• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş ve kredi kartı meselesi

Akşam gonderdiniz mi adamı markete ne yaptınız? Fiyatları bir gorseydi paşa

Birak herşeyi o yapsın..sen sadece iste.. görelim bakalım neler yapabilecek kendisi..

Kartı kır ama kırdıktan sonra bi tarafinada sok öyle sadece kırmakla olmaz bu oküzler anlamaz çünkü

3 -4 kere markete gitse insan 15 bin harcıyor. Çocuklar diyerek çoğul konuşmanız birden fazla çocuğunuz olduğunu düşündürdü bana. 18 bin lira çok aşırı yüksek bir meblağ değil. Geliriniz nasıl bilmiyorum tabi ama öyle söylenecek kadar yüksek bir rakam olduğunu düşünmüyorum.
Listeyi yapıp verin eline madem,market,ilaç,giyim ne gerekiyorsa gitsin kendisi alsın. Dünya kac bucak görsün.
Aynen öyle. En az 4 kişilik bir aileler ve 18 bin lirayı bu adam ne sanıyor ki. Markette uyduruktan 1 poşet 1000 tl’nin altına dolmuyor zaten.

Aynen öyle. En az 4 kişilik bir aileler ve 18 bin lirayı bu adam ne sanıyor ki. Markette uyduruktan 1 poşet 1000 tl’nin altına dolmuyor zaten.
Aynen öyle. 2 çocuk 1 köpekle 5 kişilik bir aileyiz,tereyağının ,zeytinyağının kilosu malum,bakliyatlar bile uçmuş,İspir fasulyesi alayım dedim yarım kiloluk minicik paket 300 liraydı. Bugün ben biraz meyve,yarım kg tavuk,yarım kg kıyma , biraz atıstirmalık vs yarım kg sotelik et içinde deterjan, kahvaltılık ,yağ vb kalemler olmayan 3 poşete 3 bin küsür lira ödedim çıktım.
Çocuklar büyüyor giysiler,ayakkabılar yaz/kış alınıyor. Okul zamanı zaten halihazırda kalemler,silgiler ne bileyim kalemtraşlar bozuluyor ,eskiyor yeniden alınıyor. Hoş ben stokluyorum indirim zamanı bu tip şeyleri ,bitmeden evdeki yenisini alıyorum ama bunlar bile para. Okul açıldı açılalı kaynak kitaplar havada uçuşuyor (13 yaş ve 7 yas çocuklarım) daha yeni tamamlandı ki bu sene 13 yaş kızımın lgs senesi,daha da alınacak. Dershaneye ödenen meblağı saymıyorum,çocukların voleybol,futbolunu saymıyorum daha. Ne bileyim köpeğin mamasını,veterinerini,aşısını saymıyorum. 18 bin lira evet iyi bir meblağ ama öyle aşırı aşırı fazla bir para değil ki. Tabi ki insanların alışkanlıklarına,düzenlerine göre değişir ama 2 cocukla bir aşırılık göremedim ben hatta cüzi bile kalmış. Herşey ateş pahası.
Bugün 3 spor ayakkabı 1 voleybol taytına (outlet bir mağazadan aldım ve bankamın yüzde 10 iskontosu vardı),9 bin küsür lira ödedim. söyleyeceklerim bu kadar😏

Benim kocada böyleydi pazara gittim 1000 tl tutmuştu vay efendim çok tutmuş falan dedim buyur bidakine sen git o gitti bana dediği su bundan sonra sen yap ben senden daha çok harcadım😁😁😁 sizde oyle yapın bida diyebilirmi acaba
1 paket incire 350 tl verdim,walla çok seviyorum yakında da biter gözüm görmedi ama şok olmadım da değil.1.000 tl nin artık adı var sadece

18 binin icin doktor var gozluk var gida var zaten bunlar ancak o kdr tutar siz birsey harcamamissiniz ki kaldi ki harcayadabilirsiniz uslubu bu mudur bunun. Valla karti kir at fln diyenler var ama ben böyle durumda icime kacacagima daha agrasif davraniyorum. Ornegin gidip cart diye yuksek meblag birsey almak gibi gibi gibi

Bir emekli için ya da bir asgari ücretli çalışan için 1 aylık geçim parası olsa da maalesef artık bir maaş gününden diğer maaş gününe kadar paranızın alım gücü düşüyor, bugün 100 liraya aldığınızı 1 hafta sonra 200 liraya alıyorsunuz.
Konu sahibinin eşi aldığı maaşı biliyor ama maaşının alım gücünün günden güne düştüğünün bilincinde değil demek ki, her şeyin fiyatını maaşı gibi sabit sanıyor.

Yine vereceğim bu örneği 13 yıl önce Ege’ye taşındığımda semt pazarına gidip 50 liraya 2 pazar arabası dolduruyordum, bu alışverişe zeytinyağ, bal, tereyağ gibi ürünler yanısıra meyve sebze ve salata malzemeleri dahildi.
Günümüzde pazara gittiğimde 1000 liraya sadece meyve sebze alabiliyorum onlar da sadece 1 pazar arabası yapıyor, 2 araba dolduramıyorum.

Bir emekli için ya da bir asgari ücretli çalışan için 1 aylık geçim parası olsa da maalesef artık bir maaş gününden diğer maaş gününe kadar paranızın alım gücü düşüyor, bugün 100 liraya aldığınızı 1 hafta sonra 200 liraya alıyorsunuz.
Konu sahibinin eşi aldığı maaşı biliyor ama maaşının alım gücünün günden güne düştüğünün bilincinde değil demek ki, her şeyin fiyatını maaşı gibi sabit sanıyor.

Yine vereceğim bu örneği 13 yıl önce Ege’ye taşındığımda semt pazarına gidip 50 liraya 2 pazar arabası dolduruyordum, bu alışverişe zeytinyağ, bal, tereyağ gibi ürünler yanısıra meyve sebze ve salata malzemeleri dahildi.
Günümüzde pazara gittiğimde 1000 liraya sadece meyve sebze alabiliyorum onlar da sadece 1 pazar arabası yapıyor, 2 araba dolduramıyorum.
Mune abla bende egede yaşıyorum cidden baska yerlere göre buralar o kadar pahaliki 9 sene önce tasindim Ege'ye 2016 yılı pazarda taze fasulye 180 lira yazısını görünce şok olmuştum nerdeyse altin parası kadardı

Mune abla bende egede yaşıyorum cidden baska yerlere göre buralar o kadar pahaliki 9 sene önce tasindim Ege'ye 2016 yılı pazarda taze fasulye 180 lira yazısını görünce şok olmuştum nerdeyse altin parası kadardı
Ben küçük bir yerde yaşıyorum, köylüsü kendi ekiyor dışarıdan pek meyve sebze gelmez o yüzden ucuzdu buralar ama son 2 yıldır çok pahalandı, ekonomi çiftçiyi hayvancılık yapanı da vurduğu için sebze meyve fiyatlarına yansıdı bu kötü gidişat, yine de fasulyeyi 100 liraların üzerinde bu sene gördük biz, burada bugüne kadar 180 liraya sebze yemedim hiç, çok ucuzdu örneğin 13 yıl önce bir bağ maydanoz 25 kuruştu 1 kg muz 2,5 liraydı, şu an maydanoz 10 lira muz 120 lira 😵‍💫

Ya çocuklu bi ailede 18 bin ekstre gelmesi çok normal hatta az bile.
Fazla sessiz kalmışsınız ağzının payını verin.
Çoluk çocuk varken birikim yapmak zor zaten yapılmasın birikim bir süre.

Back
X