da karısına haddini bildirdi mi? Bence siz fazla safsınız. Eşinizin izni ve haberi olmadan o aileden tek kuruş almayın, o paralar ilerde kocanla aranı bozmak için kullanılacak bunu unutmayın.

Konunu görünce yazmadan edemedim. Sakın aralarını düzeltip annesiyle kocanı barıştırmaya kalkma. Yarın onlar iyi olur sen kötü olursun.

Kayınvaliden senin suçun yokken gelin yüzünden böyle olduk diyorsa oğluyla arası düzelse sana neler yapar Allah bilir. Millete beni kötü gösteriyor falan demişsin. Biraz mantıklı düşün, insanların gelini suçlu olsa oğluyla iyi olurdu diye düşünmesi lazım. Yani normal bir insan oğluyla arası bozuk bir anne varsa suç ya annede ya oğlunda diye düşünür, çünkü ailesiyle en kopuk olan erkekler bile evlenince anne baba delisi olup ailesine daha da bir düşkün hale geliyor. Oğlu bile annesiyle görüşmüyorsa anne yada oğlundan kaynaklı bir sorun var demesi lazım o elalem dediklerinin. Böyle düşünmüyorlarsa da kendi problemleri, bak eşin ne güzel boşver milleti demiş çekilmiş kenara. Bir daha arar bizi barıştır derse eşim kabul etmiyor artık benim de sizle bu konu icin görüşmemi istemiyor kusura bakmayın artık bu konuda konuşmayacağım deyin kapatın konuyu.

Allahın sevdiği kulusun ki belki de böylesi bir sebeple uzak tuttu seni o aileden eşinle. Hiç karışma hamileliğine odaklan. Annene ve ailene de söyle kayınvaliden ararsa açmasınlar yada bizi karıştırmayın bu konuya desinler. Oğlunuzla senin aranda bizlik bir durum yok desinler.

Bu arada kayınpederinizin para gönderdiğini eşiniz biliyor mu?

7 senelik birlikteyiz esimle 1.5 senedirde evliyiz esim ailesiyle gorusmuyor.Ben esimin ailesiyle iyiyim ararlar sorarlar ozellikla kayinpederim mesaj atar ara sorar heray bana para atar universite okudugum icin ihtiyacimiz yok dedigim halde babam olsun kitap alirsin der para yollar Allah razi olsun esim babasiyla bir araya geldigi zaman gorusur ama telefonla aramaz sormaz babamda onu aramaz kayinvalidemle esim hic gorusmuyor esimde engelli hatta engeli kaldirdigimda bana kiziyor sevgiliyken yasadigi bazi olaylar var biliyorum annesinin babasina yanlislari var aldatma tarzi degil para konusunda para kacirir kocaisndan felan esimde gorusmek istemiyor esimin zamaninda bizim icin biriktirdigi parsyi calma olayi var calip kendine evine sifir esya almis bizim paramizla ben saglik olsun dedim ama esim o zamanlar insaatlarda gece gunduz calisiyordu para biriktirmek icin biz kacarak evlendik bu yuzden birikim yapmistik ve sifirdan ciktik suan da mesela esyali aparttayiz esya alcak duruma gelemedik borcsuz almak sitedigimizden para biriktiriyouz esim annesini kabullenmiyor yaptigini affetmiyor annemde surekli baristir kizim bizi diyor seni dinler eder diyor.Cok zorluyorum hanimlar ama yok esim aramiyor aksine bana bagriyor israr etme bak senin anneni hergun ariyorum senin ailende kim dersen ararim diyor ama annemi ara deme diyip bagiriyor biz kotu oluyoruz ben baris affet dedikce ama annem orda surekli gelin istese yapardi oda istemiyor etmiyor diyormus cok arada kaldim hanimlar cabaliyorum ama bu sefer ben kotu olacagim esimle istemiiyor zorlasamda yok yanasmiyor cok aradayim hanimlar 🤔
Ilgincsin birak basina bela mi alacaksin?Onlar iyi olacak sen kotu olacaksin

Bence sakin araya girme.kaynananla aran bozulsa hayatinda bi sorun teskil etmez ama kayinvaliden yuzunden esinle aran bozulursa iste orda sorun olur.hem esin ne guzel ailenede hosgorulu bozma bu gidisati.yarin oburgun senin israrinla konusup kaynanan daha buyuk bir hata yapsa kabak basina patlar ayrica size yakinlasinca ya araniza girse anladigim kadariyla o potansiyel var onda.cunku yaptigi hatalari sen baristiramadigin icin sana yuklemis daha fazlasinida yapar bence

7 senelik birlikteyiz esimle 1.5 senedirde evliyiz esim ailesiyle gorusmuyor.Ben esimin ailesiyle iyiyim ararlar sorarlar ozellikla kayinpederim mesaj atar ara sorar heray bana para atar universite okudugum icin ihtiyacimiz yok dedigim halde babam olsun kitap alirsin der para yollar Allah razi olsun esim babasiyla bir araya geldigi zaman gorusur ama telefonla aramaz sormaz babamda onu aramaz kayinvalidemle esim hic gorusmuyor esimde engelli hatta engeli kaldirdigimda bana kiziyor sevgiliyken yasadigi bazi olaylar var biliyorum annesinin babasina yanlislari var aldatma tarzi degil para konusunda para kacirir kocaisndan felan esimde gorusmek istemiyor esimin zamaninda bizim icin biriktirdigi parsyi calma olayi var calip kendine evine sifir esya almis bizim paramizla ben saglik olsun dedim ama esim o zamanlar insaatlarda gece gunduz calisiyordu para biriktirmek icin biz kacarak evlendik bu yuzden birikim yapmistik ve sifirdan ciktik suan da mesela esyali aparttayiz esya alcak duruma gelemedik borcsuz almak sitedigimizden para biriktiriyouz esim annesini kabullenmiyor yaptigini affetmiyor annemde surekli baristir kizim bizi diyor seni dinler eder diyor.Cok zorluyorum hanimlar ama yok esim aramiyor aksine bana bagriyor israr etme bak senin anneni hergun ariyorum senin ailende kim dersen ararim diyor ama annemi ara deme diyip bagiriyor biz kotu oluyoruz ben baris affet dedikce ama annem orda surekli gelin istese yapardi oda istemiyor etmiyor diyormus cok arada kaldim hanimlar cabaliyorum ama bu sefer ben kotu olacagim esimle istemiiyor zorlasamda yok yanasmiyor cok aradayim hanimlar 🤔
Bence karisma, kpden de para alma... Yarin obur gun barisirlar, sen kotu olursun, ne oldugunu sasirirsin... :(

Dogru yolu dusunemiyorum bulamiyordum cok saolun sanirim bu stres sadece bebeklerime zarar verir surekli ariyor iste acmiyimmi artik
Acip acmamanizi ben bilemem ama ben olsam baristirmak icin elimden geleni yaptigimi ama artik bu konu yuzunden esimle aramin bozuldugunu ve stres oldugumu o yuzden bebegimin sagligi ve aile huzurum icin artik karismayacagimi soyler bir daha da isterse gunde 50 defa arasin telefonlarini açmazdım. Olay soguduktan sonra da ayda yilda bir defa gayet saygili ama mesafeli konusurdum ve kendi ailemin huzuruna bakardim.

Çok doğru. Babasının hayrına yardım etmezler. İllaki karşılığını isteyecekler. Düşünün yarın baristiginizda insan içinde benim paralarimi yedin dese cevap veremezsiniz. Kapıyı acmasaniz benim paramla eşya aldın şimdi kapıyı açmak zorundasın derler.
Ben onun yolladigi paralara hic dokunmadim ay ay hepsi duruyor oyle birsey derse suratina atarim esya almayi gecin ben daha apart evdeyim esyali dairede oturuyorum 1+1

Ee niye vermiyor oğlunun emeğini o zaman ?çalan karısı neticede ya da karısına haddini bildirdi mi? Bence siz fazla safsınız. Eşinizin izni ve haberi olmadan o aileden tek kuruş almayın, o paralar ilerde kocanla aranı bozmak için kullanılacak bunu unutmayın.
Paralardan esimin haberi var dokunmuyor o paralara hesapta oldugu gibi duruyor calinan paralari ekstra olarak bana altin alip verdiler.Dugun yapmadim ben kacinca dugunde takicaklari takilari 1.5 senedir takacaklar dugun icin koluma 50 gr bi bilezik yapti birakti kayinpederim alicam diyor ama kaynanam onune duruyor ama findik parasi var bu sene esime dediler gel tirpani at findik senin biz tirpana gittik findik parasina kaynanam babama 70 bin tllik araba aldirdi kendine kayinpederim ses edemiyor kaynanamdan korkuyor cunku bosamasindan korkuyor kaynanam dava acarsa kayinpederimin icerde 5 sene yatari var.

E öyle demiş sen de hala barıştırmaya mı çalışıyorsun. Ağzı açık olanlardan birine oğlunun parasını çaldı diye konuşmuyor oğlu ben ne yapayım gelin madem siz barıştırın diyemiyor musun. Kimisi melek gibi insanlarla arasını bozmak için bin dereden su getirir kimisi de senin gibi yersiz meleklikle başına bela açmaya çalışır. Sen de engelle kimsenin parasını da alma.
Engellemek saygisizlik olmaz mi ben boyle bir aileden cikmadim cok sasiriyorum gercekten yasadiklarima

Beni bir daha arama eşim istemiyor bir daha ararsan bütün yaptıklarını eşimin darılma sebebini herkese anlatıcam diye tehdit et kesinlikle de görüşme net ol ezik ezik durma kendi kendine düğün yapmışsın hiç bişeye faydası olmamış ve bundan sonra olmazd
Cok haklisiniz sanirim buni ben degil esim soylese daha iyi olmaz mi arayip rahatsiz etme felan diye.Ben dugun yapamadim esimin tek basina gucu yetmedi saolsun benim babam gelinligimi yuzuklerimizi ladi crkim yaptirdi yarin hamile kalirsan beyaz gelinligin icinde kalmasin dedi ama esimin ailesinden birsey goremedik esim cok aglamisti senin ailen kactigin halde pesinde bizimkiler kalkip gelmediler bile benim babam babasini aradi gelin sakaryaya dugun yapalim yapmasakda nikahlarinda fotograflarda sizlerde olun dedi kayinpederim yarin gelicem dedi kaynanam aradi sonra biz gelemeyiz kacarken kime sordularsa onlari cagirsinlar ben esimide yollamiyorum demis babama

Eşinin kararı bu. Vicdan azabı çeker mi çekmez mi o bilir. Belki de vicdan azabı çekmesi gereken çocuğunun 3 yıllık emeğini çalıp hala daha çocuğunun sevdiği kadını kötüleyen kaynanandır. Ölürken aklına gelir belki yaptıkları.
Bulundugum konumda cidden bunlari dusunemedim Allah hepinizden razi olsun ben cok duygusal yaklasiyorum salak gibi cok saolun 🙏🙏Minettarim hepinize

Konunu görünce yazmadan edemedim. Sakın aralarını düzeltip annesiyle kocanı barıştırmaya kalkma. Yarın onlar iyi olur sen kötü olursun.

Kayınvaliden senin suçun yokken gelin yüzünden böyle olduk diyorsa oğluyla arası düzelse sana neler yapar Allah bilir. Millete beni kötü gösteriyor falan demişsin. Biraz mantıklı düşün, insanların gelini suçlu olsa oğluyla iyi olurdu diye düşünmesi lazım. Yani normal bir insan oğluyla arası bozuk bir anne varsa suç ya annede ya oğlunda diye düşünür, çünkü ailesiyle en kopuk olan erkekler bile evlenince anne baba delisi olup ailesine daha da bir düşkün hale geliyor. Oğlu bile annesiyle görüşmüyorsa anne yada oğlundan kaynaklı bir sorun var demesi lazım o elalem dediklerinin. Böyle düşünmüyorlarsa da kendi problemleri, bak eşin ne güzel boşver milleti demiş çekilmiş kenara. Bir daha arar bizi barıştır derse eşim kabul etmiyor artık benim de sizle bu konu icin görüşmemi istemiyor kusura bakmayın artık bu konuda konuşmayacağım deyin kapatın konuyu.

Allahın sevdiği kulusun ki belki de böylesi bir sebeple uzak tuttu seni o aileden eşinle. Hiç karışma hamileliğine odaklan. Annene ve ailene de söyle kayınvaliden ararsa açmasınlar yada bizi karıştırmayın bu konuya desinler. Oğlunuzla senin aranda bizlik bir durum yok desinler.
Cok dogru diyorsunuz dikkate alicam annem surekli soyluyormus kizim surekli konusup senin yuzunden kotu oluyor bile demis ben boyle bir aile ortami gormedim boyle bir aileden cikmadim dort dortluk bir ailemde yoktu ama ne biliyim boyle iftira atan karakterde aiileyede sahip degilim bu durum uzuyor ama esimede dicem en azindan annene mesaj at bana soylemesin dicem..

Bence sakin araya girme.kaynananla aran bozulsa hayatinda bi sorun teskil etmez ama kayinvaliden yuzunden esinle aran bozulursa iste orda sorun olur.hem esin ne guzel ailenede hosgorulu bozma bu gidisati.yarin oburgun senin israrinla konusup kaynanan daha buyuk bir hata yapsa kabak basina patlar ayrica size yakinlasinca ya araniza girse anladigim kadariyla o potansiyel var onda.cunku yaptigi hatalari sen baristiramadigin icin sana yuklemis daha fazlasinida yapar bence
Kuzum o potansoyelin otesine sahipmis ben herkesi kendim gibi iyi niyetli saniyorum sizlerin dediklerini birlestirince yapboz parcalarim oturdu Allah razi olsun benim icin ailem esim ve bebislerim bu stresin ikizlerime yansitmicam hamileligim sikinti olcak o nasil anneyse bende anne adayiyim once kendim onceligim kendi evlatlarim onlarin sagligi onlarin saglikli dunyaya gelisini dusunmek olucak sanirim barisirsalar ikizlerimi babasiz buyutme ihtimali bile olusturur bu kadin

Back
X