Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
KIZLAR günaydın bişey sormak istiyorum şimdi eşim azo sperm ya tedavideyiz benim eşim blueavcinin eşiyle aynı sorundan dolayı tedavi görüyor onlarda spermçıkışı oldu biz daha 2 ay oldu tedaviye başlayalı onlar sanırım 7,8 ay olmuş şimdi diyelim ki bizde de sperm çıktı bu mikro enjeksiyon ile aşılama yapılıyor ya onun için sperm sayısının kaç olması gerekiyor bileniniz varmı aşılama tüp bebekten daha mı kolay oluyor

canım aşılama için sperm sayısının çok olması gerekiyor diye biliyorum ve genelde kadın tarafında sorun varsa yapılıyor yanılmıyorsam eğer azosperm teşhisi konduysa rapor da alıcaksan heyet direk tüp bebek raporu veriyor

merhaba arkadaşlar benim eşimde de azospermi durumu mevcut şuan hastane ve doktor araştırması yapıyorum
sanırım aramıza yeni katıldın.hoş geldin ve Allah kurtarsın diyeyim.eşinin azosperm sebebi nedir acaba hiç araştırdınızmı.çok sebebten azospermi olan insan var.

Kızlar varya sperm bulundu haberiyle doyasıya yaşayamadım sevincimi çok garip oldu hatta üzünç ve sevinçle karışık duygular yaşadım. bizden hemen yarım saat önce bir mikrotese vardı. 09.00 da başlayan ameliyatın bitmesini bekliyorduk. derken hasta aynı odanın perdeyle ayrılmış kısmına geldi. sonra eşim 10.30 gibi ameliyata gitti. laboratuar işlemleri çok uzun sürmüş olmalı ki sonucu bildirmeye gelmediler diğer hastanın. bir ara emre bey geldi önceki ameliyatın sonucunu sorduğumuzda duymamazlığa geldi, lafı çevirdi evet iyi geçecek ameliyatınız dedi. biz de hatamızı anladık sustuk. sonra bir hemşire girdi odaya bana seslenerek dışarıya gelir misiniz dedi. birden kan beynime sıçradı eşime kötü bişey oldu sandım. beni başka bir boş odaya götürdü ve dedi ki diğer hastanın sonucu olumsuz olduğu için onlar yıkılmasınlar diye orada söyleyemedik sizin eşinizin ameliyatı başarılı geçti şimdi sizi alacağız dedi böyle olduğu için kusura bakmayın anlayışınızı bekliyoruz dedi. ne çığlık atabildim ne havalara zıplayabildim. kayınvalideme sarılıp gözyaşlarımızı sessizce omuzlarımıza akıtabildik sadece. sonra da opuya girdim ben de hemen. Hala 4. tesesinde de sperm bulunamamış o aileye üzülüyorum. biz de aynı sonuçla karşılaşabilirdik diyorum. Ve Rabbimin bu olağanüstü bahşi ve bağışı için evrenlere sığmaz çoklukta, ölçüsüz, rakamsız, Var ettiği bütün cisimlerin içindeki atomlarının sayısının katlarcası kadar şükrediyorum.

AY YA O KADAR ÇOK ÜZÜLDÜMKİ ŞİMDİ O AİLE İÇİN...NE ZOR YA UMUTLARIN SÖNMESİ...ALLAHIM SEN KİMSELERE YAŞATMA...RABBİM İNŞALLAH ONLARADA BİR KAPI AÇAR....TABİ İNSAN SEVİNEMEZ DOYA DOYA...AMA EKİPTE ÇOK DÜŞÜNCELİ DAVRANMIŞ DOĞRUSU....alkisalkisalkis

ceylinsu aşılama için en az 5 milyon gerekiyor diye biliyorum tabi hareketlilik oranları da çok önemli 5 milyonda %30 un üzerinde ileri hareketli olmalı. aşılama tabiki daha kolay ne iğneler var ne anesteziler. normal muayene gibi. IVF yani yumurtaların etrafına spermler bırakılarak kendiliğinden döllenebilmesinin beklenmesi içinde yumurta başına 100 bin sperm olmalı. yani 10 yumurta toplandıysa 1 milyon sperm gerekiyor yine sperm kalitesi önemli aşılama için boşalmayla 5-10 milyon arası ivf içinse boşalmayla 1-5 milyon arası sperm gerek bunları yıkayıp hazırlayıp konsantre edip veriyorlar rahme veya yumurta etrafına. mikroenjeksiyonsa tamamen farklı tek bir spermi çok ince iğne ile yumurtanın içine insan eliyle koyma işlemi. sperm durumu 3-5-10 gibi çok az sayıdaysa tercih ediliyor veya kalitesi ivf ile kendisi dölleyebilecek kapasitede değilse

sağol canım verdiğin bilgi için gerçi biz de elde var kocamannnn bir sıfırrrr nerde 5 milyon belki hayal ama inşalla olucak umutsız yaşan maz

slm kizlar nasilsinz,guzel haberler okudum cikis falan olmus cok sevindim allahim cabalarinizi geri cevirmesin allahim su azo spermi tarihe gom boyle bi hastalik kalmasin isteyen herkesin cocuklari olsun.ben 1 hafta sonra 4 aylik olacagim suan tam 15 haftaligim hersey yolunda biraz sorunlar yasadik ama simdilik bebis iyi cok sukur,haftaya insallah cinsiyetini ogrenecegiz,hayirlisi olsun

oyle asilama icin 5 milyona falan gerek yok 2-3 spemrle allahim isterserse olur.ben hala inanamiyorum ama bizim sonuclarda hep 3-4 tane cikiyodu ama belkide daha fazla sperm vardi ugrasmayip oylesine bakip gorunen 2-3 spermi yaziyolardi belkide gunahlari onlarin boynuna

slm kizlar nasilsinz,guzel haberler okudum cikis falan olmus cok sevindim allahim cabalarinizi geri cevirmesin allahim su azo spermi tarihe gom boyle bi hastalik kalmasin isteyen herkesin cocuklari olsun.ben 1 hafta sonra 4 aylik olacagim suan tam 15 haftaligim hersey yolunda biraz sorunlar yasadik ama simdilik bebis iyi cok sukur,haftaya insallah cinsiyetini ogrenecegiz,hayirlisi olsun
:nazar:herşeyin iyi gittiğine sevindim canım.Allah kucağına sağlıcakla almayıda nasip etsin.bize bebişinden haberdar etmeyi unutma.a.s.

kızlar bugun gazetede kök hücre ile ilgili br yazı okudum '' amerikalı doktorlar insan embriyon kök hücrelerini ilk kez felçli bir hasta üzerinde denemeye başladı'' diye. sanırım daha çok tedavi amaçlı...

slm kizlar

ya insallah bir an once kok hucre denenmeye baslanir
yeter artikyaslaniyoruzeyvahedigeldismile

oyle asilama icin 5 milyona falan gerek yok 2-3 spemrle allahim isterserse olur.ben hala inanamiyorum ama bizim sonuclarda hep 3-4 tane cikiyodu ama belkide daha fazla sperm vardi ugrasmayip oylesine bakip gorunen 2-3 spermi yaziyolardi belkide gunahlari onlarin boynuna

canım merhaba senin hamileliğin tüp bebek mi yoksa aşılama mı oldu

Zamancım çok dua ediyorum ben sana inan eşlerimizin durumu aynı, tek inmemiş testisliler. bak ne diycem akupunkturu araştırdınız mı hiç. biliyorum ki denemediğiniz hiç bir şey kalmadı bu uğurda, bu savaşta. ben sana umut verip hayal kırıklıklarına bir yenisini eklemek istemem ama bir de o kapıyı deneseniz. Kaan hoca bu konuda çok az sayıda da olsa nadir hastalarında sperm çıktığını söylemişti. hiç bir yan etkisinin olmadığı da biliniyor. benim eşim denedi sonuçta normal çıkış olmadı belki ama emre beyin yorumu testisin normal sperm üretimi yapar durumda olduğu. dokulara yakından bakan biri olarak böyle yorumladı kanallarda bir sorun vardır inmemiş testis ameliyatından dolayı dedi. iğne dahi batırılmış olsa yüksek olasılıkla bulurduk senden demiş. yani içini açıp bakmak değil rastgele biyerine de girilse sperm çıkardı demiş. belki bu durumda olmasına sebep akupunkturdur bilemiyoruz. Bir araştırın düşünürseniz iki doktor var tavsiye edebileceğim bu konuda çalışan.

canim siz akupunkutur yaptiniz mi

evet kalçadan oldum. 27 eylül pazartesi saat gece 00.30 da oldum eşim çarşamba 10.30 da ameliyata girdi 11.20 gibi çıktı ben de 11.30 gibi girdim yani 35-35,5 saat gibi falan oluyor. Toplanma zaten 34-36.saatlerde olmalıymış. Bize ilk önce tam gece yarısı 12 de dediler sonra araya bir tedavide olan kişi girmiş yarım saat ötelettiler. Tuhafımıza gitti yarımşar saat arayla mikrotese yumurta toplama mikroenjeksiyon işlemler falan ekip yorulmayacak mı? Dikkatleri dağılacak hücreler karışacak diye korktuk. Ama ekip kalabalık. 2-3 embriyolog var. Eşimin dediğine göre ameliyathanede arı kovanı gibiymiş hiç öyle bir kalabalık tahmin etmezmiş. Biri bir kolundan öbürü diğerinden ayaklarına bir şeyler konulmuş 5 kişi başında pervane olmuşeyvahedigeldismile.
Iğnenin adı yanlış hatırlamıyorsam orvitrell.

benide az önce aradılar...perşembe 22.30 da çatlatma iğnesi yapılacak ama benim iğnem pregnyl sanırım muadilmiş...cumartesi 09.30 da benim ameliyatım...ay şimdi dahada heyecanlandım...08.30da burda olun dediler...

cnm bizim normal yolla oldu tahlil sonuclarinda 3-4 sperm cikardi hep tup bebek raporu icin rahim filmi cekildigim ay normal yolla mucize bir sekilde hamile kaldim:nazar:

gerçekten mucize rabbim bizlere de bir mucize versin inşallah mucizeni kucağına almayı nasip eder rabbim peki aşılama denemişmiydin daha önce

Back
X