Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Allah yardımcınız olsun.Boyle ınsanlar bitmiyor bitmicek .Ne demek bahcenıze ev yapmak .Kendı bahcesıne yapsın.mahkemeye verırım deyın .Kenfınızı kullandırtmayın
Konu eski konu aslinda. Evi ben hamileyken yapmışlar, haber vermediler. Doğumdan sonra öğrendim. İtiraz ettiğimde sözde evliliğim bozuldu

Ne biçim insanlar var yahu..
Sizi uyutan eşiniz. Sonuçta ikinizin toprağı insan usülden bir sorar.
Siz çekin resti , para pul da vermeyin.

Ne biçim insanlar var yahu..
Sizi uyutan eşiniz. Sonuçta ikinizin toprağı insan usülden bir sorar.
Siz çekin resti , para pul da vermeyin.
Konunun üzerinden bayağı zaman geçti. Maddi olarak elimi çektim üzerinden. İletişim sıfır. Dağılma noktasına geldik. Umrunda olmadı. Evliliğim bitmesin, cocuklar babadan ayrı büyümesin diye uzulecegine, hala ailem arada çocukları görsün diye istekte bulunuyor

Konunun üzerinden bayağı zaman geçti. Maddi olarak elimi çektim üzerinden. İletişim sıfır. Dağılma noktasına geldik. Umrunda olmadı. Evliliğim bitmesin, cocuklar babadan ayrı büyümesin diye uzulecegine, hala ailem arada çocukları görsün diye istekte bulunuyor
Malesef göbek bağını koparamamıs adamlar böyle davranıyor. Dünya yıkılsa önce anam babam diyorlar.
Siz ne yapmayı planlıyorsunuz ?

Malesef göbek bağını koparamamıs adamlar böyle davranıyor. Dünya yıkılsa önce anam babam diyorlar.
Siz ne yapmayı planlıyorsunuz ?
İşte bir sürecin içine girdik. Ona bir şart koştum. Bundan sonra bana ve aileme saygı istiyorum, aksi halde bu iş yürümez, dedim. Bir aydır düşünüyormus bu şartımi. Aslında sadece beni kandiriyor. Sanki uç bir şey istiyorum. Zaten olmasi gereken bir şeyi ben dileniyorum. O düşünsün bakalım, ben de onsuz bir hayat için hazırlık yapıyorum bir süredir

Son düzenleme:
İşte bir sürecin içine girdik. Ona bir şart koştum. Bundan sonra bana ve aileme saygı istiyorum, aksi halde bu iş yürümez, dedim. Bir aydır düşünüyormus bu şartımi. Aslında sadece beni kandiriyor. Sanki uç bir şey istiyorum. Zaten olmasi gereken bir şeyi ben dinleniyorum. O düşünsün bakalım, ben de onsuz bir hayat için hazırlık yapıyorum bir süredir
Düşünmesine bile gerek yok ki önce insanın çekirdek ailesi gelir.
Ne diyelim hakkınızda hayırlısı olsun..

Sağolun, inşallah.
Adam çekirdek aile olarak orayı görüyor demek ki. Babası, evin babalık görevini buna yüklemiş çünkü
Gitsin çekirdek ailesiyle yaşasın o zaman .
Hiç üzmeyin canınızı, anladığım kadarıyla işiniz mesleğiniz de var. Eşiniz anlar kıymetinizi ama iş işten geçer ...

Ustunuze alabildiniz mi o evi tarlayi bi de serh koydurdunuz mu mallara?
ev bendeydi zaten.
ev dışında bir şeye serh konmuyormuş.
bahçeyi üstüme yapmasını ya da ortaklık istemiştim, bunun karşılığında evi de ortak istedi.
daha sonra ev bende kaldı bahçe ortak gibi oldu

İşte bir sürecin içine girdik. Ona bir şart koştum. Bundan sonra bana ve aileme saygı istiyorum, aksi halde bu iş yürümez, dedim. Bir aydır düşünüyormus bu şartımi. Aslında sadece beni kandiriyor. Sanki uç bir şey istiyorum. Zaten olmasi gereken bir şeyi ben dileniyorum. O düşünsün bakalım, ben de onsuz bir hayat için hazırlık yapıyorum bir süredir
Tetikte olun lütfen
bir şey için süre doldurmaya çalışıyor gibi geldi bana
Bir ay düşünecek nesi varmış Bu söylediğinizin
tamam der ya da hayır der
bir şey için zaman dolduruyor inanın ne olduğunu bilmiyorum ama böyle hissettim

Tetikte olun lütfen
bir şey için süre doldurmaya çalışıyor gibi geldi bana Bir ay düşünecek nesi varmış Bu söylediğinizin tamam der ya da hayır der bir şey için zaman dolduruyor inanın ne olduğunu bilmiyorum ama böyle hissettim
Onun manipülasyon yöntemi bu. Zaman aşımına uğratıp unutmamı sağlıyor kendince. Bugüne kadar uğraşmaktan yorulup peşine düşmediğim için yapıyor. Ama bende tahammül kalmadı, artık aynısı olmayacak.
Bir haftadır "bana dokunma, canım deme, artık senden beklentim yok. beklentiye girince sen de bir sey yapmayınca sinirleniyorum, artık beklentim de yok sana da öfkelenmemeye çalışacağım" dedim.
Normalde, terapist dediği için canım, günaydın falan demeye başlamıştı. Artık istemiyorum, durumu kabullenip önümüze bakalım, deyince daha fazla söylemeye başladı. birkaç gün daha böyle yapıp onu da bırakır. onun taktiği bu. samimi değil hiçbir şeyi

Onun manipülasyon yöntemi bu. Zaman aşımına uğratıp unutmamı sağlıyor kendince. Bugüne kadar uğraşmaktan yorulup peşine düşmediğim için yapıyor. Ama bende tahammül kalmadı, artık aynısı olmayacak.
Bir haftadır "bana dokunma, canım deme, artık senden beklentim yok. beklentiye girince sen de bir sey yapmayınca sinirleniyorum, artık beklentim de yok sana da öfkelenmemeye çalışacağım" dedim.
Normalde, terapist dediği için canım, günaydın falan demeye başlamıştı. Artık istemiyorum, durumu kabullenip önümüze bakalım, deyince daha fazla söylemeye başladı. birkaç gün daha böyle yapıp onu da bırakır. onun taktiği bu. samimi değil hiçbir şeyi
Acaba eşiniz hala blöf yaptığınızı mı düşünüyor?
"Hadi gel artık. Anlaşmalı boşanma protokolünü hazırlayalım. Benim şartlarım şu şu. Sen de bu arada kendine ev ara" deseniz ciddiye alır mı?

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Allah düşman başına bile vermesin, size de sabır diliyorum.

Acaba eşiniz hala blöf yaptığınızı mı düşünüyor?
"Hadi gel artık. Anlaşmalı boşanma protokolünü hazırlayalım. Benim şartlarım şu şu. Sen de bu arada kendine ev ara" deseniz ciddiye alır mı?
Bu saatten sonra ciddiye alsa ne olacak? Bu 8 ayda bende kalan sevgi saygı kırıntıları da bitti.
Yıllarca, böyle yaparak beni kendinden soğutuyorsun, herkesin arasında onarılmaz şeyler kalacak, lütfen dikkat edelim dediğimde beni ciddiye alsaydı

Bu saatten sonra ciddiye alsa ne olacak? Bu 8 ayda bende kalan sevgi saygı kırıntıları da bitti.
Yıllarca, böyle yaparak beni kendinden soğutuyorsun, herkesin arasında onarılmaz şeyler kalacak, lütfen dikkat edelim dediğimde beni ciddiye alsaydı
Ben de onu diyorum. İşi resmiyete dökmediğiniz için hala sizin blöf yaptığınızı düşünüyor sanırım.
Bir süre sonra boşanacağınızı, bu yüzden ön hazırlık olarak boşanma protokolünü hazırladığınızı söyleyip imzalamasını isteseniz size inanır mı?

Back
X