adakçım çok kısa bir süre önce aynı sonuçla yüz yüze gelen biri olarak seni çok iyi anlıyorum. çok üzüldüm kendi üzüntümü senin sevinçli haberinle biraz daha unutacaktım ama kısmet böyleymiş. Kaderde acımın azalmayıp tekrar hatırlatılması da varmış. Sizin bize göre dondurulmuş embriyo şansınız var. Belkide onlar hayırlısıdır. Tekrar aynı tedavi olmayacak en azından. Biz aralık ortasında donmuş spermlerimizle yeniden başlamaya kararlı gibiyiz. Belki peşpeşe veririz bu kez hamilelik haberlerimizi ne dersin.:13:
adakcığım canım allah sabrını veriyor geçecek arkadaşım geçecekkk
Selam kızlar...geçimişi okuyamadım ama hepinizden destek geldiğini biliyorum çok teşekkür ederim beni düşünüp merak ettiğiniz için..ama malesef heyecanınızı umuda dönüştüremedim bir başarısızlık bir gözyaşı daha...henüz toparlanamadım işe başladım herkese sahte gülücükler atıyorum...nasıl atlatıcam bilmiyorum ama çok yorgunum...
adakcım ..herkes bizlere sabır dılerken kolay olsada bızler sabrederken cok çıle cekıyoruz ve bunuda yasamayan bılmez..ama bır dusun en azından bır daha kı sefer var senın ıcın..bunun bıle senı ayakta tutması lazım..bak bır cogumuzun bır dahakı seferı bıle yok..bazılarımızın yuvaları bıle yıkılabılıyor..yada hasta oluyor ınsan uzuntuden dertten neyapacagını bılemıyor..ama sen unutma kısmetse bır dahakı sefere :..rabbım inş hepımızın yüzüne güler..çunku bizler bırbırımız için sevınıp üzülüyoruz..bizi bızden baska kımse bılmez...sakın cok üzülme...azcık üzül :)))
adakçım nerden nereye geldin azo illetinde bak..iyi sonucuda yaşadın kötüyüde ve umudun var... şimdi olmasada inş. Bir sonrakine olacaktır.. Siz de spermi bulduran, emriyoyu oluşturan rabbim onu rahminde tutmaya da gücü yeterdi... Demekki henüz imtahan bitmemiş.. Sabret inş. Rabbim yüzünü güldürür...
Espoir....arkadaşım bu arada tek güzel haber senden geldi sanırım inan çok sevindim...rabbim kucağına almak nasip etsin bir kişi daha bu illetten kurtuldu yaşasın.....merak ettim hangi aşamada embriyon transfer edildi sana ??
Adakçım İnşallah donmuşlarından bir veya bir kaçı birdahaki sefere sana tutunacak. hem bu sefer artık üçüncü deneme olduğu için iki embriyo transferi şansın da var. Transfer günü konusunda ise maalesef bilim iki farklı ama hiç biri tam kanıtlanamamış teori öne sürüyor. biri sperm 3. günden sonra gelişimde rol oynamaya başlıyor o yüzden 5. güne gidilmeli. ve gelişiyorsa transfer edilmeli. diğeri embriyo en iyi rahimde gelişir bırakın orada gelişecekse gelişsin. gelişmeyecekse gelişmesin. embriyoları 5. hatta 6. güne ulaştırabilmek deneyim, teknoloji ve risk alabilme cesareti istiyor. 5 e gideyim derken bütün embriyolar kaybedilebilir bir garantisi yok. Embriyolog ve doktorun ortak karar7ı, görünüş ideallliğine göre karar veriyorlar. Hangi görüntüdeki embriyonun yaşama olasılıklarını isabetli hesaplama konusunda bence Umut tüp bebeğe güvenmeliyiz. Gelişmiş laba sahip olmayanlar zaten 5. günü tercih edemiyor çünkü yaşatamıyorlar. 5.6. gün rahme tutunmadan hemen önceki aşama yani doğal gebeliklerde döllenmenin en geç 7. günü rahme kenetlenme gerçekleşiyor. 5. gün transferinden sonrada 2 gün içinde tutunacaksa tutunuyor tutunamıyorsa bitiyor. yani 10. 11. günlerde bir embriyo rahimde tutunma olmadan gelişimine devam edip hücre çoğaltması diye bir şey söz konusu değil.demmicim...sağol senin için üzülmüştüm ama hiç bu kadar iyi anlamamıştım... Kararına çok sevindim inşallah bu defa başarılı olacaksın tüm kalbmle inanıyorum.....benim donmuş 4 embriyom var 7-8-8-9 hücreli olduğu söylendi.fakat bunlar 3.güne ulaşanlar yani benim 5.güne kadar beklenmedi blastokist haline gelmedi...banada 3.gün transferi yapıldı zaten 5.gün beklenmedi belki beklenseydi embriyom zaten yaşamayacaktı doğal olarakta tutmadı zaten...şimdi kalan enbriyolar çözülüp bu defa beklenip blastokist aşamasına gelirse bana transfer yapılacak oda zaten düşük ihtimal...yani kafam çok karışık o zaman neden 3.gün transferi yaptınız dedim bu defada biz doğal rahim ortamı kadar iyi bir ortam sağlayamayız dediler sende genç olduğundan bölünmeye doğal ortamında devam etsin istedik dediler....
ESPOiR cnm hayirli ugurlu olsun allah sana guzel bir hamilelik ve sonucunda hayirli evlat lar versin,cok sevindim senin yazdiklarini okurken kizim icimde kipir kipir oldu,allahim olmayanlarada ver yarabbim isteyenlerin kucagini bos birakma
[ı]çok sagol canim darisi hepinizin basiniza.
Dualarim sizinle.
Adakçim bana iki gün transferi edildi ve 2 embryo koyuldu.
çarsamba yumurtalarim toplandi 15 tane'den 14'ü döllendi 2 si cuma günü transfer edildi.
Transferen sonra hemen ayaga kalktim dinlendirmediler ve biz yola çiktik 1 saat mesafede evimiz. Eve gelir gelmez hep dinlendim ilk 3 gün sonra evde yavas yavas dollandim zaten persembede is basi ettim. ıs yerine arabayla gidip geliyorum 45dk yol hergün.
Allah ol dedikten sonra oluyor.[/ı]
Adakcim lutfen uzulme bunun bir zamani var o zaman gelince cocuk sahibi olacaksin inaniyorum.allahim sanada en kisa zamanda sanada hayirli evlatlar versin.sana sormak istedigim bisey var sperm 1/2 tane cikiyormuydu rutin yaptirdiginiz spermogramlarda?peki mikro enjeksiyon yapilacaginda yani yumurtalarin toplandiginda kac sperm elde ettiler?herzaman ki gibi 1/2 sperm mi cikti toplam sperm sayisi kacti?Demmicim....merkeze güvenim var benimde o tarz şeyler olacağını düşünmüyorum çünkü benim eşimde sperm yoktu defalarca kez spermiyogram yaptırdık hep o üstüne tese oldu bulunamadı...yani emre beyde 1-2 çıkış yakaladık aylar sonra fakat yeterli, değildi iyi sperm lazımdı ve en az yumurta sayısı kadar...o gün biz teseye hazırlıklı gittik hatta eşimde bende ameliyat olacağından emindik ama 2 kez örnek aldılar uzun uzun incelediler donmuş tüpleri uzun uzun incelediler ve ameliyata gerek yok dediler....inan ameliyata alıp bi çizik atıp sonrada sperm bulundu deselerdi bunu asla anlamazdık ve 1500 lira daha ceplerine girerdi...ki geçmişimizi biliyorlar biz buna kesin inanırdık...emre bey yanımıza geldi ve ben hazırdım ama bana gerek kalmadı çok sevindim dedi çok duygulandım....inan bu durum güvenimizi artırdı.....
ESPOiR cnm hayirli ugurlu olsun allah sana guzel bir hamilelik ve sonucunda hayirli evlat lar versin,cok sevindim senin yazdiklarini okurken kizim icimde kipir kipir oldu,allahim olmayanlarada ver yarabbim isteyenlerin kucagini bos birakma
adakcim lutfen uzulme bunun bir zamani var o zaman gelince cocuk sahibi olacaksin inaniyorum.allahim sanada en kisa zamanda sanada hayirli evlatlar versin.sana sormak istedigim bisey var sperm 1/2 tane cikiyormuydu rutin yaptirdiginiz spermogramlarda?peki mikro enjeksiyon yapilacaginda yani yumurtalarin toplandiginda kac sperm elde ettiler?herzaman ki gibi 1/2 sperm mi cikti toplam sperm sayisi kacti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?