Esenler medipolde dogum yapanlar buraya

Merhaba taze annelerr... Ben medipol megada doğum yaptım ama çocuk doktorlarından memnun kalmadım. Şimdi medipıl esenlerde çalışan arkadaşımın tavsiyesiyle kontrol ve takiplerimizi Arzu hanımda yapıyoruz.. Doktorumuzu çok seviyoruz.. Bi kere gerçekten bebek dostu:) öyle herşeye ilacı dayayan biri değil bu çok önemliydi benim için. Oğlumda böbrek reflüsü var ve Arzu hanım sayesinde erkenden farkettik. Farketmeseydi böbrek hasarıyla karşılaşacaktık:KK43: Sünnet konuşulmuş... Bizde 3. Ayımızda olduk. Arzu hanım sünnet konusunda çok hassas çağlar beye yönlendirdi bizi. Çok iyi yapıyor için rahat olsun dedi. Gerçektende böbrek reflümüzü takip eden prof pipisini kontrol ederken sünnetini çok beğendi kim yaptı dedi:))) pipiler minik olduğu için sünnetten sonra yapışıklık olup tekrar sünnet gerekli olabiliyormuş o yüzden doktor tecrübesi çok önemli.. Ben sünnetten sınra bir beden büyük bez kullandım daha rahat etsin diye. Doktor ağrı kesici vermişti ilk gün bile kullanmadık. Ömerin neşesi çok yerindeydi ağrısı yok diye vermedim. Bide baticonun yaktığını hiç düşünmedim soğuk damlayınca irkildiğini düşünüyordum. Çok uzun oldu dimi:)
Merhaba
Bizim doktorumuzda arzu hanım bende memnunum. Böbrek reflusu ne demek? Ne gibi belirtileri var?
Çağlar bey gerçekten iyi bir doktor. Benim oğlumun da pipisi iyileşti. Ama batikon yakiyo. Normalde açık yaraya dökünce mikropları kırar ve yakar. Senin Ömer de direncliymis demek ki maşallah :nazar:
Benim oğlan ağlamadı ama hep damlatinca inliyor ve iç geçiriyordu
Ama neyse ki bitti. Yarın kontrole gideceğiz.
Kızlar benim oğlum doymak bilmiyor. Habire emmek istiyo sizde durumlar nasıl?

Merhaba
Bizim doktorumuzda arzu hanım bende memnunum. Böbrek reflusu ne demek? Ne gibi belirtileri var?
Çağlar bey gerçekten iyi bir doktor. Benim oğlumun da pipisi iyileşti. Ama batikon yakiyo. Normalde açık yaraya dökünce mikropları kırar ve yakar. Senin Ömer de direncliymis demek ki maşallah :nazar:
Benim oğlan ağlamadı ama hep damlatinca inliyor ve iç geçiriyordu
Ama neyse ki bitti. Yarın kontrole gideceğiz.
Kızlar benim oğlum doymak bilmiyor. Habire emmek istiyo sizde durumlar nasıl?
:))) ömer gerçekten çok dirençli canı hiç tatlı değil:) oyun oynarken küt diye tokuşuyoruz suratıma bakıp devam ediyor:))) böbrek reflüsü sıkıntılı bi durum malesef:( Çişini yaparken mesanesen böbreklerine kaçak oluyor. İdrar yolu enfeksiyonuyla anladı arzu hanım. Böbrek ultrasonu üstedi tamda tahmin ettiği gibi çıktı. Şüphelenmeyip bi antibiyotik verip gönderseydi bizi Allah korusun kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Kaç aylık oğlun? İlla aç olduğu için emmez bebiş. Susadıkça yada senin kokunu şstedikçe duygusal tatmin içinde emer. Ömerde memede yaşıyordu resmen:)

:))) ömer gerçekten çok dirençli canı hiç tatlı değil:) oyun oynarken küt diye tokuşuyoruz suratıma bakıp devam ediyor:))) böbrek reflüsü sıkıntılı bi durum malesef:KK43: Çişini yaparken mesanesen böbreklerine kaçak oluyor. İdrar yolu enfeksiyonuyla anladı arzu hanım. Böbrek ultrasonu üstedi tamda tahmin ettiği gibi çıktı. Şüphelenmeyip bi antibiyotik verip gönderseydi bizi Allah korusun kötü sonuçlarla karşılaşabilirdik. Kaç aylık oğlun? İlla aç olduğu için emmez bebiş. Susadıkça yada senin kokunu şstedikçe duygusal tatmin içinde emer. Ömerde memede yaşıyordu resmen:)
Su an 51 gunluk oldu. Ama surekli emdigi icin sanki sut uretemiyorum ve yetmiyo gibi geliyo. :110: benim psikolojim bozuluyo oyle olunca. 2 ylik olunca gitcez arzu hanima. Soyliycem. Acmis gibi agliyo. Bazen memede uyuya kaliyo yatiriyorum hemen uyaniyo. Tekrar meme. Napicagimi sasiriyorum. Evde hic birsey yapamadigim gibi bazen yemek bile yemeye firsat bulamiyorum. Duzene ne zaman girer? Omer girdimi duzene? Su an kac aylik?

Su an 51 gunluk oldu. Ama surekli emdigi icin sanki sut uretemiyorum ve yetmiyo gibi geliyo. :110: benim psikolojim bozuluyo oyle olunca. 2 ylik olunca gitcez arzu hanima. Soyliycem. Acmis gibi agliyo. Bazen memede uyuya kaliyo yatiriyorum hemen uyaniyo. Tekrar meme. Napicagimi sasiriyorum. Evde hic birsey yapamadigim gibi bazen yemek bile yemeye firsat bulamiyorum. Duzene ne zaman girer? Omer girdimi duzene? Su an kac aylik?
Ömer de yarın 6 aylık olacak teyzesi:) bizim hayatımız bir tık daha düzenli diyelim:) hiç moralini bozma... Kilo alımı yeterliyse sütün yetiyor demektir. Emmek istemesi emme dürtüsündende kaynaklanıyor olabilir. Göğsünün dolu olduğunu hissetmesendr bebeğin çektiğinde süt gelir hiç merak etme. Bide ilk aylar daha sık emiyor bebekler.. Dedimya ömer memede yaşıyordu:)

yesilinci yesilinci ye katılıyorum çünkü bizim küçük bey de aynı anlattığın gibi canım P papatya83 (:
Ve aynı hisleri paylaşmışız ama merak etme yetiyorsun ona. Yani ilk günler gibi olmasa da Ensar hâlen sık emiyor. Ellerini emmeye başladığı için 3 aylığa yakınken emzik vermek zorunda kaldım, emziği bıraktırabilirim ama ellerini bıraktırmam çok zor olur diye ama emziği de istemiyorum. O yüzden sık sık memedeyiz biz de. Bazı geceler aynı anlattığın gibi tam memede uyudu diye yatırıyorum beşiğine pat açıyor gözlerini az önce hiç o uyumamış gibi :D Haydiii bir daha emzir...Hiç doymamış gibi iştahla saldırıyor.Hâlbuki eminim doyduğuna... Emin ol doyuyor hiç stres yapma kendine ^_^

Tek dezavantajı benim gibi tek olan anneler için ev işi biraz aksıyor. O uyuyunca ne yapsam diye heyecanlanıp hiçbişey yapamadan uyanıyor. :D

İşte böyle...

Sevgiler herkese ^_^

Merhaba kızlar papatya 83 oncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun :) benim keremimde aynı her zaman yapmıyor ama arada bir tutuyor inadi memeden ayrılmıyor ağlıyor e öyle olunca sütte birikmiyor haliyle yarım saat ten fazla tutmayin diyorlar memede bende dün dayanamadım verdim emziği sakinlesip uykuya dalınca aldım ağzından çünkü bende yalnizim ve ev işleri yemek beni bekliyor bence sınırı bilinirse emzik verilmeli diğer turlu biz tukeniyoruz siz ne dusunuyorsunuz emzik konusunda

roxelanne roxelanne grisayfa grisayfa demek ben tek değilmişim. Artık büyüdükçe değişecek huyları diye sabırla bekliyorum. Dün yeni bi taktik denedik. Akşam 10.30 da yıkadık. Meme emdi. Uyudu ve 4 saat deliksiz bende uyumuşum ve bugün moralim daha bi yerinde. Denemelisiniz bence.
Emzik konusunda ise bende veriyorum ama benim ki çok almıyor. Az emip gerçek olmadığıni anlayıp atıyor o konuda da muzdaribim.
Allah hepimize sabır versin
Sevgilimle

Merhaba kızlar papatya 83 oncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun :) benim keremimde aynı her zaman yapmıyor ama arada bir tutuyor inadi memeden ayrılmıyor ağlıyor e öyle olunca sütte birikmiyor haliyle yarım saat ten fazla tutmayin diyorlar memede bende dün dayanamadım verdim emziği sakinlesip uykuya dalınca aldım ağzından çünkü bende yalnizim ve ev işleri yemek beni bekliyor bence sınırı bilinirse emzik verilmeli diğer turlu biz tukeniyoruz siz ne dusunuyorsunuz emzik konusunda
Aynılarını canım...
Çünkü Ensar'a oh ne güzel emzik vermedim vermeyi düşünmüyorum derken ellerini emmeye başladı. Hem de öyle böyle değil. Bazen 4 parmağını birden (:
Hep duyarız ya okul yaşında gizli gizli parmak emenler vs.
Ensar da o emme refleksini doyurmazsa ellerini yarın öbür gün bıraktıramamaktan korkup emzik verdim.
Alışmaz artık dediler, hiç ilgisi yok. Doğduğundan beri ağzındaymış gibi hiç yabancılık çekmedi beyefendi. :)
Çok üzüldüm onu yalancı bir lastik parçasıyla avuttuğuma...
Ama ev işi yemek yapamaz hâle gelmiştim.
2.5 3 ayına doğru ellerini keşfedip deli gibi ellerini emiyorlar anlayacağınız.
E eldiven taksana diyenler çıktı sanki biz bunu akıl edemiyormuşuz gibi.:63:
O ayında çocuk eldiven falan tutmuyor ve tutmadığı gibi eldiveni battaniye kenarını giysilerinin bilek ve omuzlarını emiyor zaten.Mecburen verdim işte bu iki sebepten dolayı. Ama hâlen içime sinmiş değil...Sadece başka alternatifim yok :(
Ev işleri ve yemek bir yere kadar yapılmıyor çünkü...Hep öyle boşvermişlikle kalamıyoruz. :(
Şimdiden ne zaman ve nasıl bıraktıracağımı düşünüyorum. Sanırım kolay olmayacak. :(

Aynılarını canım...
Çünkü Ensar'a oh ne güzel emzik vermedim vermeyi düşünmüyorum derken ellerini emmeye başladı. Hem de öyle böyle değil. Bazen 4 parmağını birden :-)
Hep duyarız ya okul yaşında gizli gizli parmak emenler vs.
Ensar da o emme refleksini doyurmazsa ellerini yarın öbür gün bıraktıramamaktan korkup emzik verdim.
Alışmaz artık dediler, hiç ilgisi yok. Doğduğundan beri ağzındaymış gibi hiç yabancılık çekmedi beyefendi. :)
Çok üzüldüm onu yalancı bir lastik parçasıyla avuttuğuma...
Ama ev işi yemek yapamaz hâle gelmiştim.
2.5 3 ayına doğru ellerini keşfedip deli gibi ellerini emiyorlar anlayacağınız.
E eldiven taksana diyenler çıktı sanki biz bunu akıl edemiyormuşuz gibi.:63:
O ayında çocuk eldiven falan tutmuyor ve tutmadığı gibi eldiveni battaniye kenarını giysilerinin bilek ve omuzlarını emiyor zaten.Mecburen verdim işte bu iki sebepten dolayı. Ama hâlen içime sinmiş değil...Sadece başka alternatifim yok :KK43:
Ev işleri ve yemek bir yere kadar yapılmıyor çünkü...Hep öyle boşvermişlikle kalamıyoruz. :KK43:
Şimdiden ne zaman ve nasıl bıraktıracağımı düşünüyorum. Sanırım kolay olmayacak. :KK43:
Bende senin gibiyim 3. Aydan sonra emzik verdim. İlk doğduğunda bir kaç kez denedim midesini bulandırdı, yok tutmadı bir türlü.3. Aydan sonra emmesi kuvvetlendi ve memede durmak için doyduğu halde emmeye devam edince kusmalar başladı çünkü ciddi bir süt fazlası oluşuyordu. Doktorumuz emzik vermelisin seni emzik yapmış dedi. Eve geldik emzirdiktwn sonra verdim tuttu. Dediğin gibi sanırsın ki doğduğundan beri ağzında:))) ilk önce baya bi içim yandı senin düşündüğün gibi düşündüm ama şuan ömer 6 ayını bitirdi ve neyin ne olduğunun farkında memeyle emziği çok iyi ayırt ediyor. Karnı açsa emziği eliyle alıyor ağzından yada canı emmek istemezse atıyor. Yani bebişler çok akıllı hiç kandırıyorm diye boşa üzme kendini aslında kanmıyorlarmış:))) Biz şuan sadece uykuya dalmak için kullanıyoruz emziği uyuduğunda alıyorum ağzından.

Haa birde 5-6 ay gibi ayak farkediyorlar o ayak nasıl giriyor o ağıza anlamıyorum:)) ama emzik kurtarmıyor o ayak ille ağızda:)))

roxelanne roxelanne grisayfa grisayfa demek ben tek değilmişim. Artık büyüdükçe değişecek huyları diye sabırla bekliyorum. Dün yeni bi taktik denedik. Akşam 10.30 da yıkadık. Meme emdi. Uyudu ve 4 saat deliksiz bende uyumuşum ve bugün moralim daha bi yerinde. Denemelisiniz bence.
Emzik konusunda ise bende veriyorum ama benim ki çok almıyor. Az emip gerçek olmadığıni anlayıp atıyor o konuda da muzdaribim.
Allah hepimize sabır versin
Sevgilimle
Ah su banyo işi var birde ben kendime güvenip yikayamiyorum annemde sık sık gelemiyor bazen haftada bir yikaniyor siz ne sıklıkta yikiyorsunuz

Ah su banyo işi var birde ben kendime güvenip yikayamiyorum annemde sık sık gelemiyor bazen haftada bir yikaniyor siz ne sıklıkta yikiyorsunuz
Yıkarsın yıkarsın cesaret biraz:) babası su dökse sen yıkasan mesela? Benim oğlum temmuzda doğdu o zaman hergün yıkıyordum şimdi 2-3 günde bir yıkıyorum

Valla ben hergun yikiyorum. Bazen istisna oluyo 1gun yikamiyorum. İlk baslar annemle yikiyoduk ama simdi esim isten gelince birlikte yikiyoruz.3 gundurde gec saat yikiyorum misil misil uyuyo.
Yikamaktan korkma. Esin yardim etsin. Su doksun. Cocugu tutsun.
Ben kuvetine filenin icine yatiriyorum. Esim ellerinden tutuyo. Bi yandan da su dokuyo. Ben kopurtuyorum vs. Zaten sunnetten sonrada dr sik sik yika ki iyilessin demisti.
Neyse iste. Bende emzik konusunda kararsizim. Veriyorum ama tam almiyo su an zaten. Herkes alistir diyo. Az once esim bakkal emzigi aldi ama onuda istemedi.
Bu arada mama veren var mi?
Biz sarilik zamani baslamistik gunde 1 kez vermeye. Sonra midesi buyudu ve hep devam ettik. Gunde 1 veya 2 kez. Hipp basladim kullanmaya ama esim daha ekonomik diye aptamil aldi gecen gun. Sanirim dokunuyo. Hipp icince kusmuyo ama aptamil icince kusuyo. Bide bugun aptamil sonrasi ust uste 4 defa sulu sulu kaka yapti. Sizler kullaniyomusunuz? Ne kullaniyosunuz yada benim gibi yasayan oldu mu?

Kizlar merhaba
Gaz problemi varmi bebislerin? Varsa neler yapiyosunyz? Ben ilkbasta biogaia kullandim pek bisey degismedi. Simdi metsil danlaya basladik. İse yariyomu anlamadim 2 gundur cok sancilaniyo gaz cikarcam kaka yapcam diye.. Sizde durumlar nedir?

Valla ben hergun yikiyorum. Bazen istisna oluyo 1gun yikamiyorum. İlk baslar annemle yikiyoduk ama simdi esim isten gelince birlikte yikiyoruz.3 gundurde gec saat yikiyorum misil misil uyuyo.
Yikamaktan korkma. Esin yardim etsin. Su doksun. Cocugu tutsun.
Ben kuvetine filenin icine yatiriyorum. Esim ellerinden tutuyo. Bi yandan da su dokuyo. Ben kopurtuyorum vs. Zaten sunnetten sonrada dr sik sik yika ki iyilessin demisti.
Neyse iste. Bende emzik konusunda kararsizim. Veriyorum ama tam almiyo su an zaten. Herkes alistir diyo. Az once esim bakkal emzigi aldi ama onuda istemedi.
Bu arada mama veren var mi?
Biz sarilik zamani baslamistik gunde 1 kez vermeye. Sonra midesi buyudu ve hep devam ettik. Gunde 1 veya 2 kez. Hipp basladim kullanmaya ama esim daha ekonomik diye aptamil aldi gecen gun. Sanirim dokunuyo. Hipp icince kusmuyo ama aptamil icince kusuyo. Bide bugun aptamil sonrasi ust uste 4 defa sulu sulu kaka yapti. Sizler kullaniyomusunuz? Ne kullaniyosunuz yada benim gibi yasayan oldu mu?
Merhabalar kızlar,
Bende sizler gibi mediplde burcu hanıma gidenlerdenim. Benim bebiş kız, 4 aylık, kilosu az olduğu için mama takviyesi vermelisin dedi doktor. Ben önce vermedim 2 farklı doktora götürdü ama hepsi vermelisiniZ dedikleri için vermeye başladı k günde iki kere. Araştırmalarım sonucu keçi sütü mamalarından vermeye karar verdim. İlk önce golden goat marka olanı kullandık. Gaz yapmadı iyi geldi. Şimdi de organik olduğu için Töpfer marka olanı aldık önce deniyoruz.

Kizlar merhaba
Gaz problemi varmi bebislerin? Varsa neler yapiyosunyz? Ben ilkbasta biogaia kullandim pek bisey degismedi. Simdi metsil danlaya basladik. İse yariyomu anlamadim 2 gundur cok sancilaniyo gaz cikarcam kaka yapcam diye.. Sizde durumlar nedir?
Gazsız olurmu hiç :) bende biogaia kullanıyorum ama yinede günde bir kaç saat gaz sancısı çekiyor özellikle akşamları kullanmasak dahami çok cekicek yada değişen bisey olmucakmi ilaç ise yariyormu bende anlamıyorum bu arada bende hiç iyi değilim bir aydan fazladır kabızlık çekiyorum birde çatlak oldu her tuvalete çıktığımda afedersiniz kanamam oluyor benim gibi olan varmi aranızda denemediğim şey kalmadı düzelemiyorum :(

Gazsız olurmu hiç :) bende biogaia kullanıyorum ama yinede günde bir kaç saat gaz sancısı çekiyor özellikle akşamları kullanmasak dahami çok cekicek yada değişen bisey olmucakmi ilaç ise yariyormu bende anlamıyorum bu arada bende hiç iyi değilim bir aydan fazladır kabızlık çekiyorum birde çatlak oldu her tuvalete çıktığımda afedersiniz kanamam oluyor benim gibi olan varmi aranızda denemediğim şey kalmadı düzelemiyorum :KK43:
Canım bende aynı sorunu yaşıyorum su içiyorum kepekli ekmek yiyorum ama nafile incir hoşafı iç canık ben sabah aç karnına sıcak suya bal da yapıyorum bana yaramadı ama sana belki olur gaz problemi üçünde biogai gaz çıkarıcı değil sindirim sistemini düzenliyor. Nursel Harvey Die bitkisel şurup var ben onu kullanıyorum çok memnunum emzirdikten sonra bir tatlı kaşığı veriyorsun sonra mutlu popular siz bebişlere rota virüsü aşısı yaptırdınız mı hangi ay yapılıyor

Canım bende aynı sorunu yaşıyorum su içiyorum kepekli ekmek yiyorum ama nafile incir hoşafı iç canık ben sabah aç karnına sıcak suya bal da yapıyorum bana yaramadı ama sana belki olur gaz problemi üçünde biogai gaz çıkarıcı değil sindirim sistemini düzenliyor. Nursel Harvey Die bitkisel şurup var ben onu kullanıyorum çok memnunum emzirdikten sonra bir tatlı kaşığı veriyorsun sonra mutlu popular siz bebişlere rota virüsü aşısı yaptırdınız mı hangi ay yapılıyor
İnnciride denedim olmuyor olmuyor kabiZliktan çok hemoroid acisi mahvediyor beni tuvalete çıkmak işkence artık bu perşembe doktora gidicem bunun için o aşıyı duymadım daha doğrusu aile hekimliği takip ediyor diye ne aşısı ne zaman yapılır hiç araştırmadim :)

İnnciride denedim olmuyor olmuyor kabiZliktan çok hemoroid acisi mahvediyor beni tuvalete çıkmak işkence artık bu perşembe doktora gidicem bunun için o aşıyı duymadım daha doğrusu aile hekimliği takip ediyor diye ne aşısı ne zaman yapılır hiç araştırmadim :)
Bende de aynı sorun var kuzum emzirirken oturmaya korkuyorum ben bebiş için kiraz çekirdeği almıştım onu ısıtıp koyuyorum biraz iyi geliyor ben normal doğum yaptım kabızlıktan oda sancıyo rota virüsü aşısı özel devlet yapmıyor isteyen yaptırıyor onun için sordum

Ben yaptırmadım rota virüs. Olası komplikasyonları hastalıktan daha korkutucu geldi bana cesaret edemedim

Back
X