Esenler medipolde dogum yapanlar buraya

Bende de aynı sorun var kuzum emzirirken oturmaya korkuyorum ben bebiş için kiraz çekirdeği almıştım onu ısıtıp koyuyorum biraz iyi geliyor ben normal doğum yaptım kabızlıktan oda sancıyo rota virüsü aşısı özel devlet yapmıyor isteyen yaptırıyor onun için sordum
İşin enterasan yanı benim sezeryan olduğu halde oldu neyse doktora gideyimde sonucunu söylerim sanada

Gazsız olurmu hiç :) bende biogaia kullanıyorum ama yinede günde bir kaç saat gaz sancısı çekiyor özellikle akşamları kullanmasak dahami çok cekicek yada değişen bisey olmucakmi ilaç ise yariyormu bende anlamıyorum bu arada bende hiç iyi değilim bir aydan fazladır kabızlık çekiyorum birde çatlak oldu her tuvalete çıktığımda afedersiniz kanamam oluyor benim gibi olan varmi aranızda denemediğim şey kalmadı düzelemiyorum :KK43:
merhaba canım bende aynı dertten muzdaribim.bende kefir işe yarıyor.hatta ben evde kendim mayalıyorum.kefir mayası var günlük olarak icecegim kadar yapıyorum.kefir mayasını bulabilirsen kendin evde yapabilirsin.

Merhaba kizlar..
Nasilsiniz? Bebisler nasil?
Biz iyiyiz... buyuyoruz... 2. Ay asilarimizi olduk. Biraz agladik. Artik oyuncaklara bakip guluyoruz. Oyun halisinda vakit gecir iyoruz.. sizlerde durum ne?

Merhaba kizlar..
Biz iyiyiz... buyuyoruz... 2. Ay asilarimizi olduk. Biraz agladik. Artik oyuncaklara bakip guluyoruz. Oyun halisinda vakit gecir iyoruz.. sizlerde durum ne?
Merhaba canım
Biz de iyiyiz çok şükür bir sıkıntımız yok. Bu ay rahatız yaşasın aşısız 5. Ay (: Ah o aşılar...Onların iyilikleri için elbette ama insanın içi burkuluyor öyle katıla katıla ağladıkça.
Ben Ensar'ı o aylarda oyun halısına koyduğumda sıkılıyordu çünkü anlamıyordu. Şimdi uzanıyor gülüyor onlara vurup gülüyor yada sinirleniyor. (:
Zaman ne hızlı akıyor değil mi? Gözünün önünde hergün farklı birşey yapmaya,yeni bir yetenek kazanmaya başlıyor ve biz bunu zaman içerisinde aylar geçince anlayabiliyoruz.
Ama gittikçe zorlaşıyor, 2 3 aylık halleri çok kolaymış şimdi anladım. (:
Çünkü beyefendi dönmeye başladı kesinlikle gözümü üzerinden ayıramıyorum. İlla ki yanından ayrılacaksak yemek için vs. yere minder üzerine yatak hazırlayıp oyuncaklarını koyup öyle bırakıyorum ki onda bile sıkılıp dönüyor. Yüzüstü yorulunca da sinirlenip ağlıyor. (:
Bunlar iyi günlerin ayaklanınca görürsün diyenlerden nefret ediyorum sanki çocuk bana ayak bağı...Kimse evladını öyle görmez. Ama çok daha fazla dikkatli olmak gerektiği bir gerçekmiş. Göz açıp kapayıncaya kadar pozisyon değiştirebiliyorlar. (:

Sizler nasılsınız? Emzirme olayınız ne âlemde? Emzikle aranız nasıl? Biz artık emziği de tüm ısrara rağmen çok tutmuyoruz. Sürekli eller ağızda, ne bulursak ağza götürüyoruz. Sadece uykuya dalarken alıyor neredeyse...

Daha da önemlisi anneler ruh haliniz nasıl?Psikolojik olarak neler hissediyorsunuz? :)
Ben bazen şu gri havalar hasebiyle olsa gerek daraldığım oluyor ama birkaç saniye sonra geçiyor. (:
Yada derin derin bazı şeyleri düşünürken buluyorum kendimi. Sonra geçiyor...
Annelik çokkkk zor ama çokkk da güzelmiş...

Hepinize hayırlı günler güzel evlatlarınızla
Sevgiler...

Herkese selamun aleykum anneler :)

Ben de taze doğurup geldim :)
Sudan çıkmış balık gibiyim tecrubesizim en başta. Yazdıklarınızi en baştan okuyamadim daha vaktim olmadi . :)

Pazar günü saat 12.14 te doğdu pasam sezaryen ile doğum yaptim uç kilo doğdu minnagim şuan göğsünün ucunu tutturmajta çok zorluk cekiyirum ama tutunca emiyo çok sukur .
Annem olmasa onu da beceremicem :))
Durum yetiyor mu yetmiyor mu hiç bilmiyorum şuan ama devamlı su komposto iciyorum.
Sarilik yok diyor prof. Annem :) bi hafta dolunca kontrolumuz var ozmn öğreniriz galiba olup olmadığını sanırım .
Bana tecrubenizden anlatır misin şimdi ne yapmam gerek ki :) sadece Emdirip uyutuyotum :)
Celal beyden randevu alın dedi hemşire kız siz hangi doktora gidiyorsunuz çocuk doktoru olarak .
Ay şuan hiç bise bilmiyorum ve agrim var eksik hissediyorum kendimi :/
Ama çok mutluyum gidip gelip evladına bakıyorum
Kış uykusuna yatan top patlasa uyanmayan ben oglum ciyak dediği an ayaktayim resmen :)

Hepinize selamlar oğlum agliyorrr ben kactimm :))

Sudan çıkmış balık gibiyim tecrubesizim en başta. Yazdıklarınızi en baştan okuyamadim daha vaktim olmadi . :)

Pazar günü saat 12.14 te doğdu pasam sezaryen ile doğum yaptim uç kilo doğdu minnagim şuan göğsünün ucunu tutturmajta çok zorluk cekiyirum ama tutunca emiyo çok sukur .
Durum yetiyor mu yetmiyor mu hiç bilmiyorum şuan ama devamlı su komposto iciyorum.
Sarilik yok diyor prof. Annem :) bi hafta dolunca kontrolumuz var ozmn öğreniriz galiba olup olmadığını sanırım .
Bana tecrubenizden anlatır misin şimdi ne yapmam gerek ki :) sadece Emdirip uyutuyotum :)
Celal beyden randevu alın dedi hemşire kız siz hangi doktora gidiyorsunuz çocuk doktoru olarak .
Kış uykusuna yatan top patlasa uyanmayan ben oglum ciyak dediği an ayaktayim resmen :)

Allah analibabali buyutsun... saglicakla...
Bende co, tecrubeli degilim.. sonucta 2bucuk aylik anneyim ama bu zamana kadar ki deneyimlerim dogrultusunda ilk ay sadece yiyip uyuyor sutunun gelmesi icin komposto su dogru bi secim. Ben bide soyle bir karisim cay iciyorum cok faydasini goruyorum sutumun bollasmasi icin. Aktardan alacagin malzemelerle 2 tatli kasigi isirgan 1 tatli kasigi rezene 1 tatli kasigi anason 1 tatli kasigi kimyon 3 kupa su ile kaynat 10 dk demlensin ve bi siseye süz. Gunde 3 defa ic. Ben faydasini goruyorum.
Biz dr olarak arzu hanima gidiyoruz. Memnunum gibi simdilik
Usutme sakin. Kendine iyi bak. Sarilik insallah olmaz ama olursada 1. Hafta kontrolunde anlasilir. Benim sezeryan agrilarim 20. Gunde gecmisti ama kisiye gore degisir..
Ama sunu soyliyim annelik cok guzel bi duygu. roxelanne roxelanne ruh halim cok degisken.. genelde de esimden cikiyo acisi. Genel bi kan tahlili yaptirdim saglik ocaginda tiroidim yuksek cikti. Sinirlilik hali ve terlemem ondanmis. Dahi,iyeye yonlendirdi. Gidicem bakalim nolcak.
Ama su varki cok sinirlensem ki bazen aglasam bile oglumun bi gulusu yetiyo unutmama... emzik konusunda ise oglum emzik almiyo naptiysam almadi. Caresizim ☺
Onun emzigi benim
Hepinize sevgiler... gorusuruz

Slm kıZlar benim bebeğim 6 bucuk aylık 1 ağustos ta doğum yaptım sizler gibi esenler medipol de çok memnun kaldım 3 aylık hamileydim gitmeye başladığım da arkadaşımın tavsiyesiyle oraya gittim arkadaşımın doktoru fatma hanım di Çok iyi biriydi en azından bana karşı sıcaktı her gittiğim de aydan aya çağırdı tahlillerimi aile çekiminde yap dedi muayeneler ben giderken ücretsiz di sadece eczaneye gittiğim d3 devletin sgk 'nin kestiği bu para odedim. Dogumum normal doğum oldu Allah razı olsun kahrimi çekti ben canı tatlı biriyimdir iyi sabretti kadın 2.'i doğumum olduğu halde :))) medipol de doğum yapanlar dediğiniz için bende hamilelik ve doğum surecimi vanlatmak istedim

Hayırlı olsun Allah analı babalı buyutsun insallah hiç endiselenme hepsi geçici ben esime ikide bir iyilesecekmiyim diye sorardim oda çaresizce tabiki derdi ben çok kötü oldum idrar yollarim mikrop kaptı ve sezeryan olduğum gece on dakikada bir tuvalete kalktim o halde dusunebiliyormusun ertesi gün daha beterdi ağrı titreme yine on dakkada bir tuvalet konuşmam yavaşladı kekeledim hazel hanım sürekli kontrole geldi oda korktu psikolog la bile gorusturduler neyse geçti gitti herşey geçiyor

Merhaba kizlar..
Merhaba :)bizim asimizda yarın inan korkuyorum canı çok yanacak diye bizimkide oyuncaklara guluyor değişik sesler çıkartıyor şarkı söylüyorum konuşuyorum bana gülüyor bazi günler çok huysuz oluyor bazı günler neşeli .bizimkide emzik almıyor alsada agzinda tutamiyor bu arada kusmasida çok sizinde oylemi

Huhuuuuu
Nasilsiniz anneler... buyuyoruz hepimiz ve bence buyudukce daha bi zevkli oluyo annelik... 5 aylik olmamiza az kaldi. Havalarda guzellesti artik bol bol disari cikiyoruz. Oyuncaklarla ilgileniyo artik oglum. Gaz problemimiz bitti. Uykumuz duzene girdi. Nadiren sasiyo uyku. Hala cocuk dr olarak medipolemi gidiyosunuz? Dr degistiren varmi?
Kimse girmemis foruma. Hadi gelin bakalim sohbet edelimmmm

Huhuuuuu
Nasilsiniz anneler... buyuyoruz hepimiz ve bence buyudukce daha bi zevkli oluyo annelik... 5 aylik olmamiza az kaldi. Havalarda guzellesti artik bol bol disari cikiyoruz. Oyuncaklarla ilgileniyo artik oglum. Gaz problemimiz bitti. Uykumuz duzene girdi. Nadiren sasiyo uyku. Hala cocuk dr olarak medipolemi gidiyosunuz? Dr degistiren varmi?
Kimse girmemis foruma. Hadi gelin bakalim sohbet edelimmmm
selam canım :) bızde ıkı aylık olduk gaz problemımız var ben medıpolu bıraktım esenler kadın dpgum hastanesınde dılek hanım var cok tatlı bı bayan cok da ılgılı onda devam edıyorum . kalca ultrasonu fln cektırdık ıkı ay asımızı olucaz carsamba gunu korkuyorum cok huysuzlanacak dıye :)
daha oyuncak vs tutamıyo bızım oglan sureklı memede :) :/ bos emzık tutturamadım bır turlu bu da zorluyor benı dogal olarak .

selam canım :) bızde ıkı aylık olduk gaz problemımız var ben medıpolu bıraktım esenler kadın dpgum hastanesınde dılek hanım var cok tatlı bı bayan cok da ılgılı onda devam edıyorum . kalca ultrasonu fln cektırdık ıkı ay asımızı olucaz carsamba gunu korkuyorum cok huysuzlanacak dıye :)
daha oyuncak vs tutamıyo bızım oglan sureklı memede :) :/ bos emzık tutturamadım bır turlu bu da zorluyor benı dogal olarak .
Canim o donemler bizimde ayniydi. Ama gercekten buyudukce degisiyo. Dr surekli memede olmasi icin gececek demisti. Gercekten duzene girdi. Ayrica 2. Ay asilari cok diye korkma. Eger asi olurken cok aglarsa hemen orda bi odya gir emzir tavsiyem. Emzik konusuna gelince benimkide hic almadi. Cok ugrastim ama yok. Almayinca almiyo. Cocuk bile kendi istedigini anlatiyo ☺ oyuncak tutma zamani 4-5 aylarda yani senin icin erken ama o zaman gekince onu oynarken gorunce cok degisik duygular hissettim. Ya hergun yeni bisey yapiyo bebekler ve buyudukce daha bi anne oldugumu anliyorum. Heralde sorumluluk arttikca bu duyguda gucleniyo. Ne bileyim yaaa ☺

Slm arkadaşlar ben 35 haftalık hamişim esenler medipole gidiyorum orda doğum yapıcam inş. Ama orda yeni doğan ünitesi yokmuş sanırım erken doğumda öle başka yere yönlendiriliyormuşlar. Kaçıncı haftadan sonra doğum yapınca başka yere yollanmıyo bilgi verirmisiniz

Slm arkadaşlar ben 35 haftalık hamişim esenler medipole gidiyorum orda doğum yapıcam inş. Ama orda yeni doğan ünitesi yokmuş sanırım erken doğumda öle başka yere yönlendiriliyormuşlar. Kaçıncı haftadan sonra doğum yapınca başka yere yollanmıyo bilgi verirmisiniz
Cnm 36 haftadan sonra

Hanimlar merhaba
15 gun once bende esenler medipolde dogum yaptim
Orda cocuk doktoruna devam eden var mi
Kalca usg fiyati nedir bide

Hanimlar merhaba
15 gun once bende esenler medipolde dogum yaptim
Orda cocuk doktoruna devam eden var mi
Kalca usg fiyati nedir bide
Merhaba canım ben hâlâ doktor bulamadığım için (daha doğrusu buradaki doktorumuzu pek sevip bırakmakta kararsız kaldığım için (: ) oğlumu Çocuk Doktoru Sevinç Kaptan'a götürüyorum. Doğumdaki kontrollerini o yapmıştı. Hiç değişiklik yapmadım çünkü inanılmaz tatlı bir bayan.
Kaliteli bir doktor bana göre. 'Herşeye ilaç'çılardan değil. Sağlık ocağının gereksiz kan ilaçlarına dahî karşı sağolsun.
(Çünkü 6 aydan evvel demir ilacı verilmez, 6. Ayda tahlil yaptığım hiçbir bebekte demir eksikliği çıkmadı demişti ve tahlilleri göstermişti bilgisayarından ve gerçekten öyleydi. 6. Ayda tahlilimiz gerçekten güzel çıktı elhamdülillah. )
Başka durumlar söz konusu iken de kimi doktorların poşet poşet ilaç verebileceği yerde kendisi hep doğal olanı anlatıp beni yüreklendirmiştir sağolsun.
Beni en çok bu konudaki tavrı ve duruşu ikna etti. Kıyaslayabileceğim şekilde diğer doktorları tanımadım ama tavsiye ederim rahatlıkla.
Ayrıca,
Kalça usgsi Kasım ayında 80 TL idi.

Biz de 4 gün evvel sünnet ettirdik yine burada.
8 aylığız. Çok şükür herşey yolunda. Uzun süredir bakamamıştım buraya. Bütün bebetolar kocaman olmuştur. (:
Sevgiler hepinize...

Merhaba canım ben hâlâ doktor bulamadığım için (daha doğrusu buradaki doktorumuzu pek sevip bırakmakta kararsız kaldığım için :-) ) oğlumu Çocuk Doktoru Sevinç Kaptan'a götürüyorum. Doğumdaki kontrollerini o yapmıştı. Hiç değişiklik yapmadım çünkü inanılmaz tatlı bir bayan.
Kaliteli bir doktor bana göre. 'Herşeye ilaç'çılardan değil. Sağlık ocağının gereksiz kan ilaçlarına dahî karşı sağolsun.
(Çünkü 6 aydan evvel demir ilacı verilmez, 6. Ayda tahlil yaptığım hiçbir bebekte demir eksikliği çıkmadı demişti ve tahlilleri göstermişti bilgisayarından ve gerçekten öyleydi. 6. Ayda tahlilimiz gerçekten güzel çıktı elhamdülillah. )
Başka durumlar söz konusu iken de kimi doktorların poşet poşet ilaç verebileceği yerde kendisi hep doğal olanı anlatıp beni yüreklendirmiştir sağolsun.
Beni en çok bu konudaki tavrı ve duruşu ikna etti. Kıyaslayabileceğim şekilde diğer doktorları tanımadım ama tavsiye ederim rahatlıkla.
Ayrıca,
Kalça usgsi Kasım ayında 80 TL idi.

Biz de 4 gün evvel sünnet ettirdik yine burada.
8 aylığız. Çok şükür herşey yolunda. Uzun süredir bakamamıştım buraya. Bütün bebetolar kocaman olmuştur. :-)
Sevgiler hepinize...
canım selamlar bebısler kocaman oldu vallahı benımkı de 4. ayda :) haızran basında sunnet ettırmeyı dusunuyorum guncel ucretı ne kadar acaba bıde hangı bolumden randevu almak gerek yıne cocuk bolumunden mı :)

canım selamlar bebısler kocaman oldu vallahı benımkı de 4. ayda :) haızran basında sunnet ettırmeyı dusunuyorum guncel ucretı ne kadar acaba bıde hangı bolumden randevu almak gerek yıne cocuk bolumunden mı :)
Selam canım :))
Bir an önce ettirin derim. Ne kadar erken o kadar iyiymiş. Bizim zıpır emeklemeye başladığı için ilk günler aman dönme aman yüzüstü yatma diye çocuğa hep müdahale ettik. (:

Genel anestezi 500, lokal anestezi 400 TL. Biz lokal yaptırdık. Fiyatla ilgisi yok. İçimiz rahat etmedi uyutulmasına. Doktor ikna etmeye çalıştı ama özellikle eşim kesinlikle ikna olmadı. (:
Çocuk Cerrahisi Çağlar Münevveroğlu'na randevu alıp muayene oluyorsunuz. 10 TL ücreti var.
Uygun gördüğü takdirde vezneden gün alıyorsunuz. Ameliyat günü aldığınız takdirde ameliyattan bir iki gün evvel gelip bebişin tahlillerini(kan tahlili, kan pıhtılaşma süresi için test) yaptırıyorsunuz. Mümkünse bunun ödemesini kapora olarak ödemenizi rica ediyorlar imkanınız varsa. Biz de 50TL verip sünnetten sonra 350'sini tamamladık.
İlk aşamada böyle ilerliyor.
Sünnet günü anestezi şekline göre geleceğiniz durum saat vs değişiyor. Bize genel olacaksa 12 saat hiçbirşey yemeden gelecek bebek demişti kadın. Mümkün değil 12 saat aç kalabilmesi kafayı yemişler!
Lokalde yiyip yememesi farketmiyor. 9'da olan randevumuza 7.30'da çağrıldık. 8.30 gibi bebeğime önlük,bone vs giydirdik. İndik aşağı. Lokal yarım saat sürüyor. Girerken güle oynaya giren bebiş katıla katıla ağlayarak çıkabiliyor. En zorlu anlar o sonraki 4-5 saat. O saatlerde hay Allah ben naptım çok pişmanım diyebiliyorsunuz,ben dedim (: Siz demeyin (:
Sonrası kolay çünkü. Büyük çocuklar vardı sünnet olacak olan, daha asansör kapısı açıldığında ameliyathaneyi görünce sedyeden kalkmak isteyeninden tut babasının elini kolunu ısırıp kendini yırta yırta ağlayanını gördük. Küçükken yaptırmak en doğrusuymuş anladım. Ama işte o çaresiz kaldığım içli ağlayışları... Onları duymak istemezdim ama Allah başka acılarını yaşatmasın. :(
Bugün de kontrolümüz vardı. İyiymişiz, 7 gün boyunca hergün banyo yapılmasını söyledi. Ne yapacağım bilemiyorum. Çok çekiniyorum banyo olayından. Dikişleri vs var. Umarım sıkıntı yaşamayız.
İşte böyle sünnet olayımız da. İnşallah Allah size de kolaylık versin. Kesinlikle 6 yı geçmeden yaptırın derim. Hayırlısı olsun şimdiden. Sevgiler... :)

Selam canım :))
Bir an önce ettirin derim. Ne kadar erken o kadar iyiymiş. Bizim zıpır emeklemeye başladığı için ilk günler aman dönme aman yüzüstü yatma diye çocuğa hep müdahale ettik. :-)

Genel anestezi 500, lokal anestezi 400 TL. Biz lokal yaptırdık. Fiyatla ilgisi yok. İçimiz rahat etmedi uyutulmasına. Doktor ikna etmeye çalıştı ama özellikle eşim kesinlikle ikna olmadı. :-)
Çocuk Cerrahisi Çağlar Münevveroğlu'na randevu alıp muayene oluyorsunuz. 10 TL ücreti var.
Uygun gördüğü takdirde vezneden gün alıyorsunuz. Ameliyat günü aldığınız takdirde ameliyattan bir iki gün evvel gelip bebişin tahlillerini(kan tahlili, kan pıhtılaşma süresi için test) yaptırıyorsunuz. Mümkünse bunun ödemesini kapora olarak ödemenizi rica ediyorlar imkanınız varsa. Biz de 50TL verip sünnetten sonra 350'sini tamamladık.
İlk aşamada böyle ilerliyor.
Sünnet günü anestezi şekline göre geleceğiniz durum saat vs değişiyor. Bize genel olacaksa 12 saat hiçbirşey yemeden gelecek bebek demişti kadın. Mümkün değil 12 saat aç kalabilmesi kafayı yemişler!
Lokalde yiyip yememesi farketmiyor. 9'da olan randevumuza 7.30'da çağrıldık. 8.30 gibi bebeğime önlük,bone vs giydirdik. İndik aşağı. Lokal yarım saat sürüyor. Girerken güle oynaya giren bebiş katıla katıla ağlayarak çıkabiliyor. En zorlu anlar o sonraki 4-5 saat. O saatlerde hay Allah ben naptım çok pişmanım diyebiliyorsunuz,ben dedim :-) Siz demeyin :-)
Sonrası kolay çünkü. Büyük çocuklar vardı sünnet olacak olan, daha asansör kapısı açıldığında ameliyathaneyi görünce sedyeden kalkmak isteyeninden tut babasının elini kolunu ısırıp kendini yırta yırta ağlayanını gördük. Küçükken yaptırmak en doğrusuymuş anladım. Ama işte o çaresiz kaldığım içli ağlayışları... Onları duymak istemezdim ama Allah başka acılarını yaşatmasın. :KK43:
Bugün de kontrolümüz vardı. İyiymişiz, 7 gün boyunca hergün banyo yapılmasını söyledi. Ne yapacağım bilemiyorum. Çok çekiniyorum banyo olayından. Dikişleri vs var. Umarım sıkıntı yaşamayız.
İşte böyle sünnet olayımız da. İnşallah Allah size de kolaylık versin. Kesinlikle 6 yı geçmeden yaptırın derim. Hayırlısı olsun şimdiden. Sevgiler... :)
canım cok guzel anlatmıssın yaa Allah razı olsun vallahı

Back
X