Serpil8989

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
1.530
708
333
35
Merhabalar eşimle severek evlendik 6 yıllık evliyiz bir kızım var.Evlendiğimizden ititbaren ailesi yüzünden büyük sıkıntılar yaşadık bir nokta sonra ben de bişey koptu sanki.Bir türlü de toparlayamadım.Genel olarak iyiyiz güleriz konuşuruz ama en küçük birşeyde birbirimize girer beni ayrılık düşünceleri alır.Çalışan bir kadınım aldığım herşeye karışmaya başlaması beni iyice bunalttı.Ailesine olur olmaz para harcarken sıkıntı yapmaması da ilginç.Kendisi de harcama yapmaz ekonomik sıkıntıdayız diye ama bana karışılması beni bunaltıyor.Evlendiğimizden beri borçtan kurtulamadık ailesi bir gram yardımda bulunmadı aksine çocuğuma iki ay baktı parayla baktılar.Onlara giden bir kuruş benim zoruma gidiyor

Sanki rol yapıyorum evde.O bazenler de hep geçmişe dönük pişmanlıklar yaşıyorum

Eğer sadece onlara yapıp size yapmıyorsa zaten ciddi ciddi ayrılık düşünmelisiniz. Zira onun için değersizsiniz.

Bizde de bir dönem aileye büyük yardımlar yapılıyordu ama benimde hiçbir harcamama karışmaz hatta fazla fazla alırdı. Tabi belli bir zaman sonra sıkışınca kimse yardım etmediği için onların yüzünüde görüp çekti elini eteğini sorunumuz çözüldü. Diğer türlü her zaman kavga oluyor bu konu yüzünden ister istemez

Ailesine para mı veriyor düzenli olarak? İhtiyaçları var mı?
Kendi kazandığın paranın bir kısmını kendin için ayırmalısın bu senin hakkın elbette.
Düzenli olarak olmasa da bir şekilde alıyorlar.Misal komşuları evlendi onlar burda değil diye bize takmışlar diye biz veriyoruz.Ya da yazın köye gittiğimiz de bütün sülaleye bizim elimize bakıyor çift maaşlıyız diye.Babası yazlık Ev yaptıracak ona vereceklermiş daha benim haberim yok tabi bu durumdan.

Abowww. Bunlarda sizin paranız varsa çekin desteği.

Ev araba kredi borcumuz var.Tamam zor durumdayız sıkıntı değil ama ufak tefek şeyler için de sorun çıkarmak sıkıcı.Her ay babasının telefon faturasını ödüyor.

Yok öyle de değil aslında bizden de kısmaz ama kendinden çok kısar

Bana karışmasaydı da aynısını düşünürdüm istemezdim vermesini
O zaman siz hatali dusunuyorsunuz. Amaciniz esinizin ailesine yardim etmemesi,onlari yokmus gibi farzetmesi. Dogru bir bakis acisi degil. Zira kendimden ornek vermem gerekirse esim aileme yapacagim maddi yardima karisamaz,karistirtmam. Ailem bizi evlendirmis olsun veya olmasin.

Yok öyle de değil aslında bizden de kısmaz ama kendinden çok kısar

Kendinden de kısınca neden yaşıyor acaba? Hem o kızınızın rıskı diye görürüm ben. Kendinden kısıp kızınıza yapsa amenna.
Peki ailesine yaptığını sizin ailenize yapıyor musunuz? O evlatsa sende evlatsın. Ağaç kovuğundan çıkmadın sonuçta. Eşit mi davranılır. En nihayetinde ikinizde çalışıyorsunuz.

Yani genel olarak olmasa da Nadire’n de olsa karışıyor diyebilirim
Şöyle diyim evde iki kişi çalışıyor ev olsun vs yardım ederim. Ama çalışırken kendime ayıracağım kısma nasıl harcayacağıma eşim karışamaz. Yanı sız kendınız ıcın ayırdığınıza eşiniz karışamaz. Eşinizde kendinden kısıyormuş aslında burada en çok kendini kısan sürekli eşiniz be kendi için harcayacağı kısımdan babasının telefon faturasını ödeyebilir jestler yapabilir. Bende aileme yaparım ve buna eşimi karıştırtmam. Zaten adam sürekli yapmıyor arada yapıyor kendinden kısıp kendi kısmından arada yapıyor yani . Köye gidiyoruz ailesi bize bakıyor diyorsunuz yani şimdi yazın bir yere gittiğinizde zaten market alışverişi olsun vs yapılır bunları yapmazsan anormal olur

Şimdi insan ailesine elbette yardımda bulunur destek olabilir telefon faturaları vs ..böyle ufak tefek şeyler sorun olmaz..ama yazlık ev yaptırmak falan bunlar biraz Luxe giriyor...durumlarında o kadar kötü değil anladığım kadarıyla birde koca ailede bir tek sizin üstünüze yuklenilmesi hoş bir durum değil açıkçası ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…