- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.484
- 448
- Konu Sahibi askitotomsu
Yapacak bir şey kalmazsa o olacak
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yapacak bir şey kalmazsa o olacak
Israr et kavga çıkar ezdirme kendini benim üzerim eolacak dr yak ortalığı yık delir ki senden korksun yoksa olmazOna yanaşmaz, babasınin üzerine geçirmez sanıyorum ama arkadaşlar öyle düşünmüyor, bir bildikleri vardır.
Dün güzel bir kavga çıkti. şerh koyduracagim, bakalım bu yeterli olacak miIsrar et kavga çıkar ezdirme kendini benim üzerim eolacak dr yak ortalığı yık delir ki senden korksun yoksa olmaz
Siz laf edince bahçeden gelir olrak 1000 TL para getirmesinden belli ki, oradan gelen para eşinizin ailesine kalıyor bunu da es geçmeyin derim. Bu işten anlayan birileriyle konuşun, beraber bahçeye gidin gerekirse, sizi kandırıyorlar muhtemelen.Dün güzel bir kavga çıkti. şerh koyduracagim, bakalım bu yeterli olacak mi
Şerh koyulacak. Şu an çalışmıyorum, ise geri dönünce kazancimla birikim yapacağım. "Bundan sonra sen bizi gecindirecksin, bu senin görevin benim.degil" demiştim zaten birkaç ay önce. O vakit gelince itiraz etmezse sorun yok, eğer itiraz ederse yeni krizler ortaya çıkacak demektir. İnşallah aklını başına alır.Öncelikle bütün ortak mala mülke şerh koydurun sonra kazancınızı ayırın, maddi olarak sönürülmenizi engelleyin. Ayrıca babaya ait bahçeyi satın almak çok saçma bi yatırım değil mi adam muhtemelen hala kendinin zamnediyor sanki sizi kandırmışlar da sadece para yolmanın yolunu bulmuşlar gibi geldi, tapunun sizin üzerinize geçtiğine emin misiniz peki?
Sizin arsanıza ev yapma bedelini ödemiş mi kayınpederiniz?Yapıp bitirmisler bile. Lohusayken haber verdi eşim.
Aklıma ilk o geldi zaten. Bilmiyorum ya belki tek olsam şikayet etmek kolay olur ama iki küçük çocuğu çirkef bir kavganın içine sokmak istemiyorum, benden çok onlara zararı dokunmasın diye.Kayınpederi arsa isgalinden dava edin. Ya da tapuda imari olmayan ve tarim arazisi görünen yere kacak ev yaptigi icin sikayet edin. Evi tepesine yiksinlar.
Çocukların rızkını ailesine yedirdigini bilsem ben de öyle yaparim. İlk yillarimizda benim rizkimi yedirdigi aşikar. Sonra çok kavgalar çıktı. Tehdit ettim, sen verirsen ben de veririm diye. O birkaç yılın ardından bunu bıraktı gibi görünüyor. Çocuklardan sonra bir seyine rastlamadım. Gizli yapıyorsa da razı olmadigimi biliyor, yapmıyorum diyor. Bütçe kağıdı var onun bir yerde. Ara sıra gizlice bakıyorum her şeyi yazmis, öyle bir israret yok. Daha fazlasından emin olmam mumkun değil. Yapacak olan yapar zatwnBuyuk konusmak istemiyorum ama ben cocuklarimin rizkini ailesine yedirem adami bosardim. Sizin bahceden para gelmedigi ne mahlum onuda ailesine yediriordur. Tapuya serh koydurun. Zaten hic anlamam esler neden ortak aldiklati beraber odedikleri seyleri sadece bir tarafin ustune yapar. Türkiyede ortak tapu olmuyomu. Cocuklarima haksizlik yapamam dioesunuz ama haklarini rizklarini esinizin aielsine yedirmesime ses etmiyorsunuz. Lutfen sesiniui cikarin korkmadan.
Bahçeyi bu sene teftişe gideceğim. Şu an hasat zamani. Birkaç ay sonraki gelir tablosundan durum ortaya çıkar herhaldeSiz laf edince bahçeden gelir olrak 1000 TL para getirmesinden belli ki, oradan gelen para eşinizin ailesine kalıyor bunu da es geçmeyin derim. Bu işten anlayan birileriyle konuşun, beraber bahçeye gidin gerekirse, sizi kandırıyorlar muhtemelen.
Samimi söylüyorum, hayatımda şahit olduğum şeyler değil. Her gün yeni bir sacmalik görüyorum bunlardaSizin arsanıza ev yapma bedelini ödemiş mi kayınpederiniz?
Size ödene yapmadan evi yaptıysa ve siz bahçeyi satınca ona neden ev bedelini vereceksiniz, nasıl uyanık insanlar ya
Eşiniz akıllı biriymiş ki cozebilmissiniz. Fatura mevzusu bizde de olmuştu daha bir aylık evliyken. Şöyle anlatayım: Borç ödemek için her ay düğün takılarını bozduruyorduk. Babası da bahçeden kazancını aldı, iki bin lirasini eşime borç verdi. İki ay bununla idare edin, iki ay sonra bahçenin faturası gelecek 1500-3000 civarı, onu ödeyin demiş. Eğer iki binden fazla gelirse üzerini biz tamamlayacakmisiz. Yani benim işim gücüm yok, bilezik satıp adamın borcunu ödeyeceğim. Sebep? O da bahçe geliri ile evinin içini yeniliyor, arabasını üst modele çıkarıyor. Bir kavga çıktı eşimle. Yok işte babasına hayır diyemezmis.Keşke telefonu açıp açık açık yüzüne söyleseydiniz kayınpederinizin. Araya eşinizi aracı olarak koymuşsunuz gibi olmuş. Ki o bu işleri çözebilen biri olsa işler bu raddeye zaten gelmezdi. Bu şekilde bi çözüme ulaşamazsınız. Karşılarına çıkıp düşüncelerinizi söyleyin. Bi de muhatap olmamak için bahçeye pek gitmiyorum demişsiniz. Bence sık sık gidin. Oranın size ait olduğunu hissettirin. Bizim de bağımız var. Kayınvalidemler ekiyo yıllardır. Gücenmesinler, anne/baba, üzerimizde hakları çok diye ses etmedik. Kendileri kullanmalarına rağmen faturaları bile bize ödetirlerdi. Paraları var, ikisi de memur. Fatura gelmiş 460 lira, ödeyelim diye kenara koymuşlar. 10 gün önce ev aldık taşındık. Bi sürü eksiğimiz var, hala bize ödetme derdindeler. Böyle olunca açık açık konuştuk, seneye ekmeyecekler. Hatta kullanmayacaklar bile. İnsanların sizi kullanmalarına izin vermeyin. Ortada iyi niyet olsa üç günlük dünya kötü olmaya gerek yok derim de... maalesef herkes iyi niyetten anlamıyo. Biz, anlayana anladığı dilden konuşulması gerektiğini 10 yılın sonunda öğrendik.
Bizim durumumuz sizin gibi değil elbette. Eşim başından beri olanların farkında. Susturan bendim. Kötü olmayalım istedim hep. Fakat biz böyle yaptıkça onlar daha da abarttı. Misal, bağı kızımız için aldık. Cadde üstünde oturuyoruz, gideriz orda oynar dedik. Çocuğa oynayacak bi karış yer bırakmadan ektiler. Güzellikle söyledi eşim. Kulak ardı ettiler. Son fatura bardağı taşıran son damlaydı. Anladıkları dilden konuştuk, ikimiz de. 4 tane daireleri, dükkanları, kenarda paraları var. Hala bizim ödememizi bekliyorlar. Böyle olmasını istemezdim ama böyle olması gerekiyordu. Sizde bunu eşin yapamadığı için iş sana düşüyo. Böyle insanlara güzel dille konuşmak yetmiyo. Bazen kötü olmak iyidir. Sonuçta sen de annesin. Çocuklarını düşünmek zorundasın.Eşiniz akıllı biriymiş ki cozebilmissiniz. Fatura mevzusu bizde de olmuştu daha bir aylık evliyken. Şöyle anlatayım: Borç ödemek için her ay düğün takılarını bozduruyorduk. Babası da bahçeden kazancını aldı, iki bin lirasini eşime borç verdi. İki ay bununla idare edin, iki ay sonra bahçenin faturası gelecek 1500-3000 civarı, onu ödeyin demiş. Eğer iki binden fazla gelirse üzerini biz tamamlayacakmisiz. Yani benim işim gücüm yok, bilezik satıp adamın borcunu ödeyeceğim. Sebep? O da bahçe geliri ile evinin içini yeniliyor, arabasını üst modele çıkarıyor. Bir kavga çıktı eşimle. Yok işte babasına hayır diyemezmis.
Dün telefonu acsaydim o beni sinir edecekti, yüzlerine vuracağım şey telefonda konuşacak kadar az değil. Hepsini yüzlerine vurmak istiyorum artık.
Çok haklısınız, ilk fırsatta konuşacağım. Bunları duyunca aptallik ettiğimi anladım telefonu açmamakla. Ben yüz yüze konuşup hepsi bir aradayken her şeyi carpayim dedim yüzlerine. Belki bu fırsatı bulamam.Bizim durumumuz sizin gibi değil elbette. Eşim başından beri olanların farkında. Susturan bendim. Kötü olmayalım istedim hep. Fakat biz böyle yaptıkça onlar daha da abarttı. Misal, bağı kızımız için aldık. Cadde üstünde oturuyoruz, gideriz orda oynar dedik. Çocuğa oynayacak bi karış yer bırakmadan ektiler. Güzellikle söyledi eşim. Kulak ardı ettiler. Son fatura bardağı taşıran son damlaydı. Anladıkları dilden konuştuk, ikimiz de. 4 tane daireleri, dükkanları, kenarda paraları var. Hala bizim ödememizi bekliyorlar. Böyle olmasını istemezdim ama böyle olması gerekiyordu. Sizde bunu eşin yapamadığı için iş sana düşüyo. Böyle insanlara güzel dille konuşmak yetmiyo. Bazen kötü olmak iyidir. Sonuçta sen de annesin. Çocuklarını düşünmek zorundasın.
Kayinpeder mi eşime sorayım dedi?Aklıma bu örnek geldi..300 lira borc istemıstık vakti zamanında eşime sorayım demısti.başka da bırsey demıyorum.
Eşiniz büyümemiş .
Satmak için ekilmedi cnm. Organik tarım gibi düşün. İlaçsız sebze yiyelim diye.Çok haklısınız, ilk fırsatta konuşacağım. Bunları duyunca aptallik ettiğimi anladım telefonu açmamakla. Ben yüz yüze konuşup hepsi bir aradayken her şeyi carpayim dedim yüzlerine. Belki bu fırsatı bulamam.
Eşinizin ailesi de abartmış gerçekten. Size bahçeden hiç gelir birakiyorlar mi peki? Neden faturayi size bıraktılar