Eş ve ailesi, enayi yerine konmak

Maddi beklentiler eşimin ailesinde de vardı..kayinpederim açlıktan ölse açım demiyecek gururlu birisidir ..ama kayınvalidem başkasının parasıyla kendi ailesine ,yigenlerine ,kardeşine sinsice maddi kayirmalarda bulunmaya çalışan birisidir;oğlan kardesinin maddi sıkıntısı için dayının evini krediyle almamizi bile planladı üstün zekasıyla.Evinin tapusu bizim üstümuze olacak ama dayı evinde oturmaya devam edecek..banka borcu da bizim olacak ..çok zekice değil mi😂 5 yılda bir kaynima (eşimden 6 yaş büyük abisi) iş kurmamizi benim olmadığım platformlarda planlar kayınvalidem.Ustelik biz bekarken eşim yarım kg altın parasını abisine iş kurması için vermiş ve abisinin işi bırakması ile o parayı alamamış birisi..ben eşime söyledim "bekarken verdiğin seni bağlar ama ben çocuğumun boğazından 1 TL arttırıp senin abine iş kurmak için vermem..bu konu yüzünden bosaniriz sen kendi payına dusenin tamamını dayina,abine dagitirsin beni bağlamaz ..ama ben 1 kurus vermem" diye.
Ağzınıza sağlık, takdir ediyorum sizi

Selamlar,
Esim ve ailesi hatta akrabalarıyla ilgili maruz birakildigim sıkıntıları, hadsizlikleri, müdahaleleri bir türlü asamiyor ve unutamıyorum. Araya giderek ciddi mesafe koydum ama yok yine de olmuyor.
Son zamanlardaki vakalarindan birisi ise artık sabrımı iyice zorladı. Meyve bahçeleri var, ürün satıp senelik yüklü miktar kazanıyorlar. Yanında da bize ait küçük bir bahçe var. Buradan hiç bir gelir elde etmiyoruz. Hep ağaçların küçük olduğunu söylüyordu eşim. Üstüne masraf oduyorduk. Gecen sene "bu ağaçlar on senede büyümedi mi" diye kızınca 1000 lira getirdi. Yok efendim 800 lira kazanmışiz, sevgili babası da bize 1000 lira vermis diye gururlaniyor (baban önce bizden aldığı borçları ödesin).
Neyse gelgelelim lohusaydim, eşim bana, bizim bahçenin üzerine babasının ev yaptığını, böylelikle bahçe işlerinde babasına kolaylık olacağını söyledi. Kendi bahçesinde ağaçlardan yer yokmusmus. Eğer biz bahçeyi satarsak evin bedelini babasına odeyecekmisiz. Arkadaşlar ben mi boşuna kızıyorum, bana sormadan baba oğul karar vermişler. O bahçenin ödemesi için her seyimden kıstım çalıştığım halde. Üstelik daha önce de eşimin abisi o bahcenin tapusunu gizlice üzerine geçirmeye çalışmıştı. Eşimi güzel bir hasladim. Çünkü o güzel konuşmadan anlamaz. Sadece kök ailesi ile beni enayi yerine koymaya çalışırlar, maddi manevi sömürmeye calisirlar. Haklısın falan dedi ama sadece göz boyama. "Ben de çalışmaya başlayınca aileme yardım edeceğim" dedim. Çünkü benim aileme yardım etme fikrim onu çok rahatsız ediyor. Hatta annesi bir gün güya bana ayar vermek için komşu kızından bahsediyor, babası perisanmis, yardım topluyormus adam ama öğretmen kızı ona yardım edemezmis çünkü evliymis falan.
Ya gercekten ben bu kadar geçimli biriyken beni canavara donusturecekler. Kizsam olmuyor, alttan alsam olmuyor, kussem ağlasam bagirsam olmuyor. Çok mesafeliyim olmuyor. Ben ne yapayım Allah aşkınıza? Benim gibi andaval bir insana bu insanlarla baş etmek için ne önerirsiniz?
Hemen cevaplayamazsam kusuruma bakmayin
Madem arsa sizin üstündeki evde sizindir. Teşekkür ederiz zahmet edip bize ev yapmışsınız falan diyip üstüne konun o evin bence🙈 çocuklarla gidip kalın ara ara. Zaten bir miras durumunda ev sizin üstünüze değil mi? Sonuçta tapu sizde. Ya da arsayı babaya satın parasıyla başka birşey alın tapusuda sizin üstünüze olsun.

Bakın,burada özrengın adında bir uye var,yıllardır sahsı bırıkım yapıyor.
Benım bu es ve ailesiyle sonum iyi gorunmuyor dıyordu.
Cocukları da var ve ogretmen.
Arada takıp ederım yazılarını,gecenlerde gozume ilisti,bosanmıs.Ve kendıne yenı bir hayat kurmuş.
Boyle adamlarla yurumuyor,er geç patlıyor haksızlıga ugrayan.
Az da olsa eve gıren parayla yaglı yagsız kavrulmak var,bir de acaba koca kişisi ne halt karıstırıyor,kime ne bagıslıyor diye muallakta kalmak var.Ana babaya yardım edılır,fakat adı ustunde yardım,arsa, ev,evimin yonetimi,maddi yonlendırme ne alaka?
Kvniz Tebernüş Kireççi'nin kadın versıyonu mu??
Versiyonunu bilmem ama şunu aktarayım: Bir gün haber izliyoruz bunların evinde. Bir kaza olmuş, bir sağlıkçı görüp yardıma koşmus. Haber kanalı da saglikciyi övüyordu. Kv, sağlıkçı kadinin konuşmasını taklit etmeye başladı ağzını yaya yaya. Bir de salak dedi.
Zihniyet bu.

Madem arsa sizin üstündeki evde sizindir. Teşekkür ederiz zahmet edip bize ev yapmışsınız falan diyip üstüne konun o evin bence🙈 çocuklarla gidip kalın ara ara. Zaten bir miras durumunda ev sizin üstünüze değil mi? Sonuçta tapu sizde. Ya da arsayı babaya satın parasıyla başka birşey alın tapusuda sizin üstünüze olsun.
Evin üstüne konmak bana göre değil de bahçeyi satarsak ev için fazladan para verirlerse onlara veririm yoksa bahçenin parasindan vermem. Tabii sevgili eşim bir hinlik yapmazsa. Çocuklarının rızkını peşkeş çekecek bir yapısı var

bu zihniyet mesafeden anlamıyor
Ancak insani kul kole gorur
Ogullari hayir demedikçe devam edecekler
Yani ölene kadar.
Siz calisinca kendi paranıza sahip cikabilirsiniz ancak
Evet, diğer oğulları esine ve çocuklarına öyle sahip çıkıyor ki. On yılda sadece iki kez evine gidebildiler. Çocukları oldu ona bile gidemediler. Bizimki bizim hakkimizi çiğniyor ve cignetiyor. Eş falan demem asla razı değilim, Allah alsın hakkımı hepsinden. Çünkü bunlarla mücadele etmek çok zor, laftan anlamiyorlar

Versiyonunu bilmem ama şunu aktarayım: Bir gün haber izliyoruz bunların evinde. Bir kaza olmuş, bir sağlıkçı görüp yardıma koşmus. Haber kanalı da saglikciyi övüyordu. Kv, sağlıkçı kadinin konuşmasını taklit etmeye başladı ağzını yaya yaya. Bir de salak dedi.
Zihniyet bu.
Kireççi emlak danışmanıdır,kvniz arsa alma peşindeymiş ya ,fikir verip duruyormuş,ondan benzettim:)

Benim şaşırdığım nokta şu. Bu ev kaç ayda yapıldı. Eş ve ailesi organize şekilde sizden saklamışlar durumu. Özellikle saklanmasa bi şekilde lafı açılır, kulağınıza gelirdi. Ev bittikten sonra size resmen dayatmışlar olayı. Eşiniz bu süre zarfında sizinle aynı yatağa girip sizden bu olayı saklıyordu. Aynı evin içindeydiniz ama sizi hiç sallamamış, yüzünüze gayet rahat bakabilmiş. Aylarca... Bu olay çok mide bulandırıcı değil mi?

Benim şaşırdığım nokta şu. Bu ev kaç ayda yapıldı. Eş ve ailesi organize şekilde sizden saklamışlar durumu. Özellikle saklanmasa bi şekilde lafı açılır, kulağınıza gelirdi. Ev bittikten sonra size resmen dayatmışlar olayı. Eşiniz bu süre zarfında sizinle aynı yatağa girip sizden bu olayı saklıyordu. Aynı evin içindeydiniz ama sizi hiç sallamamış, yüzünüze gayet rahat bakabilmiş. Aylarca... Bu olay çok mide bulandırıcı değil mi?
Aynen öyle, beni enayi yerine koydunuz deyip duruyorum.
Sana söylemeyi unuttum diyor.
Tabii yersen
Oldu bittiye getirdiler iste

Bahçenin tapusu kimin üstüne. Eğer size aitse haksız inşaat ya da ayrıntılar bilmediğim için fuzuli işgal davası falan açardım.ortak ise de yine de açtırırdım. Öyle başa böyle tarak derdim ben.

Tabii yersen
Yahu bu evi yapmayı düşünmüşler, konuşmuşlar, planlamışlar ve yapım aşamasına geçilmiş. Bu zaman zarfında bırakın sizden izin almayı ya da haber vermeyi resmen gizlemişler. Ben sizin olayın ciddiyetini yeterince kavradığınızı düşünmüyorum. Unutmuşum deyip geçiştirilecek bir konu mu sizce bu. Şöyle bir oturun bu aileyi geçtim zaten de eşinizin gözünüzden kendinize bakın. Yani inanın ağır konuşmak istemiyorum ama bi görün yaşadıklarınızın ehemniyetini. Biliyorum demeyin çünkü bilen ve ekonomik bağımsızlığı olan bir kadın bu yapılanlara müsaade etmemeli. 3-5gün tavır yapıp, bir iki laf saymakla olmaz bu iş.

Bahçenin tapusu kimin üstüne. Eğer size aitse haksız inşaat ya da ayrıntılar bilmediğim için fuzuli işgal davası falan açardım.ortak ise de yine de açtırırdım. Öyle başa böyle tarak derdim ben.
Tapu bizim ama eşim izin vermiş zaten

Tabii yersen
Tabii yersen
Esiniz baya bi bunamış,vesayet altına aldırın:))
Eş durust olsa kumes yapılsa anlatırdı emin olun.
O ev yapılırken yemek yemeyi,wc ye gıtmeyi,ailesini aramayı,giyinmeyi de unutmuş mu?
Unutmadıysa kesin art niyet var üzgünüm...

Yahu bu evi yapmayı düşünmüşler, konuşmuşlar, planlamışlar ve yapım aşamasına geçilmiş. Bu zaman zarfında bırakın sizden izin almayı ya da haber vermeyi resmen gizlemişler. Ben sizin olayın ciddiyetini yeterince kavradığınızı düşünmüyorum. Unutmuşum deyip geçiştirilecek bir konu mu sizce bu. Şöyle bir oturun bu aileyi geçtim zaten de eşinizin gözünüzden kendinize bakın. Yani inanın ağır konuşmak istemiyorum ama bi görün yaşadıklarınızın ehemniyetini. Biliyorum demeyin çünkü bilen ve ekonomik bağımsızlığı olan bir kadın bu yapılanlara müsaade etmemeli. 3-5gün tavır yapıp, bir iki laf saymakla olmaz bu iş.
Gayet farkındayım. Üç beş gün tavır yapıp unutma söz konusu değil. Gemileri yakmadan önce farklı fikir ve önerileri görmek istiyorum. Ağır konuşmak istemiyorum yazmışsınız. Durun ben söyleyeyim: Değer görmedigimin, insan yerine konmadigimin, sözlerimin önemi olmadığının farkındayım. Hatta çocuklar bile ikinci planda. Hep kök aile. Bunlar acitici ve zor seyler, bizzat yasiyorum, gaflette degilim. Sadece olayı yazdım, hislerimi değil.

Eşinizin evin yapım aşamasında maddi destek olup olmadığını net olarak biliyor musunuz?
Bu konuda da sizi kandırmış olabilir mi?

Ekonomik bagımsızlıgı olmasa bile eger ailelelerse paylasmalıydı eşi.Ama boyle o kadar cok erkek var ki.
Eger calısıyorsa hele konu sahibi,asla kendını oyuncak ettirmesin.

Eşinizin evin yapım aşamasında maddi destek olup olmadığını net olarak biliyor musunuz?
Bu konuda da sizi kandırmış olabilir mi?
Bilmiyorum, maddi gücü yetmez diye düşünüyorum çünkü ben callismiyorum şu an ve o borç ödüyor. Adam zaten vakti zamanında "babam ne zaman isterse para veririm" demiş adam. Şimdilerde vermediğini söylüyor ama çok da umrumda değil. Çünkü ben razı olmadigimi söyledim, sürekli onların hinlikleriyle ugrasamam

Ekonomik bagımsızlıgı olmasa bile eger ailelelerse paylasmalıydı eşi.Ama boyle o kadar cok erkek var ki.
Eger calısıyorsa hele konu sahibi,asla kendını oyuncak ettirmesin.
Onlarda paylaşma diye bir şey yok, her şey gizli saklı. Aile olarak görse farklı olurdu, kendisi ev arkadaşım

Back
X