Ne yapmalıyım sizce?Siz eşinize kıyamıyorsunuz ama o size bayağı bildiğin kıyıyor yani aşkım bebeğim canım cicim diye diye bütün sorumlulugu sırtından atmış bu lafların arkasına sığınıyor işte
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne yapmalıyım sizce?Siz eşinize kıyamıyorsunuz ama o size bayağı bildiğin kıyıyor yani aşkım bebeğim canım cicim diye diye bütün sorumlulugu sırtından atmış bu lafların arkasına sığınıyor işte
Sanal kumar veya kripto para alımı yaptıysa bitcoin dogcoin gibi orda battıysa patronuna bana şu kadar elden ver ben kendim istifa edeym demiş olabilir.Bağımlılık geliştirmek gibi bir durum varsa nasıl anlayacağım? Aile dolduruşu değildir diye tahmin etmekteyim. Çıkmazdayım gerçekten, hiç bilemiyorum.![]()
Mantıklı olan bu gibi. Bakalım süreç neler doğuracak...Sondaymıssınız zaten . Bakın bakalım bileziklerde yendi bitti nolacak .
gerçekten dediği gibi sizi zorda bırakmayacaksa iş bakar o bakmazsa da siz bakıp sakın onu beslemeyin net olun kaynana evine falan da gitmeyin ya çalış ya Benı unut deyin
Coin mevzusunda ikimizin de sadece anlaşarak yatırdığı bir miktar var. Hesaplarına erişimim var. Başka hesap durumu var mı onu bilemeyebilirim, uyarınız için teşekkürler.Sanal kumar veya kripto para alımı yaptıysa bitcoin dogcoin gibi orda battıysa patronuna bana şu kadar elden ver ben kendim istifa edeym demiş olabilir.
Çünkü mantıksız hayal dünyasının olması zihninde 15 senedir olamayan bir şeyin baş verdiğini gösteriyor. Ya da hap vb. birşeyde olabilir. Tüm bağımlılıklar gamsızlık ve riskli sorumsuz davranışlar yapar. Ama maddiyatlı saçma hayallerinin olması sanal birşeylerin olduğunu düşündürdü bana.
Gelecek olan paranın net olarak gelmedıgınden emin misiniz ? Belki iş yerinden de para aldı elden öyle istifa etti ?Mantıklı olan bu gibi. Bakalım süreç neler doğuracak...Teşekkür ederim.
Eminim. Açıklayamıyorum ama eminim.Gelecek olan paranın net olarak gelmedıgınden emin misiniz ? Belki iş yerinden de para aldı elden öyle istifa etti ?
Hiç normal değil ailesinden gelenle kirada çocuklu yaşayıp 10 ay evde yatması
Neden altınlarınızı verdiniz güvenceniz değil miydi onlar sizin yada çocuğunuzun
Size söyleyecegım tek şey sakın kayınvalıde ile ev birleştirip işe girip çalışmayın ailesi de var nası olsa ev dönüyor die iyice hayal dünyasına kapılıp kaybolabilir . Sonunda duyacağınız tek şey şu olurEminim. Açıklayamıyorum ama eminim.Altınları vermesem bebeğimle şu an kira, fatura, ihtiyaç... ödememiz mümkün değildi maalesef. Aile desteği hiçbir şeye yetmez, mümkün değil.
Çok haklısınız. Beklemede kalacağım. Teşekkür ederim.Size söyleyecegım tek şey sakın kayınvalıde ile ev birleştirip işe girip çalışmayın ailesi de var nası olsa ev dönüyor die iyice hayal dünyasına kapılıp kaybolabilir . Sonunda duyacağınız tek şey şu olur
Yapmasaydın !
Coin mevzusunda ikimizin de sadece anlaşarak yatırdığı bir miktar var. Hesaplarına erişimim var. Başka hesap durumu var mı onu bilemeyebilirim, uyarınız için teşekkürler.
Eski işiyle ilgili açıklamak istemiyorum banlanırım ama öyle bir durum hiçbir şekilde söz konusu olamaz, bundan eminim.
Fakat hap vs. olsa anlamaz mıydım ki bilmiyorum hiç ah ya Allah korusun yani!!
Bir üye daha vardı. Kocası bir anda işten çıkıp depresyona girmişti. Ormanda falan kalmıştı. Ben size yetemiyorum demişti boşanmak istiyordu eşinden. Onun başının altından sanal bağımlılık çıkmıştı.Coin mevzusunda ikimizin de sadece anlaşarak yatırdığı bir miktar var. Hesaplarına erişimim var. Başka hesap durumu var mı onu bilemeyebilirim, uyarınız için teşekkürler.
Eski işiyle ilgili açıklamak istemiyorum banlanırım ama öyle bir durum hiçbir şekilde söz konusu olamaz, bundan eminim.
Fakat hap vs. olsa anlamaz mıydım ki bilmiyorum hiç ah ya Allah korusun yani!!![]()
Hijyen eksikliği değil, fazlalığı var eşimde. Dışarıda olan şeylere dokunmak pis geliyor ona. Tanrı olma konulu durumlara çok takık. Şu an aşırı nokta atışı yaptınızBir üye daha vardı. Kocası bir anda işten çıkıp depresyona girmişti. Ormanda falan kalmıştı. Ben size yetemiyorum demişti boşanmak istiyordu eşinden. Onun başının altından sanal bağımlılık çıkmıştı.
Ya da
Bir anda beyni tümden değişti desen akıl hastalıkları genelde 20-30 arası çıkıyor. Birde Yasaklı tütün veya madde tetikleyebilir beyin hastalığını çünkü hijyen eksikliği demen akıl hastalığıyla bağlantılı mesela. Ayrışmamış şizofrenide dağınıklık ve pislik algısı olmuyor. Ama onlarda çok ezildiği için işlerde 3 aydan zor çalışıyorlar.
Kocanda tanrıcılık veya takip edilme paranoyası falan var mı? Şimdi veya eskiden
Birinin onu zehirlediğini düşünme parsnoyası var mı? Bu kişiler dünyayı kendileri etkilediklerini sandıkları için düşmanlarının olduğa fazlaca inanırlarHijyen eksikliği değil, fazlalığı var eşimde. Dışarıda olan şeylere dokunmak pis geliyor ona. Tanrı olma konulu durumlara çok takık. Şu an aşırı nokta atışı yaptınızHani "Bir gücün olsaydı, yapabilseydin ne isterdin?" gibi sorulara cevabı "Tanrı olmak isterdim.". Her gücün üstünde olmak ile ilgili çok konuşmuşluğumuz var, kendine yapay zekâyla Tanrı görselleştirmeleri yapmaya bayılır. Süper kahramanlı, Tanrıların güç yarıştırdığı fantastik şeyler izler vs. Yaşı da küçük değil, 40'a gelecek birkaç seneye. Gerçekten ağlamak üzereyim ama...
![]()
Hayır. Bu iki konu dışında hiçbir olağanüstü durum yok. Psikolojiye ben de ilgi duyarım, birçok kitap okumuşluğum var. Farklı olan hiçbir şey sezmedim başka. Uzman değilim, göremeyebilirim elbet ama umarım altından hiçbir şey çıkmaz.Birinin onu zehirlediğini düşünme parsnoyası var mı? Bu kişiler dünyayı kendileri etkilediklerini sandıkları için düşmanlarının olduğa fazlaca inanırlar
Zaten bunlar onun sorunu. Artık ayrışma vaktiniz gelmiş bence. Kayınvalideye çocuk bırakmanızı ve aile binasını burdaki hiçbir üye tavsiye etmez çünkü aile binasına gitmek sorunu 3e çıkartıp kocanın kendini sorumluluktan sıyırması demektir. Sen kv yi dert edinirken kocan at koşturacak aldatsa haberin olmaz çnkü aile binasında sorunlu eş hedefi şaşırtır sen sorunumin kv olduğunu sanarken 3 sene kaybedesin eşinin asıl sorun olduğunu anlayana kadar. Bence artık ayrı evlerde olmalısınız ve eş kişisi işe girene kadar sizi gül yüzünüzü görememeliHayır. Bu iki konu dışında hiçbir olağanüstü durum yok. Psikolojiye ben de ilgi duyarım, birçok kitap okumuşluğum var. Farklı olan hiçbir şey sezmedim başka. Uzman değilim, göremeyebilirim elbet ama umarım altından hiçbir şey çıkmaz.
Zaman ayırdığınız ve gerçekten ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Zaten bunlar onun sorunu. Artık ayrışma vaktiniz gelmiş bence. Kayınvalideye çocuk bırakmanızı ve aile binasını burdaki hiçbir üye tavsiye etmez çünkü aile binasına gitmek sorunu 3e çıkartıp kocanın kendini sorumluluktan sıyırması demektir. Sen kv yi dert edinirken kocan at koşturacak aldatsa haberin olmaz çnkü aile binasında sorunlu eş hedefi şaşırtır sen sorunumin kv olduğunu sanarken 3 sene kaybedesin eşinin asıl sorun olduğunu anlayana kadar. Bence artık ayrı evlerde olmalısınız ve eş kişisi işe girene kadar sizi gül yüzünüzü görememeli
Aslında bu durum da çok kafamı kurcalıyor. Toplumsal algıdan dolayı erkekler çalışmalı, kadın evi çekip çevirmeli durumu baskın olsa da tersi mümkün değil mi, ayıp mı gibi düşündürüyor. Fakat şu durumda ben evi ve ailemi geçindirmeye maaş yönünden müsait değilim. Bu yüzden keyfi bir şekilde eşimin evde durma lüksü yok maalesef. Diğer yazdıklarınız için teşekkürler.şimdi biraz çelişkili olacak ama bence her insan kadın erkek çalışıp kendi başının çaresine bakmalı
ama aynı anda istemeyen insanın çalışmama özgürlüğü de olmalı
sanırım bunu kabul edip destek veren ülkeler vardı
ama bu çalışmayan insanlar gidip evlenip kendini başkasına baktırmamalı ve tabi ki bakamayacağı çocuğu asla yapmamalı
bence siz asla o işe girmeden işe girmeyin ve eksikleri gidermeye çalışmayın
ona söyleyin bir şekil bulsun halletsin
o işe girdikten sonra hemen bir iş bulun ve masraflara karışmadan birikim yapın
eşiniz pek güven vermiyor
Özetle hanımefendi, parası olmayan adamı sadece annesi sever. Adam evde yatmak istiyor; adam sadece yatmak ve bedavadan gelen parayı harcamak istiyor. En büyük hatanız işe girmek olur. Önce kocanızın girmesini sağlayın yoksa ev beyiniz olur bir adet..Merhaba hanımlar,
Genel hatlarıyla içimi kemiren bir durumu sizlerle paylaşacağım. Fikirlerinizi ve deneyimlerinizi okumaya ihtiyacım var.
Eşimle evliliğimizin bu yıl 3. yılına gireceğiz. 16 aylık bir kızımız var.
Özetle eşim herkesin girmek isteyebileceği, garanti olarak görülen, iyi bir yerde ve iyi bir maaşa uzun zamandır (15 yıl) çalışıyordu. Evliliğimizin en başından beri sürekli birlikte vakit geçirebilmek, gezebilmek için aralıklarla izinler alıyordu. En başta fark edilmiyor tabii, hoş geliyor kulağa. Fakat sonradan şuram kırılsa da rapor alsam, işe gitmesemler arttı. Kızımız doğdu ve üst üste yine bir şekilde izinler aldı. Sonra bu mevzu bazı durumlardan dolayı bana evde bebekle destek olabilmek için birkaç zamanlığına ücretsiz izin kullanmaya döndü. Böyle böyle derken zaten işe gitmekten haz almayan kocam işten tamamen soğudu bence.
Beklediğimiz bir miktar para vardı. O para ele geçince araba alıp sektör değişikliğine gitmek istediğini söyledi. O para gelene kadar işini tehlikeye atmayacaksan ve bebeğini zor durumda bırakmayacaksan tamam, dedim. (Çünkü eşim işe giderken mutsuz, gelirken mutsuz. Onun mutsuz olduğu yerde çalışmaya devam etmesine gönlüm razı değil. O hep bana derdi sen rahatça çalışabil, istediğinde istifa edebil, kimseyi çekmek zorunda kalmanı istemiyorum falan diye. O bana böyle yaklaşırken ve böyle sıkıntı çekerken kıyamadım ona.) Eşim bunu duyunca kısa süre sonra daha o para gelmeden şak istifa etti. Tazminat yok tabii, yıllarını sildi bir kalemde. O para da gelmedi hanımlar. 10 aydır kocam o parayı bekliyor... 10 aydır ne hikmetse o paranın elimize geçme tarihi sürekli erteleniyor. Biraz borç birikti, özellikle eşimin ailesi ve bazen de benim ailem destek çıkmaya çalışıyor ama olmuyor, olmaz. Kalan birkaç bileziğimi bozmak zorunda kaldık. Onlar da tükendi ve bu ay son çıkış ayımızdı, bitti artık her şey. O paranın gelmeyeceğini, artık iş bakması gerektiğini söylediğimde bozuluyor. "Ben düşünmüyor muyum? Sizi zor durumda bırakmamak için çok düşünüyorum." diyor. Ailesiyle konuştum ama kayınvalidem "Biz nelerden çıktık!" dedi, kayınpederim de zaten elinden gelen desteği veriyor ama onu da konuşturmuyor eşim.
Birkaç detay daha yazayım konu net anlaşılsın diye;
Eşime iş konusunda güveniyordum fakat bu çok geçmek istediği sektörden başka dallara da merak salmaya başladı, güvenim zedelendi. Sürekli başka fikirlerle geliyormuş gibi hissediyorum. Zihni sürekli bunlarla meşgul, bazen hayal dünyasına kendini fazla kaptırıyormuş gibi geliyor. İstediği şey az emek, bol kazanç, kendimizi ve ailelerimizi kurtarmak. Fakat bu mümkün değil, hepimiz biliyoruz.
Zamanının çoğunu telefonda ya oyun oynar, ya hesap kitap yapar, ya sermayemiz var gibi sarı sitede dükkân bakar, ya villa bakar, ya başka ülkelerin otellerini falan işletmeye bakar, ya gündem takibi yapar, ya şu kadar paramız olursa şöyle şöyle yaparız gibi vs. geçiriyor.
İlişkisel boyutta ise bebeğimizin bakımıyla ilgilidir ama bebeğim çoğunlukla beni istediği için baba geri planda, beni dinlendirir, artık çalışmıyorsun madem ev işlerinin ucundan tut diye söylendiğim zaman ise "Sen söyledin de ben ne zaman yapmadım biriciğim?" der anca öyle iş yapar ama benden asla iş güç beklemez, bizi sever ve ilgilenir, evden çıkmaz, bizsiz bir yere asla gitmez, kötü bir alışkanlığı yoktur, arkadaş çevresi bellidir ve onlarla da pek görüşmez. Genel olarak böyle.
Birkaç zamandır ben artık çalışmaya başlasam diye düşünüyorum, mecbur kaldım diyebiliriz. 2 üniversite mezunuyum ama devlet kurumu mümkün olmadığından maaşım çok düşük olacak mecburen. Kiradayız, borçluyuz ve bebiş... Eşimle aynı anda çalışmamız gerek. Eşim iş bakacağını ima ediyor ama aynı zamanda bazen "Memur ol da ev beyi olayım eheheh!" diye espriler de yapıyor. Sonra o esprilere tepki gösterince "Ben öyle biri değilim, rahat edemem zaten sana baktıramam kendimi." diyor. İçime korku tohumları ekiyor. Kuzeni mesela ev beyi...
İş konusunda ben evlenmeden önce çalışıyordum, taşındığım yer uzak olunca bırakmak zorunda kaldım, sonra da hamileliğime ve bebeğime odaklandım. Bebeğim uyku uyumayan, çok zor bir bebek olduğu için erteliyordum fakat başka çarem yok gibi. Daha yürümüyor maalesef, mesleğim onu yanımda kuruma götürmeye müsait fakat yürümesi, 2 yaşına girmesi ve memeden kesilmesi gerekiyor. Babaannesine bırakabilirim fakat anlaşamıyoruz ve işin özü içimin rahat olmadığı bebeği beslemeyle ilgili bebeğimin sağlığının söz konusu olduğu konular var.
Eşim bazen kök ailemle dubleks eve çıkalım, babaannesi baksın, üç kişi de çalışırız, senin maaşın sana kalsın gibi tekliflerde bulunuyor. Mecbur kalırsam öyle de yapacağım çünkü ben şu an işe başlasam babaannesi uzak, bebeğim de babaannesi de yollarda yıpransın istemiyorum. Aramızda sorunlar olsa da yaşlı kadın, yazık günah yani yollarda soğukta perişan olacak ya o ya bebeğim. Ben şehir değiştirmeye bile razı geldim memleketinde bari iş olanağı bulur arkadaş çevresinden dedim ama sonra vazgeçtik. Bulunduğumuz yerde iş imkânı daha çok ama hiçbirini beğenmez artık eminim. Eski mesleğini yapmak istemiyor, özellerde zaten asgari ücretin bir tık üstüne çalışabilir ve parasını beğenmez, başka işlerde ağır işlere gelebileceğini hiç sanmıyorum vs.vs. Biraz da temiz titizlik sorunu var, evimizde değil ama dışarıda çok sorun yaşıyor. En azından bebeğimiz için aşması gerekir elbet her şeyi ve artık büyük küçük fark etmeksizin bir yere girmesi gerekir, bunu biliyorum.
Aklımda şüpheler var. Ya eşim gerçekten hiç çalışmayacaksa? Ailesiyle aynı eve girersem ve hiç çalışmazsa ne olacak? Memleketine gidersek ve orada rezillik çekersek ne olacak? Gerçekten iş bulmak istiyor mu? Ben ne yapmalıyım? Burada kalıp işe başlarsam hayatımız ne yönde değişecek? Eşim nasıl bir yol çizecek? Çok çıkmazdayım. Çok kötü bir durum içindeyim. Eşim çalışacağını söylüyor fakat içimde kötü hisler var. Birkaç günlüğüne memleketine gönderdim zorlaya zorlaya. Kafanı topla, işe başla gibi konuşma yaptım. Orada arkadaşlarını da görsün, işleri güçleri nasıl yerinde belki şevke gelir; aylardır evde ve havası değişir, zihnini tazeler diye de düşündüm açıkçası...
Çalışmazsa nereye kadar gidebilirim ki? Beni de ailem kocasını beslesin diye okutmadı sonuçta ve özelde asgari ücretin zaten en fazla 5-10 bin fazlasını alabilirim, hiçbir şeye yetmez. Eşimi çok seviyorum, bebeğimi çok seviyorum, ailemizi çok seviyorum fakat her şey bir yana bu durumda.
Hanımlar konunun özü bu. Böyle bir durum başına gelmiş olan vardır, yakından şahit olmuş olanlar vardır; deneyimlerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Canım çok sıkkın... Şimdiden teşekkür ederim.
şimdi biraz çelişkili olacak ama bence her insan kadın erkek çalışıp kendi başının çaresine bakmalı
ama aynı anda istemeyen insanın çalışmama özgürlüğü de olmalı
sanırım bunu kabul edip destek veren ülkeler vardı
ama bu çalışmayan insanlar gidip evlenip kendini başkasına baktırmamalı ve tabi ki bakamayacağı çocuğu asla yapmamalı
bence siz asla o işe girmeden işe girmeyin ve eksikleri gidermeye çalışmayın
ona söyleyin bir şekil bulsun halletsin
o işe girdikten sonra hemen bir iş bulun ve masraflara karışmadan birikim yapın
eşiniz pek güven vermiyor