Selam canım :))
Bir an önce ettirin derim. Ne kadar erken o kadar iyiymiş. Bizim zıpır emeklemeye başladığı için ilk günler aman dönme aman yüzüstü yatma diye çocuğa hep müdahale ettik.
Genel anestezi 500, lokal anestezi 400 TL. Biz lokal yaptırdık. Fiyatla ilgisi yok. İçimiz rahat etmedi uyutulmasına. Doktor ikna etmeye çalıştı ama özellikle eşim kesinlikle ikna olmadı.

Çocuk Cerrahisi Çağlar Münevveroğlu'na randevu alıp muayene oluyorsunuz. 10 TL ücreti var.
Uygun gördüğü takdirde vezneden gün alıyorsunuz. Ameliyat günü aldığınız takdirde ameliyattan bir iki gün evvel gelip bebişin tahlillerini(
kan tahlili, kan pıhtılaşma süresi için test) yaptırıyorsunuz. Mümkünse bunun ödemesini kapora olarak ödemenizi rica ediyorlar imkanınız varsa. Biz de 50TL verip sünnetten sonra 350'sini tamamladık.
İlk aşamada böyle ilerliyor.
Sünnet günü anestezi şekline göre geleceğiniz durum saat vs değişiyor. Bize genel olacaksa 12 saat hiçbirşey yemeden gelecek bebek demişti kadın. Mümkün değil 12 saat aç kalabilmesi kafayı yemişler!
Lokalde yiyip yememesi farketmiyor. 9'da olan randevumuza 7.30'da çağrıldık. 8.30 gibi bebeğime önlük,bone vs giydirdik. İndik aşağı. Lokal yarım saat sürüyor. Girerken güle oynaya giren bebiş katıla katıla ağlayarak çıkabiliyor. En zorlu anlar o sonraki 4-5 saat. O saatlerde hay Allah ben naptım çok pişmanım diyebiliyorsunuz,ben dedim

Siz demeyin

Sonrası kolay çünkü. Büyük çocuklar vardı sünnet olacak olan, daha asansör kapısı açıldığında ameliyathaneyi görünce sedyeden kalkmak isteyeninden tut babasının elini kolunu ısırıp kendini yırta yırta ağlayanını gördük. Küçükken yaptırmak en doğrusuymuş anladım. Ama işte o çaresiz kaldığım içli ağlayışları... Onları duymak istemezdim ama Allah başka acılarını yaşatmasın.

Bugün de kontrolümüz vardı. İyiymişiz, 7 gün boyunca hergün banyo yapılmasını söyledi. Ne yapacağım bilemiyorum. Çok çekiniyorum banyo olayından. Dikişleri vs var. Umarım sıkıntı yaşamayız.
İşte böyle sünnet olayımız da. İnşallah Allah size de kolaylık versin. Kesinlikle 6 yı geçmeden yaptırın derim. Hayırlısı olsun şimdiden. Sevgiler... :)