ESENLER MEDİPOL HASTANESi

selam canım

merak ettim. sonuçlar çıktı mı? ben cumartesi gittim ikiliye geldim dedim. önce muayne etti. sonra artık ense kalınlığını ben ölçmüyorum radyolojiye yönlendireceğim sonra da kan vereceksin dedi. yaptırmakta senin kararın dedi. şart değil dedi. %100 sonuç alamazsın sadece bi olasılık dedi. eşimle kafamız karıştı biraz düşünelim diye yaptırmadan çıktık. ama yaptırmaya karar verdik. bu hafta içi yaptıracağım. sonucunu alınca haber ver. umarım iyidir. hayırlısı.

Selam canım,

gittim sonuçları gösterdim. gayet iyidi bu sefer, güler yüzle karşıladı. sonuçlar iyi dedi. sonra senin dediğin gibi testin kesin sonuç vermediğini söyledi. her zaman bi risk faktörü varmış. (rabbim kimseyi çocukları, bebekleriyla sınamasın. sağlık sıhhat versin onlara inşallah.) daha sonra istersen 3lü 4 lü test yaptırabilirsin dedi. şimdilik onlar için karar vermiş değilim. yalnız benim unuttum bişey var bu haftalarda ense kalınlığı ölçümü ile birlikte burun kemik gelişiminede bakıyolar.ona bakılmadı hiç, bir daha gittiğimde onuda sorucam. seninde aklında olsun canım.

kısacası bu seferki randevum daha iyi geçti o gün yogunluğundan kaynaklı oldu sanırım.ilk randevu benim şanssızlığım oldu. keşke o zamanda hafta içi gitseymişim. bu arada bebege baktı haziranın ilk haftası tekrar çağırdı bebek uygun pozisyonda olursa cinsiyeti görebiliriz dedi.

haziranın ilk haftası tekrar gidicem. ama hazel hanım mı yoksa başka bir doktor mu tam karar vermiş değilim. belki ayten hanım yada burcu hanımada gidebilirim. gayet güzel yorum yapmış arkadaşlar o doktorlar içinde. tek kararlı olduğum bundan sonra hafta sonları gitmeyeceğim :)

bu arada hastaneye gittiğimde gebe danışmanı ile görüşüp doğum katını gezdim. kapı süslerini örnek bir oda gösterdi. bebegin ilk nerden gösterildiğini filan gayet iyidi. sana tavsiyem bir daha gittiğinde sende dolaş fikir olur en azından.

bende son durum bu şekilde canım. umarım test sonuçların güzel çıkar. güzel haberlerini bekliyorum.

çok sevindim canım sonuçların iyi çıkmasına.. darısı bizim başımıza. ama çevremdeki herkes ikili de sonuç iyi çıkarsa diğerlerini yaptırma diyo. ben sanırım diğerlerini yaptırmayacağım.. sadece 5 aylıkkenn detaylı ultrasona gireceğim. hazel hanımda ona mutlaka girmelisin dedi. benide haziranda çağırdı. 4 haziran dedi. ama hafta içine geliyo. ben hep eşimle gidiyorum ya. bide cinsiyet olayı var. onu eşimle öğrenmek isterim. izne çıkıyomuş. neyse bakacağım duruma göre artık..
bu arada doğum odası konusunda bilgilendirdiğin için teşekkürler. bende gidince gezeyim mutlaka. benim sonucuda haber veririm. hayırlı günleriniz olsun bebişle :)

merhaba arkadaşlar
bende 6 haftalık hamileyim ve esenler medipole gidiyorum.
henüz keseyi görmedik kısmet olursa 29 unda fatma hanım keseyi görmeye çağırdı
diğer doktorlar hakkında bir tek elif hanımla ilgili bir kaç şey duydum hastalar memnun kalmadıklarını söylüyorlardı.
ben fatma hanımdan şu an memnunum güler yüzlü tatlı bir bayan 29 undan sonra kafamda daha net oturmaya başlar sanırım o zaman düşüncelerimi tekrar paylaşırım sizinle :)

Hazel Hanım 4 Haziran'da randevu verdi bana da. Aklımda bu sefer Ayten hanıma gitmek vardı ancak Hazel Hanım tahlil istemişken bu sefer de ona gideyim bakalım ne diyecek, bir sonrakinde değiştiririm belki dedim.
Ah benim bu kararsızlığım yüzünden haftalar ilerliyor.
İnşallah zor durumda kalmam...
4 Haziran'ı bekliyoruz şimdi bebetle:))

selam,

benide 2 haziranda çağırmıştı hazel hanım, burada yapılan yorumlardan sonra bir daha ki randevu için ayten hanımla burcu hanıma girmek arasında kararsız kalmıştım ama bulyonlupilavın yorumundan sonra bende bu sefer burcu hanıma gitmeye karar verdim. bakalım neler olacak...

papatya selam canım,

ne yaptın yaptırdın mı tahlillerini ?

papatya selam canım,

ne yaptın yaptırdın mı tahlillerini ?
evet canım dışarda yaptırdım. kan sonucumu ve raporun son halini yarın alacağım. ama ultrason sonucu iyi çıktı. ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yaptım her ikiside normal dedi doktor. kan sonucunuda alınca bakcaz artık. perşembe gidiyorum hazel hanıma. izne ayrılıyormuş diye hafta sonuna alamadım randevuyu bu sefer. :)

çok sevindim :) hadi hayırlısı bakalım. inşallah tahlil sonuçlarıda iyi çıkar.

Ya Hazel Hanım önümüzdeki kontrolde glikoz testini yaparız dedi. Şimdi aklıma takıldı arkadaşlar,
Eyüp'ten gidiyorum hastaneye. Randevum 11'de perşem sabahı.
Aç mı gitsem? Hani muayeneden sonra isterse testi hemen yaptırsam mı?
O saate kadar o yolu çekebilir üstüne bir de o suyu içip birkaç saat daha bekleyebilir miyim? Hani ertesi gün vs aç gel derse yakın değilim sıkıntı olur ama...ne yapsam karar veremedim?
bir de orada glikoz testleri fiyatlar nedir?
Medilife ta bi işim olduğu için geçen sordum, gramına göre 25 35 arasında değişiyor dediler.
Burda da o civarda mı fiyatlar bilgim olursa iyi olur.

biz daha o aşamalara gelemediko yüzden hiç bi bilgim yok benim... bence hastaneye telefon aç detayları öğren gerekirse randevu saatini değiştir. glikoz testi dediğin şeker yüklemesi mi oluyo?

Ca
Canım benim aç karnına yapılıyor o test testi yaptırdıktan bir saat daha aç duruyorsun keşke randevuyu daha erken saate alsaydın

Ca

Canım benim aç karnına yapılıyor o test testi yaptırdıktan bir saat daha aç duruyorsun keşke randevuyu daha erken saate alsaydın
Aç yapıldığını biliyorum da uzaktan gittiğim için yetişemem öbür türlü...Şu an gidiyorum açım ve tabii ki şeker yükleme testine de hiç olumlu bakmayarak gidiyorum bakalım neler olacak :)
Doğum şeklini bir soracağım ağzını yoklamak amacıyla...umarım erken vs. Diyerek geçiştirmez beni
Rüyamda istemeyerek ağlaya ağlaya sezaryen olmaktan bıktım artık ferahlamak istiyorum.
En azından destek verip vermeyeceğini bilsem doğal doğuma...
Dönüşte yine yazarım keyifli günler bebişlerle:)))

Şu anda glikoz yükleme testi için içirilen o limonlu şekerli suyla 1 saatimi bekliyorum.-ki şunu söylemeliyim, bünye işi bu mesela kustum bayıldım öğğ diye yazılara baktıkça kusasım geliyordu ki şu an hiçbişeyim yok. Bu iyi bişey mi bilmiyorum ama abartıldığı gibi değil. Sadece aç karnına çok can sıkıcı oluyor.:))-

Muayeneye gelince Hazel Hanım gayet ayrıntılı bakıyor sağolsun. Yine kalp atışı,pipi,parmak sayısına varan detaylı bir usg :) geçirdik.

Haftasına göre kilolu olduğunu, bebeğimin 812 gramla bir hafta önden gittiğini ve bu gidişle tombik tombik bi bebek olarak doğacağını söyleyince hemen merakıma gem vuramayıp 'yani sezaryen ihtimali mi ortaya çıkacak? Doğum şekli için konuşmak çok mu erken?' Soruma 'çokkkkk erken hem de. Ben son haftaya kadar kesinlikle birşey söylemiyorum. Çatı muayenesi gösterecek herşeyi. Sonuçta şu an çatı muayeneni yaparım ama uygun değil ÇÜNKÜ gebeliğin son haftalarında doğumu kolaylaştıran bazı hormonların senin kemik elastikiyetini arttıracak ve şu an kontrolde dar ve sert çıkan kemiklerin 39. Haftada yumuşamış, elastikleşmiş ve sana doğal doğum yaptırabilecek kıvama gelmiş olabilir. O yüzden şu an çatı muayenesi çok gereksiz dolayısıyla doğum şeklini bilemiyorum. Bakıcaz.' Diye cevap verdi.

Tatmin oldum mu?Evet.Çok makûl bir açıklama.
Ama güven verdi mi?Pek değil...
Açıkçası 'doğal doğumu çok istiyorum sonuna kadar desteğinize ihtiyacım var.' Cümleme karşılık 'elbette destek olurum, sorun olmadıkça doğal doğum yapmalısın zaten' gibi güven verici cevaplar duymak istedim.

Ama tamamen politikti. Gülümsedi ve son haftada anlaşılır demekle konuyu kapattı.

Güvenmek istiyorum sadece...Bakalım ne olacak.

Bu arada şeker yükleme testi 50 gr. Fiyatı 17 TL arkadaşlar.
İlerki haftalarda yaptıracak arkadaşlarımın bilgisine...
Gayet limonlu sodanın asidi kaçmış hali. Ayılıp bayıldım diyenlere takılmayın.
Eyüpten buraya minibüslerle sallana sallana gelip, gece 11'den beri aç olup ve açlığa pek dayanıklı olmayan ben bayılmadımsa kolay kolay bişey olmaz tedirgin olmayın ki yine de çok olumlu bakmadığımı da tekrar söyleyeyim. :) Hazel Hanım'ın azıcık ısrarıyla oldu. Ve bebek hareketleri falan artmadı. Aksine şu an sesi sedası yok bebişimin. Bilemiyorum iyi mi ettim kötü mü ancak olumsuz herşeyle yıpratmayın kendinizi lütfen...

çok sevindim papatyacım çok şükür :)

bende bu hafta sonu burcu hanıma randevu aldım. bakalım bizim ki gösterecek mi cinsiyeti
canım selam... bu sabah doktordaydık... kesin olmamakla birlikte bebeğimizin erkek olduğunu öğrendik...
yine de yanılma payını bırakıyo doktorumuz... hafta sonu senden de bi haber gelir inşallah... sağlıklı olsunlar öncelikle tabiki... allah gönlüne göre versin...

bir de üçlü testle ilgili yapmanı öneririrm dedi. bi bak bakalım senin yeni doktorun ne diyecek... ben yaptırmam diyodum ama sanırım yaptıracağım... kararsız kaldım şimdi.

merhaba
bende hazel hanıma gidiyorum. yazdıkların bana da fikir oluşturdu. bende gözlemlerimi paylaşmak istedim normal doğumla ilgili. bende 3 tane kist var.. her gittiğimde onlarında ölçümü yapılıyor.. ve her seferinde büyümesi varmı diye soruyorum. büyüse bile benim kistlerimin normal doğumu engelleyecek tarzda doğum kanalına yakın değillermiş.. yani tabi konuşmak için çok erken ama normal doğumu desteklemese baştan söylerdi bana heralde kistler normal doğumu engeller diye... bu arada benim şeker yüklemesi zamanıma daha var ama bende yaptırmayı düşünmeyenlerdenim.. gerçi üçlüyüde yaptırmayı düşünmüyordum ama hazel hanım bugün yaptırsan iyi olur dedi. sanırım yaptırcam.. offf konu bebek olunca insanın kararları nasılda değişiyor..
herşeyin hayırlısı olsun... sağlıcakla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…