Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Satmak için ekilmedi cnm. Organik tarım gibi düşün. İlaçsız sebze yiyelim diye.

Konuş cnm. Konuşmayınca kendilerini haklı görüyorlar, kendi pencerelerinden bakıyorlar hep. Hakkında hayırlısı olsun. Sen konuşunca eşin kızacaktır belki. Böyle de bu işlerin sonu yok. Zaten maaşını vermeyince de sorun yaşayacaksın. Ya hepsi kökten çözülecek, ya da önüne bakıp yeni bi düzen kuracaksın. Eşinin tavrı önemli burda. Artık sizi düşünmek zorunda.
Anladım, onlar emek bizden, masraf sizden gibi düşünmüşler. Yine de ortaya bir şey koyulmuş. Bizde tek taraflı olmasi sinir bozucu.
Evet bakıp gorecegiz gelişmeleri. Geçinmeye niyeti varsa geciniriz yoksa benim de tahammülüm kalmadi

Bende benzer şeyler yaşadım arkadaşım. Ne yaptın dersen gideni kendi aptallığımın bedeli olarak gördüm. İçimde herkesi affettim konuları kapattım, Allah’a havale ettim. Birdaha da böyle şeylere sebebiyet verecek şeylere kalkışmadım. Yatırım yada birikim yapacaksam kendi banka hesabımda oluyor. Sana boşan şu bu demek bi tarla bahçe için makul değil. Eşinde ailesiyle para için kötü olmak istemiyordur, kötü olan ailesi adam ne yapsın ver arsamın parasını diyemeyebilir bende diyemezdim. Ailelerin bu konularda düşünceli olması gerekir ama değiller ne yapalım? Hayatı kendine zindan etme ne halt ederse etsinler. Paranı kendinde biriktir, eşinede ev araba almak vs. Dışında söyleme ki babasına para lazım olunca sana gelmesinler.
basa gelen cekiliyor esin kendisi anlayacak gercek yuzlerini hatasini.
bir musibet bin nasihat iyiymiş diyorum bende ama esimide uyarmadan yapamiyorum

Calisiyorsan butceni ayir, dedigin gibi ya ailene yardim et ya parani kendine harca. Esin ev gecindirmede cocugun masrafinda zorlaninca bahcesi aklina gelir

Anladım, onlar emek bizden, masraf sizden gibi düşünmüşler. Yine de ortaya bir şey koyulmuş. Bizde tek taraflı olmasi sinir bozucu.
Evet bakıp gorecegiz gelişmeleri. Geçinmeye niyeti varsa geciniriz yoksa benim de tahammülüm kalmadi
Tam olarak öyle değil cnm, başka şeyler de var, boşver. Allah yardımcın olsun.

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Malesef sizin hain içeriden
Eşiniz onların yaptıklarına göz yumuyor, size mal aldık diye perişan edip malınızı ailesine peşkeş çekiyor.
Bence dediğiniz gibi çalışın ve kendi ailenizle para biriktirin.
Aksi takdirde yaptığınız her şey eşinizin ailesine gidecek

Ayrıca babasına öyle demez asla. Babam ne zaman isterse veririm, hayır diyemem demisligi var yıllar önce.
Benden ilk çeyiz paramı borç alıp babasına vermişti. Bir ay sonra verecek sandım. On yılı geçti gelmedi. Sorduğumda aramızda hallettik dedi. Benim paramı nasıl aranızda hallediyorsunuz diye kızınca haklısın dedi ama geri vermedi. Babasının boğazına haram dusureni ben düşünecek değilim, helal etmedim tabii ki
Eşiniz ve ailesinin düşünce yapısından tiksindim.
Kendi ailesine rızkını ı kesip ev yaptıracak para yağdıracak ama kız ailesi sefil olsa bile evli olduğu için para yardımı yapmayacak.
Eşinizin asla düzeleceğini düşünmüyorum böyle gelmiş böyle gider

Malesef sizin hain içeriden
Eşiniz onların yaptıklarına göz yumuyor, size mal aldık diye perişan edip malınızı ailesine peşkeş çekiyor.
Bence dediğiniz gibi çalışın ve kendi ailenizle para biriktirin.
Aksi takdirde yaptığınız her şey eşinizin ailesine gidecek
Aynen öyle. Dün müftülüğü aradım, böyle böyle yapmışlar, yasal hakkımı biliyorum ama işin fetva boyutu nedir dedim. "Evi yiktirin" dedi :)
Ben de öyle düşünüyorum ama eşimden izin almışlar, üzerime vebal almak istemiyorum, dedim. "Güzellikle cozebiliyirsaniz çözün, aile arasına fitne, husumet girmesin. Ya da bahçeyi onlara satın. Yasal hakkınızı kullanmak gayet uygundur ama akrabalık ilişkisi dolayısıyla guzellikle cozerseniz size de mükafatı olur" dedi. Ben de evi yiktiracagim diye tutturdum dünden beri. Zaten konuyu ilk duyduğumda da esime böyle söylemiştim ama ... Neyse kp olacak kişi ev sizin olsun demiş... Eşim, istediğin oldu diyor. ( Yersen tabii) Sanki ben mülk derdindeyim, benim derdim görünmez olusum

Eşiniz ve ailesinin düşünce yapısından tiksindim.
Kendi ailesine rızkını ı kesip ev yaptıracak para yağdıracak ama kız ailesi sefil olsa bile evli olduğu için para yardımı yapmayacak.
Eşinizin asla düzeleceğini düşünmüyorum böyle gelmiş böyle gider
Evin yapımına zerre kuruş vermedim diye yemin etti. Onceden yediriyordu onlara sonrasında bilmiyorum vebal almak istemem, hiç vermiyorum diyor

Evin yapımına zerre kuruş vermedim diye yemin etti. Onceden yediriyordu onlara sonrasında bilmiyorum vebal almak istemem, hiç vermiyorum diyor

onun hic vermiyorum demesi, eskiden 5000 veriyorsa simdi 500 veriyordur mesela. oda hic tir onun gözünde......

esin istedigin oldu demis ya, simdi de gidip bahceyi benim adima yapacaksin de bakalim.

Aynen öyle. Dün müftülüğü aradım, böyle böyle yapmışlar, yasal hakkımı biliyorum ama işin fetva boyutu nedir dedim. "Evi yiktirin" dedi :)
Ben de öyle düşünüyorum ama eşimden izin almışlar, üzerime vebal almak istemiyorum, dedim. "Güzellikle cozebiliyirsaniz çözün, aile arasına fitne, husumet girmesin. Ya da bahçeyi onlara satın. Yasal hakkınızı kullanmak gayet uygundur ama akrabalık ilişkisi dolayısıyla guzellikle cozerseniz size de mükafatı olur" dedi. Ben de evi yiktiracagim diye tutturdum dünden beri. Zaten konuyu ilk duyduğumda da esime böyle söylemiştim ama ... Neyse kp olacak kişi ev sizin olsun demiş... Eşim, istediğin oldu diyor. ( Yersen tabii) Sanki ben mülk derdindeyim, benim derdim görünmez olusum
Oo süper. Hemen resmileştirelim deyin ve bahçeyi, evin tapusunu üstünüze alın. Sakın para ödemeyin.

onun hic vermiyorum demesi, eskiden 5000 veriyorsa simdi 500 veriyordur mesela. oda hic tir onun gözünde......

esin istedigin oldu demis ya, simdi de gidip bahceyi benim adima yapacaksin de bakalim.
Hiç vermiyorum diye yemin etti bilmiyorum artık. Enerjimi onu takibe harcayamam. Şerh koyulacak zaten bakalim. Onu da söyleyeyim en azından tepkisini görmüş olurum

Yerinizde olsam resti çekerdim ya o arsayı satın alsın ailen parasını ödeyip yada çalışmaya başlayınca maaşımdan bir kuruş harcamayacağım diye.
Gerekiyorsa yapın bunu ciddiyim. Biriktirin paranızı.
Bu kadarda olmaz,muhtaç değiller ki bu insanlar.

Her halükarda ben artık eve katkida bulunmayı düşünmüyorum, biriktirmeye çalışacağım. Tabii şu an çalışmıyorum. Böyle tek başına evi idare etmeye alışır gününü gorur
Yerinizde olsam resti çekerdim ya o arsayı satın alsın ailen parasını ödeyip yada çalışmaya başlayınca maaşımdan bir kuruş harcamayacağım diye.
Gerekiyorsa yapın bunu ciddiyim. Biriktirin paranızı.
Bu kadarda olmaz,muhtaç değiller ki bu insanlar.

Back
X