Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

En dogrusu sizin kendinizi ve cocugunuzu dusunmeniz bence de. Nasil olsa doneceksiniz ise geri. O noktada keyfinize bakin, birikiminizi kendiniz yapin,bir lira bile esinize hayriniz olmasin. O sizi dusunmemis siz de onu dusunmeyin en iyisi
Çok haklısınız teşekkür ederim

İster kabul etsin ister etmesin. Benim kadar sabreden bulamaz. Bakın bluz mevzunu hatırlıyorsunuz, ne kadar sıradan bir durumdu oysa. Onda bile sorun çıkarabildi.
Genel olarak soruyorum. Mesela merhaba, nasilsinizdan öteye gitmeyen konuşmalarımıza rağmen sürekli görüşme istekleri. Evime gelmek için bana değil eşime haber vermeleri. Sürekli maddi talepte bulunmaları.
Yani ben her halimle istemiyorum vurgusu yapıyorum ama yok, bilerek anlamazlığa vuruyorlar ki aynen devam edebilsinler. Evet iş eşimde bitiyor aslında. Ama o bir şey yapmadığı için benim yapmam lazım. Ama ne yapmalıyım? Çünkü normal bir insan zaten benim tepkilerini görünce biraz haddini bilir
Aslında cevabi sizde vermissiniz, eşiniz ailesi bu rahatlığı eşinizden alıyor. Arkanızdan o ne derse desin benim istediğim olur diyordur kim bilir, sözü ciddiye almıyorlar çünkü eşiniz almıyor onlara öyle yansıtıyor.

Rezillik çıksın istemiyorsunuz ama öyle ima ile değil açık açık dökün içinizdekileri, istemediğiniz herşeyi olduğu gibi söyleyin ailesine, eşinize de aksi durumda ayrılmayi düşüğünüzü, yani ciddi bir rest çekme olmadan bazı şeyleri değiştirmeniz mümkün değil çünkü 10 yılda kemikleşmiş bu düzenden bahsediyorsunuz.

Ayrıca çocuktan önce bir birikim yapmadınız mı? Eşiniz başında beri böyle ise, ailesiyle yan yana arsa için borca girmeniz bile yanlışmıs aslında. Ne oldukları belli çünkü. Böyle eşle ortak bir işe girilmez, adam size değil kök ailesine yapıyor yatırımları.

Erkek kardeşim bekar her ay babama para gönderiyor bin lira filan. Ve annem ona razı olmuyor aman oğlum gönderme biriktir bizim emekli maaşımız yetiyor diyor. Evlense asla asla para kabul etmezler. Ama bir kısım insana bakıyorum resmen çocuğunu para kapısı olarak görüyor
Bunlar da öyle. Kardeşini okut oğlum. Ablanın çocuğuna beşik adeti sende oğlum. Abinin düğün borcuna yetişemiyorum oğlum. Tamam baba hepsini üzerime aldım

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
İnsan en çokta kendi annenizin babanızın gözünden sakınarak büyüttüğü kızları evlendikten sonra boş beleş insanların yaptığı salak muamelelere maruz kalması tek başına mücadele etmesi üzüyor .. Allah’a havale etmekten başka bişey gelmiyo ..

Calismaya baslayinca kendinize ait bir hesapta surekli birikim yapin. Cocuklariniz varmis onlarin gelecegini dusunmek zorundasiniz. Eger mali yonetimi esinize verirseniz soyup sogana cevirecekler sizi. Bir de bu adam bunlari yaptikca onda huzur birakmayin. Cocuklara yansitmayacak sekilde, hayati zindan edin. Rahat yuzu gostermeyin. Yapacagini gene yapar belki ama cekecegi izdirabi bilsin rahat rahat yapamasin.
Aynen öyle yapıyorum artık. Hani gecmisi deşme diye ogut verirler ya. Ben desiyorum. Niye çünkü adam geçmişten ders almıyor. Ben bunların yüzünden hastanelik oldum hala acısını çekiyorum. Ben cekiyorsam onlar da çekecek. Üstelik ders alsa neyse. Yok hala yapıyor işte. İki küçük yavrunun sağlıklı mutlu bir anneye ihtiyacı var. Bense kendimizi korumakla kafami meşgul ediyorum sürekli. Onların haddini asmalarina müsaade edeceğine sorumlu olduğun cocuklari dusun

Aslında cevabi sizde vermissiniz, eşiniz ailesi bu rahatlığı eşinizden alıyor. Arkanızdan o ne derse desin benim istediğim olur diyordur kim bilir, sözü ciddiye almıyorlar çünkü eşiniz almıyor onlara öyle yansıtıyor.

Rezillik çıksın istemiyorsunuz ama öyle ima ile değil açık açık dökün içinizdekileri, istemediğiniz herşeyi olduğu gibi söyleyin ailesine, eşinize de aksi durumda ayrılmayi düşüğünüzü, yani ciddi bir rest çekme olmadan bazı şeyleri değiştirmeniz mümkün değil çünkü 10 yılda kemikleşmiş bu düzenden bahsediyorsunuz.

Ayrıca çocuktan önce bir birikim yapmadınız mı? Eşiniz başında beri böyle ise, ailesiyle yan yana arsa için borca girmeniz bile yanlışmıs aslında. Ne oldukları belli çünkü. Böyle eşle ortak bir işe girilmez, adam size değil kök ailesine yapıyor yatırımları.
Arsayı eşim babasından satın aldı. Bir ev alabildik bunca senede, onun borcu var biraz

İnsan en çokta kendi annenizin babanızın gözünden sakınarak büyüttüğü kızları evlendikten sonra boş beleş insanların yaptığı salak muamelelere maruz kalması tek başına mücadele etmesi üzüyor .. Allah’a havale etmekten başka bişey gelmiyo ..
Maalesef.
Babam hayatta değil belki ondan cesaret alıyorlardır. Her halükarda ben maddi manevi tüm hakkımı haram ediyorum

Benim eşimde aman bana bişey olur da diye tüm bankalarda ki paralar, borsada ki paralar vs hepsinin şifresini beraber belirledik ki...
Aracıda baya iyi para ediyor aman hepsini toplar hemen ev alırsın gözüm arkada kalmaz diyor.
Böyle konular okuyunca eşimin ayaklarını öpmek istiyorum.

Valla son derece, ileri derece, süper derece haklısınız.
Ben çok gözü kara bı insanım sizin yeriniz de olsam yeri yerinden oynatmıştım.
Yerinde olsam onların bahçesinden kendi bahçeniz kadar yer alırdım.
Ama işte iş eşiniz de bitiyor.

Bundan sonra da lütfen önce kendinize yapım herşeyi önce siz önemlisiniz.

Ayrılmak kolay tabii ki. İki küçük çocuğa mutsuz bir hayat sunmak istemiyorum.
Okulda birçok öğrencinin ailesi boşanmış. Ve inanın eskisinden çok da mutlu değiller. Travmatik yaşantılar kalmış o çocuklarda. Şiddet görüp ayrılanlar hariç tabii
bende ayrilma taraftarı değilim kolay kolay
İste oyuzden çekeceksiniz diyorum
Cunku degismiyorlar
Gormezden geleceksiniz

Maalesef.
Babam hayatta değil belki ondan cesaret alıyorlardır. Her halükarda ben maddi manevi tüm hakkımı haram ediyorum
Allah rahmet eylesin canım .. erkeklerin beyni 50 sinden sonra çalışmaya başlıyor gerzekler bizi üzmeye hiç hakları yok heleki ailesinin.. ama işte arada ezilen harcanan biz oluyoruz RABBİM yardımcın olsun 🙏🏼

Benim eşimde aman bana bişey olur da diye tüm bankalarda ki paralar, borsada ki paralar vs hepsinin şifresini beraber belirledik ki...
Aracıda baya iyi para ediyor aman hepsini toplar hemen ev alırsın gözüm arkada kalmaz diyor.
Böyle konular okuyunca eşimin ayaklarını öpmek istiyorum.

Valla son derece, ileri derece, süper derece haklısınız.
Ben çok gözü kara bı insanım sizin yeriniz de olsam yeri yerinden oynatmıştım.
Yerinde olsam onların bahçesinden kendi bahçeniz kadar yer alırdım.
Ama işte iş eşiniz de bitiyor.

Bundan sonra da lütfen önce kendinize yapım herşeyi önce siz önemlisiniz.
Teşekkür ederim, sizinle daha önce mesajlasmistik, soyledikleriniz aklımda, sagolun

Allah rahmet eylesin canım .. erkeklerin beyni 50 sinden sonra çalışmaya başlıyor gerzekler bizi üzmeye hiç hakları yok heleki ailesinin.. ama işte arada ezilen harcanan biz oluyoruz RABBİM yardımcın olsun 🙏🏼
Çok teşekkür ederim. Standart bir erkek 50 de akillaniyorsa ben beklentiye girmeyeyim zaten

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Bir çözümü yok bence eşiniz kullanılmış hep ve buna alışmış sadece sizinde alışmanızı bekliyor.Emin olun eşiniz ne olduklarını biliyor ama aile işte atsan atılmaz satsan satılmaz.

Erkek kardeşim bekar her ay babama para gönderiyor bin lira filan. Ve annem ona razı olmuyor aman oğlum gönderme biriktir bizim emekli maaşımız yetiyor diyor. Evlense asla asla para kabul etmezler. Ama bir kısım insana bakıyorum resmen çocuğunu para kapısı olarak görüyor
iste anlayış meselesi
Çok az bunlardan
Benim eşimde aileye gelince akan sular durur modunda
Suan maddi olarak sikintiya dusmedigim icin görmezden geliyorum
Ama bütçemi zorlarsa söylerim
Başka turlu olaylarda ailesinin hatalarini söyleyince mesela kabul etmiyor
Görmüyor görmek istemiyor
Ama hayatımı esime göre endekslemiyorum
Yoksa isin icinden çekilmiyor

Bir çözümü yok bence eşiniz kullanılmış hep ve buna alışmış sadece sizinde alışmanızı bekliyor.Emin olun eşiniz ne olduklarını biliyor ama aile işte atsan atılmaz satsan satılmaz.
Aslında toyluk iste, çok yanlış kişiyle evlendim. 2007 yılından beri yaptıkları sacmaliklarin haddi hesabı yok. Benim de sucum

Back
X