Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Testise değil ama taşıyıcı kanallara zarar verilmiş olabilir belki ama en doğrusunu androloji alanında çalışan bir doktor bilir. sizden bazı kan testleri ve ayrıntılı geçirilmiş hastalıklar/ameliyatlar hikayesi alırlar ona göre bir sebep söyleyebilirler muayeneden sonra da. daha önceki evliliklerinizden çocuğunuzun olup olmadığı da önemli bir faktör.

En içten dualarımı edicem senin için gamzesezer. Güzel bir sonuç olur inşallah.

Pek fazla bişey söylemediler ilk seferde. Benim ilk evliliğimden bir kızım var eşimin yok. zaten sperm yok. Doktoroda gitmemişler o zaman.Biz evlenince hemen karar verdik doktora gitmeye. Herşey güzeldi sözde. bana tranfer olana kadar iyiydi en azından. Bundan sonrası kolay diyordum ama değilmiş, ben tutamadım bebeğimi. o kadar rahattımki. şimdi 2. denemeyi yapacağız. Tabi sperm bulunursa.

kızlar bugun gazetede kök hücre ile ilgili br yazı okudum '' amerikalı doktorlar insan embriyon kök hücrelerini ilk kez felçli bir hasta üzerinde denemeye başladı'' diye. sanırım daha çok tedavi amaçlı...

KIZLAR günaydın bişey sormak istiyorum şimdi eşim azo sperm ya tedavideyiz benim eşim blueavcinin eşiyle aynı sorundan dolayı tedavi görüyor onlarda spermçıkışı oldu biz daha 2 ay oldu tedaviye başlayalı onlar sanırım 7,8 ay olmuş şimdi diyelim ki bizde de sperm çıktı bu mikro enjeksiyon ile aşılama yapılıyor ya onun için sperm sayısının kaç olması gerekiyor bileniniz varmı aşılama tüp bebekten daha mı kolay oluyor

günaydın kader arkadaşlarım demmi inşlahham güzel haberlerini alıcak adaçık inşallah eşinden çokk çokk spermler bulunur espoir inşallah yumurtaların güzel döllenir de bebeğin sana tutunur dualarımız sizinle kızlar yarın eşi 2 sene sonra ilk defa test yaptırıcak kızlar korkuyorum çokk eşim aynı sonucu görürse zanetmiyorum 1 2 sene daha ameliyat olmaz herhalde

inşallah arkadaşım hayırlı sonuç alırsınız allah yardımcınız olsun biz de tedaviye başlayalı 2 ay oldu diyoruz ki acaba test yaptırsak mı ama eşim diyor ki ya tekarar aynı sonucu görürüsek bir de akşam eşime pregnyl iğne yaptırmaya gittik hastaneye oradaki hemşire dediki iğnenin hepsi mi yapılacak dedik evet ondan sonra o da bize dediki yok genel de gebelik için yapılıyor da o yüzden sordum dedi ben de dedim hepsi yapılıyor sonra hanımefendi geçin hazırlanın dedi eşim de duyunca bunu çok kızdı hemşire eşimi hazır görünce diğer arkadaşına dediki eşinin miş iğne çok kötü olduk eşim de çok bozuldu bir daha yaptırmam dedi

demmicim....sorma o osman ceylan denen adam bide utanmadan hergün tv ye çıkıyorlar....arete de kızgınım bize o kadar çok şişirdi ki kendini de osmanıda merkezide anlatamam....gözümüzün içine baka baka pataloji raporunun arkasına birde çizimle bize anlatıyo...diyo ki...arkadaşlar 10 a yakın spermatazoa çıkmış ama bu sperm demek değil bu spermin daha başlangıç evresi o yüzden başka yerde tedaviye ameliyata gerek yok...sizi kandırır çıkacak diyen dedi...yol yakınken donasyon deneyin dedi yaşınız genç dedei....arette ona destek verdi...biz aynı pataloji raporunu emre beye gösterdik bize sperm varmış neden bana geldiniz dedi...yani çok şerefsiz doktorlar var allah korusun bizleri.....

günaydın arkadaşlar
ceylinsu boşevrin arkadaşım bi insanın patavassızlğından siz sonucu düşünün sonu allahın izniyle çok güzel olacak çok istiyosanız orda değilde başka yerde yaptırın ama ben olsam tekrar aynı yere giderim hiç sallamam bile

KIZLAR günaydın bişey sormak istiyorum şimdi eşim azo sperm ya tedavideyiz benim eşim blueavcinin eşiyle aynı sorundan dolayı tedavi görüyor onlarda spermçıkışı oldu biz daha 2 ay oldu tedaviye başlayalı onlar sanırım 7,8 ay olmuş şimdi diyelim ki bizde de sperm çıktı bu mikro enjeksiyon ile aşılama yapılıyor ya onun için sperm sayısının kaç olması gerekiyor bileniniz varmı aşılama tüp bebekten daha mı kolay oluyor

ceylinsu aşılama için en az 5 milyon gerekiyor diye biliyorum tabi hareketlilik oranları da çok önemli 5 milyonda %30 un üzerinde ileri hareketli olmalı. aşılama tabiki daha kolay ne iğneler var ne anesteziler. normal muayene gibi. IVF yani yumurtaların etrafına spermler bırakılarak kendiliğinden döllenebilmesinin beklenmesi içinde yumurta başına 100 bin sperm olmalı. yani 10 yumurta toplandıysa 1 milyon sperm gerekiyor yine sperm kalitesi önemli aşılama için boşalmayla 5-10 milyon arası ivf içinse boşalmayla 1-5 milyon arası sperm gerek bunları yıkayıp hazırlayıp konsantre edip veriyorlar rahme veya yumurta etrafına. mikroenjeksiyonsa tamamen farklı tek bir spermi çok ince iğne ile yumurtanın içine insan eliyle koyma işlemi. sperm durumu 3-5-10 gibi çok az sayıdaysa tercih ediliyor veya kalitesi ivf ile kendisi dölleyebilecek kapasitede değilse

kızlar yarın eşim test yaptırcak ya özel labaratuvarda yaptırcak testi o kuruger mı ne diyorlar telefon ettim şimdi öyle mi yapıyorsunuz diye adam da doktorunuz kim doktot isterse yaparım dedi nasıl bişey o kuruger

demmicim....sorma o osman ceylan denen adam bide utanmadan hergün tv ye çıkıyorlar....arete de kızgınım bize o kadar çok şişirdi ki kendini de osmanıda merkezide anlatamam....gözümüzün içine baka baka pataloji raporunun arkasına birde çizimle bize anlatıyo...diyo ki...arkadaşlar 10 a yakın spermatazoa çıkmış ama bu sperm demek değil bu spermin daha başlangıç evresi o yüzden başka yerde tedaviye ameliyata gerek yok...sizi kandırır çıkacak diyen dedi...yol yakınken donasyon deneyin dedi yaşınız genç dedei....arette ona destek verdi...biz aynı pataloji raporunu emre beye gösterdik bize sperm varmış neden bana geldiniz dedi...yani çok şerefsiz doktorlar var allah korusun bizleri.....
Aynen amin diyorum. anlamıyoruz ya bu işlerden istedikleri gibi sıkıyolar. Allahlarından bulsunlar. Kandırmaya ne hacet adıyla sanıyla tüm haşmetiyle normal boşalmayla çıkmadı mı şeytan der al tüpleri çarp kafasına:oklava:

aynen amin diyorum. Anlamıyoruz ya bu işlerden istedikleri gibi sıkıyolar. Allahlarından bulsunlar. Kandırmaya ne hacet adıyla sanıyla tüm haşmetiyle normal boşalmayla çıkmadı mı şeytan der al tüpleri çarp kafasına:oklava:

şimdi normal boşalmayla 1-2 çıktı o zaman belki 5-6 örnekte hep 0 dı ve ben belki de o zamnada 1-2 vardı uydurmadan inceleyip yok dediklerini düşünüyourm öyle uzun uzun baklıması gerekiyo çünkü bizim örneklere ...yani ameliyata bile 15 dakka baktıklarına göre örneğe nasıl baktılar acaba....allah larından bulsunlar....ama rabbim nasip eder herşey yolunda gider bide hamile olursam biz bulucaz onları o doktora söyliyeceklerimiz var eşimle......bu arada demmi çatlatma iğnenin adı neydi ve kalçadan mı oldun??tam 36 saat sonra topladılar değilmi??

Adak, inan biz de çok zor yazdırttık dosyamıza imsiyi bize de sizin için uygun değil dediler hep. hatta emre bey eşimi azarlar gibi oldu. önyargılarınız var. baştan bazı kabulleriniz var kopuk bilgileriniz var dedi. ücreti 500TL miş. biz her şeye rağmen yapılsın dedik. hatta mikrotese sonrası aşina hanım sperm sayılarını açıklayınca işte şimdi anlamlı oldu imsi gördünüz mü dedik. evet dedi. ne olacağı belli değil herşeye tam hazırlıklı olmak lazım. ya sizde de 50 sperm çıkarsa ve hepside bizdeki gibi hareketliyse 10-15 yumurtaya o 50 içinden hangisini verecekler? bize aşina hanım bazı sperm başlarında vakuoller(genetik hatanın yol açtığı ancak imsi ile görülebilen boşluklar) olduğunu söyledi onları ayırmışlar daha düzgün görünenleri enjekte etmişler. sonuçta her ihtimali çok ama çok iyi değerlendirmek lazım. telafisi yok tekrarı ise çok ama çok zor. Eldeki olanaklar sonuna kadar kullanılmalı bana göre. Örneğin metabolomiks için çok kararsız kalmıştık. yaşanan durumda metabolomikse ihtiyaç duyulamadı. en ideal olan bir embriyo gelişti ve o transfer edildi. her 20 embriyodan 1 i o gelişimi gösterebilirmiş. erkek embriyoloğun açıklaması. Ama ya 4 embriyoda dış görünüşte aynı kalitede olsaydı? o zaman metabolomiks kullanma şansını değerlendirememekten pişman olurduk. Gerçekten şansımız çok çok az olabildiğince mükemmele yakın değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum. düşünün ve eğer imkanınız varsa imsi de ısrarlı olun. İllede istiyoruz diye tutturun. onlara bırakırsanız şansınızı klasik yöntemlere göre (300-400 büyütme) belirlersiniz. 6000 büyütme için zorlayın. ekibin yaklaşımı tekrarlayan başarısızlıklarda bu teknolojilerin kullanılması ve hastanın ekonomisini hastadan çok savunmak şeklinde oysa neden başarısızlığı bekleyelim? yaşayalım ondan sonra değişik çareler arayalım. Ve paramız ona bizim verdiğimiz değerle ölçülür. pahalı olduğu bilinen bir restoranda balık yiyoruz diyelim. belki senede bir. 2000TL bir senede biriktirdik. bir yemekte harcadık. bu davranışın bizim için sosyo-ekono-kültürel anlamını bir tek biz biliriz. dışardakiler bir sürü yorum yapabilir a) çok zenginler b) avanaklar c) zevk ve keyif sahibiler. dr lar bu davranışı hangi değere göre yaptığımızı bilemezler ve bizim adımıza karar veremezler. bir yemeğe 2000TL veririz ama mahallemizdeki fırın başka semtteki fırından 10 kuruşa fazla emek satıyor diye gıcık olur gider başka semtten ekmek alırız. bu davranışta belki akılcı değil ama kimse bizim paramızla bize akılcı davranış aşılamaya kalkmamalı. deneyimim bu tüp bebek işinde doktorların bu çabada olduğu. Düşünün her şey Yaratanımızın dilemesiyle o ayrı ancak gücünüz yetiyorsa bu seçeneği doğru değerlendirmenizi isterim.

şimdi normal boşalmayla 1-2 çıktı o zaman belki 5-6 örnekte hep 0 dı ve ben belki de o zamnada 1-2 vardı uydurmadan inceleyip yok dediklerini düşünüyourm öyle uzun uzun baklıması gerekiyo çünkü bizim örneklere ...yani ameliyata bile 15 dakka baktıklarına göre örneğe nasıl baktılar acaba....allah larından bulsunlar....ama rabbim nasip eder herşey yolunda gider bide hamile olursam biz bulucaz onları o doktora söyliyeceklerimiz var eşimle......bu arada demmi çatlatma iğnenin adı neydi ve kalçadan mı oldun??tam 36 saat sonra topladılar değilmi??

evet kalçadan oldum. 27 eylül pazartesi saat gece 00.30 da oldum eşim çarşamba 10.30 da ameliyata girdi 11.20 gibi çıktı ben de 11.30 gibi girdim yani 35-35,5 saat gibi falan oluyor. toplanma zaten 34-36.saatlerde olmalıymış. Bize ilk önce tam gece yarısı 12 de dediler sonra araya bir tedavide olan kişi girmiş yarım saat ötelettiler. tuhafımıza gitti yarımşar saat arayla mikrotese yumurta toplama mikroenjeksiyon işlemler falan ekip yorulmayacak mı? dikkatleri dağılacak hücreler karışacak diye korktuk. Ama ekip kalabalık. 2-3 embriyolog var. eşimin dediğine göre ameliyathanede arı kovanı gibiymiş hiç öyle bir kalabalık tahmin etmezmiş. biri bir kolundan öbürü diğerinden ayaklarına bir şeyler konulmuş 5 kişi başında pervane olmuşeyvahedigeldismile.
iğnenin adı yanlış hatırlamıyorsam orvitrell.

Kızlar varya sperm bulundu haberiyle doyasıya yaşayamadım sevincimi çok garip oldu hatta üzünç ve sevinçle karışık duygular yaşadım. bizden hemen yarım saat önce bir mikrotese vardı. 09.00 da başlayan ameliyatın bitmesini bekliyorduk. derken hasta aynı odanın perdeyle ayrılmış kısmına geldi. sonra eşim 10.30 gibi ameliyata gitti. laboratuar işlemleri çok uzun sürmüş olmalı ki sonucu bildirmeye gelmediler diğer hastanın. bir ara emre bey geldi önceki ameliyatın sonucunu sorduğumuzda duymamazlığa geldi, lafı çevirdi evet iyi geçecek ameliyatınız dedi. biz de hatamızı anladık sustuk. sonra bir hemşire girdi odaya bana seslenerek dışarıya gelir misiniz dedi. birden kan beynime sıçradı eşime kötü bişey oldu sandım. beni başka bir boş odaya götürdü ve dedi ki diğer hastanın sonucu olumsuz olduğu için onlar yıkılmasınlar diye orada söyleyemedik sizin eşinizin ameliyatı başarılı geçti şimdi sizi alacağız dedi böyle olduğu için kusura bakmayın anlayışınızı bekliyoruz dedi. ne çığlık atabildim ne havalara zıplayabildim. kayınvalideme sarılıp gözyaşlarımızı sessizce omuzlarımıza akıtabildik sadece. sonra da opuya girdim ben de hemen. Hala 4. tesesinde de sperm bulunamamış o aileye üzülüyorum. biz de aynı sonuçla karşılaşabilirdik diyorum. Ve Rabbimin bu olağanüstü bahşi ve bağışı için evrenlere sığmaz çoklukta, ölçüsüz, rakamsız, Var ettiği bütün cisimlerin içindeki atomlarının sayısının katlarcası kadar şükrediyorum.

Son düzenleme:
Back
X