Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle. En az 4 kişilik bir aileler ve 18 bin lirayı bu adam ne sanıyor ki. Markette uyduruktan 1 poşet 1000 tl’nin altına dolmuyor zaten.3 -4 kere markete gitse insan 15 bin harcıyor. Çocuklar diyerek çoğul konuşmanız birden fazla çocuğunuz olduğunu düşündürdü bana. 18 bin lira çok aşırı yüksek bir meblağ değil. Geliriniz nasıl bilmiyorum tabi ama öyle söylenecek kadar yüksek bir rakam olduğunu düşünmüyorum.
Listeyi yapıp verin eline madem,market,ilaç,giyim ne gerekiyorsa gitsin kendisi alsın. Dünya kac bucak görsün.
Aynen öyle. 2 çocuk 1 köpekle 5 kişilik bir aileyiz,tereyağının ,zeytinyağının kilosu malum,bakliyatlar bile uçmuş,İspir fasulyesi alayım dedim yarım kiloluk minicik paket 300 liraydı. Bugün ben biraz meyve,yarım kg tavuk,yarım kg kıyma , biraz atıstirmalık vs yarım kg sotelik et içinde deterjan, kahvaltılık ,yağ vb kalemler olmayan 3 poşete 3 bin küsür lira ödedim çıktım.Aynen öyle. En az 4 kişilik bir aileler ve 18 bin lirayı bu adam ne sanıyor ki. Markette uyduruktan 1 poşet 1000 tl’nin altına dolmuyor zaten.
1 paket incire 350 tl verdim,walla çok seviyorum yakında da biter gözüm görmedi ama şok olmadım da değil.1.000 tl nin artık adı var sadeceBenim kocada böyleydi pazara gittim 1000 tl tutmuştu vay efendim çok tutmuş falan dedim buyur bidakine sen git o gitti bana dediği su bundan sonra sen yap ben senden daha çok harcadımsizde oyle yapın bida diyebilirmi acaba
Aynen canım bizim yaşadığımız yer deniz kenarı hayat burda cidden çok pahali napim gidiyor valla1 paket incire 350 tl verdim,walla çok seviyorum yakında da biter gözüm görmedi ama şok olmadım da değil.1.000 tl nin artık adı var sadece
Bir emekli için ya da bir asgari ücretli çalışan için 1 aylık geçim parası olsa da maalesef artık bir maaş gününden diğer maaş gününe kadar paranızın alım gücü düşüyor, bugün 100 liraya aldığınızı 1 hafta sonra 200 liraya alıyorsunuz.Aynen öyle. En az 4 kişilik bir aileler ve 18 bin lirayı bu adam ne sanıyor ki. Markette uyduruktan 1 poşet 1000 tl’nin altına dolmuyor zaten.
Mune abla bende egede yaşıyorum cidden baska yerlere göre buralar o kadar pahaliki 9 sene önce tasindim Ege'ye 2016 yılı pazarda taze fasulye 180 lira yazısını görünce şok olmuştum nerdeyse altin parası kadardıBir emekli için ya da bir asgari ücretli çalışan için 1 aylık geçim parası olsa da maalesef artık bir maaş gününden diğer maaş gününe kadar paranızın alım gücü düşüyor, bugün 100 liraya aldığınızı 1 hafta sonra 200 liraya alıyorsunuz.
Konu sahibinin eşi aldığı maaşı biliyor ama maaşının alım gücünün günden güne düştüğünün bilincinde değil demek ki, her şeyin fiyatını maaşı gibi sabit sanıyor.
Yine vereceğim bu örneği 13 yıl önce Ege’ye taşındığımda semt pazarına gidip 50 liraya 2 pazar arabası dolduruyordum, bu alışverişe zeytinyağ, bal, tereyağ gibi ürünler yanısıra meyve sebze ve salata malzemeleri dahildi.
Günümüzde pazara gittiğimde 1000 liraya sadece meyve sebze alabiliyorum onlar da sadece 1 pazar arabası yapıyor, 2 araba dolduramıyorum.
Ben küçük bir yerde yaşıyorum, köylüsü kendi ekiyor dışarıdan pek meyve sebze gelmez o yüzden ucuzdu buralar ama son 2 yıldır çok pahalandı, ekonomi çiftçiyi hayvancılık yapanı da vurduğu için sebze meyve fiyatlarına yansıdı bu kötü gidişat, yine de fasulyeyi 100 liraların üzerinde bu sene gördük biz, burada bugüne kadar 180 liraya sebze yemedim hiç, çok ucuzdu örneğin 13 yıl önce bir bağ maydanoz 25 kuruştu 1 kg muz 2,5 liraydı, şu an maydanoz 10 lira muz 120 liraMune abla bende egede yaşıyorum cidden baska yerlere göre buralar o kadar pahaliki 9 sene önce tasindim Ege'ye 2016 yılı pazarda taze fasulye 180 lira yazısını görünce şok olmuştum nerdeyse altin parası kadardı