Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

E ekilip bicilmeyen agaci meyve vermeyen size gelir getirmeyen bos bahcenin ne isi oluyormus agac sulamami verirsiniz birine bir harclik gelir sular abartilacak ne varki bakiyor bakiyor diye
Sulama ve ilaçlama. Ayrıca meyve vermediğine inanmıyorum. İlk mesajda yazmıştım zaten, bu ağaç hiç mi büyümedi diye kızınca bin lira getirdi meyve geliri olarak

Cok sakin hissiyati uyandiriyorsun
Epeyi zamanin evliligi bir degil bes degil yani aile olmussunuz cocuklarim var diyorsunuz
Adam cozumu bulmus size haklisin hihi diye diye istedigini yapiyor

İnsan herseyi dusunmek zorunda Allah korusun evlerden irak uzak olum diye bir gercek var
Aileler gelinleri feci magdur ediyor ne borclar alinabiliyor ne o soz dayanakli mallar hakkiyla veriliyor hirsa burunuyor insanlar vs kimsenin simdi hak helal haram kavrami yok ki

Yani dedigim gibi yapisi icin yapacak cok birsey yok mesela bosanma blofu panikletirmi onu sen tanirsin daha cok aileyi eyvah yivasi yikilacak diye frenlermi istekler talepler konusunda
Blof değil de bunu açıkça söyledim. Sabrımı tasirdiniz artik katlanamiyorum, bir gün kapının önüne koyacağım seni dedim. Eşyalarını alıp gitsene dedim. Bir iki çaktım da ne yalan söyleyeyim. Esip gurledim de. Ama benden utanmayı bırak, adam Allah'tan utanmıyor da ailesinden utanıyor, hayır diyemiyor çok ilginç

Konusu gelmişken size bir arkadaşımı örnek vereceğim.
Kız 10 yılı aşkındır çalışıyordu.
Eşi esnaf hali vakti yerinde idi. Ailesine sürekli yağdırıp dururdu özellikle abisine.
Engelli bir çocugu ile beraber 2 çocuk sahibiydi.
Maaş kartı eşinde dururdu kızın, çok kızardım ama ne yapayım der dururdu.
Konu sahibesinin kayınvalidesinden bin beter bir eş ailesine sahipti ama eşi ailem de ailem, ben yaparım, ben ederim, sen kimsin ki deyip kızın maaşını bile abisi zordayım dedikçe oraya aktarırdı.
Bir gün yine kıza işyerinden avans iste abim zora düşmüş para lazım diye sıkıştırmış, arkadaşımda isteyemem daha yeni maaş aldım deyince isteyeceksin diyerek kavga ediyorlar ve kızı dövüyor.
Bu dayak mevzusundan sonra bizimkinin gözü açıldı.
Bir gün evde detaylı temizlik yaparken dolabın içinde klasörde saklanmış tapulara denk geliyor.
Meğerse abisi tefecilere borcu yüzünden mallar elinden gitmesin diye evini ve arsasını kardeşinin üzerine satış yapmış gibi gösteriyor.
Arkadaşım da eşine boşanma davası açtı ve mallara şerh koydurdu :)
Tapu da eşinin üzerine göründüğü için asla acımadı mallar için hakkı olanı istedi.
Yıllarca çalıştım onlar yediler hatta abisinin evini ben onlara aldım sayılır madem öyle, işte böyle diyerek asla geri adım atmadı.
Eş ailesi şaha kalktı olmaz da olmaz diye hatta orta yolu bulmak için defalarca arkadaşımla görüşmek istediler ama nafile :)
Kız sattırdı oraları ve yarı parasını aldı.
Onlar da midyata pirince gidince evdeki bulgurdan oldular.
Müstehaktı ne diyeyim, içimin yağları erimişti.

ayyyy icimin yaglari eridiiiiiii

Bahçenin tapusunu kendi üzerinize alın sizden habersiz bir şey yapamasınlar yoksa bir gün gelir babama satım der Ortaş para olmaz
Ona yanaşmaz, babasınin üzerine geçirmez sanıyorum ama arkadaşlar öyle düşünmüyor, bir bildikleri vardır.

O bahceyi satin. Boylece ev yapamaz.babasina degil ama. Babasina satarsaniz parayi porcuk porcuk oder. Musterisi cikti bize de getirisi yoktu hic degilse evimiz olsun uzerine katip diye satin.

Sulama ve ilaçlama. Ayrıca meyve vermediğine inanmıyorum. İlk mesajda yazmıştım zaten, bu ağaç hiç mi büyümedi diye kızınca bin lira getirdi meyve geliri olarak
Sikinti senin kocada adam sendende kaciriyor ceyiz paranida kaynatmis

Bundan sonra ise donunce atiyorum 3 aliosun 1 i eve 2 si kenera olsun vidi vidimi yapti izindeyken gecindiriyordun simdide gecindir 10 yildir kendi aileni gecindirdigin yeter de
Parayida aileme veriyorum ihtiyaclari var vs de
bundan sonra boyle de ben cok konustum anlamadin
hic birsekilde onlarla ortak is ortak arac ortak ev bunlara girme
Oluyorum dese 5 lirani verme ozur dilerim ama o potansiyelde var yalanla dolanla alip onlarla islere girer gibi yapsin calissin baksin ailesini artirabiliyorsada kendi parasiyla yapsin ne yapiosa kendine calis kendine mulk edin kendini guvence altina al 10 yil almis yatirmis almis yatirmis moralini bozmak istemiyorum ama olu yatirim birde(cok gozde bir tatil beldesi va degilse) yeter bence

Gecinmeye gonlu varsa hani sen haklisinya her kayip parada yatirimda zaten ses edemez
Ederse onuda o zaman sorgular karar alirsin

Sikinti senin kocada adam sendende kaciriyor ceyiz paranida kaynatmis

Bundan sonra ise donunce atiyorum 3 aliosun 1 i eve 2 si kenera olsun vidi vidimi yapti izindeyken gecindiriyordun simdide gecindir 10 yildir kendi aileni gecindirdigin yeter de
Parayida aileme veriyorum ihtiyaclari var vs de
bundan sonra boyle de ben cok konustum anlamadin
hic birsekilde onlarla ortak is ortak arac ortak ev bunlara girme
Oluyorum dese 5 lirani verme ozur dilerim ama o potansiyelde var yalanla dolanla alip onlarla islere girer gibi yapsin calissin baksin ailesini artirabiliyorsada kendi parasiyla yapsin ne yapiosa kendine calis kendine mulk edin kendini guvence altina al 10 yil almis yatirmis almis yatirmis moralini bozmak istemiyorum ama olu yatirim birde yeter bence

Gecinmeye gonlu varsa hani sen haklisinya her kayip parada yatirimda zaten ses edemez
Ederse onuda o zaman sorgular karar alirsin
Öyle olacak. Aklımda bu vardı, sizin gibi bircok kişi aynı şeyi yazdı

Niye kusura bakayım. Leş
Size bir buyuk tavsiyesi veriyim o zaman. Yavas yavas esinuzden habersiz para biriktirin. Gizli bir yerde kotu gunleriniz icin. Esinize ve kimseye asla soylemeyin. Esiniz cunku sizin aile oldugunuzu pek kabullenecek gibi degil, o daha kök ailesinden cikamamis. Ne olur ne olmaz bir sey oldugunda sizi bir sure idare edecek bir yerlerde paraniz olsun.

Size bir buyuk tavsiyesi veriyim o zaman. Yavas yavas esinuzden habersiz para biriktirin. Gizli bir yerde kotu gunleriniz icin. Esinize ve kimseye asla soylemeyin. Esiniz cunku sizin aile oldugunuzu pek kabullenecek gibi degil, o daha kök ailesinden cikamamis. Ne olur ne olmaz bir sey oldugunda sizi bir sure idare edecek bir yerlerde paraniz olsun.
Belki yasitizdir ;) şaka bir yana ben de öyle düşünüyorum. Gizli değil de artık kendim biriktirecegim diyeceğim. Gerçi bu yıl çalışmıyorum.

Tamam da zaten yaz tatilinde değil miyiz ? Neden ücretsiz izindesin ? Özel sektör çalışanı misin bilemiyorum ama devletteysen bir yanlisin var .
Bizim şehirde işler biraz karışık. MEB personeline korona dolayısıyla, ücretsiz izni iptal etme hakki vermediler. İki ay kadar maaş alıp tekrar izne devam

Bizim şehirde işler biraz karışık. MEB personeline korona dolayısıyla, ücretsiz izni iptal etme hakki vermediler. İki ay kadar maaş alıp tekrar izne devam
Canım yaz dönemi maas alıyorsun yani. Al maaşını kendine kıyafet ve beğendiğin bir şeyi al...esin sorarsa "evin erkeği sen olduğun ve maddi tüm kararları sen verdiğin için benim paramla borç ödemek seni incitir..gururun kırılır diye yedim maaşımı..zaten senin arkanda dağ gibi baban var sıkıştığında iste ondan ,adam uzuluyordur babalık yapamadım diye" dersin!

Canım yaz dönemi maas alıyorsun yani. Al maaşını kendine kıyafet ve beğendiğin bir şeyi al...esin sorarsa "evin erkeği sen olduğun ve maddi tüm kararları sen verdiğin için benim paramla borç ödemek seni incitir..gururun kırılır diye yedim maaşımı..zaten senin arkanda dağ gibi baban var sıkıştığında iste ondan ,adam uzuluyordur babalık yapamadım diye" dersin!
:)))
Çok zorda kalınca babandan al diyorum, onda yok diyor ;)
Korona boyunca herkes evden çalıştı, ben beş ay ücret almadim (aslında iyi de oldu, okuldaki kadar derse girmeden ücret almak istemezdim) Temmuz ucretini alacağım, ağustosta almayacagim. Böyle bir şey işte. Detay verirsem bürokrasiden ötürü basım agriyabilir ;)

:)))
Çok zorda kalınca babandan al diyorum, onda yok diyor ;)
Korona boyunca herkes evden çalıştı, ben beş ay ücret almadim (aslında iyi de oldu, okuldaki kadar derse girmeden ücret almak istemezdim) Temmuz ucretini alacağım, ağustosta almayacagim. Böyle bir şey işte. Detay verirsem bürokrasiden ötürü basım agriyabilir ;)
Çok samimi olarak söylüyorum bir ay kendi maaşını kendine harca ! hep aynı şeyleri söyleyip aynı şekilde davranıyorsun ..ondan artık adam senin vereceğin tepkileri "tahmin edebiliyor" .Şaşırt onu!

Back
X